Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 121

Tema: Prevencija infekcija (respiratornih)

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Aspirator na baterije (meni ti je to slično onim termometrima za u uho) izvlači sluz iz nosa, ali ga (nos) najprije treba dobro "nasaftati" fiziološkom, gurnuti nastavak u nosić (bilo bi lijepo kad bi dijete bilo mirno...hm :/ ), i to ti onda izvuče sve što dijete ne može samo ispuhati...
    ovisno o količini sluzi, da se dosta toga izvući, pa automatski ne ostaje i ne radi "nered" u ORL području. Na to smo se odlučili kad smo nakon prvog infekta streptokokom pn. u nosu svaki dan "visili" kod privatne pedijatrice na aspiratoru jer nikako nismo mogli drugačije očistiti nosić, što god smo ulili nije niti ušlo koliko je sluz bila gusta....
    Mi imamo od LivingLaba (našla sam ga ovdje na forumu ali više ne znam na kojem topicu i čula da cure kažu da je dosta dobar jer ostalima nisu baš zadovoljne) i platili smo ga nekih 380-tak kuna, i svaka nam se lipa isplatila jer ne mogu niti zamisliti koliko bi puta onda pio antibiotik da mu još nismo toliko toga izvukli.
    Još me zanima za inhalator - jel se koristi i za ove "nosne" probleme (tipa čišćenje i streptokok) ili samo za neke bronhitise isl.?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja primjećujem da nakon inhalacije čišće diše, odnosno prohodnije je nego prije. Kombinacija fiziološke i inhalatora je dobra. Njoj sada nosić baš i nije začepljen, ali u grlu se nakuplja slina jer je čujem da guta. Sinoć mi je rekla da joj se povraća od sline. Ona i pije dosta tekućine i to jako pomaže, zato joj dajem i da ćuća pastile za grlo, tako joj se razrjeđuje taj sekret. Čini mi se da joj i ne bi imala sada puno za izvući iz nosa. Čula sam da u Španskom ima neki pedijatar koji prima i privatno, a navodono je porijeklom Arapin i da ima izvrsnu tehniku za izvlačenje sekreta iz nosa i grla. Nabavit ću broj, pa ću ga objaviti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja neznam sta smo mi dobro ucinili ove zime9jos nije gotova pa kucam tisuce puta da ne ureknem) ali moja djeca niti kap iz nosa ni jedan zakasljaj ma nista(opet kucam jer svaki put kad zucnem eto problema). Oboje idu u skolu tj jedno u skolu jedno u vrtic. Svakakve bolestine su se pojavljivale od sarlaha do nekih rasp. infekcija, uvjek dobijemo obavjest.

Moji zdravi ko dren(kucaaaammmmmmmm).

Naravno da pazim sto jedu i jedino sto im dajem je jedan homeopatski sirup ali ne svaki dan vec ono kad vidim da bi trebali ili kad cujem da ima virusa okolo ja pocnem davati.Jednom smo pricali o tome ali evo sto je i mislim da ima u HR.

DID YOU KNOW?

ü
    Bio-Strath has been available in South Africa since 1973!

ü
    Bio-Strath is so much more than just a food supplement. The 62 nutrients nourish the body, while at the same time, the herbs help to restore it.

WHO IS BIO-STRATH
    Bio-Strath® is a family-owned business founded in 1961 to produce this innovative herbal yeast product and was based on the work of Dr Walter Strathmeyer. Dr Strathmeyer discovered that when herbs and yeast were combined in a special proprietary blend, the resulting whole food supplement was rich in vitamins, minerals, amino acids and herbs, plus it contains numerous strengthening nutrients needed by the human body for efficient performance and good health.

ONLY GOODNESS GOES IN
    The key to the Bio-Strath formula is the "good food yeast" known as Saccharomyces cerevisiae. Saccharomyces cerevisiae cells are very similar to our own cells. The nutritive value of yeast places it high on the super foods list because it provides us with a complete spectrum of macro and micro nutrients. Saccharomyces cerevisiae is one of the richest sources of the B-complex vitamins, along with 30 other vitamins and minerals. It is a rich source of protein, amino acids, nucleic acids and enzymes.

Yeast also has the unique ability to transform nutrients into a more highly bio-available form, thereby increasing the amount of nutrients that the body can absorb and assimilate. The assimilation factor is crucial because a nutritional supplement is only beneficial if the body can absorb and utilize the nutrients.The more bio-available the formulation, the greater the benefit that will be attained from the supplement.

THE BIO-STRATH PHILOSOPHY
    Bio-Strath supplements are made with great care because we take the business of health very seriously. Our products are based on a select set of principles:

ü
    Preserve the natural state of the active ingredients

ü
    Maintain a synthetically-free, preservative-free product

ü
    Honour the importance of balance and harmony between body, mind and spirit

ü
    Proven efficacy in more than 44 studies

THE CONCENTRATED POWER OF NATURE
    In the proprietary Bio-Strath production process, the yeast is fed a select group of 15 plant extracts. During this stage the yeast incorporates all of the beneficial properties of the herbs.Great care is taken during this process to reap the optimum amount of nutritive properties of the plants.

The yeast then undergoes a liquification process to increase the accessibility of all the nutrients. The complete process takes a total of two months.

WHAT MAKES BIO-STRATH UNIQUE
    In the world of herbal supplements there is one small but important word to answer this question - Research! Bio-Strath has been shown to be clinically efficacious in:

ü
    Enhancing memory and concentration

ü
    Increasing energy and endurance

ü
    Strengthening immune function

ü
    Promoting overall wellness

Bio-Strath has been the subject of numerous studies over the past 40 years, scientifically proving its safety and efficacy. As a health-conscious consumer, this is your assurance that Bio-Strath is a viable nutritional product which can have a positive affect on your well-being.

BIO-STRATH & PREGNANCY
    Nutritional deficiencies during pregnancy can create a variety of health problems for both the mother and the developing child. One of the most important nutrients during pregnancy is iron. This is due to the role iron plays in maintaining proper haemoglobin levels. Haemoglobin refers to the iron containing pigment of the red blood cells. It serves as an indicator of overall health of the pregnant mother. Clinical studies have demonstrated the positive role Bio-Strath has had on effectively maintaining healthy haemoglobin levels in pregnant women, as well as enhancing overall general well-being and vitality.

Although Bio-Strath is NOT an iron supplement, its readily absorbed nutrients (19 minerals/trace elements including iron in a natural form, 11 vitamins, 20 amino acids and 11 various vital substances) prove to be both beneficial and safe to use during pregnancy.

BIO-STRATH & CHILDREN
    It's hard in these days of fast food, sugar cereals and processed meals to get kids to eat well. The pressure and commercialization of junk food bombards children constantly. It is no wonder conditions such as ADD/ADHD, colds, allergies and digestive disturbances are on the rise in youngsters. Look to Bio-Strath to help keep young bodies balanced and well-nourished.

The nutrients provided in Bio-Strath are very easy for growing bodies to absorb because they are already in a natural form, making it both readily absorbable and recognizable by the cells. Its vitamin and mineral content are supportive for the proper function of the immune system and, combined with a complete essential amino acid profile, serves to be especially useful for the growth process.Bio-Strath also carries with its immune strengthening properties the ability to promote concentration, improve responsiveness and enhance both mental and physical performance. Children suffering from conditions such as ADD/ADHD stand to benefit from this amazing formula. Bio-Strath provides the essential nutrition often missing from these children's diets, helping to recreate the state of homeostasis (or balance) in their systems.

In addition, Bio-Strath naturally balances blood sugar levels.Finally, creating a desired state of natural balance in children results in a decrease of illness, which in turn reduces the need for antibiotics. (Note: Antibiotics often have negative side effects, especially in children, and are responsible for the breakdown of healthy bacteria in the intestinal tract. Supplementing with Bio-Strath will help fortify their delicate immune systems).

BIO-STRATH BARE NECESSITIES SYRUP

A product of Nature, Bio-Strath Bare Necessities Syrup is completely free of artificial or synthetic colourants, flavourants, preservatives and has no side-effects.

Bio-Strath is today available in over 50 countries in three different forms:

1. Bare Necessities Syrup: the ‘grow-up-strong’ tonic for tots and toddlers.
    2. Elixir: a pleasant tasting honey, malt and orange juice blend.
    3. Tablets: convenient and easy to swallow

- the traveller’s friend. Whatever the age, everyone benefits greatly from the wholesome nutrition that Bio-Strath provides.

KOSHER. Under supervision of Rabbi I.M. Levinger, Baseland the CHIEF RABBINATE OF ISRAEL

WHAT IS BIO-STRATH BARE NECESSITIES SYRUP?

Bio-Strath Bare Necessities Syrup is a completely natural ‘grow-up-strong tonic’ for children, ranging from diapers through to under ten years old.

WHY SHOULD YOU CHOOSE BIO-STRATH BARE NECESSITIES SYRUP FOR YOUR PRECIOUS CHILD?

In the world of herbal supplements one small but important word answers that question: RESEARCH. Bio-Strath Bare Necessities Syrup has been shown to be completely safe and clinically efficacious in enabling mothers to help young children:

BENEFITS:

ü
    Counter over-excitement and calm nerves

ü
    Strengthen their nervous system

ü
    Improve and regulate healthy digestion

ü
    Enhance concentration levels and learning

ü
    Build resistance to colds and infections

ü
    Counteract listlessness and fatigue

ü
    Recover quicker from injury and illness

ü
    Overcome troublesome skin complaints

ü
    Maintain a healthy vitamin balance, especially if on antibiotic medication Generally build and maintain better health and vitality

Pleasant-tasting Bio-Strath Bare Necessities Syrup works best when taken daily before meals and can be diluted with water or fruit juice if preferred.

Note: Bio-Strath’s herbal yeast has NO relation to the parasitic yeast strain Candida Albicans which is linked to a number of health problems.
    Note: in cases of excessive stress, listlessness and heavy bouts of cold and flu it is recommended that you double the dosage.

A WORD ABOUT BIO-STRATH & CANDIDA
    Individuals who are susceptible to candida infections can take Bio-Strath without worry. The very process of producing Bio-Strath renders the yeast biologically inactive and therefore the possibility of infection from this source is not possible. Secondly, this form of yeast is unrelated to candida yeast. In fact, the Bio-Strath form of yeast is an ideal nutrient medium for healthy intestinal flora, which is essential in aiding against candida infections.
    BIO-STRATH FOR A LIFETIME OF WELL-BEING
    Bio-Strath is ideal for anyone who desires additional vitality, endurance energy, increased memory function, concentration and healthy immune system support. Children of all ages, seniors and adults as well as pregnant and breastfeeding mothers can take Bio-Strath safely and effectively and will greatly benefit from the wholesome nutritional goodness that this unique and powerful supplement provides.

Bio-Strath is available in 2 different forms, both of which have equal efficacy:
    ELIXIR
    Ideal for both adults and children. Naturally sweetened with honey, malt and orange juice which gives it a pleasant taste;
    taken undiluted or added to water or fruit juice.
    Available in 250ml and 100ml Bottles

TABLETS
    Ideal for diabetics or individuals on a specialized diet for candida infection because the tablets are sugar-free; convenient to take while travelling or working out. Available in blister packs of 60 and 100 tablets.

A nutritional supplement that helps to:

ü
    Counteract exhaustion, fatigue and exam stress

ü
    Build resistance to colds and infections

ü
    Speed up recovery in convalescence

ü
    Improve concentration

ü
    Provide stamina for intensive work, sport and study

ü
    Cope with the stresses and strains of modern living

ü
    Regulate digestion

ü
    Overcome skin complaints

ü
    Strengthen the nervous system

ü
    Combat physical and mental tiredness and nervous tension

ü
    Build better health, mental stamina and general well being

ü
    Restore health and vitality to adults and children

ü
    Restore body vitamins where deficiency has been caused by antibiotic therapy

Free of synthetically produced additives, flavourings, colouring and preservatives

References: Clinical Studies
    Note: For a copy of any of the studies below please contact
    SA Natural Products on (031) 783-8000 or email info@sanatural.co.za.

Bio-Strath & Increased Concentration
    A school trial by M. Neukomm, Berne; Test on 24 pupils over 10 weeks, 1979

Bio-Strath & Increased Performance
    Double-Blind Trial of Bio-Strath Elixir on 60 subjects by Prof. E. Dürling, Hamburg, Germany. Published in "Swiss Pharma", 1981, No. 11

Bio-Strath & Pre-Geriatric Study
    Rainer B. Pelka et. Al. Germany. Published in "Notabene medici", No. 3: 122-125, No.4: 169-201, 1990.

Bio-Strath & High-Performance Sports
    Effect of sub-clinical nutritional deficiencies in high-performance sports. "JUGEND + SPORT" 6, 1976, F.H. Schuvarzenbach.
    Bio-Strath & Pregnancy
    L.Leffler, T.Leffler, PW Joller; Schweiz. Schweiz. Zschr. GanzheitsMedizin 12, 327-328 (2000); Verlag fur Ganzheits Medizin, Basel.

Does Bio-Strath contain only natural ingredients?
    Yes, only natural ingredients have been used. Bio-Strath is FREE from artificial colours, flavours, preservatives, synthetic substances and animal by-products.

Who can benefit from taking Bio-Strath?
    It is suitable for children and adults, healthy and convalescent people, school children, sports and active people. Bio-Strath has been tried and tested for every day and every stage in life. The supplement is particularly useful in the following stages: growth, pregnancy and breastfeeding, intensive mental work, hard physical work, competitive sports, convalescence, unbalanced nutrition, all tyes of diet and stress.

What does it taste like?
    The preparations are completely free of flavourings and colourants; the taste reflects the natural raw materials used. The majority of consumers consider the taste to be good to very good.

How long should I take Bio-Strath?
    It generally takes 2 to 3 months to achieve the desired effect. As it is a food supplement, you can take it at the suggested dose for as long as you like. It is not habit forming and over dosage is not possible. There is no stimulant effect.

How long can Bio-Strath be kept?
    Storage life is 5 years even when the bottle has been opened. The product has a natural preservation capacity thanks to the special process. The colour of the liquid becomes darker and this has no effect on the quality. Proof of efficacy has been provided for a period of 5 years.

Can Bio-Strath be taken with prescription medicines?
    Yes, both the elixir and tablets are completely free of synthetically produced substances. They both promote the body's own healing tendency.

Can Bio-Strath be taken if I have any medical conditions?
    We are not aware of any studies showing interactions or contraindications, but it is always advisable to see your healthcare practitioner for individual advice.

Is Bio-Strath suitable for diabetics?
    The tablets do NOT contain any sugar - whether in the form of glucose, sucrose, maltose or galactose. However, the elixir contains honey and malt extract and is therefore, NOT suitable for anyone monitoring their sugar intake.

Is Bio-Strath genetically modified?
    No. Bio-Strath is FREE from genetic modified organisms and genetic engineering.

Does Bio-Strath contain gluten?
    The tablets are FREE of gluten but the elixir contains malt extract which does contain gluten.

Is Bio-Strath suitable for vegans?
    The tablets are FREE from any substance of animal origin. The elixir however, contains natural honey.

Can athletes take Bio-Strath before and during performance trials?
    Yes. It is completely natural and free of synthetically produced substances. No doping agents. Bio-Strath also promotes quick recovery after a performance.

What is the difference between the Elixir & Tablets?
    Both preparations are based on the same liquefied yeast and wild herbs. They have the same action. The elixir and tablets are digested in the same way as food.

Is Bio-Strath registered?
    Yes. Nappi Codes have also been allocated to the elixir and tablets. Consult with your pharmacist or medical aid for details on reimbursement.

Distributor in South Africa:
    SA Natural Products (Pty) Ltd
    P.O. Box 2, Botha's Hill, 3660
    Enquiries: info@sanatural.co.za

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Natasa koji sirup dajes?jel to i za djecu mladju od 2 god.?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj s_a_n_d_r_a prvotno napisa
    Natasa koji sirup dajes?jel to i za djecu mladju od 2 god.?
    Pa ovaj sto sam napisala. Bio-Strath. Za male ide pola kavene zlice. Ja Noah od trece godine dajem po jednu kavenu najcesce jednom dnevno a ponekad kad bas ima puno virusa dva puta dnevno. Annabel od 6 godine dvije kavene jednom ili dva puta dnevno.

Ja stvarno neznam jel to to sto pomaze ali su mi se djeca preporodila.(kucammmmmmm)

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ah
    cim vidim da je nesto na eng. ja preskacem

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zaboravih reći da sam i ja držala mjesec dana dijete doma pa svejedno dobio anginu.
    Prehladio se u parku i sva slina ode na krajnike pa ne mogu ni jaslice kriviti za to.Prije bi okrivila genetiku jer i M.M. i ja smo bili žestoki anginaši a M.M. nije nikada jaslice ni vidio(do sad naravno).
    Stijena molim te koliko brzo ide to izvlačenje aspiratorom (minutu ili kraće po nosnici).
    Ovaj moj se toliko otima i kriči kao da ću mu nos isčupati a ne malo očistiti pumpicom pa ne uspijevam ništa,jedva katkad da i maramicom zahvatim ako me ne vidi.
    Pingvin nam je super ali očito ne i dovoljan.
    I još jedno bezvezno pitanje ako netko ima Chiccovu pumpicu za nos jel mu oni silikonski nastavci sami skaču u zrak.
    Meni stalno pa ih svako jutro tražim po kupaoni,neće uopće da budu na pumpici????? :?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ovaj sirup mi se čini ok, ali nikad čula da ima u nas. Jučer sam dobila informaciju da je onaj sirup od smrekinih iglica uglavnom za bronhitis, pa ja odustajem od njega.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

marena imas na njihovoj stranici mogucnost da im se obratis za info kako doci do sirupa ako ga nema kod tebe za kupiti
    bas me zanima da li ga austrijanci imaju u prodaji

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

melanija, to izvlačenje po nosnici traje svega pola minute (možda) jer ako ti ne povuče u tom roku, onda ti niti neće jer vjerojatno nema što....fora je najprije nastavak gurnuti u nosnicu tako da se stvori vakuum (ali ne preduboko i ne pregrubo što je vrlo teško ako se dijete otima .... :/ , znam to vrlo dobro, ali mi smo P. dali da se malo poigra s asp. - svim medekima, macama, Bumbu očistili nos, pa je sada to puno lakše, jer ako Bumbo da čistiti, a što bi Patrik bio kukavica ), a onda malo izvući da povuče van u spremnik, malo je bljaaa..., ali za dobro jutro svima

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

jutros u stenji odem do ljekarne pitati da li imaju taj sirup....................i kad sam bila pred vratima zaboravim kako se zove

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo ponovno kupili Naturamix od Aboce (biljni pripravak, kao neki sirupić, za jačanje imuniteta), jest da je skup (10 dozica oko 130 kn), ali to je valjda jedino što P. hoće popiti SVAKI put.
    Morali smo napraviti stanku s ehinacejom jer se ne smije uzimati bez prekida, pa smo sad uzeli ovo, ali kako smo sad par noći unatrag ostavljali grijanje (na najslabije jer je bilo ujutro hladno, a moje je dijete najsretnije otkriveno), malo mu se nosić začepio, ne curi, ali onako navlači nešto....
    No, dobro, eto prijavljujemo puna tri tjedna potpuno zdravi i u jaslicama:D

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Spomenuti pedijatar koji vadi šmrklje iz nosa jako dobro se zove - Canoky Ajub, I.B. Mažuranić 46, br. tel. 373-3678.
    Nadam se da sam ispravno napisala, ako ga netko zna - molim da napiše svoje iskustvo. Moja frendica je bila 2 puta, mali joj ima bronhitis i razne probleme s dišnim sustavom, kaže da nakon što on to izvuče mjesecima nije bilo problema sa slinom.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Prijavljujem - kaže mi jutros malena da je peče grlo, ja joj kažem da zine i vidim po lijevoj angini bijele točkice!!!
    Luda sam!!! je li moguće? Nema temperaturu, ali par dana je imala proljev, ali ne često i mislila sam da je neka lagana virozica. Međutim, već 3 noći slabo spava, kao da pati od nesanice, vrti se ne može zaspat... Vidila sam na njoj da mi je malo oslabila, nije baš dobro ni jela kao inače ... i onda sam počela sumnjati da joj je pao imunitet, i molila sam Boga da nije to i sada :?
    Možda ipak nije gnojna angina - ali točkice ima.
    Popila je tri antibiotika od 11 mj. Sumamed, Klavocin, Zinnat.
    Šta je slijedeće? Morala sam Vam se izjadati. Možda se povuče samo od sebe...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo, kad se već prijavljuje, marena i mi smo skoro mjesec dana bili zdravi (točnije puna tri tjedna od kad je dokrajčio zadnji antibiotik), onda je malo narasla temperaturica, oko 38, pa je pala, onda je počeo nos - odmah smo počeli kapati fiziološkom s par kapi citrofita, operilom i čistiti aspiratorom, kad jučer popodne - u nosu žuuuutoooo, po noći triput mu kapala operilom jer nije mogao disati i što sad da čovjek radi - toliko o PREVENCIJI...
    I P. je u punih 5 mjeseci koliko ide u jaslice već triput pio antibiotik (2x klavocin, 1x zinat) što čak kažu i da nije često (MM i ja smo ko klinci pili svaka dva tjedna, ali dobro to su bila neka druga vremena kad nisi mogo otić od doktora bez recepta za antibiotik) i ono što je zanimljivo je da mu se stalno vrte isti simptomi, ali svaki put nekim drugačijim redoslijedom, pa neki izostane, pojavi se neki drugi, znači ovo je već četvrti put i svaki put je drugačije....na što to ukazuje....nemam pojma.
    Jedino se svaki dan pitam što bi bilo da mu još i ne dajemo to sve za imunitet. Sve sam više uvjerena u ono što svi kažu da treba pregrmiti prvu godinu u jaslicama/vrtiću i onda je ipak lakše

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Njoj čak ovaj put nije bilo ni nekih očitih simptoma, nos bio prohodan, kašalj se povukao.
    Noćas procurio nos i kašljucala je. Dosta mi je blijeda i iscrpljena. I još što kažeš-što bi tek bilo da ne pije Petrovića itd.
    Nadam se da ćemo se i mi i vi izvući bez antibiotika .

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo, prvi put vibramo PROTIV antibiotika
    hm, radim to prvi put, gdje je to meni na tipkovnici.....ovo nije, ovo nije
    ja toga NEMAM, kako ću sad vibrati
    ah, evo nađoh, dakle vibram protiv antibiotika ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    btw, jel netko u nekoj ljekarni našao bio-strath i kolika je cijena

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja nisam ni tražila Bio-strath, upravo sam dobila konstitucijski lijek jer krećemo sa homeopatijom, ali nisam joj ga počela davati dok ne prestane proljev. Btw, ima i konjuktivitis već par dana, samo sam joj par puta stavila obloge od kamilice-šta drugo???
    Vibram protiv antibiotika tipkovnicom i snagom uma~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ovo vibranje je raširilo stranicu. Može neko popraviti? Pliz.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

marena, stvarno si ga navibrala, ovaj put stvarno mora proći bez antibiotika

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Šašava mamica...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

javljeno adminicama, valjda će priskočit

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Stijena, stvarno nije loš onaj aspirator.
    Čak i mi ovako nemirni izvučemo male zelene vani iako ih je sve manje već.
    Ovo je možda i najbolja investicija ovaj tjedan a ženi u ljekarni sam već dodjala pa mi dala šaku reklamnih kremica.Kaže,mackajte se jer vidim da ćete bankrotirati dok otštopate nos djetetu.
    Sad ću malo prestati sa preparatima i probati samo lukom i pumpicom.
    Marena,ma nema više antibiotika.
    Evo i mi smo prvi put našeg ne otvorili,samo šteta što su ga razrjedili pa ne znam jel ikome više može poslužiti ili je to za smeće.

keska avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Evo i mi se prijavljujemo
    T. je počeo šmrcati i kašljati u ponedjeljak ali bez temp. - valjda sam se previše hvalila?
    Odmah sam krenula u ofenzivu: c vitamin (Plivit C) ujutro i na večer, inhalacija fiziološkom barem 2x dnevno (obavezno prije spavanja), propolis u sprayu za grlo, sljezov čaj za piće (više nismo sisavci,a da jesmo pojačala bi dojenje), prospan sirup, navečer na prsa i leđa utrljam Dr. Theiss Eukalyptus Balsam S, a stalno čistim nos pumpicom i Aquamaris spray.
    Išao je u vrtić ova tri dana. Danas i sutra ostajemo doma iako nema temp. i čini mi se da prolazi. Teta u vrtiću kaže da su svi šmrkavi ali bez temp. Valjda je ovo ludo vrijeme krivo da su svi koje znam bolesni (uključujući i mene i MM)
    Mislim da prehladu treba sasjeći u korjenu, stalno držati prohodan nos i nedopustiti da se ta sluz nakuplja i ostaje kao gojilište bakterija. Ako to ne pođe za rukom dobro je otići kod pedijatrice aspirirati nos. Naša ima taj aspirator i to košta (nisam sad sigurna) cca 30 kn. Samo to je vrlo neugodno...ali efikasno. Sve je dobro samo da ne završi antibiotikom.
    Evo vibri protiv antibiotika ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nema temperaturu, grlo je pecka i crveno je. Sinoć smo otišli napraviti bris nosa i sutra će biti nalaz, pa ćemo viditi...
    Noćas je bolje spavala i dobro jede, mada malo tvrđe stvari ne može progutati, kaže: "neće da prođe...".
    Svima vibre protiv otrova ~~~~~~~~~~~!!!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

melanija, bravo za vas :D
    Citiraj keska prvotno napisa
    Odmah sam krenula u ofenzivu: c vitamin (Plivit C) ujutro i na večer, inhalacija fiziološkom barem 2x dnevno (obavezno prije spavanja), propolis u sprayu za grlo, sljezov čaj za piće (više nismo sisavci,a da jesmo pojačala bi dojenje), prospan sirup, navečer na prsa i leđa utrljam Dr. Theiss Eukalyptus Balsam S, a stalno čistim nos pumpicom i Aquamaris spray.
    Išao je u vrtić ova tri dana. Danas i sutra ostajemo doma iako nema temp. i čini mi se da prolazi. Teta u vrtiću kaže da su svi šmrkavi ali bez temp. Valjda je ovo ludo vrijeme krivo da su svi koje znam bolesni (uključujući i mene i MM)
    Mislim da prehladu treba sasjeći u korjenu, stalno držati prohodan nos i nedopustiti da se ta sluz nakuplja i ostaje kao gojilište bakterija. Ako to ne pođe za rukom dobro je otići kod pedijatrice aspirirati nos. Naša ima taj aspirator i to košta (nisam sad sigurna) cca 30 kn. Samo to je vrlo neugodno...ali efikasno. Sve je dobro samo da ne završi antibiotikom.
    Evo vibri protiv antibiotika ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Sve potpisujem, jer i mi čistimo nos kad god stignemo, ali ovaj put na sreću nemamo što puno izvući, temeprature nema, ali je doma čistp da probamo i onaj recept da dijete odmah čim nos procuri vadimo iz vrtića pa da vidimo kako će to završiti. A isto sam se frapirala što je moje dijete s još DVOJE bilo samo u vrtiću prošli tjedan jer su SVI drugi ZARADILI NEŠTO S TEMEPRATUROM, tako da me sve ovo nimalo ne čudi, to je sada takvo vrijeme....samo još čekam malo toplije vrijeme da prestanemo s grijanjem jer taj suhi zrak i mene izluđuje, a gdje neće te male nosiće.
    marena, lakše malo s vibranjem....ovaj put stvarno nema antibiotika

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="puhovi obožavaju smokve"]
    nikako ne davati čokoladu, kakao, čokolino i slično za vrijeme prehlade, jer je teško probavljivo i pogoršava kašalj i sluz. Isto vrijedi za sve slatkiše, pa jogurt
    Ja bih se nadovezala na ovo i dodala da je jogurt ipak pozeljan u slucaju da dijete dobiva antibiotik, radi prevencije nastanka gljivica.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bris grla kaže - nema ništa!!! :D
    Grlo je crveno i na obje tonzile su onako sitne točkice, temperature nema, nos curi mutno, ali ne zeleno ni žuto. Jede normalno.
    Ništa mi nije jasno, ali valjda će sve proći samo od sebe.
    Može li bris biti nevjerodostojan?
    Čekam normalizaciju da krenem s konstitucijskim lijekom, a u međuvremenu je na Petroviću i jednom homeopatskom preparatu po preporuci homeopate i uzima za grlo pastile od eninacee.
    Sada sam uzela brošuru ChildLife, pa se mislim za onaj kolostrum s probioticima ili pak ehinacea. Kolostrum je 280 kn, zna li netko koliko traje sa uzimanjem 1/2 žličice dnevno?

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

marena mi uzimamo colostrum s probiotikom i rekla nam dr.vidović-homeopatica da to , c vitamin i thymo uzimamo oko 9 mj. godišnje i Petrovićev med.Idući tjedan nam dolazi tvoj homeopata.

Stijena,da ti nisi s nama u jaslicama ili je to situacija ovih dana takva da su kod svih po toje u grupi ostali.

Od sinoć mi ponovo u temperaturi. Dobro nije strašna,do 38,5 noću ali nemoj me više...Opet gusti zeleni šmrklji iz nosa pa ja ne vjerujem.
    Sad idemo kod dr. Kalogiere u Vinogradsku na pregled(to mi preporučio stric koji je i sam specjalista za uho,grlo,nos ali u penziji) pa nam on možda otkrije u čemu je tajna vječne sline.
    Samo ne opet angina

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Za vikend je strašno kašljala i povratila je nekoliko puta gustu zelenu slinu, odmah smo krenuli u ofenzivu i jutros je mirnija situacija. Od srijede su razni simptomi prisutni ali nadam se dobrom razvoju situacije jer nema temperaturu i jede ok. Čekam poboljšanje da počnem s konstitucijskim. Mislim da ću danas otići po colostrum i drugu dozu Petrovića. Potrošili smo prvu dozu za mj. dana.
    Melanija, što je rekao doktor? Ja isto razmišljam otići u ORL-a?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

melanija, ne bih rekla da smo zajedno u vrtiću (od ono troje ni jedan nije Nikola ), a svakako javi za fenomen zvan "šmrklji non-stop", i mene zanima ta vječna tajna :?
    Ja sam P. ostavila tjedan dana doma, kao da vidim razvoj situacije, hoće li pomoći pa će prestat curit nos ili će sve opet otić k vragu bez obzira što nije u jaslicama i nos mu čistimo preko dana (što naravno u vrtiću ne rade). No međutim, šmrkljići su odmah postali žuti (ujutro nakon cijele noći i zelenkasti kad mu očistimo aspiratorom), tijekom dana kako mu kapamo fiziološkom i špricamo morskom vodom s dekspantenolom, postaju sve bjelji i prozirniji, tako navečer u kadi izađe tona sluzi, ali prozirne i skroz bijele (još jedan fenomen).
    Onda je nakon par dana počeo kašljati, ali ne jako, iskašljava, ali samo ujutro (opet nakon cijele noći), čak je preksinoć prespavao u komadu od 12-6 ( :shock: ) nije uopće kašljao, ali je nadokanadio ujutro, temperature nikakve NEMA.
    I tako došao ponedjeljak, a ja zbunjena što da radim s djetetom, doma tako može biti još mjesec dana, nikakvog pomaka, nosić kad se očisti jedno je vrijeme čak i suh, onda opet malo jače....kašlje samo kad se probudi i možda još koji put preko dana ali samo ZAkašlje. Vodit ga doktoru nemam (hvalabogu) zbog čega, a i zadnji put kad sam pitala pedicu rekla mi je da u ovakvim slučajevima samo treba uporno čistiti nos i liječiti nekakve simptome, i čak i da se radi o nekakvoj bakteriji (što čak ne mora niti biti bez obzira na žuto-zelenu sluz iz nosa), dok god ne radi neku štetu (tipa upala uha, grla, pluća, jači kašalj, temperatura), ne treba je ničime tretirati jer se može povući i sama, ali to naravno znači da svakako treba jačati imunitet što više da bi se organizam mogao sam obraniti...
    I tako ja danas poslala dijete u jaslice, sve to lijepo ispričala teti, dala sprej da mu spreja nos da to sve curi što više van...., a dalje ćemo vidjeti.
    Jedino što mogu zaključiti je da ipak ono razdoblje između nekakve bolesti (neš ti bolesti - curenje nosa) svaki put je sve dulje

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa
    ako netko ima Chiccovu pumpicu za nos jel mu oni silikonski nastavci sami skaču u zrak.
    Mi je imamo, super nam je, i ništa ne iskače po kupaonici
    Možda se silikon previše razmekšao od prokuhavanja :/

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Poučena iskustvom prethodnih godina, a s obzirom na to da nam vrijeme najjačih boleština počinje svake godine upravo krajem prosinca i u siječnju, s obzirom i bez obzira na vrtić, zaključila sam da je to dosta povezano sa vremenom kad se kuri kamin cijeli dan i noć i onda spavamo u zagrijanoj sobi.
    Onda svi počnemo kašljati i kašljucati ili vučemo nakakvu virozu u krug.
    Ne mislim da je to epohalno otkriće, ali mislim da je to kod nas bitan faktor u skupljanju boleščina.
    Meni je osobno grozno spavati u toplom i kad sam bila klinka spavala sam u nazagrijanoj sobi. Inače sam bila dosta zdravo dijete (blago mojoj mami).
    Ja puno zračim prostorije preko dana i zbog lavićeve astme pazim na to, ali eto čim počne dananonćo grijanje-mi svi slinavi.
    Na žalost ne mogu tu puno promjeniti jer kamin nam je djelom u sobi u kojoj spavamo, ali dolazim u napast da ostavim odškrinut prozor po noći, ali opet se bojim jer se lavić zna skroz raskriti pa ne mogu.

Zato živim za dan kad ću imati svoj stan i lavić svoju sobu i kad se nebudemo stiskali u malo kvadrata.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma da i ja mislim da tu nema pomoći,već to curenje treba odraditi pa samo prođe.
    Da ovo sa grijanjem je stvarno očajno i kod nas su po cijele dane otvoreni prozori dok Nikola ne dođe iz jaslica. Noću sam potpuno isključila grijanje ali i tad je zrak očajno suh tako da nam je dobro samo kad je prozor malo otškrinut ali i mene je strah jer ne znam jeli malcu hladno.
    Danas sam srela jednu stariju poznanicu i ona me u trku pita kako je Nikola. Nisam stigla ni progovoriti a ona sama kaže,ma znam stalno curi nos,vječne grlobolje ali do treće godine sve samo ode.
    Znači to je tako i gotovo.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Evo ja sam malo razgovarala s jednim doktorom o simptomima koje mi mala sada ima ali bez temperature pa je on rekao da mu se po svemu čini (a ja detaljno i iscrpno opisivam situaciju) kako se radi o virusnoj angini koja se NE liječi antibiotikom!
    U svakom slučaju uzela sam za kašalj Apitusik sirup i poboljšalo se za 80% nakon 1 dana + 3 inhaliranja dnevno i redovito ispiranje fiziološkom.
    Melanija, sorry šta opet pitam, ali kako je bilo kod otorinca?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Danas ujutro - nosić suh :D , da se ne bismo preuranjeno poveselili, izgleda da je ono "vađenje" iz vrtića ipak imalo nekog utjecaja jer eto, tjedan dana i bolje je...pa ćemo vidjeti dalje...
    ..i ko što rekoh jedva čekam toplije vrijeme da prestanemo s tim prok..... grijanjem. točno sam primijetila da je nosić ponovno procurio onih par noći što smo ostavljali grijanje jer je ujutro bilo hladno, ali odsad koliko je god hladno, nema grijanja preko noći...mom malcu je ionako najbolje kad je skroz otkriven

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj marena prvotno napisa
    Sada sam uzela brošuru ChildLife, pa se mislim za onaj kolostrum s probioticima ili pak ehinacea. Kolostrum je 280 kn, zna li netko koliko traje sa uzimanjem 1/2 žličice dnevno?
    Mi smo do sada davali ehinaceu, ali se mora napraviti stanka, pa smo sada za jačanje imuniteta uzeli First defence (isto od ChildLifea) - ima netko iskustva?
    Sastav: Colloidal silver - jaki prirodni antibiotik, Larch arabinogalactan - prebiotik, ekstrakt koštice grejpa - isto ubija bakterije, viruse i gljive, zinc gluconate

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Sutra idemo kod ORL pa ću javiti.
    Inaće nama je temperatura ovaj put nestala sama od sebe nakon 1 dan. Nosić se evo osušio inahaliranjem s malo eukaliptusa,crvenim lukom i fiziološkom a kašalj još samo ujutro i sve je bolji nakon sirupa islandskog lišaja.Nažalost još uvijek mogu napipati povećani limfni čvor a pojavio se i ječmenac na kapku,dakle neka upala postoji samo ovaj put se jače borimo.
    Nadam se da je sva ova zaštita imuniteta koju pijemo ono što nas ovaj put održava a čak idemo u jaslice bez izostanaka.

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Bili dakle kod ORL i kaže krajnici jesu povećani ali ništa zabrinjavajuće.Imamo upalu sluznice nosa i faringitis.Dao nam da napravimo krvnu sliku na antitjela streptokoka da se vidi da nije streptokok u krvi jer kaže može biti iako je bris grla čist?
    Kaže za gnojne angine da bi volio rado vidjeti što naša pedijatrica smatra gnojnom anginom(e sad i to je moguće obzirom da se i meni čini da žena klima sa znanjem a i čekaonica joj uvijek prazna).
    Treći krajnik nismo uspjeli pogledati jer za to treba biti miran a mi to nikako nismo.Kaže nikad nije imao tako mladog i tako živog pacijenta i još pita hoću pozvati Super dadilju :shock:
    Nismo valjda tako strašni,uh.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Melanija, kako se zove taj dr. i gdje radi? Jesi li išla s uputnicom ili je to privatno?
    Ja bi rado išla ali mislim da će mi pedijatar reći da to nije potrebno.On stalno fura spiku da treba sve te bolešćine preboljeti da bi se stekao imunitet. U principu se slažem, ali mislim da treba posvetiti više pažnje dijagnosticiranju jer očito je tanka linija između raznih bakterijskih i virusnih upala gledajući same simptome bolesti.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Faringitis :shock: , what a f.... is faringitis?
    mi smo već dva puta u nosu imali streptokok i sad već drugi tjedan vučemo šmrklje, ali bez ikakvih drugih simptoma, dajemo mu First defense već tri dana i kako ima svojstva prirodnog antibiotika, nadamo se da ako i je opet neka điđa miđa da ćemo je nekako sami riješiti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

melanija,kakve su dr.preporuke o tretmanu upaljene sluznice nosa?
    Je li vam preporucio neke kapi,mast...?

Stijena,faringitis je upala zdrijela.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kaže nikad nije imao tako mladog i tako živog pacijenta i još pita hoću pozvati Super dadilju
    Nismo valjda tako strašni,uh.

he,he, to je bio kompliment!
    mene nešto već dugo kopka. kad koristim fiziološku otopinu uvijek se pitam da li postoji opasnost da se bakterije zadržavaju na onom tuljčiću koji ide o nosić, pa da se pri ponovnoj upotrebi s tim beba ponopvo inficira!?! da li vi to nekak dezinficirate, perete, ili...? kad god sam pitala u ljekarni, rekli su mi da nema veze, da ništa ne treba...
    hm...
    kaj velite?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

E i ja sam malo zabrinuta zbog toga...
    Tako da ja često ispirem cijelu bočicu i prskalicu u vreloj i ponekad dezinficiram alkoholom.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja mislim da to jako ima veze jer uvijek se kad stisneš i otpustiš, uvuče i malo sluzi, e sad kak je to ipak tekućina, bakterije i virusi valjda prežive (taman da su i anaerobni... ko da znam o čemu pričam), tak da mi to povremeno očistimo alkoholom, samo pitanje je li to dovoljno

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Išli preko veze(nema ni to bez veze),bez uputnice, u Vinogradsku.
    Čak sam zaboravila i neki bonbonjerčić uzeti a vidim na stolu njegove ordinacije,svi uredno donijeli.
    Ništa nam nije rekao za tretiranje niti sluznice nosa,niti ječmenca koji je na račun toga izašao niti faringitisa(upala grla).Ja sam imala dojam da on misli da to sve skupa i nije nešto,kao normalna stvar.
    Njega je najviše zabrinulo kako je mali živ.
    E sad ni moja pedijatrica mene nije tamo poslala pa čak mislim da joj neće biti drago kad čuje da sam bila kod specijaliste a još manje kad joj budem tražila uputnicu za krvnu sliku na antitjela streptokoka zato me unaprijed i smišljam priču kako da uopće pristupim u ordinaciju zdrava.
    Eto do čega nas doveve to naše zdravstvo jer je tobože besplatno.
    A zaboravila sam reći da je na moj komentar da sam povukla dijete mjesec dana iz jaslica da oporavi imunitet rekao,ooo,nakon bolesti i antibiotika djetetu treba puno više od mjesec dana da bi povratio imunitet? :?
    Pa onda ga nikad ni nećemo stići povratiti.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

da, faringitis je valjda upala ždrijela jer znam za laringitis - to je upala grla, pa reko koliko ih više ima.....
    inače, i mi smo kad je P. prvi put imao streptokok išli privatno na aspirator (jer ga naša pedica nema, a nismo u petak htjeli riskirati nekakve uputnice i slično....da dijete čitav vikend ne može disati), privatna nam je tada i uzela bris, prepisala antibiotik i poslala dermatologu jer je uz infekt imao i neki osip...e sad je trebalo doći našoj pedici barem po uputnicu za dermatologa (jer ove sve lijekove i preglede smo naravno platili)....malo je bilo neugodnjak kao zašto nismo došli k njoj, ali smo objasnili da je bio petak i išli smo na aspiraciju, pa da je onda doktorica uzela i bris...i tako dogodila se lančana reakcija, neš sad s bolesnim djetetom kružit od jednog doktora do drugog.
    Malo joj je bilo bed, pitala je jel smo bar uzeli račun za antibiotik jer bi nam ga onda ona prepisala pa bi mogli tražiti povrat od HZZO-a, a pogotovo što smo po uputnicu došli bez P., a htjela je sama vidjeti taj osip....nije radila baš nikakve probleme i dala nam je sve što smo trebali, zapisala nalaze (jer je to bila prva malo veća bolest) i to je bilo to....mislim da oni ipak mogu shvatiti roditelja koji s bolesnim djetetom samo želi što kraće čekati i dobiti nekakvo brže rješenje.
    A kad bi se dijete nakon antibiotika ostavljalo doma dulje od mjesec dana, onda valjda uopće ne bi išlo u vrtić, tako da za vrtićku djecu to svakako nije rješenje, ne znam niti koji zaposleni roditelj može radi djeteta dobiti više od mjesec dana bolovanja....a ako ga imam mogućnosti ne poslati u vrtić, onda ne bi niti išao, ovako baka može uletiti samo povremeno i to na najdulje tjedan dana

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Stijena, na brzinu sam isčitavala ove vaše postove, pa sorry ak si to negdje napisala...

Jeste li isključili alergije, jeste li bili na testiranju...spominješ neko crvenilo

i nije li laringitis upala glasnica?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne, nismo bili na testiranju jer je dermatologica zaključila da je to bio blaži oblik atopije, a pedica nas nakon tri infekta u nosu nije poslala na testove (naime, dvaput je bio streptokok, a jedanput upala uha ničim izazvana ).
    A ovi svi ...itisi mi nisu baš jača strana tako da ne bih znala baš točno, a nadam se da neću niti saznati

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo još uvijek bez antibiotika (za nepovjerovat, one vibre stvarno pomažu), jest da smo u međuvremenu zaradili konjunktivitis pa smo morali ići pedici po kapi i mast, ali to je sve već super. Bar smo iskoristili priliku da ga dobro pregleda i zaključak je da je sve ok i ne treba ništa kljukati. Nosić već preko dana niti ne curi (već! nakon dva tjedna), tako da se nadamo da je ovaj put to-to.
    Dva puta dnevno dajemo FirstDefence i nadam se da to funkcionira...
    marena, kako je kod vas?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •