Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 121 od 121

Tema: Prevencija infekcija (respiratornih)

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sutra mjesec dana od zadnje žličice antibiotika... brojim ko luda. Ide u vrtić normalno, gripa još nije u njihovoj grupi, ali znam da protiv toga ne mogu ništa. Kašlje malo kad zaspe, a nosić procuri kad ispiremo s fiz. Uzimamo Petrovića i Echinaid kapi. Nisam se namjerno javljala da ne ureknem... Sprememo se na maškare u ned. u Samobor pa se nadam da neće nešto uhvatiti. Ovih dana ću započeti s davanjem konstitucijskim kad se još malo stabilizira. I ona je imala konjuktivitis ali smo ispirali kamilicom, pedijatru ne idem dok ne zagusti jer je tamo uvijek hrpa bolesne djece (nisu odvojeni), a strah me da nešto ne pokupi. Eto, valjda vibre pomažu.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj marena prvotno napisa
    Sutra mjesec dana od zadnje žličice antibiotika... brojim ko luda. Ide u vrtić normalno, gripa još nije u njihovoj grupi, ali znam da protiv toga ne mogu ništa. Kašlje malo kad zaspe, a nosić procuri kad ispiremo s fiz. Uzimamo Petrovića i Echinaid kapi. Nisam se namjerno javljala da ne ureknem... Sprememo se na maškare u ned. u Samobor pa se nadam da neće nešto uhvatiti. Ovih dana ću započeti s davanjem konstitucijskim kad se još malo stabilizira. I ona je imala konjuktivitis ali smo ispirali kamilicom, pedijatru ne idem dok ne zagusti jer je tamo uvijek hrpa bolesne djece (nisu odvojeni), a strah me da nešto ne pokupi. Eto, valjda vibre pomažu.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ja isto brojim dane od zadnjeg antibiotika -sad je već prošlo i skoro 5 tjedana (uf, ide vrijeme)

u vrtić ne idemo zbog konjunktivitisa, moramo malo iskoristiti baka servis kad ga već imamo

i ja sam isto čekala s javljanjem jer kad god se poveselim, eto ga nešto

mi bili u samoboru u nedjelju (doduše nezmaskirani) i vozio se u lunaparku na onim autićima (ringišpil) - sam, samcat dvije vožnje, htio i treću, ali okice u toliko curile da smo ga morali otfurat doma, ispirali smo i kamilicom, ali nije ništa pomoglo - samo da mu se očisti sekret, morali smo ići pedici

kod naše pedice je u pon bila tolika gužva (i to ujutro) kakvu u životu nigdje nisam vidjela (dobro možda na komisiji kad sam išla u trudnoći), ostavili smo knjižicu, došli za sat vremena i još čekali sat i pol, djeca kašlju sa svih strana, umiru, temperatura i stuff, lagano smo P. za ruku i šetali dva sata samo da ne bude unutra da nešto ne zaradi, ali čini mi se da sam ja nešto zaradila (ja naravno dežurala unutra kad će nas zvat, a MM šetao...hm )

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Drago mi je da nam je i postupak prilikom odlaska pedijatru identičan - MM isto šeta s njom vani,a ja unutra na udaru. Čak sam mislila ako budemo morali ići da stavimo one maske preko usta, samo mislim da bi nas svi gledali ko debile, pa još nisam sigurna u tu opciju.
    Veselimo se Samoboru, maskirat će se u anđela, btw - ne izlazi iz kostima od kad ga je vidila! Inače ona i dalje ima otečene tonzile i čak na jednoj ima bijelih naslaga, ali nikakvih smetnji ni drugih simptoma - čitaj temperature - nema. Isto sam zabrinuta radi takvog grla, ali ponavljam da mi je koma ići sad u pedijatra.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Čak sam mislila ako budemo morali ići da stavimo one maske preko usta, samo mislim da bi nas svi gledali ko debile, pa još nisam sigurna u tu opciju.
    , i MM je rekao da će to stavit, ali stvarno kako god da me tko gleda, ono ondje je preužasno
    u veljači tete u vrtićima odahnu, ali zato pedijatri nagrabuse

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kod nas u kvartu već nose te maskice.Samo muškarci kako vidjeh pa sam prema tome zaključila da su oni nježniji spol.
    Dobro je to vibranje,mi već skoro dva mjeseca bez antibiotika a idemo u jaslice,nego ja ne znam vibrati. Vidim taj znak ali kako?(baš sam majstor).
    A inače i mi imali nekakv blagi konjuktivitis,pa ječmenac pa sad napad kašlja i začepljen nos ali ne idemo pedijatrici da ne pokupimo gripu. Osim toga nema više mjesta u frižideru na polici od antibiotika(sad imamo 3 složena) a drugo ništa ne bi ni donijeli doma

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj melanija prvotno napisa
    Kod nas u kvartu već nose te maskice.
    pa fašnik je, zar ne
    a što se tiče vibranja ja sam ti najfriškija u tome - (vidi jedan od prethodnih postova) nakon pola sata traženja našla na tipki s brojem 1, ali istovremeno se stisne s AltGr, evo ovako ~~~~~~~,
    samo moraš paziti da ne pretjeraš da ne bi stranica opet zastranila

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Samo provjeravam kakva je situacija. Mi se držimo, 5 tjedana!!!
    Sve mi se čini, ako ovako dobro nastavimo, ova tema se gasi :D :D :D !

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Uh, mi smo do sada uspjeli odvaliti najviše 2 tjedna jaslica u komadu. Kad će to proljeće...

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi još vodimo,2 mj i 7 dana bez antibiotika.
    Samo nekakav proljev se pojavio,pretpostavljam od sirupa od luka koji sam pravila za kašalj pa ću prestati s tim.
    Nadam se da je pomogla ona pusta imunozaštita koju pijemo. Evo danas sam obnovila turu(580 kn :shock: ),još su mi uvalili vitamin C od Child life-a,duplo manji od onog od Twinlaba,slabiji i još kunu skuplji .
    A dobro važno da nema antibiotika.
    Ajde sad da malo vibrucnem ~~~~(gle znam i ja) protiv antibiotika.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

alooo, cure, mi više niti ne brojimo koliko smo dugo bez antibiotika, ali kad već pitate, 1,2,3....., evo sedmi tjedan, vauuuuu....pa da se baš previše ne hvalimo.
    Opet idemo u vrtić nakon onog konjunktivitisa i nosić još uvijek nije skroz čist, ali ne curi ono suludo, već onako, sve nešto gusto, pa obrišeš, pa je cijeli dan mir, ali noooooć....katastrofa........
    uredno mi to očistimo navečer prije spavanja (kao i uostalom već mjesecima), nasaftamo fizološku, morsku vodu -sprej, čak još uvijek moramo i operil iako ga koristimo već puno predugo nego što bi trebalo, ali ovo sve ostalo mu ne prošusa dovoljno, probamo izvući aspiratorom, međutim nema se što izvući.
    I tako moje dijete krkljajući zaspi i onda za dva-tri sata počne mrckanje i to ne ono kao i nače, nego dijete se guši, ne može više disati niti na usta, uredno svake noći mu moram ponovno sprejati nos (ponekad čak i dvaput) i to operilom jer mu ništa drugo nije dosta....užas.
    onda sam se dosjetila onom luku (bljaaaa ), pa je kao bilo, maaaaalecno bolje (to se sve odužilo do jutra, ali opet je imao prepun nos), sinoć sam mu stavila jastuk da lakše diše, i ajde samo se dvaput probudio, ali ujutro, u nosu.....ne znam što sve....
    već sam pomišljala i na onu treću mandulu (s obzirom da ima sve simptome), ali pedica nas niakd nije poslala otorincu jer stvarno nije imao nekih većih problema (samo dvije upale uha koje su riješene odmah - nisu se navlačile i curenje nosa), da bih stvarno znala je li potrebno to cvaknuti ili ne, ali kad vidim kako se dijete muči...najradije bih da mu to maknu, pa da smo na miru - čitala sam malo iskustva drugih mama i kažu da su svi skupa odahnuli nakon što su izvadili tu treću mandulu. ali, dobro važno je da nije nešto gore...evo još malo ONIH vibrica protiv antibiotika je OČITO DJELUJU ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja samo luk križam da isparava navečer, spava na dva jastuka i vidim da pomaže. U nosić joj špricam svoju fiziološku (1 žličica soli na 2.5 dcl vode) i homeopatski pripravak u fiziološkoj što mi je preporučio homeopata, dosta pomaže, ali zna se dogoditi noću da je uhvati napadaj kašlja. Cijelo vrijeme je u vrtiću. Ne znam ni sama da li tražiti uputnicu za ORL, pa da vidimo. Čekat ću malo bolje vrijeme za odlazak pedijatru, kad se smiri gripa. Ono stanje prije 3 tjedna je sama pobijedila pa vjerujem kako se imunitet poboljšao.
    Vibrice nisu na odmet, pa ~~~~~~~~.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Evo nas... Malena mi par dana dosta kašlje, pogotovo kad ide spavati, a često i u snu. Kašalj je nadražajni, ne bi rekla da iskašljava, ali nije ni skroz suh. Sinoć je čak povratila i to nakon što je zaspala. Kašalj je probudio. Noćas se isto budila i kašljala. Imate li kakav savjet? Od sirupa smo do sada pilirospan, Apitusik, Holyplantov od islandskog lišaja i onaj od trputca. Ne mogu reći za niti jedan da mi je baš pomogao. Mislim da joj treba neki šta smiruje podražaj na kašljanje, pa vas molim prijedloge.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ako djete nije sklono bronhitisima i opstrukcijama pluća kod kojih je sasvim poželjno da dijete kašlje kako bi iskašljalo šlajm iz pluća, za podražajni kašalj koji se iskljućivo događa u grlu i iritira sami centar za pokretanje kašlja koristi se Pholcodine, koji djeluje smirujuće na sami refleks kod podražaja na kašalj. Pholcodine se dobiva iskljućivo na recept, znaći nakon pregleda kod pedijatra koji zakljućuje o kakvoj vrsti kašlja je rijeć.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

P. isto od prekjučer JAAAAKOOOO kašlje, ali iskašljava, nos je totalno prošusao, valjda od onog luka što mu stavljam preko noći.
    Mi već dugo za kašalj koristimo Grindtus od Aboce jer su nam rekli da navodno istovremeno djeluje i smirujuće i za iskašljavanje (ne znam je li to moguće, ali tako nam rekoše). Ne znam točno što sve ima u njemu, ali znam da je totalno biljni.
    P. doduše niti jednom nije suho kašljao nego uvijek iskašljava šlajm koji mu se slijeva iz nosa, a pedica nam je rekla da uvijek za kašalj uzimamo sirupe na biljnoj bazi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Spomenuti pedijatar koji vadi šmrklje iz nosa jako dobro se zove - Canoky Ajub, I.B. Mažuranić 46, br. tel. 373-3678.
    Nadam se da sam ispravno napisala, ako ga netko zna - molim da napiše svoje iskustvo. Moja frendica je bila 2 puta, mali joj ima bronhitis i razne probleme s dišnim sustavom, kaže da nakon što on to izvuče mjesecima nije bilo problema sa slinom.
    Je l još netko posjetio spomenutog pedijatra? Ako je dajte iskustva, kako to radi, je l gužva kod njega, koliko naplaćuje??
    nama ga pedijatrica preporučila, al nekako se nećkam..

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mislim da je pregled i isisavanje oko 150 kn. Moja frendica je prezadovoljna. Nedavno su opet bili i ona kaže da se maleni spasi nakon toga. Nije bolno ali je neugodno pa malo isto plaču.
    Kupiti ću Grintus da pokušam jer mi se ne ide u pedijatra iz već prije spomenutih razloga, a sve drugo joj je ok.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

alooooo, kako je kod vaaas????
    ja se nisam htjela ništa javljati da ne ureknem, ali mi smo zdraaaaaviiiii....konačno!
    očito kombinacija onog svega što mu dajemo za imunitet (sa First defensa ponovno smo se vratili na ehinaceu) i vaših vibrica su puni pogodak :D
    sve više počinjem vjerovati da dijete stvarno treba pregrmiti onu prvu godinu u jaslicama /vrtiću i da je nakon prvotnog vala bolesti sve bolje (bar je tako kod nas).
    Iako, mi smo sada ulovili savršen ritam - tjedan dana u jaslicama, tjedan dana s bakama - samim time, ako nešto i pokupi taj tjedan u jaslicama, ima dovoljno vremena drugi tjedan da se malo oporavi. Isto tako, jako mu je važno biti vani (a u jaslicama još uvijek nisu, nego ih čitav dan pregrijavaju u sobama), tako da onaj tjedan kad je s bakom bude i čitav dan vani, unutra je samo dok jede i spava - mislim da je to isto jako važno za imunitet. Mislim da smo konačno uspjeli pogoditi savršenu kombinaciju - malo jaslice, malo doma, malo kod bake.
    Jel ima kakav ticker ono koliko smo dugo bez antibiotika ....ja prijavljujem puna 2 mjeseca i tjedan dana.....puj, puj, puj da stvarno ne ureknem
    i preventivno.....malo vibrica~~~~~~~~~~~~~~~~, evo dosta za sada

melanija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi isto zdravi ko jabučica čak imamo i crvene obraze.
    Jedino su nam nicale petice pa je malo bolilo i bilo proljeva ali to ne računam u bolesti.
    Inače stalno smo samo u jaslicama a poslije toga u parku.
    Još uvijek trpamo sve ono za imunitet i izgleda da radi~~~~~~.
    Bravo stijena,sad smo i mi stijena

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

A evo i nas... Sve je za 5!!!
    Nos nije začepljen i ne curi tako da već 10-ak dana ne inhaliramo i ne koristimo fiziološku. Uzima ehinaceu i Petrovićev med jer nam je doktor rekao da med mora uzimati bar 3 mj.,a ehinacea je 10 dana uzimanja i 20 dana pauza do ljeta.
    Btw, u vrtiću je stalno, bez pauze, oni svako jutro izlaze, a mi se svako popdne šetamo. Ima lijepu zdravu boju obraza, i super papa, i mogla bi ja ovako nabrajati još danima.
    Ja sam se skroz opustila i vibram za sve nas ~~~~~~~~ !
    Jupiiiii :D :D :D

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pa ovo su predivne vijesti :D
    ne znam je li to stvarno od vibranja ili je vrijeme viroza već iza nas, ali nešto očito djeluje. Sad još kad i u jaslicama krenu na dvorište (kod nas na terasu), to će biti super.
    samo se nadam da se nisam prerano počela veseliti

tina1975 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo podizem temu.
    Naime Andrej se zarazio od sestre kao i ja. Njoj je par dana curio nos i bio zacepljen i to je to. Ja sam zavrsila sa bronhitisom posto sam i inace alergicna, a Andreju isto sve krcka u plucima posto ne zna da izduva nos. Ja mu nekoliko puta dnevno izvlacim sa pumpicom, ali to je tesko posto radim, a zena koja ga cuva ne zna
    Juce je dobio Aloprol (salbutaamol) i vidim da mu se dosta otpustio slajm, ali i dalje krcka jer ne zna da iskaslje. Ja isto pijem i kasljem na silu.
    Da li postoji neki domaci preparat za iskasljavanje?

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •