Prije 6 mjeseci je moj 20-godišnji izvanbračni partner rekao da me više ne voli, nisam mu privlačna i misli da bi bilo najbolje da ode. Još nije otišao, ja ga ne požurujem jer imamo dvoje djece - 11 i 14 godina i nemam pojma kako bi to njima objasnila. Do svibnja ove godine mi smo (barem sam tako ja, a i naše obitelji mislili) bili idealan par - pun ljubavi, pažnje, zafrkancije...svega. On se doduše malo više zatvorio, no ja sam to pripisivala velikom stresu na poslu, krizi srednjih godina, dosadi nakon 20 godina života sa mnom, istom ženom...blabla. I onda smo prestali biti intimni, ja sam postavila pitanje zašto i dobila njegov histeričan napadaj koji svaki put počinje čim postavim bilo kakvo pitanje pa ne postavljam pitanje.
POkušali smo s bračnom terapijom, nije išlo. Ja pokušavam biti fina, dobra, privlačna, ne postavljati previše pitanja, biti sigurna luka....ali ne vidim nikakav pomak.
Mislim da ćemo se morati razdvojiti, no ne znam kako. Ne znam kako to objasniti djeci. To će ih slomiti jer su dovoljno veliki da će im teško pasti, a vezani su za nas oboje. ne znam kako odraditi taj razgovor niti sa njim, niti sa sobom?
Financijski sam neovisna, stan je zajednički, ali to ću već srediti...više me brine taj emotivni dio. I dodatno, volim ga i zapravo ne znam kkao preboljeti smrt ljubavi u kojoj ja još uvijek živim. On se ponaša kao da mu se gadim, ne podnosi moj dodir, poljubi me na ulazu i izlasku iz stana, zagrli kao da sam mu sestra, mislim da nema nikoga drugog, bar nemam dokaze za to, ali nema potrebe za mnom.
I sad imam pitanja - treba li se za to boriti? ostati u braku bez ljubavi s njegove strane, a zbog djece? Kako se približiti čovjeku koji odbija dodir, ali odbija i komunikaciju? Osjaćem kao da on želi da ja razriješim tu situaciju, a ja jednostavno ne mogu. Prije svega zbog djece, a onda i radi sebe. Pomišljam da je upao u neku depresiju. Ima 52 godine, stvarno mu je jako stresno na poslu i potajno se nadam da te neke treće traume prenosi na mene, no ne znam kako dalje. Bilo kakav savjet je dobar savjet