-
Drage cure, oprostite mi ako su moja pitanja previše izravna, ali zanima me sudjeluju li očevi imalo u životu vaše djece, jesu li ih priznali, plaćaju li alimentaciju...
Nina nema nikakav kontakt s ocem jer ga on nikad nije želio, doduše priznao ju je (dobrovoljno) kad je imala 11 mjeseci uz uvjet da nosi moje prezime (kao da bih ja dopustila nešto drugo) i to je sve. Od početka sam znala da ćemo Nina i ja biti same i to mi ne predstavlja nikakav problem, a srećom imam i posao sa solidnom plaćom pa možemo i bez alimentacije, ali sam se nadala da će ona imati kontakt s ocem.
No, to se nije dogodilo, a očito niti neće pa sve češće razmišljam o pokretanju Postupka radi donošenja odluke o dodjeli djeteta majci na skrb i odgoj. Jednostavno, ako on nimalo ne sudjeluje u njezinom životu ne vidim zašto bi ovisilo o njegovoj volji hoću li joj izvaditi putovnicu ili slične stvari, a želim biti i sigurna da će, ako se meni nešto dogodi, o njoj brinuti ljudi koji ju vole i poznaju kao i ona njih.
Je li netko od vas pokrenuo ovaj postupak, znate li koliko traje, može li mi on raditi probleme...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma