Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 200

Tema: CARSKI REZ - buduća mama moli pomoć

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno CARSKI REZ - buduća mama moli pomoć

Drage mame i buduće mame! :D

....nova sam na forumu pa već dvaput bezuspješno šaljem post koji nikako da stigne...stoga ću ovaj skratiti, neću iznositi svoje srcedrapajuće razloge za to već samo postaviti pitanje:

zna li tko u unutar granica RH doktora koji podržava žensko pravo izbora načina na koji će roditi (znači pristaje na carski bez indikacija)? pritom ne tražim korumpiranog već nekog tko radi po svjetskim standardima, tko se usuđuje s pacijenticom dogovoriti unaprijed za carski...

ako itko ima ikakvo iskustvo ili informaciju, bila bi vam beskrajno zahvalna!!

ps. pritom molim mame koje su se odlučile za vaginalni porod neka me ne kritiziraju, već ima previše isfrustriranih komentara na ovom forumu. neka se zna da ja poštujem sve i svaki odabir, ali eto - iz nekih svojih osobnih razloga želim se odlučiti za ovaj 'mnogo manje prirodan' način.

hvala i velika pusa svim mamama i njhovim slatkim bebicama !!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Porazgovaraj sa svojim liječnikom o toj opciji, vjerujem da ćete uputiti na pravo mjesto.
    Svakako prije krajnje odluke, još jednom pročitaj iskustva majki koje su prošle obje vrste poroda.
    Ujedno, ukoliko se radi o nekom strahu, možda neosnovanom, tijekom trudnoće potraži pomoć stručne osobe - primjerice psihologa.

Sretno!

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Nazalost ne znam. Mislim da je problem sto doktori u nasim bolnicama ne rade carski rez bez indikacije. Naime, ni oni nisu skroz samostalni u odluci. Vjerujem da je prvi korak raspitati se kod svog ginekologa, mozda ti moze nekoga preporuciti. Ukoliko se nece sloziti sa tvojim zahtjevima, mozda da probas otici kod nekog privatnog ginekologa na konzultacije.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Da, mislim da ti je dobro pricati sa svojim ginicem i vidjeti, svi se oni medjusobno pozanju i sigurno nece biti tesko naci nekoga tko ce ti napraviti carski. . . . good luck!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Već sam obavila par razgovora, jedan u merkuru, drugi u petrovoj. nažalost bez rezultata. zato i jesam tako očajna
    Carski ne rade prvenstveno zbog hrvatskog zakona (da se ne radi bez indikacija), te vremena i novaca (socijalno teško da će pokriti veći trošak samo zato što se netko tako 'sprdnuo'). opet, s druge strane, čula sam za hrpu mama koje su uspjele odabrati carski bez indikacija, no na moju štetu - niti jednu privatno ne poznajem...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: RE:

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ukoliko se nece sloziti sa tvojim zahtjevima, mozda da probas otici kod nekog privatnog ginekologa na konzultacije.
    još jedno pitanjce što se tiče privatnih ginekologa - ima li netko preporuku? i postoje li u zagrebu privatne poliklinike, a ne samo privatne ordinacije?

PUNO HVALA

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ima puno dobrih privatnika: Poliklinika Vili (tamo su svi dobri, Kos, Latinka), Poliklinika Harni, Poliklinika Eljuga, ginekolog Fistonić, ginekologica Grujic Koracin....

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako buduća mama ima npr. zaista panični strah od poroda i PSIHOLOG/PSIHIJATAR da svoje mišljenje, onda to može biti medicinska indikacija za carski rez.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Poliklinika Feniks! Jako, jaaako dobra ekipa, doktorica koja tamo radi, radi u Vinogradskoj i vodi brigu o svojim trudnicama i ima jos par forumasica koje su kod njih. . .

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pina, gdje je to? koliko koštaju pregledi?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Feniks je u Dobojskoj, kod Tresnjevackog Placa. Odi na www.poliklinika-fanix.hr. Nisam sigurna koliko tocno kostaju pregledi jer sam ja sve "peglala" na Addendu. Ali znam da nisu skupi kao ostale razvikanije poliklinike.

Datum pristupanja
    Apr 2006

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

hvala

kad smo već skrenuli na privatne ginekologe , je li netko kontrolirao trudnoću kod privatnika koji ima paket s popustom za trudnice, ili umjerene cijene, ili čak ugovor s hzzo-om a pritom je jako dobar i, dakako, nema gužve?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

možda da se ovo splita

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kod Feniksa nema guzve i uglavnom dobijas termin odmah drugi ili treci dan, ponekad i isti, ovisi kako doktor ima dezurstvo jer radi u bolnici.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod dr.Škvorca u Samoboru je fiksna cijena trudničkog pregleda sa 3 D ultrazvukom 250 kn(bar je bila prošle godine kad je vodio trudnoću mojoj kumi)
    Jako je dobar i stručan,prije je radio u Petrovoj.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam rodila prvu kćer elektivnim carski, dakle tako sam htjela i želja mi je bila ispunjena, ali to je bilo u inozemstvu. Što se tiče druge kćeri, ovdje u Rijeci mi ga nisu htjeli napraviti jer to nije 'njihovo pravilo'. Uistinu sam bila revoltirana jer doktori bi tu trebali biti za nas, a oni se ponašaju upravo suprotno. Ujedno sam još i nakon toga saznala kako se preko plave koverte u Rijeci ipak može doći do carskog. Jedna moja prijateljica je dobila carski na taj način pred 3 godine, kada sam ju pitala kako, njene su riječi bile 'kako - kako!? Pa čemu služe plave koverte ispod stola?!' Ostala sam totalna pegla. Pa i Iva Majoli je rodila na carski jer je tako htjela i sva takozvana naša elita. Ne znam zašto neki mogu birati, a neki ne. Ako nazoveš rodilište u Postojni, mislim da bi ti oni mogli ispuniti želju. Otvara se privatno rodilište pa će možda tamo poštovati naše želje (ako možeš toliko počekati). Poštujem svačije želje pa mislim da bi inaše trebale biti ispunjene. Želim ti sve najbolje i sa srećom. Ukoliko nadješ nekoga voljnog ispuniti ti želju, please, javi mi!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ni ja ne mogu vjerovati da žena-buduća majka ima tako malo prava. ne samo izbora, već općenito - način na koji se prema nama odnose. skoro kao da smo tu samo kao 'rasplodne' a ne ljudska bića koja bi trebala u ovakvom stanju (pred porord) imati tim veća prava izbora. Ne želim zvučati kao zatucana feministica ali bojim se da se sva ta nepravda događa upravo zato što su (i dalje, nažalost) muškarci na čelu svih tih odbora, i ostalih tijela koje o nama ženama donose ključne odluke.

drago mi je da još netko razumije

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam željela carski zbog sigurnosti svojih beba i dogovoren je i bio preko veze a u konačnici je jedna beba bila poprečno pa bi me poslali na carski i bez neke veze ali sigurno je sigurno.

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Upravo to i je ono sto me revoltira. Taj odnos doktor-trudnica. Vani sam se osjecala kao dama, vrijedna svakog postovanja, moja je zelja bila doktoru zakon i po tome se islo. Imala sam samo jedan gin pregled i to odmah na pocetku trudnoce zbog papa testa i to je bilo to. Nitko me dole nije dirao do 6 tjedana nakon carskog. Ovdje je to odvratno. Ne mogu vjerovati da te stalno ubadaju, pipkaju...Ja ssm svojem doktoru ovdje rekla da ne zelim da me nijednom ginekoloski pregleda. Malo me cudno pogledao, ali nista nije komentirao i postovao je to. Svaki gin pregled nosi rizik od nepotrebne infekcije. Klistir, brijanje... to su sve nepoznanice u inozemnim rodilistima. Kod mog doktora je bilo ovako: Dosla sam kod njega na pregled (UZV) u 5 mj trudnoce (3D UZV za kojeg kod nas jos nisu ni culi, te detaljan UZV na kojem raspodijele bebu u 3 segmenta i pregledavaju detaljno vitalne organe) i rekla mu 'Doctor, I was thinking a lot about the birth and I came to a conclusion I would like to have a ceaserian' na sto mi je on odgovorio 'If that's what you wish, c-section will be'. Na sto mi je on objasnio da je protivno svakog zakona prirode nametati trudnici nacin na koji ce roditi. To je tijelo zene i svaka zena poznaje svoje tijelo i zna sto je za nju i njenu bebu najbolje. Ja se divim zenam koje su vise puta rodile prirodno, ja to uistinu vise NIKAD ne bi ponovila. Nakon carskog sam se oporavila nakon 3 dana, a nakon prirodnog poroda mi je trebalo nekih 6-8 mjeseci i jos sada osjecam poljedice. Mislim da bi trebalo maknuti te muskarce sa pozicija na kojima oni odlucuju o nama. Oni nisu zene, jednostavno receno. Jos kad svemu tome dodam da nam rodilista izgledaju kao stala.... I ne razumijem zasto ove zene poznatih licnosti mogu na carski ako to zele, a mi obicni ljudi ne. Voljela bi da mi na to odgovori doktor koji je radio carski Nini Slamic, Branki Bebic, Ivi Majoli, Ivi Todoric, Martini Novosel i ostalima koje su imale pravo biranja i izabiranja te opcije.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

a zašto želiš na carski rez? Ja sam upravo došla iz bolnice, imala sam carski rez (zadak i velika beba). Moram priznat da je oporavak puno teži kod carskog reza i meni osobno je bio lakši vaginalni porod.

Čujem da u Italiji žene masovno rađaju na carski rez da ne osjete trudove.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon carskog sam se oporavila nakon 3 dana, a nakon prirodnog poroda mi je trebalo nekih 6-8 mjeseci i jos sada osjecam poljedice.
    iridana, to što je porod bio vaginalni ne znači da je ujedno bio i prirodan.
    moram reagirati, jer roditi vaginalno i roditi prirodno nisu sinonimi.
    tko zna kakav bi tvoj vaginalni porod bio i koliko bi ti vremena trebalo za oporavak da je zaista bio prirodan...
    zapravo, skoro da i ne znam ženu koja je rodila stvarno prirodno (bez lijekova, bez med. intervencija, bez nametanja položaja, načina ponašanja...) i da joj se činilo da bi bilo bolje da je bilo na carski.
    ali znam za jako puno žena koje su rodile vaginalno-a neprirodno u svakom smislu re riječi, pa su se dugo oporavljale, što fizički, što psihički...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali znam za jako puno žena koje su rodile vaginalno-a neprirodno u svakom smislu re riječi, pa su se dugo oporavljale, što fizički, što psihički...
    .....pa mene stoga ne cudi sto se cesto cuje ta zelja za carskim bez medicinskih indikacija....

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ni mene, žalosna istina.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Uistinu sam bila revoltirana jer doktori bi tu trebali biti za nas, a oni se ponašaju upravo suprotno.
    hehe... smjesno mi je ovo citati na topicu koji je posvecen cr. do sada sam imala prilike slicne recenice procitati samo od majki koje su zeljele prirodan porod. a znam i slucajeve kad je zena preklinjala za drip. ocigledno svi ipak muche istu muku. kako god okrenes, ljecnici su ti koji su "zlocesti".

ispricavam se na upadu.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moj primjer je primjer osobe koja je (godinama prije nego sam zatrudnjela) imala panicne napade od pomisli da dijete treba roditi. Za to su djelimicno krivi mediji koji porod prikazuju kao nesto ruzno, djelomicno moja nezrelost i zelja da kontrolisem i imam sve konce u svojim rukama.

Prva trudnoca me je naucila da budem strpljiva, da moram da ucim i da se informisem - da radim na sebi i vezei sa MMom. Zavrsili smo potpuno prirodnim porodom kod kuce uz prijatelje i familiju - pravili smo malu party od poroda. Bilo je fantasticno za sve nas (ukljucujuci babicu).

Sto hocu reci je da razumijem strah - i ja sam ga imala. Ali taj je strah vjerovatno projektiran necim iz vana an re vlastitim iskustvom. Moj ti je savjet da nadjes mjesto gdje ce te poroditi na carski, ali da u medjuvremenu radis na sebi.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam rodila carskim rezom na SD, oporavak je bio dosta brz, doma sam išla nakon 4 dana i danas nemam nekih posljedica a ni ožiljak se baš ne vidi... ALI, da sam mogla birati, uvijek bi izabrala prirodan porod (ili ne sasvim prirodan kakav je u našim rodilištima)!!
    Moj savjet ti je da se dobro informiraš o svemu i da možda ne žuriš previše s odlukom, jer, carski je ipak operacija, jednom rezano tkivo nikad nije više elastično kao i prije,a mogu se pojaviti i mnoge druge posljedice te operacije (o kojima dosta piše u tekstovima na portalu)..
    A što se izbora u našim rodilištima tiče to je točno, nema izbora ni za jedne ni za druge!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    .....pa mene stoga ne cudi sto se cesto cuje ta zelja za carskim bez medicinskih indikacija....
    moram se složiti. pročitala sam jednom prilikom jedan odličan tekst (ne mogu se sjetiti imena autora, no uglavnom riječ je o uvaženom američkom ginekologu) o tome kako prirodan vaginalni porod sam po sebi ne bi trebao biti izrazito bolan, niti izrazito dug, niti imalo traumatičan. a sve žene koje su rodile vaginalno, a pamte porod kao deset ili više sati vrištanja, pucanja tkiva i ostalih grozota, da su ustvari trebale roditi - carski.
    tako da se divim onim ženama koje imaju (u današnje vrijeme sve rijeđu) priliku i ČAST roditi vaginalno, potpuno prirodno, bez stresa, komplikaija itd. bilo bi predivno kad bismo sve mogle sam čin poroda mogle pamtiti kao najljepši trenutak u našim životima. nažalost nije tako, a je li greška u prirodi ili ginekolozima, ne znam više ni sama

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ne slazem se.

uopce ne mislim da je zelja za carskim bez indikacija u znacajnijoj vezi s rutinama koje se kod nas obavljaju tijekom vaginalnog poroda, a koje ga otezavaju i cine 'neprirodnim'.

mislim da to prije svega ima veze s cjelovitom osobnoscu trudnice o kojoj se radi, o njezinim stavovima, iskustvima, okolini i slicno.

jer kad ne bi bilo tako, pretpostavljam da se u zemljama 'naprednog zapada', na koje se tako volimo ugledati, uopce ne bi znalo za ideju carskog bez medicinskih indikacija. a svi, pretpostavljam, dobro znamo da to nije ni priblizno tako u stvarnosti. carski bez medicinskih indikacija se itekako obavljaju. i epiduralna se itekako uzima. cak i u onim prekrasnim zapadnim rodilistima u kojima su ponudjene sve zamislive mogucnosti za savrsen neinterventni porod.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cak i u onim prekrasnim zapadnim rodilistima u kojima su ponudjene sve zamislive mogucnosti za savrsen neinterventni porod
    već sam negdje pisala kako mi se čini vrlo prikladno reći za takve ustanove i liječnike kaže da prodaju osmijeh koji se skupo plaća.
    neinterventni porod nije lako dobiti nigdje gdje god postoji suprotan pristup porodu, a to je gotovo u svim institucijama.
    samo što će ti se u ovima zapadnijima smješkati i ponašati se pristojno, te poštivati tvoje želje.
    ali će suptilno jako na njih pokušati utjecati.
    ako si dovoljno "nepotkupljiva" od tih silnih smješkanja da te ne uvjere da ti ipak svašta nešto treba, super.

moj zaključak bi bio- tek kad se pristup i pogled na porod promijene, tek kad se počinje razumijevati, zaista razumijevati fiziologija poroda i potrebe žene u porodu, onda će biti i manje intervencija i manje zahtjeva za el. car. rezom.

k2007, sori za uzurpiranje topica...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ivy , jesi li ti to u niskom startu????

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

k2000, kada ti je termin? Jesi li kontaktirala rodiliste u Postojni? Negdje pise da tamo rade carski za 2500 €, u to je ukljucena hrana i smjestaj 7 dana. Da sam sada moram roditi, iskopala bi odnekud te novce i otisla roditi tamo jer nasa rodilista i nas nacin 'prirodnog poroda' mene vise nece vidjeti!

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

k2007, sorry, odletjela mi nula umjesto sedmice

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Uistinu sam bila revoltirana jer doktori bi tu trebali biti za nas, a oni se ponašaju upravo suprotno.
    Sva sreća da su ipak doktori oni sa diplomom Medicinskog fakulteta pa oni odlučuju o potrebnim i nepotrebnim operacijama i intervencijama, a ne da slažu aranžmane ko turistička agencija.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Sva sreća da su ipak doktori oni sa diplomom Medicinskog fakulteta pa oni odlučuju o potrebnim i nepotrebnim operacijama i intervencijama, a ne da slažu aranžmane ko turistička agencija.
    Off topic, ali evo paralele: doktori odlucuju i o cijepljenju, pa ipak si ja kao mama dam pravo da "slažem aranžmane ko turistička agencija". I biram s cim i kada cu cijepiti dijete.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Off topic: također možeš bolesno dijete i sebe nikad ne odvesti k doktoru i odbiti svaku intervenciju (pa tako i cijepljenje), ali ih ne možeš, osim estetskih (a i tu ima granica) naručivati kako ti se prohtije.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako buduća mama želi imati više od jednog djeteta mislim da je preriskantno i preneodgovorno ići na selektivni carski rez jer,iako ne vrijedi više ono pravilo o "dva carska",dešavaju se komplikacije.(ja znam dvije mame u mom gradiću koje zbog krivog reza mislim ne smiju više zatrudniti)Carski rez je operacija i dobro,dobro razmisli i pročitaj i prouči o njemu.Ne kritiziram te nego kao mama troje djece rođene vaginalnim putem savjetujem da to ne radiš.Eto.Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

k2000, kada ti je termin? Jesi li kontaktirala rodiliste u Postojni? Negdje pise da tamo rade carski za 2500 €, u to je ukljucena hrana i smjestaj 7 dana. Da sam sada moram roditi, iskopala bi odnekud te novce i otisla roditi tamo jer nasa rodilista i nas nacin 'prirodnog poroda' mene vise nece vidjeti!
    termin je krajem 3.mjeseca...još se ne zna točno, već se pomaknuo nekih pet dana u zadnjih mjesec dana jer mali već sada želi izaći ...moram puno mirovati, jer su već sada uočeni 'prvi trudovi'... koliko je na kraju cijena? to je samo za mamu ili i tata može tamo boraviti?

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Uistinu ti ne bih znala reci. Tu sam informaciju nasla na jednom drugom topicu. Trebala bi ih nazvati i pitati. Tata plaća 10.000,00 (nekadašnjih) SIT (ne znam koji je tečaj za EUR). Bas i mene zanima jer ja bi mozda isla na trece, ali ne zelim ni pomisliti ostati trudna ako nemam vec unaprijed zagarantiran carski. Pls, javi mi kad ih kontaktiraš. Ne moj mailom jer ti neće odgovoriti (probala ja više puta).
    Čuvaj sebe i malog bebača.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nakon carskog sam se oporavila nakon 3 dana
    ne mozes ovo reci. zdrav razum ne dopusta. pa ni kopce/savove ti nisu povadili! moram priznati da nakon sto sam presla iz intenzivne u sobu i dobila Leu u sobu da se ne sjecam boli, ali to ne znaci da nje nije bilo i daleko od toga da sam se oporavila. radi se o rezu. sivanju. i danas nakon 10 mj. kad je promjena vremena osjetim sav. kako necu nakon 4 dana. mislim da si presubjektivna sto je tvoje pravo, ali nije fer da dajes krive informacije ili lazne nade. ko god je rodio carskim rezom reci ce ti da je nemoguce da si se oporavila nakon 3 dana. (osim ako nisi neki lik iz stripa, super heroj sa posebnim mocima )

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    Nakon carskog sam se oporavila nakon 3 dana
    pa ni kopce/savove ti nisu povadili! .... ko god je rodio carskim rezom reci ce ti da je nemoguce da si se oporavila nakon 3 dana. (osim ako nisi neki lik iz stripa, super heroj sa posebnim mocima )
    Ja sam imala carski s epiduralnom, nisam imala kopce/savove (nego nekakve konce unutra koji su se sami rastopili).

3 dana: kod mene to nije bio slucaj, nego cca. 2 tj, ali cura iz moje sobe je nakon carskog 4. dan bila super, potpuno oporavljena. Vidjela sam na svoje oci.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam imala 3 carska reza, i uvijek sam se dobro oporavila, ali ja carski nikad nikom ne bi preporučila. Pogotovo ne kao "bolji za dijete", jer ja najbolje znam da nije.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jedno je dobro se osjecat, dobro podnositi (meni je bilo mrak, nisam mogla vjerovati) ali ne i OPORAVITI. that's my point. i a sam se setala bolnicom nakon 48h ali se nisam oporavila. to je jednostavno, nemoguce.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Leonisa, ne mozes to sa sigurnoscu tvrditi. Nismo svi isti.

Cura koja je bila sa mnom u sobi isla je 5. dan doma, s tim da se vec puna 2 dana iza carskog, tj 3. dan ujutro, penjala stepenicama, cak je imala volju za sminkanjem, stalno je visila na kavi, hodala uspravno ko da nije sivana, a imala je konce koji se trebaju skidati :shock:

Ja sam joj uvijek govorila da mi je idol za oporavak, no nisam je dostigla - jedva sam se nakon 8 dana u bolnici uspela do stana i daljnjih 10 dana nisam izlazila, a ne bi ni to da nismo morali s malenim na spaljivanje pupka.

I nemaju svi konce i kopce za skidanje - moji se nisu trebali skidati.

Ne znam iz prve ruke o oporavku nakon tezih vaginalnih poroda, ali ovo sto mogu procitati ovdje, ima ih i puno gorih od onih nakon carskog :/

S ovim postom ne ulazim u raspravu: vaginalni vs. carski

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mislim da se nismo razumjeli...oporavak znaci zacjeljenje, prvenstveno. a ako netko kaze "oporavila sam se nakon 3 dana" ja citam: nakon 3 dana sam mogla reci da sam se osjecala ko da carskog nije ni bilo. rekla bi carski what?

jedno je to sto ti govoris, setnja, penjanje, sminjkanje.....drugo je fakticko realno zdravstveno stanje. pa zub kad vadis traje barem 2 dana da se celjust oporavi....mislim da kuzis sta ocu reci.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Leonisa, ne mozes to sa sigurnoscu tvrditi. Nismo svi isti.

Cura koja je bila sa mnom u sobi isla je 5. dan doma, s tim da se vec puna 2 dana iza carskog, tj 3. dan ujutro, penjala stepenicama, cak je imala volju za sminkanjem, stalno je visila na kavi, hodala uspravno ko da nije sivana, a imala je konce koji se trebaju skidati :shock:
    Imam vrlo slično iskustvo, išla sam na kavu preko puta rodilišta već treći dan, nisam se šminkala ali sam si prala kosu (dugu), masirala cice, nosila bebu po sobi, pospremala tj. preslagivala ormarić, namještala krevet, pomagala cimericama. Ali TO nije značilo da sam oporavljena, imala sam bolan REZ i morala sam biti jako pažljiva. "Stara ja" sam bila negdje nakon mjesec i pol - dva.

U prosjeku, oporavak od carskog jest puno dulji i kompliciraniji od oporavka nakon vaginalnog poroda. Što ne znači da nema suprotnih primjera, ali ne bih računala na to da sam rodilja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

leonisa, ljudi su individue. Mozes samo dati svoj primjer i saslusati tudje. Ako se netko oporavio nakon 3 dana od carskog, jedino kaj mogu reci: blago njemu.
    Ja nisam, jer mi je pukao sav i curio jos valjda mjesec dana, ali kaj ces, peh.
    Moj prijateljica je rodlia vaginalno, uz epi, pa veli da se oporavljala mjesec dana. Kad njoj netko kaze da se nakon vaginalnog oporavi za 3 dana, onda ona komentira kao i ti, da je to nemoguce.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Deaedi, kuzim ali mislim da je Nina_zg rekla upravo ono sto sam ja pokusavala. tako je i meni bilo. pa necu reci da sam se oporavila nakon 48h

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pa dodje te na isto kao kad neka rodilja nakon vaginalnog sa savom od epiziotomije vecim od carskog kaze da se brzo oporavila, zar ne?

Opet ulazim u carski vs. vaginalni

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Pa dodje te na isto kao kad neka rodilja nakon vaginalnog sa savom od epiziotomije vecim od carskog kaze da se brzo oporavila, zar ne?

Opet ulazim u carski vs. vaginalni
    moja seka se od epi šava oporavljala mjesec dana.
    koja je onda razlika?

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •