Stranica 15 od 17 PrviPrvi ... 51314151617 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 828

Tema: njega djeteta nakon godine dana

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Adi prvotno napisa
    Tko je još tražio dopust s skraćenim radnim vremenom? molila bih da mi se javi na ,te ako može da mi malo pojasni to financiranje.
    Piši šta te zanima.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala otočanka

zanima me to financiranje, da li na kraju dobiješ punu plaću ili ne. Jer ako ne neisplati mi se ići na 4 sata.

Također me zanima kako to komisija gleda kad hoćeš ipak raditi 4 sata a tražiš dopust za njegu djeteta?

Šta si sve pisala u zamolbi?

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Opterećujem se jer znam kako kod nas birokracija zna pokopati malog čovjeka 8)
    A i htjela bi biti s njom što više, radim u turizmu i imam samo jedan dan tjedno slobodan, ponekad i bez tog jednog dana, popodnevna smjena je do 22 sata, često tek popodne saznam kad radim sutradan ( treba organizirati čuvanje ), a i nije lako čuvati je, sve razumije a toliko toga ne može, nisu nam baš bake mlade iako je žele čuvati. Jaslice ne dolaze u obzir dok ne prohoda :/
    Ova 4 sata bi mi bila idealna, radim, imam nekakvu plačicu, a opet sam većinu dana s njom. U ova 4 sata nešto će odspavati, papati, šetnjica sa bakom i mama je kući.
    I mene zanima kako komisija gleda na to skračeno radno vrijeme i dopust za njegu djeteta :?

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

da li ste predavali kopije dokumenata i nalaza ili originale. Koliko sam shvatila mog socijalnog njemu trebaju originali.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

hvala otočanka

zanima me to financiranje, da li na kraju dobiješ punu plaću ili ne. Jer ako ne neisplati mi se ići na 4 sata.

Također me zanima kako to komisija gleda kad hoćeš ipak raditi 4 sata a tražiš dopust za njegu djeteta?

Šta si sve pisala u zamolbi?
    Ja nisam morala pisati zamolbu. Papire sam predala u 7. mjesecu, a tada je bio "stari" zakon na snazi. Sve su napisali u CZSS-u + pedijatrica.

A lova - uh, ne dobiješ punu plaću .
    Dakle, tvoja firma pošalje bruto koji ti oni isplate. CZSS ne plaća doprinose (zakinuta si za mirovinsko , pa će ti jednog dana i mirovina biti manja ), ali ti zato obračunaju poreze i prirez. Naravno, ne računa ti se porezna olakšica (1600,00 kn za tebe + ako imaš dijete/ djecu prijavljenu na sebe) jer ti to obračuna firma. Da barem olakšice obračunavaju pola-pola (firma i CZSS) jer tvoja polovica plaće od firme "pojede" te olakšice, a CZSS računa veću stopu poreza (25 % ). Meni je mjesečno iznos od CZSS-a manji za 700,00 kn u odnosu na firmu.

Ali to nije sve

Firma mi plaća puni prijevoz, ali su mi srezali na pola prehranu i naknadu za godine radnog staža (ne znam da li to daju i ostale firme), tako da mi se tu nabere još dodatnih 300,00 - 400,00 kn.

Sve u svemu, za te novce bih malenoj mogla priuštiti privatnu terapiju kod logopeda ili defektologa, a ovako moram "rezati" na drugim stvarima .

Sva ministarstva i uredi koji su uključeni u te naknade su pismeno priznali da je obračun pogrešan, ali nitko ništa ne poduzima da se to promjeni. Mislila sam da će možda nešto promjeniti s novim zakonom, ali ... figa.

Jedna mama iz Splita odlučila pokrenuti i objaviti svoj slučaj :D .
    http://www.slobodnadalmacija.hr/20080222/novosti05.asp

Ovdje možeš naći puno toga na tu temu http://www.andjeli.hr/Peticija.htm

Ja imam druge razloge zašto sam prihvatila rad na 4 sata i to mi je financijski nemjerljivo .

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

eh sad si me zbunila skroz.

Moje pola plaće od firme s prijevozom je 2000kn i koliko bi mi onda još czss isplaćivao?

i zašto sam zakinuta u mirovinskom.

Jel bolje onda da sam skroz doma?

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Adi nikako orginale! predaj sve kopije,to je dokumentacija tvog djeteta,mislim otkud te to traži!!!

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na mirovinskom bi bila zakinuta i ovako i onako! nadam se da će barem biti neka peticija koju bi mogli potpisivati protiv tih njihovih obračuna,mislim kao izlazr roditeljima u susret da mogu ostati sa svojim djetetom a onda ti ga uvale!

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

da peticija i to velika

ovakve stvari se samo kod nas događaju.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moje pola plaće od firme s prijevozom je 2000kn i koliko bi mi onda još czss isplaćivao?
    Onako, "od oka", 1400-1500,00 kn. Prijevoz je 290,00 kn, znači da ti je plaća od firme1700,00 kn.

i zašto sam zakinuta u mirovinskom.

Jel bolje onda da sam skroz doma?
    Zato jer CZSS to ne jednostavno ne uplaćuje. Uplaćuje tvoja firma, ali na onu polovicu koju ti isplaćuju (znači upola manje nego što bi trebalo).

Majke koje imaju teško pokretnu ili nepokretnu djecu, ili teže oboljelu djecu, pa 4 sata rade većinu svog radnog vijeka dobiju upola manju mirovinu.

Peticija se potpisivala, 2005. godine.

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj pale prvotno napisa
    Zvala sam fizijatricu i ona kaže da mi je dovoljan nalaz koji imam, znači ne treba posebno preporuka :?
    Je li bi mi mogao biti problem što na nalazu piše vježbe 1 - 2 mjeseca i kontrola za 3 - 4 mjeseca.
    Fizioterapeut me uvjerava da imam pravo i da bi trebala dobiti taj dopust, da nitko ne može znati kad će Iva prohodati i da misli da će još dosta vježbica proći

To što ti je pedica napisala još 2 mjeseca nema veze, komisija odobrava produženje minimalno na 6 mjeseci do 2 godine.
    Tako da češ minimalno dobiti 6 mjeseci.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

[quote="otocanka"]

Onako, "od oka", 1400-1500,00 kn. Prijevoz je 290,00 kn, znači da ti je plaća od firme1700,00 kn.

koliko sam te shvatila onda mi czss ne bi ništa uplaćivao i imala bih samo to iz firme, pa ako je tako meni se to neisplati. A mislila sam da ako radim bar tih 4 sata da ću imati više od 2000kn.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Pa nije ništa, 2000,00 kn od firme i 1400-1500,00 kn od CZSS-a. Napisala si da je pola plaće 2000,00 kn (znači plaća ti je 4000,00 kn s prijevozom).
    Ili sam te nešto krivo skužila?

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a onda dobro. Mislila sam da czss onda ništa neisplaćuje.

Je plaća mi je 4050kn s prijevozom.
    ajd već sam se zabrinula

hvala

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mi smo dobili rjesenje, odobreno nam je 6 mjeseci :D :D :D
    Hvala svimana savjetima i podrsci
    Adrijana 66 i ivana zg, to znaci da su i vasi predmeti vjerojatno rijeseni, jer se radilo o istoj komisiji
    Nadam se da cete uspjeti dobiti
    jeeeeeeeeeee

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo ja zvala firmu da mi sve izračunaju i nakraju ću ipak sve skupa imati punu plaći.

Firma mi isplati pola, a czss ostatak do plaće.

sam treba sad ganjati komisiju

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo ja zvala firmu da mi sve izračunaju i nakraju ću ipak sve skupa imati punu plaći.

Firma mi isplati pola, a czss ostatak do plaće.
    Od sveg srca ti želim da se to doista ostvari

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj dunyac prvotno napisa
    Adrijana 66 i ivana zg, to znaci da su i vasi predmeti vjerojatno rijeseni, jer se radilo o istoj komisiji
    jeeeeeeeeeee
    :D :D :D super!

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

otocanka i Adi, više uplaćeni porez i prirez koji vam obračuna CZSS možete vratiti putem porezne prijave na kraju godine (jest da neće biti povrat u punom iznosu ali svaka kuna dobro dođe), ako koristite npr. dopunsko osiguranje, tražite R-1 račun tj. račun na svoje ime kada kupujete lijekove u ljekarni, obavljate preglede kod privatnika i sl.

Što se tiče mirovinskog....već i kad su žene na porodiljnom gube dio mirovinskog tak da i tih nekoliko mjesec ili godina vas neće spasiti u starosti.....možda jednoga dana porastu plaće (čuj ja naivka....ali uvijek treba pozitivno razmišljati) pa vam se taj gubitak pokrije.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala i javim još situaciju daljnju

svima sretno

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mg1975 misliš kad se kupuju ljekovi za nas ili za djecu ili je svejedno

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Pink-OS pa u pravilu ljekovi za nas odrasle, ali može i neki za djecu koji možeš i ti koristiti (skoro je večina takvih), npr. ja kad sam bolesna koristim samo kapi za nos Operil za djecu jer mi one za odrasle nadražuju sluznicu ili u trudnoći i sad dok dojim koristim fiziološku-kapi za nos.

Još sam na prijašnjem postu zaboravila napisati da se mogu iskoristiti i potvrde o plaćenoj administrativnoj pristojbi (onih 10-30 kn kod dr. opće prakse).....mali iznos ali ih se skupi tokom godine.

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo ja bila u Centru, pokazala teti nalaz od fizijatra i sad idem u potragu za neuropedijatrom, otorincem i okulistom. Nadam se da ću uspjeti u kratkom roku to riješiti... :/

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mg1975 prvotno napisa
    otocanka i Adi, više uplaćeni porez i prirez koji vam obračuna CZSS možete vratiti putem porezne prijave na kraju godine (jest da neće biti povrat u punom iznosu ali svaka kuna dobro dođe)
    Ovo se ne može jer CZSS ne izdaje PK obrazac .

Za lijekove koristim ( jer su to samo sirupi za/protiv kašalja i bezglutensko brašno), a privatni logoped i defektolog nisu zdravstveni djelatnici, te se na osnovu njihovih računa ne može tražiti povrat poreza.

Da ne offtopičarim previše, Pink-OS ovdje http://ccenterclient.porezna-uprava.hr/ možeš pronaći listu lijekova koji se nalaze na HZZO-ovoj listi, a koje možeš prijaviti za povrat poreza.

Nije da mi je "čaša napola prazna" samo sam napisala kako to funkcionira u praksi.

Primjera radi - za ove tri godine koliko ću raditi 4 sata zakidaju me za 25.200,00 kn (govorim samo o CZSS-u).
    Ako bih tako radila do njene 15. to bi bilo 92.400,00 kn (pod uvjetom da mi plaća ne poraste ni lipu).

Tako da ću se, iako će postojati potreba da i nakon njene 7. godine radim 4 sata, vratiti na puno radno vrijeme (ako se način obračuna ne promjeni ) .

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

jeeeeeeeeeee
    :D :D :D

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jeeeeeeeeeee
    :D :D :D :D

blago ti se, ulila si mi nadu danas sam vidila nešto u kasliću ali sam mislila da je letak, predpostavljam da će to riješenje doći preporučeno, ili će nam soc. javiti???

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ivana zg, meni je moja javila i sutra nosim podatke o zaposlenju. Nazovi svoju soc. radnicu , oni to salju tek nakon dva tjedna poslodavcu i tebi, ako sam dobro shvatila

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo ja sam jutros predala zahtjev sa nalazima koje imam, a ostale ću donjeti na komisiju.

Tako da nemorate čekati sve nalaze nego možete i prije predati zahtjev.

Socijalni radnik me sve živo ispitao. Od plaće do odnosa u braku. Al meni to nije smetalo.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

eh da, još jednom ponavljam moje pitanje odprije

Ukoliko zatrudnim na tom dopustu kako onda stvari idu

cure šta bi ja bez ovog foruma, lutala okolo tražeći informacije. Hvala vam svima i hvala Rodi za forum

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa

predpostavljam da će to riješenje doći preporučeno, ili će nam soc. javiti???

rijesenje dolazi preporuceno. zovi soc. radnicu, ja sam osobno otisla po rijesenje da ga prije dobijem

poslodavac ga dobiva kad postane pravomocno ali ti ga dobijes odma (nakon 15 dana od preuzimanja je pravomocno i tada ide poslodavcu)

sretno!!

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

dunyac :D :D :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

nama još ništa nisu javili.... ništa...
    sutra ću baš zvati soc.radnicu...
    ali koma mi je
    bojim se i nadati...

dunyac, super :D :D :D :D

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Adriana66 jel ima šta?

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Evo ja se uspjela naručiti za ove puste preglede za slijedeći tjedan, vjerojatno ću uspjeti predati sve papire :D

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

dosla su rjesenja ali su u urudzbenom uredu, tek u ponedjeljak....

jer ona ima danas teren nije u uredu...

ivana zg?????????????????????????????????????????

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jučer zvala soc. kaže ona ništa nije stiglo

Sada me je zvala prije minute i kaže, stiglo s nekim datumom od prije par dana tek sada je ona vidjela uglavnom dobro da sam vas poslušala i zvala je jučer, pa je valjda odlučila se malo raspitati o pošti

Uglavnom dobili smo 6 mjeseci :D valjda ta svima daje samo 6mj. , ALI TI 6 MJESECI NAM SE BROJE VEĆ OD VELJAČE A NE OD 10.04.2008. DO KADA SAM JA NA PORODILJNOM, ŠTO BI ZNAČILO DA SMO DOBILI SAMO 4MJ

Ili sam ja lud ili to nije pšo zakonu...kako mi može dati produljenje od dana kada sam ja još na porodiljnom :shock: , pa valjda je svrha produljenja, da je ono nastavak na porodiljni, kaj ona meni ima produžavati nešto što ja po zakonu već imam imam??? Meni tu nema logike?

Jel se može protiv toga buniti, i socijalna se tome začudila?
    Ja u 8mj. moram na komisiju, a MM ide na godišnji, kaj ću ja ostat u Zg i čekat poziv???

Soc. kaže da mi produljenje vrijedi dok god komisija ne donese novu odluku, to znači možda do 9mj. jer su godišnji.
    A što mi to vrijedi, kada cijeli 8mj. moram čekati poziv?
    Da ne spominjem da su svi doktori na godišnjem i da mi je pametno da odmah počnem skupljati nalaze, jer tko će ih poslije poloviti!!!

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ivanazg

nerazumijem kako vam se broje od veljače? kad je to dopust za njegu nakon godine dana

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ni ja, raspitaj se jos malo. prvi put cujem za tako nesto?!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ni meni to nije jasno jer su meni u nalazu i mišljenju napisali da je vjestacenje potrebno ponoviti u rujnu 2008, malena je rodjena 15.3.
    Mrzim kad neko nezna raditi svoj posao , narocito u takvim sluzbama, a nemaju nikakvih posljedica, osim po nase zivce jer da se na ovaj nacin ne raspitamo nista nebi ni znali
    Treba otici u css i preuzeti taj nalaz i misljenje pa vidjeti sto tocno pise. Meni je moja rekla da ce mi rjesenje doci 15 dana nakon preuzimanja nalaza jer i oni samo dobiju faksiran nalaz od komisije

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ivana_zg ovako ti je bilo kod nas.....

Nalaz komisije faksiran je u 12. mj. 2007. (mislim da je bilo negdje oko 17.12.) i soc. me obavijestila telefonom, rješenje mi je napisano tek sa 3.1.2008., a ponovo vještačenje bi trebali obaviti u 12. mj. 2008..

Jel ti soc. rekla točno do kojeg mjeseca ti je odobren dopust za njegu? Rješenje vrijedi dok ne obaviš novo vještačenje (ili sa bebom bude sve ok pa odlučiš ići raditi), ali ti se moraš ponovo javiti svojoj soc. prije isteka....bar 1 mj. prije isteka. Dopust za njegu počinje teći tek kada ti završi porodiljni (mislim bar je tako kod svih normalnih...). Kako je kod vas doneseno rješenje za kratki rok vjerovatno je komisija zaključila da je za tvoju bebu dovoljno toliko vremena da bi dostigla vršnjake u razvojnom smislu.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ni meni to nije jasno jer su meni u nalazu i mišljenju napisali da je vjestacenje potrebno ponoviti u rujnu 2008, malena je rodjena 15.3.
    Mrzim kad neko nezna raditi svoj posao , narocito u takvim sluzbama, a nemaju nikakvih posljedica, osim po nase zivce jer da se na ovaj nacin ne raspitamo nista nebi ni znali
    Treba otici u css i preuzeti taj nalaz i misljenje pa vidjeti sto tocno pise. Meni je moja rekla da ce mi rjesenje doci 15 dana nakon preuzimanja nalaza jer i oni samo dobiju faksiran nalaz od komisije
    Nazovi ti svoju soc. opet i inzistiraj da ti se napiše rješenje na osnovu faksiranog nalaza komisije (nama je isto rješenje napisano na osnovu faksiranog nalaza) jer ti ističe porodiljni. Na faksiranom nalazu komisije imaju sve elemente koji su im potrebni za izdavanje rješenja. Mi smo orginal nalaza komisije dobili tek polovicom 2. mj. poštom jer je komisija tek tada dostavila orginale našem centru CZSS.

Isto tako kad ti rješenje postane pravomoćno traži soc. kopiju faksiranog nalaza komisije (ako ti ga ona sama neće dati) kako bi ga mogla priložiti zahtjevu za DD jer će ti to ubrzati proces obrade zahtjeva.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Neznam što ću, nije problem u tome koliko mi je mjeseci dala, već u tome što jr nelogično da produljenje NAKON GODINU DANA, počne teći 2mj. prije, onda neka napiše da mi je dala 4mjeseca i kvit.
    Soc. mi je sva neka smotana, rekla mi je da u 8mj. moram opet na komisiju, ali da vjerovatno do 9mj. oni neće donjeti odluku.

Gdje da podnesem žalbu, i kome?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Porodiljni mi traje do 10.04.08. i meni je bilo logično da mi 6mj., 4mj., 1g., produženog porodiljnog počne teči od toga dana, zna li tko piše li li što u zakonu o produljenom porodiljnom o tome, da se na osnvu toga mogu žaliti???

Soc. mi je rekla da mi i dalje porodiljni do 10.04.08. ide na teret HZZo,a ona 4 mj. nemam pojma...ne kužim ako mi se porodiljni ne prekida zbog produljenog porodiljnog od veljače( :shock: :/ što nema logike), onda sam dobila 4mj., a ne 6mj., ako mi plača stiže do Emanuelinog rođendana kao kod normalnog porodiljnog, a slijedeća 4mj. kao produljeni porodiljni :shock: :shock:

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovakoca.......

Što se tiče zakona i pravilnika pogledaj na ovom pdf pod temom mislim da se zove zakoni koji nam najčešće trebaju.

Žalbu podnosiš tek nakon što ti napišu rješenje na kojem se nalazi uputa o pravnom lijeku tj. rok i gdje se podonsi žalba.

mg1975 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ups zaboravila sam ti ovo napisati......

Naknada za dopust za njegu djeteta isplaćuje CZSS. Tvoja soc. je stvarno smotana.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo da se javim kako napredujem, odnosno ne napredujem. Neznam kako je to u Zagrebu, dali tročlana komisija se sastane zajedno pa pregledavaju nalaze i dijete, ali kod nas u Petrinji kod svakog člana komisije se ide posebno u različitim terminima, ali ne isti dan već je to razbacano u 2 tjedna. Uglavnom, sa socijalnom radnicom i psihologinjom je sve prošlo u najboljem redu, ali priča s doktoricom je totalna katastrofa. Kad god da nazovem da se naručim, ona ili je na sastanku, ili taj dan ne radi, ili se nitko ne javlja na telefon. I tako danima. Napokon mi se javi i naruči za danas u 11 sati, mi dođemo a doktorica se ne pojavi, kažu njeni kolege pa ona vam danas ne radi, sigurno ste nešto pobrkali. Ma nisam ja ništa pobrkala, imam prijeteljicu koja je imala indentičnih problema sa njom, 5 tjedana ju je naručivala i nikad se nije pojavila, sve dok frendica nije otišla na CZSS i zahtjevala da ju naruče, oni ju naručili i doktorica se naravno pojavila u zakazano vrijeme. Izgleda da ću i ja morati tako, samo se nadam da me i oni na CZSS neće tako otpiliti!!!

paws avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj I.B.P. prvotno napisa
    Evo da se javim kako napredujem, odnosno ne napredujem. Neznam kako je to u Zagrebu, dali tročlana komisija se sastane zajedno pa pregledavaju nalaze i dijete, ali kod nas u Petrinji kod svakog člana komisije se ide posebno u različitim terminima, ali ne isti dan već je to razbacano u 2 tjedna. Uglavnom, sa socijalnom radnicom i psihologinjom je sve prošlo u najboljem redu, ali priča s doktoricom je totalna katastrofa. Kad god da nazovem da se naručim, ona ili je na sastanku, ili taj dan ne radi, ili se nitko ne javlja na telefon. I tako danima. Napokon mi se javi i naruči za danas u 11 sati, mi dođemo a doktorica se ne pojavi, kažu njeni kolege pa ona vam danas ne radi, sigurno ste nešto pobrkali. Ma nisam ja ništa pobrkala, imam prijeteljicu koja je imala indentičnih problema sa njom, 5 tjedana ju je naručivala i nikad se nije pojavila, sve dok frendica nije otišla na CZSS i zahtjevala da ju naruče, oni ju naručili i doktorica se naravno pojavila u zakazano vrijeme. Izgleda da ću i ja morati tako, samo se nadam da me i oni na CZSS neće tako otpiliti!!!
    Ovo je stvarno bezobrazno :shock: , pa ipak se tu radi o maloj dječici, njih vučeš i tamo čekaju, a ta grozota od žene ne dođe, pa stvarno je grozota

Ma samo ti zovi czss i traži nek te oni naruče i budi uporna i nemoj im dopustiti da se tako ponašaju, uh kako me ovakve stvari ljute

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

podižem paws

ja još čekam poziv za komisiju. Mislim tek je prošlo 4 dana, ali nadam se da će mi doći prije.

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

eh da, još jednom ponavljam moje pitanje odprije
    Ukoliko zatrudnim na tom dopustu kako onda stvari idu
    jel itko šta zna?

pale avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ajme Adi ne znam stvarno kako stvari idu ako ostaneš trudna ( tj ako jesi trudna )
    Ja sam se začudila kad sam zvala ORL i oftalmologa i rekli mi da je to beba i da je to rutinski pregled i da me moraju primiti što prije :shock: Stvarno sam mislila da ću ih morati tlačiti da me prime što prije kad ono oni meni govore kako me moraju primiti. Neuropedijatra ćemo obaviti u ordinaciji Ivine pedice jer joj je otac privatnik ( neuro ) pa za njene pacijente je besplatno
    Uglavnom ujutro idemo po uputnice i mislim do petka predati zahtjev. Tu sam na forumu pročitala što mi od dokumenata sve treba jer mi je soc. radnica rekla kad obavim sve preglede da joj se tek javim. Ja ću je zaskočiti sa svim papirima da ne gubim vrijeme kojeg ionako nemam
    Još ako netko ima predložak zahtjeva

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •