Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Rolete ili grilje

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Rolete ili grilje

Sva stolarija je bijela drvena.
    Dosta mi je vise stalno prljavih prozora, prozora koji se cijede iznutra svako jutro u sezoni grijanja i budjenja cim sunce izidje.

Imamo venecijanere ali nismo zadovoljni pa se dvoumimo..alu bijele rolete ili PVC bijele grilje?

Ako netko ima iskustva, molim prednosti i nedostatke obiju varijanti..cijena znam da je priblizno ista, ako cak grilje nisu i malo skuplje.

Uskoro planiramo staviti i novu fasadu na kucu, pa to pretpostavljam ide nakon fasade..ili prije :?

Amelie32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja bih se prije odlučila za rolete jer mi se nekko čini lakše podešavati otvor ulaska svjetlosti u prostoriju, nego kad imaš grilje. Kad su grilje na prozorima, uvijek mi je nekako tamno u prostoriji, mislim da ne propuštaju toliko svijetlosti, osim ako nisu skroz otvorene. Osim toga rolete je lakše očistiti i jeftinije su. Za grilje bih se odlučila da živim u Dalmaciji.

sis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rolete su dosta jeftinije. I slabije izoliraju (svjetlost, toplinu/hladnoću, zvuk). Ali se otvaraju/zatvaraju bez otvaranja prozora. Mi imamo persijane (tj. grilje) i u našim krajevima ništa drugo ne dolazi u obzir. A račun od struje je puuno manji nego kad su bile drvene.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ne bih se složila sa sis. Upravo rolete bolje izoliraju zvuk i toplinu. Ako bih morala birati između roleta i grilja, izabrala bih rolete. Lakše održavanje i uporaba, mogućnost regulacije.

E postoji još jedna varijanta, a to su vanjske žaluzine. Slično kao venecijaneri, samo su letvice šire (5 ili 8 cm). Ja sam kod sebe na dnevnom boravku (velika staklena stijena) ugradila žaluzine iz više razloga: estetski mani najljepše izgledaju, regulira ze kut zakrivljenosti lamela pa sam biraš količinu svijetlosti koje ulazi u prostoriju, a iz vana si ipak zaštićena od pogleda, kad je oblačno vrijeme okreneš ih kontra i tada ti svijetlo reflektira prema unutra. Jednostavne su za rukovanje, mogu imati čak i elektromotor. Na svim ostalim sobama ugradili smo rolete, jer one tamo imaju svoju punu funkciju - zamračivanje i izolacija. I to još Al rolete punjene PE pjenom, koja je savršeni izolator.
    Kod grilja me najviše smeta što moraš otvarati prozor da ih zatvoriš. A sad zamisli, vani lije kiša....
    Ne zaboravite na izolaciju kuće prije fasade.
    A što se tiče da li ugraditi prije ili poslije- ovisi o tome što želiš. Mogu obje varijante. Rolete imaju vanjsku kutiju. pa je možda bolje staviti ih prije izolacije i fasade. Grilje imaju svoj zakretni kut otvaranja, pa je možda bolje stavljati ih nakon fasade.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja imam
    ALU rolete i super su, ispunjene su izolacijom i nisu ka one stare plastične koje su bile šuplje

inače ti ne preporučam , nikako, uzimati PVC grilje jer su osjetljive na jake nalete vjetra, ako ćete grilje onda ili aluminijske ili drvene

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Alu grilje su skuplje od roleta.
    Alu rolete su jako dobar izbor jer je svaka lamela punjena poliuretanom tako da su čvršće,trajnije,daju odličnu toplinsku i zvučnu izolaciju.
    Moja preporuka ti je da na neke prozore staviš vodilice na izbačaj.
    Ukoliko se odlučiš za Alu rolete sa alu vanjskom kutijom i alu vodilicama mirna si slijedećih 50 godina.
    Također ćeš produžiti rok trajanja drvenim prozorima.
    Ukoliko imaš još nekih pitanja slobodno mi se javi na pp,to mi je struka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •