Cure,
mene to isto jako interesira, ako bi mi netko mogao dati informacije. Mislila sam ici na postupak u CITO (dragi je iz Splita i njegovi stanuju 2km od klinike) krajem ove godine pa mi ih je nekako nezgodno gnjaviti tako puno prije postupka, a mozda bi mi netko znao reci.
Imam ova pitanja:
- da li rade blastice, i da li imaju neke kriterije kad idu na blastice (npr. dovoljno embrija 3. dan (koliko?), kvaliteta embrija itd.)?
- da li dobijete slicice embrija ili kakvu informaciju o njihovoj kvaliteti (kakvu)?
- tko odlucuje koliko embrija transferirati? Da li se vas uopce pita za misljenje? Mi smo imali embrije losije kvalitete pa bi mi bilo jako bitno da ih vratimo dovoljno za neku ozbiljnu sansu, a i nismo zainteresirani za zamrzavanje jer ne zivimo u Splitu. Spremni smo prihvatiti neki razumni (ne preveliki) rizik za viseplodnu trudnocu. (Zadnji put, 4. IVF, vratili smo 4 embrija za jednoplodnu trudnocu.)
- koji je postotak uspjeha u klinici i koliko je bilo ciklusa do sada ili koliko ima prosjecno mjesecno zena u postupku?
- da li bi doktor bio dovoljno fleksibilan da proba jedan vrlo nestandardni protokol stimulacije koji se kod mene pokazao uspjesnim (jer su ostali imali lose rezultate)?
- da li doktor propisuje dexamethasone (imam granicni imunoloski problem)?
- e, i bi li se jedna od vas usudila komentirati na forumu o tome kakav je dr. Poljak - meni je nakon sto sam vidjela jedno petoricu doktora koji se bave IVFom jako vazno kakav je covjek i postala sam jako osjetljiva oko toga - mislim ono, ne treba biti osjecajan i drzati me za ruku, ali korektan, bez podsmijavanja (bilo otvorenog ili impliciranog), ne odnositi se s visoka, uvazavati moje zelje i misljenje, to mi je minimum koji trazim kod doktora koji ce mi gledati intimne dijelove tijela, je li

i jos gore, lijeciti.
puno hvala!!!