Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 201

Tema: Ivf i Citu u Splitu

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Impresionirana sam! To ti je odličan "fertilization rate", nama je spermiogram OK, moje jajne očito OK, ali se iz nekog idiopatskog razloga ne plode same, tj. pola ili većina ih se ne oplodi.
    U prvom IVF-u sam imala 12 JS, a oplodilo se 6. A sada (protokol isti) 8 JS oplodilo se 6 i to 4 ocjenjene sa odličnim,a 2 malo lošije ali još uvijek dobre. Eto, u 2 pokušaja nije bilo jednako dobro.

U svakom slučaju, vratili smo 3 osmostanična embrija. Dr. Romac je meni prepustio odluku hoćemo li čekat blastice ili ovako i ja sam ipak ovako odlučila. Bilo mi je žao izgubiti iti jednog kada su ovako dobri, pa sam ih radije zamrznula, a 3 vratila mami i sada se nadam najmanje 8)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bravo, Garfy, vibram od sveg srca! Evo ću i ja u donje krajeve, zakazala laparo za krajem 4.-ga kod Šparca pa se možda vidimo, tad ću biti varicella-free absolutely .

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

lucky, hvala na odgovoru. Znas li moze li se to obaviti i subotom? Imam uputnicu za Firule, ali sam se bojala da se nalaz ceka vise dana, u tom slucaju bih isla u Analize.
    perkice, i meni bi zbog posla vise odgovoralo popodne, ali krv za betu je bolje vaditi ujutro (kao i raditi kucni test s mokracom). Tada je najveca koncentracija.

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cvita:
    Znas li moze li se to obaviti i subotom?
    Mislim da ne, ali nisam sigurna.
    Ali im svakako napomeni (sestri u lab) da ti nalaz treba isti dan.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Bravo, Garfy, vibram od sveg srca! Evo ću i ja u donje krajeve, zakazala laparo za krajem 4.-ga kod Šparca pa se možda vidimo, tad ću biti varicella-free absolutely .
    Naravno da se vidimo :D Jedva čekam

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Garfy, Cvita , držim fige
    ina33 , ajde rješi se tih cjepiva i dođi nam šta prije.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala, Suncem.m.
    Tek mi je sesti dan od ET, nikad mi vrijeme nije sporije prolazilo!

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Cvita prvotno napisa
    Hvala, Suncem.m.
    Tek mi je sesti dan od ET, nikad mi vrijeme nije sporije prolazilo!
    Vjerujem ti, i meni se nekad čini da mi je vrijeme najgori neprijatelj.
    Uvijek tako strašno leti, a kad čekaš , nikako proć.
    Ali brzo će doći tvoj sretan datum .

Nek rekne ko me čekao nije taj je imao sreće
    Ko čekati ne zna taj neće shvatiti, niti će znati drugi
    Da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim
    Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu
    Naprosto ti si čekati znala kao niko na svijetu

autora stihova bi navela kad bi znala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Garfy, Cvita ~~~~~~~~~~~~~~ .
    Suncem.m .

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Garfy, Cvita ~~~~~~~~~~~~~~~ od !

Citiraj suncem.m. prvotno napisa
    autora stihova bi navela kad bi znala
    Autor: Konstantin Simonov, a recitira: Rade Šerbedžija u najpopularnijoj izvedbi.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Garfy i Cvita, sretno ! A kako se ovdje odbrojava Cito, evo javljam vam da je danas 9dc, bila na folikulometriji i imamo jednog livo od 14mm i jednog istog takvog s desne strane, Splićanke pripremite crveni tepih, stižemo uskoro

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vjera, sretno na inseminaciji!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdrav svim curama sa Cita i naravno da vam želim svu sreću ovoga svijeta u postupcima i barem po jednu malenu bebicu.

Prije skoro tri godine upravo tu je začet moj mali anđeo (26 mjeseci) nakon prvog postupka AIH. Prije dva mjeseca bila sam do Poljaka na redovitoj godišnjoj (hm dvogodišnjoj ) kontroli, dogovorili se nać krajem godine i poradit na još jednoj bebici, kad ono grom iz vedra neba, prirodno ostala trudna :shock:

Idući tjedan idem na kontrolu i definitivno vjerujem u dobre vibracije na Citu.

Puno, puno sreće svakoj od vas

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

Rekli su mi u Citu da im je rođena prva njihova bebica prije par dana! :D

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: re

Citiraj Noa prvotno napisa
    Rekli su mi u Citu da im je rođena prva njihova bebica prije par dana! :D
    To je prva IVF beba. Ima puno rođenih beba drugim metodama npr. AIH

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ma na to sam i mislila!Oni na inseminaciji sigurno nisu toliko očajni kao mi na IVF-u :/ , tako da sam mislila na IVF. Meni je Poljak odmah rekao da je insem. u mom slučaju gubljenje vremena...

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Yaka 2003 . Nadam se da ćemo i mi nastaviti tako.
    Dr. Poljak mi je rekao da smo mi slučaj za inseminaciju da ne idemo na IVF odmah jer, rekao je: "Nećemo odmah u miša pucati puškom, probajmo nešto jednostavnije!"

rajvos avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vjera sretno! vibram~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjera, čvrsto držim fige

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Hvala curke, upravo sam primila štopericu, u ponedjeljak sam u ST :D

Eowyn avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Vjera prvotno napisa
    Hvala curke, upravo sam primila štopericu, u ponedjeljak sam u ST :D
    ljubim te

i svim curama puno, puno sreće!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Vjera sretno sutra!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Hvala hrabrilice moje, što bi ja bez vas
    Sve je spremno za sutra , još samo da Bog kaže Amen!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Sretno cure

Garfy i Cvita sretno.
    Nakon koliko vremena bi na Citu a drugdje, išle po smrzliće nakon prvog
    transfera sa nesmrznutim. Ja sam bila u drugom mjesecu beta -, sada nikako da skupim snage da idem ponovo.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

katice, ne znam, ovo je bio moj prvi IVF i izgleda da je zavrsio neslavno. Smrzlica nemam.

rajvos avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Sretno cure

Citiraj katica prvotno napisa
    Garfy i Cvita sretno.
    Nakon koliko vremena bi na Citu a drugdje, išle po smrzliće nakon prvog
    transfera sa nesmrznutim. Ja sam bila u drugom mjesecu beta -, sada nikako da skupim snage da idem ponovo.
    Meni je dr Poljak nakon negativne bete rekao da napravim pauzu jedan ciklus i onda mogu po smrznute

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Više-manje je tako i na VV-u, znači po smrzliće brzo, jedino moraš imat ovulaciju, a nakon stimulacije neke žene (npr. ja) je nemaju, ali klomifen je stvori - a na CITO-u vjerojatno isto FET nije "na suho", tj. ide uz femaru ili klomifen - ako se ne varam?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prijavljujem da moj prvi IVF na Citu (i opcenito prvi) nije uspio.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Žao mi je.Bit će bolje evo ja sad skupljam hrabrost da idem po smrzliće na Citu.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Cvita drz se ljubavice

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hvala, cure. Evo vec sam bolje. Kujem nove planove.

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nekako mi bilo ovde najzgodnije pitat...
    u utorak idemo u Cita dat spermiogram (prvi put privatno i to prije terapije vitaminima) pa me sad zanima jel mogu trazit razgovor sa dr Romcem samo na osnovu spermiograma sta radimo u njih, tj da li se to extra placa?!

regina78 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

nek si se ti nama brzo oporavila, svaka cast cvita

rajvos avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj regina78 prvotno napisa
    nekako mi bilo ovde najzgodnije pitat...
    u utorak idemo u Cita dat spermiogram (prvi put privatno i to prije terapije vitaminima) pa me sad zanima jel mogu trazit razgovor sa dr Romcem samo na osnovu spermiograma sta radimo u njih, tj da li se to extra placa?!
    MM je radio sperm. na Citu u 11mj,nalaz je gotov bio za neka 2 sata i odmah mu je drRomac sve objasnio,preporučio postupak. P
    latio je samo spermiogram,nisam sigurna ali mislim oko 300kn.

rajvos avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cvita prvotno napisa
    Prijavljujem da moj prvi IVF na Citu (i opcenito prvi) nije uspio.
    Cvita

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Re: i ja molim informacije o CITO

Citiraj pino prvotno napisa
    Cure,

mene to isto jako interesira, ako bi mi netko mogao dati informacije. Mislila sam ici na postupak u CITO (dragi je iz Splita i njegovi stanuju 2km od klinike) krajem ove godine pa mi ih je nekako nezgodno gnjaviti tako puno prije postupka, a mozda bi mi netko znao reci.

Imam ova pitanja:

- da li rade blastice, i da li imaju neke kriterije kad idu na blastice (npr. dovoljno embrija 3. dan (koliko?), kvaliteta embrija itd.)?

- da li dobijete slicice embrija ili kakvu informaciju o njihovoj kvaliteti (kakvu)?

- tko odlucuje koliko embrija transferirati? Da li se vas uopce pita za misljenje? Mi smo imali embrije losije kvalitete pa bi mi bilo jako bitno da ih vratimo dovoljno za neku ozbiljnu sansu, a i nismo zainteresirani za zamrzavanje jer ne zivimo u Splitu. Spremni smo prihvatiti neki razumni (ne preveliki) rizik za viseplodnu trudnocu. (Zadnji put, 4. IVF, vratili smo 4 embrija za jednoplodnu trudnocu.)

- koji je postotak uspjeha u klinici i koliko je bilo ciklusa do sada ili koliko ima prosjecno mjesecno zena u postupku?

- da li bi doktor bio dovoljno fleksibilan da proba jedan vrlo nestandardni protokol stimulacije koji se kod mene pokazao uspjesnim (jer su ostali imali lose rezultate)?

- da li doktor propisuje dexamethasone (imam granicni imunoloski problem)?

- e, i bi li se jedna od vas usudila komentirati na forumu o tome kakav je dr. Poljak - meni je nakon sto sam vidjela jedno petoricu doktora koji se bave IVFom jako vazno kakav je covjek i postala sam jako osjetljiva oko toga - mislim ono, ne treba biti osjecajan i drzati me za ruku, ali korektan, bez podsmijavanja (bilo otvorenog ili impliciranog), ne odnositi se s visoka, uvazavati moje zelje i misljenje, to mi je minimum koji trazim kod doktora koji ce mi gledati intimne dijelove tijela, je li i jos gore, lijeciti.

puno hvala!!!

Pino, nakon komentara cura koje imaju vise iskustva u Citu mozda je glupo da bilo sto kazem ali ipak moram. obzirom da sam jedan period svog zivota provela van hrvatske i po bolnicama iskusila sam sto je odnos pacijent-doktor. dakle da ne duzim reci cu samo jedno, da dr. P. bez obzira na sve nema odnos koji sam prethodno spomenula. ja i MM smo se odlucili na pregled kod doticnog. nakon sto je spermiogram bio gotov usli smo ponovo kod dr.P. sjeli smo,on je uzeo nalaz i rekao: "KATASTROFA" koju je jos ponovio nekoliko puta. ostala sam bez rijeci. nakon takvog komentara rekao je da MM moze napraviti jos neke pretrage, urologa itd, ali da se tu nema sta filozofirat da mi moramo na umjetnu oplodnju jer da ne mozemo imati djece prirodnim putem, citiram: "NI PO DUHU SVETOM" nakon cega se ustao i otpratio do vrata uzurbano. nek me se pogresno ne shvati ali nisam trazila jagode i slag ali je moga samo jednu recenicu tipa; nek vas to ne zabrinjava puno niste jedini nazalost sa tim problemom biti ce to sve ok. nista slicnoga,nikakve rijci potpore.MM je nakon toga otisao na posa gdje na putu do posla bar tri puta nije SKORO sletio sa ceste od soka, mislio je da je jedini nesposoban muskarac na svijetu. sutradan je otisao u svoje rodice sa nalazom koja je doktorica i koja mu je objasnila sve na ljudski nacin i dosao je doma pjevajuci. ja znam da je sve individualno i da svako ima svoje misljenje i iskustva o nekomu i necemu, nekome se nesto svidja dok drugome ne ali vjerujte mi taj odnos po meni nije niti malo ljudski.
    dakle sto se mene dr.P. za mene ne postoji.
    oprosti ako sam bila gruba ali to je moje iskustvo nadam se da ces ti imati puuuuuuuuuuuuno bolje.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bi li mi netko mogao na pp napisati cijenu IVF-a iz prirodnog ciklusa (ili ovaj blago stimulirani koji prakticiraju)? I koje sve pretrage moramo imati prije ulaska u postupak? Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

čitam ovaj post od mrvcelj i ne mogu vjerovati niti zelim ali ocito je tako da neki doktori si svasta dopuštaju da nemau nimalo etike niti morala posebno sa ovakvo osjetljivom temom...pitala bi ga ja da sutra njegova kći prolazi isto pa da joj netko to kaže kako bi se osjećao....strašno...ali nedaj se mrcvelj ..sutra je novi dan...moraš misliti pozitivno i ostati hladne glave jer iz ove kože i nasih problema zaista ne možemo bez doktora...nema odustajanja!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mrvcelj draga,
    Žao mi je zbog tvog iskustva i znam da si sada ljuta i razočarana i da sve što ti kažem može zvučati loše ali već smo pisali o tome da je dr.P. čovjek koji bez okolišanja kaže što misli i naravno da nekad i pogriješi u načinu. Ja osobno više volim da mi kaže otvoreno nego da me zavlači i daje nade ako misli da ne treba. Ja sam u početku inzistirala na inseminaciji, a on je bio uporan da to neće pomoći ako ne napravim laparaskopiju jer da ću samo bacat novce. Tada sam bila ljuta ali kasnije sam bila zahvalna jer je nalaz s laparo stvarno bio katastrofalan i pomislila sam da sam mogla bacati novce unedogled. Ja znam ako mi on kaže da su JS i embriji u postupku dobri da su onda stvarno dobri, ne mislim da mi je to rekao onako iz obzira, a što se tiče odnosa doktor-pacijent samo ću reći da svaki put kada mi je bilo teško, kada sam plakala u ordinaciji (kada mi je otkrio vanmateričnu) da me slušao i tugovao samnom. U bolnici bi me zvao po nekoliko puta i zahvaljujući njemu sam znala kakvi su mi nalazi od pretraga koje su mi tamo radili jer mi oni nisu ništa govorili. Ponašali su se kao da to nije moja stvar. Kada sam plakala dok su me vodili u operacijsku oni su stalno ponavljali: "Ovo je ona s umjetne" i na kraju su sestre raspravljale o tome hoće li im se ohladiti kava dok završe moju operaciju... U svakom slučaju strašno. Ovo sam ti napisala ne da bi te razuvjerila nego zato da ti kažem da u groznim situacijama kada sam stvarno shvatila da smo svim doktorima samo broj sam jedino dr. P mogla zvati (i zvala sam ga) po 5 puta dnevno i cvilila na telefon( i sada kada sam bila u bolnici zbog HS) Uvijek bi se javio (i nediljom).
    Ako još jednom poželiš razgovor s dr. P. lijepo otiđi, zakaži kod sestre samo razgovor i onda ga pitaj sve što te zanima. Osim toga o svom nalazu spermiograma možeš razgovarati i s dr. Romcem (embriolog) koji može sve detaljno objasniti.
    I zapamti, i oni su samo ljudi kao i mi, nekad nesmotreni, sa svim svojim manama, pogriješivi... ali najvažnije da su stručni u onome u čemu ih najviše trebamo... u poslu!
    Pusa!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Bi li mi netko mogao na pp napisati cijenu IVF-a iz prirodnog ciklusa (ili ovaj blago stimulirani koji prakticiraju)? I koje sve pretrage moramo imati prije ulaska u postupak? Hvala
    Imaš pp

Daniela32 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se ovdje slažem s Garfy, no i meni je dugo trebalo da dođem do tog stava (govorim sad općenito, jer susrela sam se s puno doktora liječeći svoju neplodnost). Danas meni najdraži doktori su ponekad bili nesmotreni, grubi ili imali manjak empatije u datom momentu. Sjećam se jednog izrazito lošeg dana Dr Jukića kada je pola cura izlazilo iz ordinacije u suzama... nekako se potrefilo da smo ja i on pred kraj dana popili kavu zajedno i ispričao mi je da 2 noći nije spavao od straha i brige jer mu je u planu bila izrazito teška i komplicirana punkcija. Cura je imala neku hematološku bolest (ne znam više je li hemofilija ili trombocitopenija) i jedini je koji se uopće usudio stimulirati. S tom curom je sve dobro prošlo, ali je 3 sata držao u sali i osobno nadzirao, što je izazvalo nervozu u prepunoj čekaonici i bujicu prigovora na račun dr-a. A on pak nikome ne ostaje dužan.

Osim toga, nikad se nije lako suočiti s nekom dijagnozom. Često je potrebno vrijeme (napr. 24 sata) da bi se informacija probavila i prihvatila, tek onda može početi proces traženja rješavanja problema. Zato je razgovor "day after" bio tako stimulativan.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Draga mvrcelj,
    dobro znam o cemu govoris - koji je to sok kad ti lose vijesti budu izrucene na tako nesretan nacin da ti se cini da je kraj svijeta. Covjek ocito ima manjak takta - sto je meni recimo, dolazeci iz US, nepojmljivo - srela sam se i ovdje s bezobraznim doktorima, ali na drugi nacin. Medjutim, bez obzira na nacin na koji ti jedna vijest bude saopcena, ostaje cinjenica da je onaj tren kad saznas da ti treba IVF ipak jedan veliki sok koji treba odbolovati i otplakati. Kao netko kome je trebalo 4 IVFa da uspije (a postotak uspjeha nominalno je ovdje 60%), mogu ti reci da da mi je netko rekao na pocetku da ce sve biti ok, nakon 3. neuspjeha bi ga smatrala obicnim lazljivcem i prevarantom... Meni su IVF-ovi iz korijena promijenili zivot i skoro me psihicki dotukli. Zelim ti da tebi ne bude tako!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je laparaskopiju u bolnici radio jedan jako dobar doktor, međutim meni je ostalo u sjećanju što mi je nakon buđenja iz anestezije dok još nisam ni sebi došla rekao: Stanje je jako loše, trudnoća će ići samo IVF-om. Tada me to šokiralo. Sada kada sam išla ponovno u bolnicu išla sam isključivo kod tog doktora jer smatram da je veliki stručnjak u svome poslu, a manjak takta se svima dogodi.

mvrcelj,
    osim toga jedan loš spermiogram ne znači nužno propast svijeta. Treba ga ponoviti. I mi smo imali jedan lošiji, a kasnije su svi bili super. Osim toga puno cura na forumu su uspjele popraviti SM spermiograme i za TM to nikako ne znači da je nesposoban, isto kao što mi nismo nesposobne žene koje imamo totalno začepljene jajovode. Prema tome, glavu gore, nemoj da te jedno lošije iskustvo pokoleba već hrabro u borbu bez obzira kakva ona bila.
    Želim ti sreću i da nam se javiš sa sretnim vijestima i što prije ti i TM dobijete svoju mrvicu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Eto... stalno ispadam kao advokat dr.P, ali šta mogu. Već sam i prije pisala da mi je on najdraži od svih doktora... a prošla sam gotovo sve klinike vrijedne spomena u ovim krajevima. Nekako vjerujem da će on biti taj pa mu je sve dozvoljeno šta se mene tiče.
    Čula sam svakakve priče o njemu, mnogo loših.... ali vjerujem da ipak dojam ovisi o nama samima. Ja volim ljudi koji mi bez okolišanja kažu u facu sve što me spada... pa ma koliko mi to bila loša vijest. Ne vrijedi gubiti vrijeme u pustom objašnjavanju i plakanju nad vlastitom ili tuđom sudbinom. Tu se dr.P i ja slažemo. Nismo bolesni, nitko ne umire, a sve ostalo se da riješiti. A za razliku od svih ovih doktora koje sam prošla, dr.P je jedini uvažavao moje mišljenje. Pa čak smo i štopericu oba puta zajedno određivali... tako da se ne čudim da sam oba puta (prirodni) imala po jednu lijepu zrelu stanicu... a sve ostale je bilo svega i svačega. Prvi put sam od njega čula: Šta ti misliš, kakav ti je osječaj? I to mi se svidjelo... napokon nisam samo transporter folikula koje će netko drugi bacakat kako želi i umije. A meni je to bitnije od lijepe riječi i ulagivanja. Već sam debelo odlučila da ne gubim vrijeme na druge klinike već da jednostavno ostanem kući.... ali zeznili su me sa Svetog Duha jer sam dobila lijekove pa razmišljam da ih iskoristim jer 38. je pred vratima. Da nema toga.... ne bi bilo ni ikakve druge kombinacije od dr.P.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Evo još jednog advokata!
    Kod Dr.P.sam već 6 godina i stekla sam dojam da voli kad mu se otvoreno kaže što hoćeš i da ne djeluješ nesigurno.
    Kad sam prije 3 godine došla na uzv i mrmljala da hoću da mi pogleda jajnike jer sam brijala film da imam policistične odmah me je prekinuo i tražio da se izjasnim što hoću.Tada sam se malo i ljutnula,a poslije sam shvatila da stvarno nisam znala što želim i samo sam njega zbunjivala.
    Ako je taj dan imao još nekoliko takvih slučajeva stvarno ni njima nije lako.
    A kad sam u 11 mj.2006. došla k njemu nakon IVF poliklinike glasno i jasno sam mu rekla da ne želim stimulaciju koju je on predložio jer je od zadnje prošlo 8 mj.odmah je to uvažio,rekao je da je najvažnije kako se ja osjećam,i da nije problem ako bude više od 2 js da se vrate samo 2 jer imam blokadu od pomisli na trojčeke.
    Tako ti ja draga moja predlažem da se vratite kad vam se to malo slegne,kažete što hoćete i da mu pokažete da imate povjerenje u njegov rad i mislim da će svi problemi nestati.
    Da sam se ja nakon tog prvog nesretnog puta naljutila i odustala ne bi dočekala da se zagrlimo i poljubimo u čekaonici nakon pozitive bete

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure sve što ste rekle potpisujem i gotovo da nemam što dodati. I ja sam pacijentica dr. P. već 6 godina, tako da sam ga imala vremena dobro upoznati. Ispočetka je i meni bilo teško zbog nekih njegovih izjava i dolazila sam kući plačući. Sad sam puno sigurnija u sebe, kažem i ja njemu šta mislim i na takav način dobro funkcioniramo. Imam prijateljice i obitelj da me tješe, a doktor je isključivo tu da mi pomogne i što se mene tiče može me svaki put poslati u p.m. ali mora znati svoj posao. Meni je dr. P. odradio stimulaciju vrhunski, da sam gotovo prošetala kroz cijeli postupak i mada nije uspjelo rado ću mu se prepustiti i slijedeći put. Zapravo nigdje drugdje mi ne pada na pamet ići i iskreno se radujem svakoj Cito trudnici.

Početno

Evo da se i ja javim s par riječi ! Prije neki dan sam bila u Cita u dr.P.po prvi put nakon kiretaže ( prirodnim putem nakon 4 god.zatrudnila). Doktor me pregledao, i kad je vidio nalaz MM koji je bio loš, ali nije najgori, pitao me jesam li je stvarno s njim ostala trudna ! Ok, šalio se, nema veze, ali bilo mi je čudno kad je ko iz topa rekao da nema šanse da opet ostanem trudna s takvim nalazom ! Kako zna ? Kako može bit siguran? Odmah mi je predložio dugi postupak, uvalio mi onu skripticu gdje piše cijeli proces.... Malo me pogodilo, ubilo mi nadu....
    Sad MM pije vitamine, trudimo se popravit spermiogram ako bude išlo. Ako ne pokušavat ćemo još god dana prirodno ( tako smo se dogovorili ), a tek ako ne uspije krećemo u postupak...Nakon šta sam pročitala njihovu skriptu, i iskustva žena na ovom i drugim forumima čini mi se da je sve ovo prestrašno za organizam, a i psihu. Ja imam 26 , a MM 30 god.
    Cito mi se uglavnom čini ok, još se nisam upoznala s ostatkom ekipe, a ja se iskreno nadam da ni neću, a vama svima u postupcima želim malu mrvicu što prije !

Veliki pozdrav

Seala....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, teško je tu pogodit pravu crtu što kojoj pacijentici paše... Ja npr. ne volim da na mene viču (nisam tip od šutnje nego onda uzvratim), ali mi je još gore kada sa mnom "plaču". Taj tip mi je najgori i to me opterećuje, a isto tako ne volim osjećaj da mi "muljaju" i daju lažne nade. Ma, u biti, svaki OK doktor kuži na koji način pristup pacijentu, samo pacijent isto ne smije šutit nego dat do znanja kakav pristup mu paše i što bi sljedeće radio .

mvrcelj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

drage moje forumasice!

ma htjela bih reci da ja sve vas razumijem sto se tice vaseg odnosa i iskustva sa dr.P. jer kako sam i rekla svi smo mi razliciti i ne bi bilo dobro da smo isti. neke od vas kazu:volim kad mi se direktno kaze u lice sto me slijedi! ja bih se u potpunosti slozila sa vama jer ja sam prva koja ce reci sve u facu i volim isto tako da mi se kaze sve u facu. ja znam da dr. moze imati ovakav i onakav dan ali ako ja, kao pacijent dolazim prvi puta i ne znam ama bas nista o neplodnosti i svim problemima koji to nose, onda ipak moras naci nacina da to nekome saopcis na kulturniji nacin. mene zapravo najvise smeta sto sam ja dakle u privatnika obavila taj pregled ustanovljeno je sto je ustanovljeno a informacije gdje dalje i tko radi tu umjetnu oplodnju nije niti spomenuo. znam reci cete trebala si pitati itd. ali ja jednostavno nisam znala ni gdje se nalazim ni kako se zovem a ne da nesto pitam. mislim da je on trebao bar osnovne informacije tipa;imate par klinika u zagrebu koje to rade preko fonda i nekolicinu koje to rade privatno a jedna od njih smo i mi pa ako se odlucite slobodno se javite bla, bla,bla. sorry cure ako davim ali stvarno je to odradio neprofesionalno a obzirom da sam tvrdoglavi ovan i kad nesto odlucim onda je to tako. ma radije cu i u sloveniju iako sam iz splita ali kod njega NE. svima vama koje ste tamo nemojte zamjeriti i zelim vam stvaaaaarno puno srece i da sto prije postanete sretne trudnice i mame.

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mvrcelj,

Čovjek treba izabrati ono što je za njega najbolje i ići tamo. Upitna je samo definicija što je to najbolje. Ja ju svako malo mijenjam. Jer se i situacija mijenja. Što se tiče dr. P. dijelim mišljenje s tobom, ali i s drugim curama s foruma. Ovisno o tome kakav mi je dan, koji puta volim čuti direkt u glavu, a koji puta ipak očekujem malo taktičnosti. I možda naivno očekujem od doktora da prepozna kad što može "bubnuti".

Moram priznati da mi je najneugodnije iskustvo bilo u MB i to na dan transfera. Ja sam žensko, i dosta plačem (pa možda nisam objektivna), ali zato MM stoji čvrsto na tlu s dvije noge i njemu je to bilo toliko traumatično da je rekao da se osijecao kao kad smo saznali da sam imala spontani. Tako da na moj rang listi bisera dr.P nije na vodečem mijestu.

Kako sam isto iz St stalno razmišljam gdje, kako, i kombiniram. Krenuli smo na VV, pa smo bili nestrpljivi, probali malo u Mb, a ove godine planiram kombinaciju Cita i Mb. Slijedeće tko zna. Ovisno o inspiraciji, volji za putovanjem, financijskoj situaciji (moram priznati da mi je dr. L još uvijek na vrhu pozitivne liste).

Malo sam razdužila. Htjela sam ustvari objasniti zašto Cito. Dr. Romac je vrhunski biolog i kod IVF/ICSI on je bitan, ako ne i bitniji od ginekologa. Da bi skinula nervozu oko odlaska kod dr. P prešla sam u suprotnu smjenu kod dr. Š. Malo mi je bilo neugodno, ali kad smo se zadnji put sreli objasnila sam mu svoje razloge i rekao mi je da zašto uopće brinem o tome - da su oni ista kuća. Jako važno je kad si u postupku da si smirena, a meni pripomaže da sam kod kuće, u svom stanu, okružena svojim prijateljima sa kavicom na rivi (uskoro će!).

A najbolji doktor će biti onaj koji mi napravi bebu, pa makar i vikao na mene

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •