-
Moram se i ja malo oglasiti, mada me nema previše na forumu, ali tema o Citu mi je zanimljiva jer i ja sam tamo te namjeravam tamo i ostati sve dok budem imala novaca. Potpuno se slažem s curama u opisu dr. Poljaka. Njegov sam pacijent već 5 godina i u početku je bilo malo problema dok se nisam navikla na njegov način ophođenja. Sad mi odgovara njegova iskrenost, a sve što sam htjela saznati o neplodnosti već sam saznala na forumu i u druženju s curama, tako da mi ne trebaju prevelika objašnjenja.
Ja sam kod njega bila u stimuliranom postupku u 11. mjesecu i sve je prošlo savršeno dobro, osim što se nije dogodila trudnoća. Cijeli postupak sam odradila relativno bezbolno i uzela samo 2 slobodna dana za punkciju i transfer. Sad se ponovno spremam na FET, a ako to ne upali, ponovno na stimulaciju čim prije budem mogla. Jedino što me zapravo malo smeta u svemu tome je premalen postotak uspješnosti. Ne mogu još dokučiiti u čemu je kvaka. Nekidan sam dobila od prijateljice na mail slijedeći članak, pa me zanima što vi mislite o tome. Citiram: Uspješnija potpomognuta oplodnja
U Europi 12-15% parova koristi medicinski potpomognutu oplodnju,
a od svih embrija stvorenih in vitro implantira se samo
četvrtina. Istraživači europske mreže EMBIC (Kontrola
implantacije embrija) utvrdili su molekularni marker u
folikularnoj tekućini koji potiče implantaciju zametka u
maternicu. Prema riječima znanstvenika Gérarda Chaouatoa, ako
je marker prisutan, embrij dobiven oplodnjom in vitro moći će
se implantirati u maternicu buduće trudnice. Ako nema markera,
implantacija će izostati. Marker bi trebao olakšati odabir
embrija začetih IVF-om, odnosno povećati stopu uspješnosti
medicinski potpomognute oplodnje.
E da i da ne zaboravim. Istovremeno je i moja mama na nekom reality programu gledala emisiju o tome i da se tako postiže uspješnost od 70%.
Kikic, što se tiče folikulometrije popodne i meni bi to bilo puno zgodnije i pokušala sam to dogovoriti s Poljakom, ali koliko sam vidjela on baš i ne voli da te istovremeno gleda i Šparac i on, s čim sam se ja složila, pa sam nekako uspjela organizirati da idem u 13,30 h kad on zapravo naručuje sve one koje su u postupku. I ja sam punkciju radila ujutro, a transfer oko podne.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma