Napokon sam našla malo vremena da napišem ovdje ponešto o mome iskustvu...
Na CITO sam dva puta prošla kao femarka prirodni, oba puta po dvije stanice, ali jedna odlična, a druga,.... Prvi put, a prošla sam SD i VV netko je pratio moje folikule i zaista tražio dobar trenutak. Sada idem u Maribor, a ako ne uspije posvetit ću se samo dr. Poljaku.
Moje mišljenje o doktorima je odlično. Dr. Poljak je onaj kojemu vjerujem, koji me nasmije, koji ima jačmir na oku i ja mu se smijem nasmijat u facu zbog toga, koji te tresne po leđima i izbaci iz ordinacije jer te treba punktirat u nedjelju, a tako se zaželio slobodnog vikenda.... ukratko, sjajan ako si navikao na jedan ležeran odnos s ljudima. Iako ga jedan veliki dio ženske populacije ne voli, ja ga obožavam i vjerujem mu. Moji jajnici su tu u sigurnim rukama. Dr. Šparac je bolji za one koji vole pažljiviji odnos bez grezih ispada kod ljudi. Vrlo kulturan, fin, nasmiješen i pouzdan. Takođe, dobar i pouzdan doktor. Znači, isključivo stvar ukusa. Ipak mi se čini da je dr. Poljak malo verziraniji u postupcima i nije loše bar na prvi dogovor doći kod njega.... pa tražiti premještaj u drugu smjenu na folikulometrije ako baš nisi opuštena da dr. P. O dr. Romcu ne treba ništa pisati jer sve već znate o njemu. Mlad, zgodan i dobar biolog.
Na prvoj punkciji su me uspavali, polegli na krevet poslije toga. Sestre i osoblje Salusa je kulturno, fino i susretljivo. Ipak mi je draža druga kombinacija sa lokalnom anestezijom..... isko to kod mene nije bilo baš lokalno. Ništa me nije bolilo, ali me drmnilo na cerekanje i priču. Jedva su me ukrotili... sva sreća što si smanjene pokretljivosti pa nisam mogla pobjeć sa stolice. I onda Poljakov komentar kada sam krenila doma onako bauljava: "Vidi je, molim te, ka' da je popila bocu viskija"
ET mi je oba puta bio, kao i kod Garfy, oko podne. Kažem oko podne jer kada bi došla odmah me strpalo u stolicu. Ostaneš 15ak minuta sa dignutim nogama, dok u pozadini svira lagana muzika. Ipak, moju prijateljicu su zvali na ET odmah sutradan od punkcije i to naveče u osam sati. Malo mi je to zbunjozis, ali valjda znaju šta rade.
Obje ordinacije su čiste uredne, oprema je sasvim nova, ima zamrzavanja, spremni su čekati blasticu ako ima više stanica i to želite. Sve u svemu.... plati pa se rugaj.
Eto, to je moj kratki izvještaj