Mi smo danas jeli
- juhu od mrkve i crvene lece
- tjesteninu s patlidjanima, pecenom paprikom i rikolom
- salaatu od paradajza i rikole
Mi smo danas jeli
- juhu od mrkve i crvene lece
- tjesteninu s patlidjanima, pecenom paprikom i rikolom
- salaatu od paradajza i rikole
Kod nas se jeo sataras i riza.
Mi smo papali posebnu musaku od (naribanog) dimljenog tofu-a i tikvica, preliveno sa odličnim umakom od rajčica... bilo je mljac, mljac.. kao i svaki put kad MM kuha.
Uuuh, kako volim vikende. :D
Jucer smo jeli juhu od crvene lece i mrkve, burek od sira i salatu.
Danas varivo od lece, mrkve i bulgura.
Covjece, stalno kuham isto! :?
Ja sam danas napravila slasni pašta fažol
ispalo je stvarno dobro
ubile se u tome
Skuhas crvenu lecu, komade mrkve i komad luka u vodi. Kad se leca skuha, sve izmiksas i posolis i stavis eventualno neki zacin.
Mi danas:
miso juha od ribane mrkve i luka
zapečena palenta:
u skuhanu palentu umješati propirjani luk i paprike(na sitno), tikvice,dim.tofu i masline(sve na sitne kockice) ubaciti na kraju,začiniti tamarijem.Smjesu poravnati u tepsiji,povrh svega složiti na kolutiće narezane rajčice,posuti origanom i zapeči pol sata u pečnici.Može se preliti gotovom šalšom i dodati preko svega po inspiraciji! Mljc,mljac![]()
salata od ribanog kupusa i krastavaca
desert:ušlagirane glazirane breskve
juha "zelena božica"
slatka riža i basmati sa margarinom
arame sa suncokretom
zelena+paradajz salata
Dođi kod mene,upravo mi gosti otkazali!![]()
nadam se da nisu zbog menija![]()
ak su zbog menija![]()
a ova palenta mi je mrak, i sama ju često radim
Mmmmm, zapečena palentaMi je obožavamo i sutra nam je na meniju. Oh, happy daaaaaaaay!
A danas moram smisliti tisućuiprvu varijantu s blitvom (malo je često jedemo u zadnje vrijeme, morat ću napraviti pauzu
). Maro, kaj je
... ide možda... BLITVAjuha "zelena božica"![]()
![]()
Ja opet kuham sataras. Vec vidim kako makrobioticari okrecu ocima..![]()
U zelenu božicu (tak se zove da je Irmi primamljivija) može ići sve kaj je zeleno, danas sam radila sa keljom
- u toplu vodu ubaciti luk ili poriluk i tikvicu, kuhati 10 min, dodati zeleno povrće i indijske orašćiće (može i zobene pahuljice), kuhati kratko, izmiksati, začiniti već kako tko voli (ja stavim biljnu kocku i malo soli)
mara prvotno napisa
![]()
uskoro cu lansirat Spiderman juhu, Batman rolice i Cobra 11 supersnack![]()
maro moja ja svoje greške i ne brojim...![]()
Al zato slikam uspjehe.
Pa ovo je moja juha od povrća s rižinim lopticama.
Koliko je lijepa toliko je i fina.
http://public.fotki.com/M2002/makro-kola/dsc02022.html
Ja sam stvarno ponosna na svoje kulinarsko umjeće i obožavam kuhati. :D
E ovaj me dio uvijek najvise zbuni. Meni je zacin vrlo sirok pojam i sigurna sam da pod time podrazumijevam sasvim druge stvari nego neko drugi. Zacin je i "sol i papar" i "mediteransko bilje" i "garam masala" i stajaznamstaovec.marta prvotno napisa
U ovom slucaju me posebno zanima sto stavljas, jer osobno sam najvise crvenu lecu jela u indijskoj kuhinji i zacini koji se tada koriste zbilja naglase okus.
A tako, nisam skuzila na sto ciljas, ja sameljem malo onog currya u mlincu i posolim.
Jučer sam ostala dugo na poslupa sam kuhanje prepustila MM-u. Super, ja slično radim juhu (moram probati dodati ind. oraščiće sigurno je s njima mljac!), a nama isto igra ulogu naziv jela/namirnice. Zato npr. AZZZZUKI nikad ne zovem grahom
Joj Lea, ove rižine loptice mi isto izgledaju super. Može recept, pliiiz? (i naziv ću opet ukrastijer nešto u zadnje vrijeme nije baš lud za rižom :/ )
NIje neka mudrost. Iskoristila sam rižu i kamut od jučer i nasjeckala malo peršina, obikovala kuglice, uvaljala u inegralno brašno i na vruće ulje.daisy2005 prvotno napisa
Varivo grašak sa dimljenim tofuom
tjestenina šarafići
Joj Maro, opet mi tvoj ručak super zvučiNa grašak sam već pomalo zaboravila, nisam ga sto godina radila. Mi danas zapečenu palentu i još samo moram smisliti što ću uz to :/
Lea, možda nije neka mudrost, ali je meni super ideja, jer, kao što sam već rekla, nekak' mu riža nije omiljeno jelo u zadnje vrijeme, a ovo s "lopticama" bi mi moglo upaliti. Baš sam zadnjih par dana razmišljala kak' bi mogla raditi neku varijantu kuglica od riže, a onda si mi ti uletila s "lopticama". Ma loptice će sigurno pridonijeti popularnosti riže kod mog miša. Hvala![]()
Ja ljubim rizu. Pocela sam kuhati tolike kolicine u zadnje vrijeme, i na kraju, poslije rucka opet ne ostane za rizine kuglice (one slatke). A sad je jos jedan receptic tu. Jupiiiiiiiiiii!
Ma i mi je volimo, ali sam skužila da u zadnje vrijeme junior i nije lud za njom (mislim da mu nije dovoljno zanimljiva sama po sebi, a i treba je dosta žvakati, što mu baš i nije drago), riža prolazi, ali zbog onog što ide uz nju, sama po sebi bi pala na ispitu (inače on super klopa, ali...) Tak' da mi je fora s "lopticama" došla k'o naručena pa Lei i opet
![]()
daisy![]()
danas:
Juha od karfiola sa slovima
Mahune (stalno jedemo mahune iz svekinog vrta, dobro su joj rodile) sa lovorovim listom ( o Bože ako je nešto fino...)
Pire od prosa ( i ja sam dodala malo margarina i sojinog vrhnja)
Zelena slata
varivo od ječma i zelene leće
baš sad vidim kak lupam po varivima
no uz ovu temperaturu najrađe pobacam sve u lonac i super
Varivo od mladog bijelog graha i graha u mahune sa korjenastim povrćem.
Juha od lišća korabice i malo bundeve sa tjesteninom.
Tjestenina - saće (Mija skače od sreće na nju)
Salata od onog malog paradajza i luka
A desert je kad nam tata dođe, ne on već palačinke.
Ja ću danas napraviti za desert onaj kolač sa šljivama (po receptu JBP) koji nam je super.![]()
Carbonara s dimljenim tofuom i salata od paradajza. Carbonara mi je bila nekako bljakasto neslana, ali mi je toliko vruce da se nisam mogla ustati i traziti sol.
Koji je to? Imamo šljiva.daisy2005 prvotno napisa
![]()
Ide polubijelo brašno, orasi (ja stavim pržene lješnjake), jogurt od soje, ulje, pec. prašak i šljive (nešto sam ziher zaboravila). Ne znam napamet omjere, mogu ga napisati oko 7, 7:30 ako ti nije kasno?
:D Ajde da je neka korist i od mene na ovom podforumu![]()
Lea,![]()
Kolač s jogurtom
3 šalice brašna tip 850
1 šalica mljevenih oraha
4 jogurta od soje (480 g)
1/3 šalice jabučnog sirupa
1 šalica grožđica
2/3 šalice ulja
2 žlice praška za pecivo
1/2 žličice soli
70 dkg šljiva
1. Skuhajte grožđice da omekšaju, zatim ih izmiksajte u kremu
2. Pomiješajte suhe pa tekuće sastojke, zatim sve zajedno. Po potrebi dodajte malo vode.
3. Smjesu nanesite na nauljeni kalup.
4. Polovicešljiva naslažite po tijestu i lagano pritisnite u tijesto.
5. Pecite 40 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.
6. Kada se ohladi, režite na kocke.
Kolač je običan i jako jednostavan za napraviti, a nama svima se sviđa. Kao što sam rekla, ja radim s prženim lješnjacima i isto je super. Stavim 4 dl jogurta od soje (onaj u plastičnoj bočici iz Bio&bio, nekad onaj s vanilijom, nekad obični). Slad, ulje, prašak, sol i šljive stavim tu negdje, ne pazim da je baš strogo toliko.
Podcrtala sam da treba rezati hladno, jer ja sam jednom bila nestrpljivai uvjerila se da treba pričekati.
Nadam se da će ti se svidjeti!![]()
Lea, jesi pekla kolač?![]()
NIsam, al budem. Moram po jogurt u bio bio. mislim da ću za vikend.
DaisyRazmišljam o tome dal može proći mlijeko umjesto jogurta? Stavim ga manje da ne bude mecavo?[/b]
Uh, sad si me uhvatila :/ Nemam pojma, da si me ranije pitala, ja bih napravila eksperiment ovaj put, ovak' se ova tura približava lagano kraju![]()
Cure kad kazete da ste zgrijesile, jel to znaci da niste kuhale makrobioticki ili ono drugo?
martaKad ja zgriješim, jela sam čips. Kuham zdravo. Trudim se. U svakom slučaju kas se sjetim svoje kože i alergije na ambroziju, vidim da mi jetra već dugo ne pati.
![]()
Ja kad zgriješim jela sam kaj su mi drugi skuhali.... a to je najčešće ONO
Onda sam ja u banani. Ja kad grješim onda je to do kraja. Zašto brineš?marta prvotno napisa
![]()
Ne brinem, nego me zanima jesam li zabrijala... Znas, zivim na selu, ljudi oko mene me bas i ne kuze previse, pa trebam to sve skupa nekako balansirati. Onda se povremeno pitam, "mogu li bolje", a ponekad "ne pretjerujem li malo" i tako...
Mene brine jedino stav onih koji su isključivi. Ponekad, pa čak i češće kad jedemo ono što mislimo da ne bismo trebali, opasno je samo kad nas muči grižnja savjesti. To je gore nego komad špeka, čipsa ili čokolade. Više nam šteti ono što je na psihičkoj bazi nego tanjur hrane koju nismo sami skuhali.
Ne kažem za tebe, već općenito.
Nismo mi samo tijelo. I nema tog misa koji će pomoći kad se pojedemo iznutra.
Ono što činim za sebe i svoje tijelo, itekako je bolje od onog što sam činila prije pet godina. Kava, sokovi, i cigarete bile su moja starnost. Koža koja je bila kao u pubertetlije i kile.
Danas sam nova.![]()