Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 349

Tema: Što danas kuhate (35.dio)?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj stella prvotno napisa
    Lola,vidim da se i kod tebe kuha dupli ručak,posebno za tebe i posebno za TM Joj,mene to izluđuje,stalno kombinirat što će tko od nas troje jest!!!

Jučer muž imao mahune od dan ranije, a ja i Jana riblju juhicu,pohane tikvice i zapečeni krumpir s mlijekom.
    Danas još ne znam što ćemo.
    Ma ja kao na Montiju,a moj se dragi ne može naviknuti na integralno,kelj i mahunarke baš i ne smije zbog problema sa crijevima i eto-duplo kuhanje.
    Danas je bolognese ali ja bez tijesta i salata.Juha od kocke
    Sutra oslić na lešo i kelj,predvečer dolaze mi frendice na večeru-obečala lazanje od pršuta.
    Subota čufte i pire krumpir a nedjelja :? :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Varivo od poriluka sa prosom

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

lola24 - pričaj malo o lazanjama sa pršutom! :D

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pirjane prokulice, integ. makaroni, leća s curryem. Cikla. Juha od mrkve, luka i cvjetače.
    I što je najbolje, sve sam spremila da ponesem na posao i ostavila doma. Pa sad čekam dostavu koja kasni.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    lola24 - pričaj malo o lazanjama sa pršutom! :D
    Ej to je odlično a jednostavno!
    Napraviš ili kupiš gotovi bešamel.Na pleh od pečnice ide oko 0,8 l mlijeka.
    Napraviš isto toliko paradajz umaka.Na pleh ja stavim oko 15 dkg pršuta tanko narezanog(onako razmak za svaku kocku-ne pretjerujem).Umake ne soliti jako.
    Prije slaganja ja pomiješam obadva umaka.
    Slažeš tijesto,umak,pršut,par šnita sira i tako 4x.
    Na vrh umak i gore sir.I u pečnicu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vidim da mi je topic "pao" pa da ga podignem

Petak - ne sjećam se ručka, u sjećanju su mi samo ostali muffini sa kesten pireom
    Subota - pileća juha sa povrćem, pileći file u vrhnju, prilog palačinke sa mrkvom i tikvicama

Jučer - minestrone sa piletinom i kruhom sa maslacom, češnjakom i origanom

Danas - burek (s mesom, naravno)

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nataša, jesi se odvažila na goli slanutak? Kako je prošlo?

MM je sinoć skuhao današnji ručak po receptu jedne bakice iz Bosne- zove se kalja, ide svježi kupus, meso i još štošta, ali nisam zapamtila. Baš me zanima kako će ispasti. Nemam baš neku predodžbu... Bosanci, javite se!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Jesam, razboljeli smo se pa nisam stigla napisati.
    Na kraju nije bilo loše, iako mislim da sam zaribala stvar jer sam možda dodala previše vode pa je ispalo više kao juhica. (kuhala sam i za svoje pa sam se bojala da ne ispadne malo ). Mama je to još frizirala sa suhim mesom i zaprškom, da nahrani gladna muška usta....

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Mama Natasa prvotno napisa
    Jesam, razboljeli smo se pa nisam stigla napisati.
    sama sebi se smijem... Nismo se razboljeli od slanutka, nemaš straha...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Velika salata: zelena salata, pecena piletina, panceta, mozzarella, kuhana jaja i umak s jogurtom i vlascem. Mljac

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni je prvo palo na pamet da sam vas otrovala. Sad mi je lakše.
    Inače, meni je prošlotjedni slanutak ostao u gorkom sjećanju, jer me baš tada uhvatila neka crijevna viroza pa sam ga u nekoliko navrata povratila. Ne znam kad ću se ponovo odvažiti da ga probam.
    Vidiš, vidiš... malo je prevelika slučajnost da smo se obje razboljele baš u to vrijeme. Da nije ipak od slanutka?

Žao mi je da nije ispao savšeno. Poanta je da nema zaprške i da je gust od one izmiksane smjese. Bilo bi bolje da si dodala koji kuhani krumpir i izmiksala ga. Dobila bi gustoću, a okus se ne bi promijenio.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ma sigurna sam da je količina vode bila u pitanju.
    Bit će bolje drugi put

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    ... Bosanci, javite se!
    Moze jedna Hercegovka

http://www.kkuhar.com/detrecept.asp?idr=359

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E, to je to, Ornela! Nadam se da će biti dobro s obzirom da smo stavili pureće kotlete.

Imaš iskustva s kaljom? Jel fino?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Danas
    Pureća juha s domaćim rezancima
    Puretina u umaku od mrkve i bundeve i integralna riža, zelena salata
    Desert - krofne

Sutra
    kruh i voda

Četvrtak
    Gulaš s palentom, zelena salata

Petak
    neka riba

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E, to je to, Ornela! Nadam se da će biti dobro s obzirom da smo stavili pureće kotlete.

Ups, tek sad vidim.
    Ja kuham bez mesa i opet mi bude fino. Vjerujem da je s puretinom bilo za 5

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

ja znam za kalju jer to moja baka zna raditi; ali koliko ja znam po originalnom receptu ide unutra par vrsta mesa, i to mi je jelo za prste polizati

JUČER: lazanje bolognes s puretinom + salata rikula
    DANAS: juha od brokule, varivo od crvene leće i povrća, debrecinke
    SUTRA: ? smisliću...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj šta ću ja sutra..

danas sam radila ćufte i mlince-mljac
    i ovaj anekin kolač smo dokrajčili

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Pirjane prokulice, integ. makaroni, leća s curryem. Cikla. Juha od mrkve, luka i cvjetače.
    I što je najbolje, sve sam spremila da ponesem na posao i ostavila doma. Pa sad čekam dostavu koja kasni.
    Svidja mi se tvoja kuhinja, pisi jos!
    Ja nemam pojma sto cu veceras, idem zaviriti u frizider. Za rucak sam papala mjesano zeleno sa krompirima i malo dimljenog tofua isjeckanog na sitno. Djecaci vole smedju rizu i mjesano povrce i tofu, sve zajedno propirjano. Mozda napravim neku tjesteninu sa bjelim sosom (od onih indijskih oraha, kao Alfredo sauce) ili pesto sa raznim povrcem i spagetima!
    Sinoc sam frigala fritule, veceras nista jer nismo navikli bas svaki dan na desert. Inace najvise volimo neke kolacice sa orasima i suhim vocem i cokoladom.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kalja je bila mljac!
    Navečer smo radili krafne. Ne pitajte koliko sam ih potamanila.

Danas postimo, pa ćemo samo odmrznuti prošlotjedni slanutak, kojeg ću najvjerojatnije zaobići s obzirom na prošlotjednu (ne)zgodu. Budući da curke ne poste, one će papati pužeke sa saftom (isto odmrznutim).
    Da li i vi tako smrzavate ručkove? Mi smo uveli tu praksu otkad oboje radimo, a cure su doma s tetom čuvalicom. Obično za vikend skuhamo velike količine hrane koja se može smrzavati, npr. grah, slanutak, ćufte, razni saftovi, pašticada, faširano meso kao za bolognese... rasporedimo to u manje posudice i u škrinju. U nedjelju skuham i veliki lonac juhe, koju procijedim, pa tokom tjedna samo vadimo iz frižidera koliko nam treba, ukuhamo rezance ili što već, tako da imamo i juhicu skoro svaki dan.
    To mi jako olakšava život.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Linda, ja mislim da se ti u ponedjeljak odmaraš na poslu
    Skuhaš nekoliko vrsta jela za tjedan i još k tomu lonac juhe? Vaaau, skidam ti kapu. Ja nakon nedjeljnog ručka jedva uspijem pospremit kuhinju, a za ponedjeljak mi ostane juhe obavezno i nešto mesa ili sarme. Ali to je sve , u ponedjeljak već pripremam za utorak i sve tako do kraja tjedna. Nekada pravim istoga dana, baš za taj dan. Uglavnom, sve bih dala da mi je mama blizu i da ponekad mogu kod nje ručati ili si ponijeti tanjur hrane za klince, ovako :/ ...

Meni je revolucionarno otkriće bio grah iz konzerve. Počela sam ga koristiti tek zadnjih mjeseci, prije sam bila dovoljno luda da za običnu grah salatu kuham grah sat i pol vremena. Sad je napravim za par minuta. Ribu ispečem isto za čas. To nam je današnji ručak. Kad je post, kod nas djeca jedu ribu, što nije bed jer ju vole. Da nije tako jeli bi tijesto s nekim povrtnim umakom.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Linda, ja mislim da se ti u ponedjeljak odmaraš na poslu
    Skužila si me.

Moram priznati da jaaako puno potegne MM, čak više nego ja po pitanju kuhinje. To mu je profesionalna deformacija.
    Za vikend stvarno svaki trenutak posvećujemo djeci, puno šetamo, idemo u goste, kazalište.... ali za vrijeme dok ionako kuhamo nedjeljni ručak ili tokom nedjeljnog poslijepodneva uvijek se još nešto lagano krčka. Nemoj misliti da svake nedjelje skuham svih pet obroka od ponedjeljka do petka, nego jedno do dva jela, a to opet rasporedimo tako da bude za sljedećih 5-6 obroka, pa uvijek ostane i za nekoliko tjedana unaprijed... ma, nije komplicirano, sve je stvar organizacije (i muža koji se fura na golog kuhara). Hoćete li mi vjerovati ako vam kažem da svaki vikend gospon ispeče i baram dvije vrste kolača? Za vikend je napravio kremšnite, bregovsku pitu i krafne. Jučer opet krafne, ali tu sam i ja asistirala. Je, je, ima i takvih- rijetki su, ali ima ih... eto, ja imala sreće.

Naravno da tu i tamo imamo neki konzervirani brzi ručak (uncle Ben's ili nešto sl.), ali uglavnom se trudimo provoditi domaću kuhinju.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Grdobina umotana u panceti s umakom od komoraca

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Linda .... bez teksta sam, baš si sretna.
    MM hoće pomoći u kuhinji i ponekad i sam pokuša nešto napraviti, ali nije samostalan, uvijek zapitkuje po stoti put jednu te istu stvar. Ali meni je veliko kao kuća kada on napravi sve pripreme, opere, nasjecka, izdinsta, izreže meso i povrće .. ne košta me 'pametariti' se tipa: 'sad to ovako, a ono onako' sve dok ja mogu raditi nešto drugo.
    ispeče i baram dvije vrste kolača? Za vikend je napravio kremšnite, bregovsku pitu i krafne.
    Lindin gospon, moj naklon!

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ali meni je veliko kao kuća kada on napravi sve pripreme, opere, nasjecka, izdinsta, izreže meso i povrće ..
    Pa, naravno.

Tako je otprilike bilo i kod nas nekad- ali onda sam ja počela raditi kad je Linda imala 7 mjeseci, a on ostao na porodiljnom i otkrio novi hobi i strast- kuhanje, da bi mu to u međuvremenu postao i posao. Baš se našao u tome i čim dođe vikend jedva čeka da isproba neki novi recept, da iskaže svoje umijeće, pa da mu se svi divimo...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Tako je otprilike bilo i kod nas nekad
    Ako obećavaš da dolaze bolji dani, čekat ću ih
    Da se bar korak ili dva odmaknemo od pitanja: "Kol'ko žličica soli staviš u vodu od tijeeeestaaaa?", dalo bi mi nadu.
    Prošli tjedan je radio fileke jer ih obožava, a kako su i meni nepoznanica, buljili smo u kuharicu.
    Da mi je netko rekao da ću morati probati fileke, mislim da bih prije x godina dobila nervozu želudca.
    A ja čak dvaput grabila.. u šta se s godinama pretvaramo

Ima li tko ovdje da jede fileke? Kako ih spremate?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ako obećavaš da dolaze bolji dani, čekat ću ih
    Apsolutno! Iznenadila bi se kako praksa čini majstora. Ako ima volje, slobodno ti njega potiči da iskušava svoja kulinarska umijeća- i što manje kritiziraj (to ti je moj savjet).

A kaj se tiče fileka, bez obzira na godine, ne bih se upustila u tu avanturu. MM ih obožava, pa se tu i tamo počasti s onim Podravkinim iz konzerve. Iako moram priznati da mi znaju zamirišati, imam preveliku blokadu u glavi da bi se odvažila i probala ih.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i što manje kritiziraj (to ti je moj savjet)
    Oh, to sam intuitivno i sama zaključila pa čak hvalim na sva zvona. I on se smije kad skuži kol'ko sam prefrigana .

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ista stvar i kod nas!

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pošto je danas post ja danas kuham grah sa kiselim zeljem. Mljac. :D

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj Maxime prvotno napisa
    Grdobina umotana u panceti s umakom od komoraca
    Ma Maxime ima definitivno najmaštovitiju kuhinju

Pozdrav tebi i curici u tvojoj bušici, još malo...

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ima li tko ovdje da jede fileke? Kako ih spremate?
    Ja baš i ne jedem jer inače ne jedem od mesa ništa osim puretine ili piletine, ali moja mama zna (godinama predavala kuharstvo u lokalnoj ugostiteljskoj školi), pa sam je zamolila recept.
    Dakle ovako. Kupiš goveđi želudac (npr. oko 1 kg). Dobro očistiš, opereš, skuhaš u puno vode i narežeš na trakice duge oko 2 cm i široke do pola cm. Očistiš 3-4 srednje glavice luka, narežeš na kockice i popržiš dok bude staklast. Tada dodaš 20-tak dag mesnate slanine ( špeka) narezane na kockice. U to dodati i kockice svježe crvene paprike i dvije oguljene rajčice narezane na kockice. Kad bude na pola izdinstano, u to dodati fileke (na trakice izrezani želudac) i ostaviš pirjati dok ne bude sasvim meko. Tada dodaj 1-2 žlice brašna i crvene paprike u prahu. Zaliti vodom i ostaviti da prokuha. Tijekom kuhanja dodati 2 lovorova lista, a na kraju soli i papra po ukusu. Po želji dodati 1 dl vina ili 1-2 žlice senfa.
    (Naravno, ti si količine prilagodi prema tome za koliko osoba kuhaš, bitan ti je omjer koji sam tu navela. Slaninu možeš zamijeniti nekim drugim dimljenim mesom - primjerice dimljenom puretinom )

Eto, ako ima kakvih nejasnoća, slobodno pitaj .

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kod mene danas bio kupus u paradajzu i panirani sojini odresci.
    Sutra :? :? nemam još pojma.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja danas namjeravam raditi ričet. prvi put u životu.
    pa bih molila ako mi netko može reći otprilike koliko ječma, koliko graha ide za 3-4 osobe.
    tnx

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj marilu prvotno napisa
    Svidja mi se tvoja kuhinja, pisi jos!
    Hvala! Za ovo zovem na ručak. Samo sad vidim da si mi jako daleko...

Jučer: Proso s gomashiom, Pirjani cvjetići brokule s tofuom i tamarijem, juha od stabljike i lišća brokule s mrkvom (super je), salata od cikle.
    Sve je brzinski, nismo imali vremena...

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    ja danas namjeravam raditi ričet. prvi put u životu.
    pa bih molila ako mi netko može reći otprilike koliko ječma, koliko graha ide za 3-4 osobe.
    tnx
    Ja volim više ječam pa stavljam 1 šalicu i pola šalice graha. Oboje se ionako napuhne.
    Nas je 3 odraslih i jedna malena cura pa nam to bude taman.

Ili 1:1. Ako želiš da ostane.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Dream, hvala za recept. Otprilike je sličan način na koji smo i mi radili.
    Osim što smo kupovali smrznute, već obrađene i narezane fileke. Sva sreća pa nikada nisam vidjela od čega su nastale trakice, nisam sigurna da bih jela takvim tekom.
    Tko ih voli raditi i jesti, u svojoj kuharici sam pročitala da se zgušnjavaju krušnim mrvicama. Vrlo je jednostavno.

Sinoć sam priredila smjesu za okruglice od faširanog, da danas ne izgubim puno vremena. Mislila sam raditi kelj varivo uz to, ali ga jučer u dućanu nije bilo. Što mi (zaista na brzaka) povrtno, osim krumpira, predlažete za prilog uz faširane okruglice?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

predlažete za prilog uz faširane okruglice?
    Špinat, blitva s krumpirom, kuhani grašak, mrkvica i kukuruz pomiješani, "prisiljeno" zelje...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

leaB, hvala. Nisam mislila da ću dobiti odgovor tako brzo, a morla sam staviti kuhati grah i namakati ječam pa milsim da sam stavila previše, ali nema veze. radit ću po receptu sa coolinarikine stranice
    http://www.coolinarika.com/clanak/priprema-riceta
    ima li tko još kakav tip&trick?

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    ima li tko još kakav tip&trick?
    --Prethodno pripremljeni pešt popecite na teflon tavi bez masnoće i dodajte mu Pšenično glatko brašno tip 550 Podravka, koje zajedno s peštom popecite nekoliko minuta.--

Ne treba ti brašno, sve se od ječma ionako zgusne jer on pusti sluz kao i sve kuhane žitarice.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Špinat, blitva s krumpirom, kuhani grašak, mrkvica i kukuruz pomiješani, "prisiljeno" zelje...
    Pa, špinat, naravno, on je stvarno na brzaka, a volimo ga svi!
    Hvala .

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa, špinat, naravno, on je stvarno na brzaka, a volimo ga svi!
    Hvala .

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prijavljujem da je ričet ispao sasvim solidno. ja uzela repete

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Danas:
    Goveđa juha
    rižoto od liganja, slata od cikle
    za desert muffini od sinoć

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dream, hvala za recept. Otprilike je sličan način na koji smo i mi radili.
    Osim što smo kupovali smrznute, već obrađene i narezane fileke. Sva sreća pa nikada nisam vidjela od čega su nastale trakice, nisam sigurna da bih jela takvim tekom.
    Ma zašto ne? Pa želudac je čisti mišić! Unutrašnja stijenka se oguli, tako da zaista u jelo ne dolazi ništa što je nekad imalo doticaja s hranom koju je jeo vlasnik želuca. Da jedem takvo meso, imala bih više apetita na to što bih si sama očistila nego na ono što kupim gotovo. Naravno, to je i više posla, ali što se može...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa
    Da jedem takvo meso...
    Ma i ja sam to jela sad i tko zna kad, uspjeh vidim u tome da sam probila one blokade u glavi, kako kaže Linda, i zaključila kako fileki i nisu loši.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jučer: pileći gulaš sa šampinjonima, pire, matovilac salata,
    danas: oslić u foliji sa povrćem, juha od povrća, desert: griz sa čokoladom,
    sutra: mm kuha.

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

...
    Da li i vi tako smrzavate ručkove? Mi smo uveli tu praksu otkad oboje radimo, a cure su doma s tetom čuvalicom. Obično za vikend skuhamo velike količine hrane koja se može smrzavati, npr. grah, slanutak, ćufte, razni saftovi, pašticada, faširano meso kao za bolognese... rasporedimo to u manje posudice i u škrinju.
    ...
    To mi jako olakšava život.
    Ovo je super ideja, strasno volim kad nam ostane obrok i za drugi dan ili za zamrzavanje, samo ga podgrijemo i kao da mi je poklonjeno par sati. Sto i jeste.

Hvala za ovaj popis, dobro ce posluziti kao polaziste za popunjavanje zamrzivaca. Bebac nam stize za koji tjedan i plan je da pripremim neke obroke u zamrzivac za one dane kada nam se ne bude kuhalo (vec vidim - svaki dan ).

p.s.
    A da otvorimo temu "Sto zanas zamrzavate?"

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Danas juha od teletine, teletina u tunjevini, riža cikla, pita jabuka

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Danas cordon bleu, pileći šniceli na naglo, ćimulice i rižoto s tikvicama