Mi smo trebali danas imati pizzu od povrća i tune iz konzerve, ali sad se sjetih da sam konzervu otvorila u subotu i samo probala tunu. Da li je to još jestivo? Slušala sam o nekim rokovima za otvorene konzerve, ali se ne sjećam dobro. Hvala
![]()
Mi smo trebali danas imati pizzu od povrća i tune iz konzerve, ali sad se sjetih da sam konzervu otvorila u subotu i samo probala tunu. Da li je to još jestivo? Slušala sam o nekim rokovima za otvorene konzerve, ali se ne sjećam dobro. Hvala
![]()
Poriluk-varivo i za desert pijesak torta s ananasom... (sveki ima roćkas pa sam napravila tortu, inače nema kolača u tjednu)
to sam pokupila od nekog s foruma, mislim da ima cijeli topik o punjenim tikvicama, probaj naći ako te zanimaju varijacije.
a ja ovako:
prepolovim tikvice (što veće probaj naći) i izdubim
izdinstam luk, stavim na to faširano pureće meso, dodam začine (sol, papar, peršin, crvena paprika), pred kraj dodam ono što sam izdubila iz tikvice, kad je sve gotovo dodam ili vrhnje za bijelu varijantu ili pasiranu/sjeckanu rajčicu za crvenu
s tim napunim tikvice, stavim na vrh još malo vrhnja i kratko zapečem u pečnici
ponekad mi ostane tog mesnog "nadjeva" pa ga malo razrijedim i onda mi je to umak za njoke ili špagete
Baš ti hvala Lutonjice!
Probat ću ovih dana, čini mi se super.
Jucer sam konacno radila tortilje (kupljene) s nadjevom od graha, kukuruza, luka, tune, zelene salate i paradajza (napravila), umak od sirnog namaza, vrhnja za kuhanje i cesnjaka (isto iskemijano) i jos povrh svega naribanog sira.
Za danas imamo rastiku (radila moja mama), popecke od slanutka koji mi nisu bogznakako ispali, ali ja ih mogu pojesti.
...cuspajz grah sa sunkicom...pisanjem na temi kako kuhamo grah mi se bas zagustao...![]()
Danas špageti i povrće s "kineskim prizvukom"![]()
danas pileci paprikas sa tijestom
jucer je bio poriluk varivo sa mesekom![]()
kod mene opet grah. Jos uvijek se kuha![]()
Poriluk od jučer, ali ću ispeći uz to faširance.
Za večeru budu pogačice od sira.
i ja danas varivo od poriluka i prosa i uz to puretina na roštilju.
Jučer - pureća juha, riža s umakom od povrća, pečena prasetina.
Danas - krem juha od tikvica, tortelini carbonara, salata
A sljedećih dana će biti
pileći faširanci, krumpir i brokula s bešamelom
pečena hobotnica s krumpirima i salata
i nekakve juhe
jučer juha od rajčice, bolognese sa spaghetima
danas bolognese sa pireom....ostalo malo od jučer pa da ga riješimo...![]()
Kod mene danas nekakva juha, pohani patliđani, pire krumpir i salata od svježeg zelja.
Bez deserta. Ionako si svatko uzme nešto iz špajze...
Danas - juneći gulaš sa noklicama, matovilac i cikla
Sutra - ručak u firmi![]()
Subota - zapečene tortilje sa teletinom i puretinom
Nedjelja - negdje ćemo se učipiti za ručak
Ovo mi je vrlo interesantno, ali nikada ne radim. S kiselim paprikama ili zeljem? Kako se uopće radi?kalimero prvotno napisa
Jučer:
Miso s mrkvom i porilukom
Pirjana prokulica s kurkumom,
Palenta,
Popečci od soje
Desert: Palačinke od integralnog brašna s pekmezom
Jučer: pileća juha, noklice s jajima i zelena salata s kiselim vrhnjem
Danas: mahune varivo i pljeskavice
Brokula sa maslinovim uljem, pržene srdelice, salata od radiča i rukole.
Za večeru pečem na gril tavi neke, nepoznate mi rakove(al sam već zaboravila kak se zovu), ali teta u ribarnici se kune da su bolji od škampa...
Jučer gambieri sa zelenom paštom
Danas meso na gradele
Lutonjice!
Samo ti želim zahvaliti na receptu za punjene tikvice. Radila u subotu i moji bili oduševljeni. Hvala!![]()
Jučer - pileća juha, krumpir pire i sv. šnicli u umaku, cikla salata
Danas - bolonjez
Sutra - kelj varivo i foccacia sa maslinama
Četvrtak - sarma
Danas - kelj varivo i faširanci
Sutra - pileći saft, tjestenina i zelena salata s kiselim vrhnjem
super!pavlisdo prvotno napisa
Varivo od poriluka uz dodatak bundeve, kukuruza, riže i malo crvene leće.
Jučer - pureća juha, tjestenina i bolonjez umak.
Danas - pohane šnicle, pire krumpir i varivo od mahuna.
Sutra - krem juha od tikvica i krumpira, lisnato s povrćem.
Petak - oslić u pivu.
Jel baš u pivu ili pivskom tijestu :?Švrćo prvotno napisa
Juha s pilećim batacima, graškom,mrkvicom, porilukom i noklicama.
Ma, u pivskom tijestu, naravno.anchi pp prvotno napisa
Izmiješaš jaja i brašno, i dodaš malo piva i malo ulja. Tijesto mora biti gustoće kao za palačinke. U to umačeš komade oslića i u vruće ulje, kratko popržiš sa svake strane. Poslužiti uz prilog tipa blitva na lešo i sl.
Eto koliko ja ozbiljno shvaćam ovaj podforum.
Jučer mi se nije dalo raditi foccaciu ali sam ju ipak radila kad sam već napisala da je na jelovniku.
Da ne ispadne da lažem![]()
Bila je odlična - sa lješnjacima, slaninom i maslinama.
...krenula u ducan po kelj..(krenuo me!krenuo! vec drugi puta u dva tjedna ...a moj dragi samo kaze ..dobro...malo za promjenu...a imam osjecaj da ga negdje zvace i misli si svoje)...a na kraju kupila i kelj i to dve glavice da nemoram za koji dan ponovo..(pohlepa!!!
)...i onda mi zamirisal peceni picek i eto ti ga na...na kraju nis ne kuhamo vec se papa picek i krumpir salata..bas ne pase,ali trudnicama se oprasta... 8)
Dinstam dugo na luku mrkvicu i junetinu, dodam malo domaćeg paradajza i uz to je prilog tjestenina.
To svi možemo jesti.
Ana koliko još?
Termin mi je sutra, a mom malenom je očito ljepše u trbuhumama nataša prvotno napisa
![]()
Jučer mi je jedna naša forumašica rekla da prije poroda nije imala apetit, ako je to neki znak onda ja neću nikada roditi![]()
Danas tko sto ulovi![]()
Ali zato sutra da se iskupim: file od tune na naglo, souffle od krumpir pire-a sa svjezim hrenom, mjesano povrce i salata od rige i matovilca ...
Njoke, domaće (ja pravila) i šug od mljevenog mesa
Cikoreja u listovima sunke i zapecene u besamelu sa sirom, kuhani krumpir, salata od ribane mrkve/jabuke i nasjeckanih oraha.
Danas bolonjez sa spagetima zelje salata
Sutra krmenadle na naglo sa senfom i pire krumpir
Ponedjeljak krumpir gulas
ovo je raspored koji kuham muzicu ,ja sam uspjesno vec tjedan dana na dijeti.
Prije sam stalno vidjala da jedna od vas stalno kuha tikvice bilo bi mi dragokada bi mi na PP poslala koji receptic,Hvala!
jucer sam pravila piletinu i kuskus sa povrcem. Ovo mi je prvi put da pravim kuskus, a i da ga probam.
Vidim da se pravi od griza, pa me interesuje po cemu je jaaako zdravJa sam mislila da se pravi jal od heljde, razi....
![]()
Hajviceeeeeeee :/
Danas:paradajz juha
pečeno pile(raspolovljeno,na rešetki)
prilog:kuhani krumpir bačen na maslinovo ulje,s češnjakom i
peršinom
desert=palačinke ispunjene šumskim voćem i prelivene
pudingom od vanilije,mljaaac
danas sam isprobala ovu supu od spinata (kopirala sam recept)
Potrebno:
200 g špinata
1 mala glavica crnog luka
2 češna bjelog luka
1 kašika maslaca
750 ml juhe od povća
3 kašike brašna,so,biber
Nacin pripreme:
Špinat operite i sitno iseckajte. Luk takođe sitno isjeckajte , a bjeli luk izgnječite i dinstajte ih na maslacu dok ne dobiju zlatno žutu boju. Dodajte brašno i promješajte nekoliko minuta a onda dodajte špinat, malo posolite i pobiberite. Mješajte nekoliko minuta, pa nalijte supom od kocke. Ostavite da vrije još 5 minuta, i poslužite toplo. Supu po želji možete pirirati .Prijatno !!!
Napravila sam i sarmu
U subotu je za ručak bio grah i pohana piletina s mlincima, crveno zelje na salatu, ali nisam ja kuhala, već kuhari u Puntijarki![]()
Jučer - goveđe-povrtna juha, picek Gavelino, mlinci, zeleno zelje na salatu, muffini od kestena sa šlagom za desert.
Muffini od kestena? Davaj recept![]()
Recept je s coolinarike, a fotka je mojaMama Natasa prvotno napisa
:
http://www.coolinarika.com/recept/muffin-od-kestena
Slika (doduše, meni je ostalo viška kesten pirea pa sam stavila na muffin tu kremu i gore šlag, te po svemu cimet):
http://www.coolinarika.com/repositor...ent_medium.jpg
Njami. Super fotka!