Ovo "ćimulice" mi tako simpa zvučiOriginally Posted by kikic
, a ne znam što je to
. Jel može malo objašnjenje, plzz?
Ovo "ćimulice" mi tako simpa zvučiOriginally Posted by kikic
, a ne znam što je to
. Jel može malo objašnjenje, plzz?
Petak:
juha od rajčice, lazanje sa špinatom
subota:
goveđa juha i ostatak lovački
nedjelja:
goveđa juha, lički šnicli, krumpir lešo, zelena salata, napolitanke bake Anke, nutella brownies cheesecake
Zeleni rezanci sa bundevom, porilukom i piletinom
Bogme jesam, ali samo kaj se tiče kuhanja, jer nam je u stanu kaos- proljetni radovi (krečenje, gletanje, uskoro i novi parket i namještaj...), pa nisam niš smrznula! Ovaj tjedan će biti lovački menu- tko što prije ulovi (iz frižidera).![]()
Ma, nije baš tako- kaos me nije spriječio da skuham lončinu pileće juhice, a golog kuhara da smota dvije štrudle (od špinata i od sira). Jučer je bio picek iz rola s krumpirima (masno, ali slasno), a danas pohanci i riža, salata, juhica i štrudle od jučer, ako bude mjesta za desert.
Mi smo jučer imali domaću puricu, mlince, juneću juhu i salatu.
Za danas je ostalo od svega po malo, a za sutra ću kuhati grah s ječmom (jel to ričet?) ali ću prije prošvrljati po podforumu kako to rade iskusni. Ja se nikada nisam makla dalje od prostog graha sa suhim rebrima ili slaninom.
Linda, nije čudno da niste nakuhavali jučer. Na vašem mjestu kad su radovi, ja kuham težačku klopu koja u jedan lonac stane, tipa paprikaša, čobanca, graha i to za dva dana.
Grozno je kad je rasturen stan, ali pri pomisli kako će vam, kad skockate, biti lijeeepooo... unaprijed se veselim s vama.
Pa i picek s krupirima stane u jedan protvanj! To ti je to!Originally Posted by AdioMare
A za "golog" ni ja nemam komentara- rekla sam mu da nije normalan... 8)
Ali zato kad su majstori hvalili mene kak su mi fine štrudle, morala sam pokunjeno priznati da zasluga nije moja.![]()
Baš sam se mislila da neće biti jasno što je to. Ima još jedan naziv, brasunice. Inače to je kad se kupus pobere, tad ona stapka baci mlade izdanke kao male listiće kupusa. Skuha se na lešo, začini maslinovim uljem. MljacOriginally Posted by Dream
Prisiljeno zelje i za desert ostaci jučerašnjeg nabujka sa prosom
Danas nešto jednostavno riža sa piletinom.
Nama je jucer teta poslala cijelu zdjelu zapecenog graha (ili gravce na tavce) i sad bih nesto uz to ... dajte neki prijedlog![]()
dosta ti je zelena salata, šta će ti nešto drugo.
Meni nista ... ali MM je slozio neku gladnu facu kad sam pitala moze samo juha i zelena salata :/
pa neka pojede dva tanjra graha!
inače, uz gravče meni najbolje pašu češnjovke (super su one koje konzum prodaje).
za prijedlog-eto mene i tonceka na grah koji obozavamo i donesti cemo cesnjovke i pivicuuuuuuu
Slažem se s curama, nemaš ti do kobasica uz grah!
Mi ćemo danas:
-Pileća juha (od nedjelje)
-pureći kotleti u umaku od vrhnja (skuhala sinoć)
-tortellini i zelena salata (priprema teta čuvalica)
Mi ćemo danas naručiti pizzu![]()
![]()
Jučer smo bili u potrazi za auto sjedalicom pa nismo ništa zdravoga kuhali.
Mi smo jučer. Cure su uživale.Originally Posted by AdioMare
Pita Megi zakaj stalno kuham kad je pizza bolja. 8)
To ti mom sinu, već dugi niz godina, nije jasno. Od te pizze mu je bolja jedino pizza koju ja napravim domaOriginally Posted by Linda
.
Ne znam kaj je s tim klincima, ali svi od reda su ludi za pizzom i tjesteninom općenito. Moje bi doslovce mogle živjeti na pužekima, uopće im ne treba saft ili neki umak, glavno da su "pušeki", veli moja Megi.
Ne jednom se dogodilo da mi na pitanje što će za doručak, odgovori, "Pa, pušeke, naravno."![]()
Moja za ručak traži kruha i margarina.
Kad joj kažem da to nema šanse, kaže dobro, onda juhe i mlinaca![]()
Ajme, ludi su!![]()
Inače, Megi je luda za špekom i u zadnje vrijeme za večeru jede špek, domaći sir i masline- veli mm da jede k'o lučki radnik! I stvarno se napuca k'o malo prasence. Draže mi je sto puta da jede domaći špek nego salametine i paštete- zna dijete kaj je dobro.![]()
Nije me bilo odavno, slabo sam i kuhala...
No, u nedjelju smo imali telece medaljone u saftu od senfa i vrhnja, uz to dinstane saminjone.
U ponedjeljak sam sama klopala, pa su bili ti dinstani sampinjoni s tankim rezancima.
Juce, opet sama, ovaj put zapeceni sampinjoni (odvojeno klobuci i drske), s mileramom, uz to salata od crvenih debelih paprika, mladog luka i kupusa.
Danas imamo sarmu u rastici, ako ne padne klopa u restoranu, a za sutra onda vjerovatno gulas s pireom.
Jučer bilo varivo od kelja.
Danas špagete s umakom od piletine, currya i kineskog povrća u vrhnju, zelena salata.
Danas smo njupali bolognese ali ne spagete već makarone, zelenu salatu, a za desert voćne kocke od breskve.
Za sutra kuham grah sa suhim špekecom, a uz to nemam pojma kaj.
Kolaći su došli od bake koja je danas imala slobodni dan, ja nešto slabo pećem u zadnje vrijeme.
kod nas:
PON: varivo kelj-poriluk
UTO: bolonjez od soje, integr. makaroni, matovilac
SRI: piletina u saftu od povrća, matovilac
ČET: ?? smisliću..![]()
Jučer - zapečeno povrće i šnicle na naglo
Danas - pilav s puretinom
Način pripreme riže
http://www.coolinarika.com/recept/sultanski-pilav
ima li koja da bi mi skuhala rucakkako mi je mrsko kuhat
![]()
a planiramo na put, tako da mi je frizider skoro prazan![]()
jedino se tjesim sto moram jos dva dana kuhat, pa cemo se prebacit kod sveki na kuhinju 8)
Eh dugo me nije bilo na kuhanju.
Ja na Montiju,pa mužu prošvercam klopu onak bezveze preko tjedna,eventualno se za vikend trudim.
Sinoć zdinstala za njega šnicle u saftu,danas samo mu skuham pire krumpir.A ja leća za večeru.
sutra ja oslić na lešo i blitva a njemu još ne znam![]()
a zašto on ne može jesti isto što i ti :shock:
A fina guza a i ja sam dosta na povrću na lešo,kuhano meso,svježi sir i tako.A on puno toga ne voli,a dosta stvari i ne smije zbog ulceroznog kolitisa.Tako da sam ti ja u komi :/ Ma kompilcirano za objasniti.
Nekidan je umiro od smijeha dok sam ja jela poriliuk dinstan sa grahom iz kozerve.Čudi se kako ja to mogu jesti :? A meni to mrak!
jucer krumpir gulas i friski krastavac za salatu...a kad je mm dosao doma opet gulas (ja se pozurila jel fino mirisalo) ...i cikla salata...desert-milka ...
![]()
danas spinat,pire i jaje na oko...zelja mm-on bi malo papice bez mesa... :shock:
za desert cu vjerojatno napravit kolac od pudinga i banana jer mi se taaako jede...![]()
ok ja sad ko grom iz vedra neba,al zar se pilav ne priprema sa piletinom :?Originally Posted by Mama Natasa
sandra, pilav je zapravo - riža.
bez obzira na dodatke koji se u nju stavljaju.
evo ti svašta o pilavu:
http://www.cyberbulevar.com/kuhar/in...=10&p=73&t=313
kraj vas se puno toga nauci![]()
Pohani sir, pečeni krumpir sa slaninom i pečena paprika na salatu.
jooooooooooooooojeto mene na rucak![]()
mi danas imamo juhicu za pocetak,a onda cu neko tijesto s umakom,to toncek jako voli,a dugo nismo,pa za desert malo pudinga i bris u setnju
Jučer - junetina na saft sa pužićima, kisela paprika na salatu
Danas - turbo kelj
Mi danas imamo ajngemahtes- puno ljudi to radi kao juhu, ali ja stavim jako puno povrća i mesa, pa bude pravi čuspajz.
Za desert palačinke, da malo pojačamo.![]()
Nedjelja - goveđa juha, pohani pileći file sa sezamom i limunom, pomfrit, zelje na salatu.
Pon. - juha od nedjelje, dinstana riža s graškom i junetinom iz juhe, salata.
Jučer bio turbo kelj i crveno zelje na salatu, te kolač od miješanog voća i jogurta.
Danas su ostaci.
Jučer - mahune.
Danas - čekam prosvjetljenje.
jučer: njoki sa špinatom, ricottom i pancetom + matovilac salata
danas: juha francaise
sutra: ne znam još šta, ali znam da će biti nešto s patliđanima![]()
Pita od poriluka sa sirom i lisnatim tijestom