jučer, kus-kus s gljivama
jučer, kus-kus s gljivama
Po Meginoj narudžbi (naime, jučer je gladala Garfielda) danas imamo lasagne, klasične.
danas:
juha od poriluka i mrkve
caponata + riža
pohani sir
salata matovilac + rotkvice
Danas MM časti pizzom :D
Danas panirani odresci od lignje, pečeni krumpir i cikla salata.
Sutra smo na roćkasu, a preksutra na obiteljskom ručku :D (Joooj, što volim vikende.....)
Subota - krem juha od tikvica i krumpira, piletina sa povrćem kineski
Nedjelja - juneća juha sa griz knedlima, pohani pileći šnicli, krumpir i blitva, desert - štrudla sa jabukama i višnjama
Danas - sarma
voćni dan![]()
apricot prvotno napisa
moj je bio jučer.
danas meeeeso i povrće! :D
(na koji način - brate, sasvim mi svejedno)
evo ja u zaostatku...
cetvrtak..fasirana struca sa gljivama,pire krumpir,zapecena paprika (kasnije patila sa zgaravicom :/ ) i zelena salata..rolada od pekmeza...
petak...tuna salata(postala sam majstor)...kao raniji rucak..a pravi rucak
..pohana ribica..peceni krumpir...cikla...obican biskvit kolac..
subota...bili na pikniku...trudnicka zelja...papali sendvice na jednom brdascu...desert twix...i kasnije kapucino i palachinke sa sladoledom...mmmm...
a kasniji rucak...(opako sam krenula sa dva rucka dnevno..)..kuhane domace kobasice sa dinstanim zeljem i opet pire krumpir...ja sam klopala samo pire i zelje..strasno mi pase pire..mogla bih ga svaki dan...
nedjelja...domaca pileca juhica sa kuhanom picekinom..(ali ju ja tek danas jedem jer jucer nije dosla do izrazaja kod mene)...peceni picek u roru sa domacim bakinim mlincima..zelena salata..i ponovno biskvit,ali ovaj puta od chokolade...mm ne priznaje kolac ukoliko u njemu nema cokolade![]()
U četvrtak i petak bile su ćufte u sosu od paradajza i pire krumpir.
U subotu smo bili kod frendova na osliću i špinatu (odn. muški su bili, a ja nastavila s ćuftama jer ne jedem ribu).
U nedjelju povrtna juha, gavelino i mlinci, salata, olfo kremšnite.
Danas juha od kosti i pilećeg batka (mala količina, za Tana i mene) s puno povrća, penne u umaku od tikvica i rajčice.
broskva s krumpirom, pohana puretina i zelena salata - jučer
pureća juha, pasta carbonara i cikla salata - danas
eh da, i jučer Lidijin kolač - s foruma - sve pohvale receptu i autorici! (a ispadne ga puuuno, barem za tri-četiri dana)
molim recept ako može.apricot prvotno napisa
ja danas pravim puretinu + zel salatu, juhu od karfiola i to je to
Tortelini u umaku od rajčice i ricotte
Jučer i danas mahune na ćušpajz s malo svinjetine.
pon: varivo od miješanih mahunarki
uto: makaroni s rajčicom i bosiljkom, radića salata sa rotkvicama, tunjevinom i feta sirom
sri: povrtna juha, musaka od puretine, salata matovilac
čet: ?
pet: riba u foliji s povrćem
anek, ja sutra tvoje njoke sa špinatom!
danas pileći paprikaš i kupus salata.
Krompir salata (mljac)i grillano povrce, grillani marinirani tofu te grilane veelike gljive (portobelo), a da imala sam i par soja kobasica (onako malo paprene) i naravno mjesana zelena salata (bez toga ne moze)!
Danas mamaskuhala grah
Sutra - lazanje i kruh sa češnjakom
Danas će biti frigane srdele, blitva i krumpir na lešo s maslinovim uljem
javi kako ti se sviđapepi prvotno napisa
![]()
vidjela sam na blogu sliku tvoje ribe s povrcem. moze recept?anek prvotno napisa
![]()
Unutra nije ništa šta nije fino!anek prvotno napisa
![]()
Jedva čekam da dodjem kući i da to napravim!
Sad samo "žuljam" one integralne grisine da mogu uživati u ručku!![]()
zagriješ pećnicu na 200.seni prvotno napisa
namažeš protvanj s maslinovim uljem , ribe dobro nasoliš iznutra i izvana, napraviš "recke" nožem sa obje strane, u svaku ribu uguraš unutra malu grančicu ružmarina.
skuhaš na pola krumpir, mrkve, luk, /super je i komorač/ ocijediš i poredaš oko ribe. sve posoliš i popapriš, poprskaš maslinovim uljem i nabacaš malo komadića maslaca po svemu.
pečeš 10-tak min. na 200, izvadiš, zaliješ s malo vina, vratiš u pećnicu i pečeš dok krumpirići i riba ne porumene.
kad je pečeno, izvadiš i pospeš sve sa sjeckanim peršinom i češnjakom.
prilog naravno lešo blitva ili neka salata![]()
Danas bile tikvice,brokula, krumpir sa ostacima piletine zapeceni sa besamelom i naribanim sirom . kolac nutela cheescake
Sutra: juha od povrca peceno pile, peceni krumpir i krastavci
kolac isto kao danas
[quote="sasana"]Danas bile tikvice,brokula, krumpir sa ostacima piletine zapeceni sa besamelom i naribanim sirom . kolac nutela cheescake
Kako to radis? Kolac od nuteleKupujes ili peces?
MM danas castio pizzom
Sutra kotlovina + krumpir +paradajz salata sama cu je peci
cure, cim da napunim pileLimun nisam kupila
![]()
Sutra je Editi rodjendan pa je narucila koki za rucak![]()
Danas punjene lignje i salata
Za desert kinder pingvi
mladi kelj i faširance a za desert ....kako bi curke s raspoloženja i odnosa rekle.....keks
Goveđa juha s dosta povrća, pohani pileći file u sezamu, mariniran limunom i vegetom, pire krumpir, šopska salata. Za desert muffini od banana s čokoladom.
Mi smo danas papali enchiladu i zelenu salatu,ut smo MM i ja pijuckali Coronu a za desert pečeno voće(jabuke/banane sa cimetom i šećerom)
mi smo danas jeli peku puno mesa i krumpira ali bakin rucak mi smo ga samo dosli pojesti,a sutra mozda kuham juhu,ili juneče šnicele u šugu sa pireom to mi obozavamo i mala se navikla na meso,mogla bi ga svaki dan jest..
neznam sta bi mogla od špinata raditi osim na lešo,hoče mi neko dati prijedlog i kako ga vi radite neki recept..
ova tema me podsjeća na onaj s ivicom
pita učiteljica klince kaj su danas ručali:
veli jedan...pohanog piceka s krumpirom......
drugi....janjetinu.....treći.....krmiće
i dođe red na ivicu i veli on GRAH.....
ista priča se desila i sutra i prekosutra, a ivici već sve neugodno pošto stalno jede grah a svi drugi neko meso s povrćem
dođe on doma i požali se roditeljima na nastalu situaciju
veli mu mama mi smo sirotinja pa stalno jedemo grah a to nije sramota---ako ti je neugodno onda laži i reci da si jeo šnicle i krumpir
i tako dođe novi dan i učiteljica opet pita učenike ko je kaj ručal.....
i dođe tak do ivice i on sav veseli.......
papao sam šnicle i krumpir
na to će učiteljica.......a koliko si šnicli pojeo ivice
dvije šeflje-veli on![]()
Anek!Ovo je bilo božanstveno!pepi prvotno napisa
Recept s Rodeknatkaj prvotno napisa
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=36757
:Dpepi prvotno napisa
oslić, orada, brancin..
Subota - rižoto s kozicama
Nedjelja - pastrva na ciganski način
Danas - grah s kobasicom
Sutra - vidi pod danas![]()
danas: kelj i poriluk varivo s pancetom
sutra: puretina na lovački
Pohani pileći file + baby mrkvica, grašak i krumpir
Kombinacija ostataka od jučer - juha s rezancima, piletina od jučer, rizi-bizi, kuhana junetina, šopska salata. Pekla opet muffine, ovaj put neki zmišljeni s kokosom, kakaom i čokoladom.
subota- varivo grah s ričetom
nedjelja- pileća juhica, picek pečen u vrećici, mlinci, zelena salata, 4 vrste savijača (opet mm 8) )- od malina, oraha s čokoladom, oraha s rogačem i jabukom.
danas- pileća juhica, štrudla sa sirom i šunkom- prelivena vrhnjem i zapečena i salata, za desert štrudle od jučer.
ej anek jeli se mogu dobiti recepti od toga tocno koliko cega,jeli to s keljom panceta u komadu ili kockice na sitno,bas bi to htjela probatianek prvotno napisa
KELJ S PORILUKOM I PANCETOMluce mala prvotno napisa
ma jednostavno, da ne može jednostavnije:
1 manja glavica kelja
1 poriluk /onaj bijeli dio/
2 manja krumpira
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
peršin sitno sjeckan
sol, papar
panceta narezana na sitne kockice
maslinovo ulje
lovorov list
izrezati kelj na četvrtine i odstraniti zadebljane dijelove, narezati na trakice. poriluk narezati na kolutiće, krumpir na veće kockice.
sve zajedno kuhati dok ne omekša /ubaciti lovorov list/.
u tavi na maslinovom ulju popržiti kockice pancete, pa ubaciti u kuhano povrće. dodati češnjak, peršin, posoliti i popapriti po želji.
možete i zagustiti malo sa kukuruznim brašnom ili prosom ili brašnom.
i to je to![]()
Danas - slavonski složenac sa rižom, faširanim mesom i kiselim zeljem
danas sam radila musaku sa keljom i mljevenim mesom zapecenu sa vrhnjem i mogu samo rec da mi i nije nesto,taj recept sam vidila ovde ,bolje je toplo nego hladno ako se bas mora jesti..inace to vise necu radit samo me jos zanima sta ce mi mž rec jos nije kusao onako umoran sa posla nadam se da ce pojest makar zatvorio nos i oci,ma salim se nije toliko lose samo se nadam da ce jest
leća s povrćem + popečci od tikvica