Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: privatini ginekolog i uputnice

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno privatini ginekolog i uputnice

Nije mi jasno: Trudnocu vodim privatno, bivsi soc. ginic (osim sto je bio nesposoban) nije mi htio pisati uputnice. Prije dva mj sam promjenila soc. ginica. Sad sam dobila neku infekciju :/ i trebala mi je uputnica za bris i urinokulturu. Ovaj novi soc ginic mi je dao uputnicu ali je rekao da je ta zadnja i da ce ubuduce priznavati samo nalaze iz bolnice a ne od privatnika. Da li znate jel taj njegov stav po zakonu ili to ovisi o njegovoj dobroj volji hoce li mi davati uputnice i recepte ili ne?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Koliko ja znam on je DUZAN na osnovu tvojih nalaza (trudnicke knjizice) dati uputnicu. . . . trabalo bi se mozda raspitati u HZZO-u.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Znam da je duzan dati uputnicu za bolnicu, to sam nasla na jednom topicu, ali ne znam sta je sa tim odnosom privatnik-soc.ginic.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa onda mu reci neka te pregleda, neka on dijagnosticira tu istu infekciju i salje na bris i urinokulturu. Ako ti imas neku infekciju on ju je duzan lijeciti.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja ne bih dala da me moj soc pregledava, nisam ga ni upoznala od kad je stari otisao u penziju . . . kaj me ima pregledavati ako me pregledao privatnik. . . . ako je duzan datu uputnicu i recept onda ju ima dati. . . .

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam isto cijelu trudnoću vodila kod privatnika i sve platila i njemu i kad sam kasnije išla u bolnicu na preglede (jer sam se u socijalcima već davno razočarala), ali znam da soc. mora dati uputnicu i lijek , a to što neće je samo njegova taština, u smislu, što bi on davao lijekove i uputnice za nešto što je netko drugi dijagnosticirao.
    Niti ja nemam pojma kako izgleda moja soc. gin. jer nikada nisam bila kod nje, ali znam da ću biti prisiljena, ako se recimo u drugoj trudnoći nešto jače zakomplicira, pa si to neću moći priuštiti sve platiti, žalosno

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    ...ali znam da soc. mora dati uputnicu i lijek , a to što neće je samo njegova taština, u smislu, što bi on davao lijekove i uputnice za nešto što je netko drugi dijagnosticirao.
    A kako to znas? Ja sam se narucila na pregled (razgovor) kod tog svog ginica u ponedjeljak, jos mi treba napraviti urin+sed i urinokulturu, pa cu mu reci da mi je on duzan to napisati, a sta da mu kazem da sam procitala na forumu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja mislim da je stvar njegove dobre volje da ti daje recepte i uputnice po naputku privatnika jer sve to možeš platiti (i briseve i urin i urinokulturu),a i lijekove možeš kupiti na privatni recept koji će ti privatnik napisati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

S tim da te je on ako odbije takvo nešto dužan pregledati i izliječiti.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Ja mislim da je stvar njegove dobre volje da ti daje recepte i uputnice po naputku privatnika jer sve to možeš platiti (i briseve i urin i urinokulturu),a i lijekove možeš kupiti na privatni recept koji će ti privatnik napisati.
    da, s ovim se slažem i meni je to logično - ako ideš privatno liječniku, onda mi je normalno i da si privatno plaćaš pretrage i lijekove.
    naravno, super ako imaš i susretljivog socijalnog ginića koji će ti davati uputnice i lijekove.

da se razumijemo, ja idem privatnom giniću i socijalni mi prepiše sve što mi treba. ali da mi ne prepiše, ne bih se ljutila na njega, nego bih plaćala privatno.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pa nekako je logično da ako si njegov pacijent i on za tebe mjesečno od HZZO-a dobiva glavarinu (jel se to tako nekako zove), a nikada te u životu nije vidio i zbog toga je vjerojatno jako sretan, baš da nema nikakve obveze prema svom pacijentu....to mi je preglupo, ali je tako .
    Druga je stvar što on to ne želi bez pregleda, valjda da se sam uvjeri da je to što je privatnik napisao točno, u tom slučaju ne znam kako se postaviti....valjda po onoj - pametniji popušta

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To je taština soc. ginekologa oni su ti dužni dati uputnice i recepte uostalom plaćaš sosijalno tako da na to imaš pravo.Ako ti odbije dati uputnicu ili recept možeš ga prijaviti komori.
    A s druge strane država nije riješila pitanje priv. ginića ti se odlučuješ tko će ti voditi trudnoću a to što država ne prihvaća nalaz priv konkretno HZZO u vezi bolovanja konplikacija i dr to je opet poseban problem.
    Zato iako je socijalno nije da ne plaćamo već je plaćeno!

lidac2004

Početno

ja mislim da nije duzan dati uputnicu ili recept za nesto sto je tebi dijagnosticirao privatnik.
    uostalom, ako si odlucika ici privatniku onda je logicno da ces i platiti sve sto ide uz to- i preglede i uzv i briseve i ne znam sta sve ne...

najbolje je ovako pljuvati po soc. ginekologu a ne zelis ga ni vidjeti a kamoli dati da te pregleda

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    uostalom, ako si odlucika ici privatniku onda je logicno da ces i platiti sve sto ide uz to- i preglede i uzv i briseve i ne znam sta sve ne...
    pa to kod nas uopće više ne smatram nekakvom odlukom ili mogućnošću izbora jer znam što su sa mnom prije trudnoće radili socijalci, pa mi nekako kad sam zatrudnila nije uopće palo na pamet da mi ti isti vode trudnoću jer se više nije radilo samo o mojem zdravlju, žalosno
    Shvaćam da ima i soc. ginića dobrih (kao i privatnika loših) i svaka im čast i blago onima koje su naišle na takve (ja nisam), ali cijelo vrijeme mi smeta taj odnos prema nama koje idemo privatnicima (pogotovo kad sam od privatnika došla u bolnicu i roditi) u smislu što se pravimo važne što si možemo priuštiti privatnika, ono kao socijalci nisu dovoljno dobri za nas, fine riti...i sl.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Curke, zamolila sam mamu doktoricu da provjeri malo ovo pitanje mora li soc. ginekolog dati uputnice, recepte i sl.

Dakle, odgovor je: ne.

Kako je netko već ovdje rekao: osoba koja je izabrala vođenje trudnoće kod privatnog ginekologa mora od istoga primiti recept i uputnicu te lijekove i npr. briseve platiti. Da li će soc. ginekolog pristati dati uputnicu ili recept na osnovu nalaza (uputa) privatnika, to je isključivo dobra volja samog liječnika.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E pa ako je tako, onda bi ja slijedeci put kod odabira soc ginica, koji btw dobija dio novaca koji se meni uzima od place, a za mene jer sam njegov pacijent, svakako provjerila da li stvara probleme oko uputnica i recepata ili ne. . . pa kad mu pocnu odlaziti pacijenti onda nek se zapita hoce li raditi ljudima probleme ili ne. . . .

lidac2004

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    E pa ako je tako, onda bi ja slijedeci put kod odabira soc ginica, koji btw dobija dio novaca koji se meni uzima od place, a za mene jer sam njegov pacijent, svakako provjerila da li stvara probleme oko uputnica i recepata ili ne. . . pa kad mu pocnu odlaziti pacijenti onda nek se zapita hoce li raditi ljudima probleme ili ne. . . .
    meni stvarno nije jasno s kojim pravom se ti imas ljutiti na doktora koji ti ne da uputnicu bez njegove dijagnoze?

ako zelis uputnicu od njega- onda neka te on i pregleda.
    a ako te pregledava privatnik, onda ga i plati.

stvarno ne kuzim u cemu je problem?

vi bi htjele kod privatnika- ali ga ne bi htjele placati?!?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ne, ja idem kod privatnika i placam ga, ali on mi ne moze dati uputnicu i recept, a socijalnog placam (uzima mi se od place) i on za mene dobija neku cifru od HZZO-a a ja nemam nis od njega . . . .pa bar onda moze napisati tu uputnicu.
    Ako ne, onda nece ni dobijati novce od mene. Jednostavno. . . . Uvijek se nadje onaj tko hoce.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj lidac2004 prvotno napisa
    vi bi htjele kod privatnika- ali ga ne bi htjele placati?!?
    ma ne, opet krivo, ja osobno bih samo željela dobiti dobru zdravstvenu skrb koju ionako plaćam, vjerujem kao i većina, ali uvjerila sam se da to od onih socijalaca kod kojih sam ja bila ne mogu dobiti.
    S obzirom da sve što trebam, ne samo kod ginića, nego općenito, moram rješavati kod privatnika (i zubara i okulista - kod zadnje socijalne mi se npr. svake godine astigmatizam selio s jednog oka na drugo :shock: ), a istovremeno samo ni sama ne znam zašto prijavljena i kod socijalaca, netko za mene dobiva moj novac od kojeg ja nemam ništa, pa onda ova tvoja konstatacija baš ne stoji, jer mi ne da ne želimo plaćati, NEGO PLAĆAMO DUPLO

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ako ti netko ne odgovara onda ga promijenis, bar je to sad jednostavno i mozes izabrati kojeg hoces doktora ... inace mislim da ti ne moras biti kod nikoga prijavljena i tako onda nitko za tebe ne dobiva novac. Ja sam pet godina isla privatno kod ginekologa i nisam imala odabranog socijalnog, kad sam pronasla onog koji mi je ok tamo sam se prijavila i nisam vise isla privatno na papu i pregled, mislim nije bilo potrebe jer sam zadovoljna odabranim lijecnikom.

Problem je u tome sto bi vecina jedno i drugo, dakle privatno placala preglede ali bi da im socijalni pise uputnice ... ali oni to ustvari ne smiju, jer kako je meni objasnio moj soc.doktor opce prakse uputnice i recepte moze izdati iskljucivo na osnovu bolnickog nalaza ili povijesti bolesti.

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj srecica prvotno napisa

Problem je u tome sto bi vecina jedno i drugo, dakle privatno placala preglede ali bi da im socijalni pise uputnice ... ali oni to ustvari ne smiju, jer kako je meni objasnio moj soc.doktor opce prakse uputnice i recepte moze izdati iskljucivo na osnovu bolnickog nalaza ili povijesti bolesti.
    Pa onda mi ovo zadnje nije bas jasno, ja njemu donesem povijest bolesti, samo je nije napisao specijalist u bolnici nego specijalist privatnik. Taj privatnik je zavrsio isti fakultet i specijalizaciju, i cak radio u bolnici prije ali sad vise njegova dijagnoza ne vrijedi?! Jako sam zbunjena.
    Ja zapravo idem privatno jer je moj bivsi soc.ginic slampav i frendica mi skoro ostala bez maternice (sa 24 godine) zbog njegove "dijagnoze", a meni je ovo prva trudnoca pa me bilo strah da mi on prati trudnocu. Ipak on dobiva za mene novce pa ne razumijem zasto mi ne bi napisao uputnicu.

Početno

A što ako je kriva terapija? Tko onda snosi odgovornost?
    Ja mislim da stvar nije isključivo problem taštine nego odgovornosti za eventualnu pogrešnu terapiju.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je npr. u trudnoći moja doktorica opće prakse davala lijekove na recept koje je u povijesti (ne bolesti) nego u vođenju trudnoće napisao privatni ginekolog, e pa sad očito to ovisi o nečijoj dobroj volji, fer odnosu, nečem trećem....očito soc. ginići nisu dužni ništa dati, jer mene su samo slali od nemila do nedraga i tako godinu dana i da sam bila dovoljno blesava i ja bih do sad ostala bez svačega...., a hvalabogu, ne fali mi dlaka s glave (a već su me poslali na preoperativne pretrage) :shock:

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    Ja mislim da stvar nije isključivo problem taštine nego odgovornosti za eventualnu pogrešnu terapiju.
    Da, s tim se slazem. Moj soc. gin. je samo prepisao povijest bolesti od privatnika, prepisao sve recepte, uputnice... Prema kartonu ispada kao da sam dolazila kod njega na preglede. Ni takva opustenost ni nije bas jasna. Meni je naravno tako odgovaralo, ali s njegove strane, zar ipak to nije odredjeni rizik?

Tako da razumijem ako soc. gin. trazi da on obavi pregled i potvrdi dijagnozu.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    Citiraj srecica prvotno napisa

Pa onda mi ovo zadnje nije bas jasno, ja njemu donesem povijest bolesti, samo je nije napisao specijalist u bolnici nego specijalist privatnik. Taj privatnik je zavrsio isti fakultet i specijalizaciju, i cak radio u bolnici prije ali sad vise njegova dijagnoza ne vrijedi?! Jako sam zbunjena.
    Preskocila sam jedan dio nenamjerno ... dakle soc.doc postavi dijagnozu ili posumnja u nesto, posaljete sa uputnicom specijalisti, ti se vracas sa nalazom ili otpusnim pismom na osnovi kojeg ti on pise dalje uputnice i recepte.
    Meni je sad soc.gin upisao u karton da zelim roditi u bolnici Sv.Duh i da daljnu kontrolu vodim tamo i pise mi uputnicu za svaki pregled.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Virgo30 prvotno napisa
    Ma jooj pa vidi se žig i koji je doktor iz koje poliklinike dao/tražio, pa nisi došla od kumice s placa k socijacu po uputnicu ili recept. . .

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nekako mi se čini da za pogrešnu terapiju ne snosi odgovornost niti soc. ginić ako je i sam dijagnosticirao, bez ičijeg tuđeg mišljenja ili nalaza, nažalost mi sve prekasno saznamo da je nešto bilo pogrešno, a onda ti je dosta svejedno tko će za što snositi odgovornost, pogotovo ako se radi o trudnoći...

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a kaj ga košta uputnica? pa uputnice se izdaju za pretrage i tu nema greške...
    mene je moj privatnik, vjerojatno poučen takvim iskustvima, poslao svom kolegi socijalcu...jedan me pregledava, a drugi piše...

druga stvar da te šalje na kemoterapije, zračenja i slična veselja, ali mislim da ovdje govorimo o, ajmo ih nazvat, standardnim uputnicama-brisevi, urinokultura, vašenje krvi, uputnice za trudničke ambulante i slično...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    . . . kaj me ima pregledavati ako me pregledao privatnik. . . . ako je duzan datu uputnicu i recept onda ju ima dati. . . .
    Mislim da je on uložio previše vremena i truda u svoje obrazovanje da bi prepisivao ono što je netko drugi napisao.
    A na receptu je njegov faksimil, i ako nešto ne bude u redu će on odgovarati.
    Naše zdravstvo nije idealno, liječnika ima svakakvih, kao uostalom i u svim strukama, svi ponekad pogriješe, ali mislim da ih tretirati kao pisare nije ugodno. Totalno nepoštovanje njega kao čovjeka i liječnika.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Probajte isti princip primjeniti na druge struke, pa vam možda bude jasnije zašto neki soc. doktori odbijaju biti administracija privatnicima.
    Npr. dođete u svoju matičnu banku tražiti kredit, ali pokažete papire po kojima je neka druga banka procijenila kakav će to kreditni program biti.
    Ili učiteljici engleskog u školi vašeg djeteta donesete bilježnicu s instrukcija, pa tražite da temeljem toga zaključi ocjenu.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pa ne bih rekla da se to baš tako može usporediti....ja na primjer iz svoje plaće mjesečno ne plaćam niti jednu banku, a da pritom ne znam niti kako izgleda, ali da, slažem se da ti jadni doktori nama nisu ništa krivi, kriv je sustav i možemo mi tu do preksutra.....nikakve koristi, ako želiš zdravstvenu skrb - plati....svi smo htjeli truli kapitalizam, e pa sad ga imamo. Prije nisi imao što puno birati jer privatnika nije niti bilo, pa što si dobio, dobio si, nisi ni znao za bolje...

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Bok cure, slazem se s vama, moj soc. ginic mi je jutros rekao da nece on biti niciji pisar, i da mi zato nece davati uputnice, tako da mislim da je najvise ipak do ega i dobre volje. Osim toga mi je rekao da mu ljudi dolaze zbog svakakvih "gluposti", te mi ispricao zasto je dosla gospodja prije mene. To mi je bilo ipak previse neprofesionalno, pa bez obzira na uputnice zelim promjeniti soc. ginica, pa znate nekog normalnog, pliz posaljite mi na pp ime i prezime i br. telefona. Puno hvala!

nellyxy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moram podici ovu temu
    situacija je sljedeca; upucena sam na ivf od strane soc. ginekologa i kako ne bih cekala 1'-2godine otisla sam privatno, sve sam platila ukljucujuci i ljekove. E pa sada mi trebaju pretrage tipa krvna slika, urin i krvna grupa i tebaju mi utrogestani, dakle standardan protokol pretraga i ljekova za sve ivf trudnice. Ukoliko mi to nase zdravstvo uskrati gotovo sam sigurna da s tim idem u medije, dosta mi je cekanja i aljkavosti pojedinih i preplacenih lijecnika. Cure moje meni moj soc ginic u pet godina nije uzeo briseve, a rezultat toga je neplodnost i racun od privatnika i placenih ljekova na 14000,00 kn. Sva sreca da dovoljno dobro zaradjujem pa sam si to mogla sama platiti, a s obzirom da punu placu dobivam preko tekuceg racuna, dakle Hzzo mi uzme da budemo precizni svaki mjesec 3500,00 Kn.
    Nema briseva, ultrazvuka, uputnice, recepta????
    Pa ja stvarno ne znam sto ja to onda placam???
    mozda da zatrazim uputnicu za vrapce jer sam ocigledno luda sto to placam necija sr..a.
    malo razmislite o ovome i nedajte se otkantati.
    I vi placate zdravstveno i imate svoja prava.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj nellyxy prvotno napisa
    moram podici ovu temu
    situacija je sljedeca; upucena sam na ivf od strane soc. ginekologa i kako ne bih cekala 1'-2godine otisla sam privatno, sve sam platila ukljucujuci i ljekove. E pa sada mi trebaju pretrage tipa krvna slika, urin i krvna grupa i tebaju mi utrogestani, dakle standardan protokol pretraga i ljekova za sve ivf trudnice. Ukoliko mi to nase zdravstvo uskrati gotovo sam sigurna da s tim idem u medije, dosta mi je cekanja i aljkavosti pojedinih i preplacenih lijecnika. Cure moje meni moj soc ginic u pet godina nije uzeo briseve, a rezultat toga je neplodnost i racun od privatnika i placenih ljekova na 14000,00 kn. Sva sreca da dovoljno dobro zaradjujem pa sam si to mogla sama platiti, a s obzirom da punu placu dobivam preko tekuceg racuna, dakle Hzzo mi uzme da budemo precizni svaki mjesec 3500,00 Kn.
    Nema briseva, ultrazvuka, uputnice, recepta????
    Pa ja stvarno ne znam sto ja to onda placam???
    mozda da zatrazim uputnicu za vrapce jer sam ocigledno luda sto to placam necija sr..a.
    malo razmislite o ovome i nedajte se otkantati.
    I vi placate zdravstveno i imate svoja prava.
    potpisujem, jer tko zna što bi i sa mnom bilo da nisam, sva sreća na vrijeme, otišla privatniku, bi li sada uopće bilo mog anđelčića...a i mene...
    no bez obzira na to i dalje svaki mjesec plaćam zdravstveno, a kad mi nešto treba nitko me od socijalaca niti ne pogleda

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

slučajno sam nabasala na ovu temu i moram je malo podignuti.
    Definitivno se slažem s nellyxy.
    Od 18. godine idem u ginekologa, nikad briseva i nikad uzv - osim 1 puta kada sam ja inzistirala.
    I kada sam došla sa problemom vezanim za začeće moja dr nikako da se pokrene.
    Nakon šta sam izlječila neke gluparije htjela sam se naručit za dalje, a ona mene opet odgađa da dođem za 3-4 mjeseca.
    Da ne dužim - kenula sam u privatnika i u ta 3 mjeseca obavila pretraga koje mi ona ne bi za 3 godine napravila.
    Sad joj fino bez grižnje savjesti dolazim po recepte i uputnice.
    A sve te stvari su uglavnom dio standardne procedure i svi ginekolozi rade na istom ili slično principu tako da nema tu nekih preuzimanja rizika.
    Eventualno ako je u pitanju neka operacije, poštujem ako želi napraviti pregled prije te operacije.
    I čini mi se da većina soc. ginekologa bez problema daju recepte i uputnice jer imaju više koristi nego štete.
    Primaju glavarinu za pacjenta koji im oduzima malo ili nimalo vremena.
    Sve ovo u biti užasno zvuči, ali zdravstvo nam je u komi i svi se moramo snalaziti kako znamo i umijemo.
    Privatnike uglavnom ne biramo zbog snobizma već zbog zdravlja.
    Evo primjer: moram svaku godinu pregledavati grudi. Da bi došla na red u 10. mjesec, sada se moram zapisat.
    U redu, zapisat ću se. Ali ako osjetim ikakve smetnje, ako napipam nešto sumnjivo - moram otići privatno jer dok dođem na red
    barem će mi psihičko zdravlje stradati a i ono fizičko mi je pod rizikom.
    Ako sam iz zdravstvenih razloga prisiljena platiti privatnika - zašto bi morala plaćati i ljekove?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Ma da nebi, a ja sam duzna htjela ili ne placati svaki mjesec za zdravstveno ...jelda?
    Di je tu logika, placas zdravstveno ne jer to zelis nego je po zakonu RH moras i onda ti dodje jedan nabrijani socijalac kojem su svi krivi sto nema mogucnosti otvoriti privatnu praksu i radi ti probleme.

Tako sam i ja imala problema ali sam mu zaprijetila da cu ga prijavit pa se spustio na zemlju:

Evo kako je kod mene bilo:

Cim sam zaznala za trudnocu dijagnosticirana mi je escherichia - Sedimentacija urina besprijekorna, urinokultura naravno pokazala escherichiu ....... da bi nakon toga moja privatna ginicka trazila da svaki drugi mjesec ponovim ove iste pretrage kako se nebi ponovilo oboljenje i na sljedecem pregledu nalazi pokazali: Sedimentacija pokazala bakterije a urinokultura sterilna i sada kada sam trebala napravit zadnje pretrage socijalac se poceo bunit da mi nece dati obadvije uputnice nego da prvo napravim sedimentaciju pa ako ne bude u redu onda ce mi dat urinokulturu :? ...Ali sam popiz...a i lijepo odrzala monolog da mi se ne hoda po bolnicama u vrijeme gripa i da ne mogu izac iz firme kad se meni prohtije te mu predocila prvi i drugi nalaz sedimentacije ( tu sam ga dotukla ) pa se se malo poklopio po usima i napisao obadvije uputnice

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno uputnica

Tražila sam po foruma ali nikako da nađem odgovor mada znam da sam negdje pročitala kad mi nije trebao detaljno

Za tri dana idem kod soc.ginekologa i on je upoznat s kompletnom situacijom da trebam na IVF pa molim vas da mi kažete što točno da mi napiše na uputnici za Vuk Vrhovec ,idem prvi put 31.5 (tada imam zakzan termin kod Lučingera).
    On je spreman dati mi i putni nalog(mada neznam točno imam li pravo na to)za odlazak u ZG.

Sorry ako već ima negdje odgovor na ovo pitanje .Imam dojam da od neke treme nevidim od drveta šumu

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zadnju trudnocu sam takoder vodila kod privatnog gin. ,a kad su mi zatrebale uputnice cula sam da mi ih moja soc. gin. nece napisati. Prosetala sam do HZZO i potuzila se ! Dobila sam odgovor: ako mi ne napise uputnice recite joj da se javi nama. Sluzbenica je bila jako ljubazna i dala mi i broj telefona . Naravno uputnice su bile ispisane u roku odmah i jos mi je soc.gin. rekla da ako mi jos nesto bude trebalo dodem bez ustrucavanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •