Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: molim informaciju

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno molim informaciju

Drage moje,
    prosurfala sam svih dvanaest stranica pravne pomoči ali i dalje imam nekih nedoumica.
    Trudna sam 8.tj, zbog stalnih mučnina bih voljela otvorit bolovanje- odnosno komplikacije pri trudnoči.
    Trudnoču vodim kod privatnika.
    I sada, zanima me tko mi izdaje doznake za komplikacije, možda doktor opće prakse. ( Iako na vratima moga doktora opće prakse piše da se za sve ginekološke probleme javimo ginekologu.)
    I vidila sam da neke cure spominju da su bile na komisiji a neke ne, kako ide ovo s komisijom?
    Ako doznake ipak izdaje opća praksa, od koga datuma?
    Od datuma kada sam bila privatniku, ili od datuma posjete općoj praksi?
    Ili možda, ako se ide na komisiju - od datuma komisije?
    Za tjedan dana imam pregled kod ginića, pa bih voljela sve ovo znati jer su svi tako šturi s informacijama.
    Unapijed zahvaljujem.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bolovanje ti moze napisati samo doktor opce prakse, ali po nlogu ginekologa. Znaci, prco ti ginekolog napise povijest bolesti, da moras mirovati i onda s tim ides kod doktora opce prakse i on ti pise doznake za boilovanje koje nosis u firmu i HZZO. Sad, ne znam jel ti to za bolovanje moze napisati privatnik ili mora biti tvoj soc. ginekolog, to ce ti neka cura koja ima iskustva s tim reci. Mene je moja dok. opce prakse pitala otkad mi pocinje bolivanje, tj. kad vise necu bit na poslu i pisala je od tog datuma. Sto se komplikacija tice, mislim da moras na komisiju svaka 3 mjeseca, a moze ti i suprug odnijeti te papire koliko ja znam. Ja nisam stigla do komisije pa ne znam. Eto, toliko ti ja znam o tome... E da, i da te ne vozikaju okolo, u HZZO moras donijeti i potvrdu o zadnjih 6 placa da ti znaju izracunati visinu naknade, osobnu, zdravstvenu, iskaznicu tekuceg racuna i doznaku za bolovanje. Eto toliko, nadam sa da sam pomogla bar malo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bolovanje ti moze napisati samo doktor opce prakse, ali po nalogu ginekologa. Znaci, prvo ti ginekolog napise povijest bolesti, da moras mirovati i onda s tim ides kod doktora opce prakse i on ti pise doznake za boilovanje koje nosis u firmu i HZZO. Sad, ne znam jel ti to za bolovanje moze napisati privatnik ili mora biti tvoj soc. ginekolog, to ce ti neka cura koja ima iskustva s tim reci. Mene je moja dok. opce prakse pitala otkad mi pocinje bolovanje, tj. kad vise necu bit na poslu i pisala je od tog datuma. Sto se komplikacija tice, mislim da moras na komisiju svaka 3 mjeseca, a moze ti i suprug odnijeti te papire koliko ja znam. Ja nisam stigla do komisije pa ne znam. Eto, toliko ti ja znam o tome... E da, i da te ne vozikaju okolo, u HZZO moras donijeti i potvrdu o zadnjih 6 placa da ti znaju izracunati visinu naknade, osobnu, zdravstvenu, iskaznicu tekuceg racuna i doznaku za bolovanje. Eto toliko, nadam sa da sam pomogla bar malo.

mikonja avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj BlueSky prvotno napisa
    Sad, ne znam jel ti to za bolovanje moze napisati privatnik ili mora biti tvoj soc. ginekolog, to ce ti neka cura koja ima iskustva s tim reci.
    može i privatnik.......meni je moj privatni gin napisao na nalazu da moram mirovati i zatražio bolovanje. S tim nalazom sam otišla do opće doc koja mi je otvorila bolovanje.

Sto se komplikacija tice, mislim da moras na komisiju svaka 3 mjeseca
    ovo zavisi od šifre bolovanja: ako su "obične" komplikacije u trudnoći onda je 60 dana ali ako je šifra bolovanja za prekomjerno povraćanje onda je 90 dana.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •