-
Ono sto mi nije jasno je da vecina odavde ne shvaca da nije uvredljivo to sto su dijete (tehnicki) izvadili, vec je uvredljivo to da autor teksta kaze da 20% zena u SAD-u NE RADJA, vec im djecu vade.
Znaci, mi koje smo (ne znam sto po autoru teksta?) carskim, mi nismo rodile. Nasa djeca nisu rodjena. (?).
Pa ako to nekome iz Roda nije jasno, to zasto je to uvredljivo, onda je raspra zaista jalova.
Pa o tome i ne bih.
Ali, nakon nekolicine raspri o tekstovima na portalu, konstanta je provlacenje objasnjenja da tekstovi na portalu nisu sluzbeni stav udruge. Sto mi uopce nije jasno- ciji su stav onda i kojeg se vraga nalaze na stranicama, portalu jedne udruge? Odrazavaju li stavove xyz iz Donje Stubice koji se malko napio pa odlucio informirati o porodima, mlijeku, carkom itd., ili ipak odrazavaju stav udruge ili stavove zastupljene u vecine zena koje cine udrugu?
Jer ako je ovo potonje, a jest, onda nemojte prodavati, narodski se to ljepse kaze, al evo, rog pod kozu, i barem jasno i glasno recite- da, to su nasi stavovi.
Obicno kazem djetetu, manji je problem ako napravis nesto sto se meni ne svidja, puno je veci ako to pokusas zataskati i lagati.
A vi ovdje lazete, eufemizam, ne govorite istinu- tekst koji ste postavile, vas je stav. Stav je udruge. Danas- sutra mirno mogu citirati tu recenicu s vaseg portala u novinama i navesti izvor. Mogu napisati da se na stranicama udruge Roda nalazi tekst u kojemu se eksplicitno tvrdi da zene koje su (nesto) na carski, NISU rodile. I traziti od vas kao od udruge da mi to objasnite. U slucaju da me uputite na autora teksta, nece mi pasti na pamet da ga trazim po bijelom svijetu, prije ce se dogoditi da se diskreditira udruga. Evo, to mozete postici takvim banalnim greskama na svojem portalu, objavljivanjem neprovjerenih ili zastarjelih podataka itd.
Bez obzira sto do sutra ujutro mozete o tome da to nije stav udruge.
Objavi li Pukanic nesto u Nacionalu, ma prijevod teksta, tko je odgovoran? Autor teksta, novinar, prevoditelj ili glavni urednik?
O cemu pricate?
Na stranu to da se zaista stjece dojam da zene koje su RADJALE carskim rezom, po vama, manje su vrijedne, a djeca su podlozna svemu i svacemu- ovo nije prvi tekst u kojem se to dotice.
I dobro je pitala mgrubi- gdje to prestaje? Je li dijete koje je rodjeno uz drip manje vrijedno od onoga koji nije, ono koje je rodjeno u bolnici manje je vrijedno od onoga koje je rodjeno doma? Ili da u isti kontekst stavljamo majke- majka koja je rodila u bolnici manje vrijedi od one koja radja doma, ona koja je bila na carskom manje je vrijedna od one koja je bila na vaginalnom, a ona koja je vaginalno radjala uz epiduralnu, manje je vrijedna od one koja ju nije imala?
Gdje staje to ludilo?
Pricati o elektivnom carskom moze se i bez vrijedjanja bilo koga. Kao i o adaptiranom mlijeku, dojenju, asistiranom i neasistiranom porodu itd., itd.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma