-
Edipov kompleks
Čitala sam o Edipovom kompleksu i dosta toga je napisano o negativnim posljedicama nerazrješenja istog, no nigdje nisam naišla na pomoć ili neki savjet tipa - "drage mame, ako želite da vaš sin izraste u zdravo i neovisno biće, ne činite to, to i to a slobodno činite to i to..." Ima li tko što pametno za reć? Malo sam prošetala 'Rodom' (friška sam, od malo prije) no o seksualnom razvoju djece nisam našla ništa. Zar se svi brinu o svim aspektima djetinjstva osim o seksualnom, mislim u pozitivnom i razvojno neophodnom smislu, ne o raspravama tipa 'previše seksa u medijima'. Zanima me istinsko i dubinsko seksualno sazrijevanje - nadam se da razumijete što mislim - ne na tjelesni seks već intimni razvoj djeteta a čije su posljedice počesto traumatske i tako dobro opisane od Freuda i ostalih, ali nekog korisnog i prihvatljivog savjeta za mamu jednog osmogodišnjaka, nigdje. Svako moraliziranje i kažnjavanje, zaobilaženje teme ili prešućivanje, svaki naputak poput 'bog vidi što radiš sa svojim spolnim organom i kaznit će te' ne prihvaćam. Zanimaju me iskustva drugih mama i kako se one u tome snalaze i što osjećaju...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma