Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Tata na porodiljnom - produljenje porodiljnog na 14 mjeseci

pacijent

Početno Tata na porodiljnom - produljenje porodiljnog na 14 mjeseci

Dragi i poštovani,

Ja sam tata koji je već 3 mjeseca na porodiljnom te tako mogu ostvariti pravo na produljenje porodiljnog dopusta na ukupno 14 mjeseci. Je li netko zna kako da ostvarim to pravo? Kome se trebam javiti (hzzo, poslodavac) i što moram od dokumenata dostaviti?

Naime, već sam prije odlaska na porodiljni čuo za mogućnost da se porodiljni produlji za 2 mjeseca ukoliko i otac sudjeluje u porodiljnom. Međutim, kada sam prilikom otvaranja mog porodiljnog bio u hzzo, gospođa koja tamo radi je na moje pitanje odgovorila da porodiljni traje 12 mjeseci bez obzira što i otac sudjeluje.

Na rodinim stranicama vidim da ipak imam pravo na produljenje porodiljnog što bih vrlo rado napravio te me zanima ima li koji tata sličnih iskustava.

Hvala i pozdrav
    Dalmatino

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MM je koristio to pravo, javio se je u HZZO i podnio zahtjev odmah na početku porodilnog. Naravno, oni su to odignorirali, i poslali mu rješenje za porodiljni do 1. godine života. Onda je išao u pravnu službu HZZO-a, zivkao telefonom, i nakon nekog vremena je dobio i to drugo rješenje, do 14. mjeseca. Mislim da nisu bili potrebni nikakvi dodatni papiri, samo zahtjev. U svakom slučaju, imaš pravo na ta dva dodatna mjeseca, nemoj im dopustiti da te zbune svojim neznanjem. Ako bude potrebno, isprintaj im članke iz zakona o radu u kojima piše da imaš to pravo.

pacijent

Početno

Citiraj ninaXY prvotno napisa
    MM je koristio to pravo, javio se je u HZZO i podnio zahtjev odmah na početku porodilnog. Naravno, oni su to odignorirali, i poslali mu rješenje za porodiljni do 1. godine života.
    Hvala Nina,
    I ja očekujem "borbu" za ta dva dodatna mjeseca. Moj prijatelj se prošle godine kod iste referentice raspitivao za mogućnost produljenja, ali ga je ona otkantala, navodno prethodno kontaktirajući centralu u ZG.

Članak zakona sam već isprintao (članak 66. Zakona o radu). Zna li netko postoji li još koji zakon?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Koliko ja znam, nema niti jedan drugi zakon ili pravilnik koji bi ograničavao to pravo. A zakon o radu je tu prilično jasan.
    I stvarno mi nije jasno kako si referentice mogu uzimati za pravo da "tumače" zakone koje vjerojatno nisu ni pročitale. Žao mi je zbog tvog prijatelja, za ovakve slučajeve bi stvarno postojati sankcije. U slučaju ovakve referentice, najbolje ti je odmah otići u pravnu službu HZZO-a, a ako ne možeš do njih probaj kontaktirati direkciju.

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jedno pitanje koje se tiče ove teme:
    MM je na porodiljnom drugih 6 mjeseci i naravno za to dobiva onih 2.500,00 kn.
    Da li netko zna kolika će biti naknada ako produži porodiljni još 2 mjeseca
    nakon isteka Laninog 12 mj.?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

MM je dobivao i dalje 2500 kn

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala ninaXY, dobro za znati. Mislim da ćemo produžiti

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

dok cekam bebu (kojoj je termin bio prekjucer, ali joj se ne zuri ), mahnito kopam po forumu pa sam naisla na ovo...

mm i ja smo se dogovorili da on ide na drugi dio porodiljnog, to mu je velika zelja, a i ja mislim da je od velike vaznosti za povezanost njega i malca... zanima me kakva su vasa iskustva s 'tranzicijom' s mame na tatu u dobi od sest mjeseci?

pacijent

Početno

U slučaju ovakve referentice, najbolje ti je odmah otići u pravnu službu HZZO-a, a ako ne možeš do njih probaj kontaktirati direkciju.

Evo sam konačno dobio rješenje o dodatna 2 mjeseca. "Moja" referentica nije znala za tu mogućnost, ali se raspitala u Zadru (gdje pripada i moj područni ured), a kako je njih već "informirao" NM - više nije bilo problema!
    Dakle, dame i gospodo, ukoliko naiđete na sličan problem recite svojim referenticama da se raspitaju u Zadru, oni sve znaju

Pozdrav svima

pacijent

Početno

Citiraj sandraL prvotno napisa
    Da li netko zna kolika će biti naknada ako produži porodiljni još 2 mjeseca nakon isteka Laninog 12 mj.?
    U mom rješenju ne piše kolika će biti naknada, ali piše da će biti najmanje 1.663 kn.

pacijent

Početno

Citiraj elie prvotno napisa
    ... zanima me kakva su vasa iskustva s 'tranzicijom' s mame na tatu u dobi od sest mjeseci?
    Moja tranzicija se nije dogodila nakon 6, već nakon 8 mjeseci. Ja se osobno osjećam jako dobro, a po reakcijama malog bebača - izgleda da je i njemu dobro. Prvih dana je bilo problema oko hranjenja (neće da jede, a nema nikoga da pomogne), ali vrlo brzo je sve sjelo na svoje mjesto. Kasnije je veći problem bio kad bi mu brat i rodica (oboje po 3 god.) došli iz vrtića
    Ja imam osjećaj da se fizički umorim više nego na poslu, ali sam psihički puno zadovoljniji. Prije dođeš umoran s posla pa nemaš snage igrati se s djecom, a sad si opet umoran na kraju dana, ali su te barem tvoja djeca izmorila

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ovo rjesenje mi se jako svida, jer pored samog zblizavanja djeteta s ocem, tako sama beba ne mora na cuvanje izvan kuce jos dva mjeseca.
    Imam samo jedno pitanje. Postoji li odredeni rok do kojeg tata mora preuzeti porodiljni od mame, ili je svejedno hoce li mama biti na porodiljnom 10, 11 ili svih 12 mjeseci, pa da tek onda "preuzme" tata?
    Ja bih rado ostala na porodiljnom s bebom sto duze, 11, najradije svih 12 mjeseci, pa da se onda mijenjamo.

pacijent

Početno

Mislim da mama mora biti prvih 6 mjeseci, a zatim može "uletjeti" tata kad god želi (do 12. mjeseca).
    Međutim, dodatna dva mjeseca se dobivaju samo ako je tata bio najmanje 3 mjeseca na porodiljnom (pogledati stavke 8. i 9., članka 66., Zakona o radu http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/2415.htm.

pacijent

Početno

Treba izbrisati zadnju točku u linku (iza htm)

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/2415.htm

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hvala pacijent. Znaci moze mama biti na porodiljnom 11 mjeseci, a onda tata jos 3, ako sam dobro shvatila?
    I hvala ti sto si napisao da je clanak 66. inace ne bih nikad nasla.

sandraL avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I MM kaže da se više umori s klincima doma nego na poslu.
    Ja ga zezam da nije lako biti "mama"
    Ali naravno da je teže jer sa malom djecom moraš biti cijelo vrijeme skoncentriran i "na gotovs" dok na poslu imaš prostora i za raznorazne manevre tj. kave, brbljanja ...
    Što se tiče odnosa tata-beba tu sve štima 100% :D
    Sad ju tata najbolje uspava, najbrže obuče, najduže nosi (beba koja se obožava nositi) i igra se.
    I naravno da su mama (i cika) nezamjenjivi

pacijent

Početno

Citiraj inga prvotno napisa
    Hvala pacijent. Znaci moze mama biti na porodiljnom 11 mjeseci, a onda tata jos 3, ako sam dobro shvatila?
    Žao mi je, ali čini mi se da si shvatila onako kako bi željela
    Mislim da tata mora biti najmanje 3 mjeseca na porodiljnom, ali unutar onih standardnih 12 mjeseci. Dakle, ti bi trebala biti na porodiljnom 1 dan manje od 9 mjeseci, a TM zadnja 3 mjeseca i 1 dan. U tom slučaju dobivate još dodatna 2 mjeseca, a vjerujem da ih možeš iskoristiti i ti, a ne samo TM.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ta dva produžena mjeseca može iskoristiti samo tata, u tome je i poanta da tako stimuliraju očeve da idu na porodiljni.
    I, pacijent, drago mi je da smo pomogli educiranjem teta u HZZO-u 8) .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ta dva produžena mjeseca može iskoristiti samo tata
    ne, mogu ili tata ili mama - ja pitala u 7 mjesecu, evo šta su odgovorili:

"Pravom produljenja rodiljnog dopusta za dva mjeseca mogu se koristiti i djetetov otac i djetetova majka, što proizlazi iz stajališta jednakosti prava roditelja na korištenje rodiljnog dopusta, a što ujedno znači i da oba roditelja, neovisno koji se koristi pravom na dodatna dva mjeseca rodiljnog dopusta imaju pravo na naknadu za rodiljni dopust. Uvjet je dakle za produženje rodiljnog dopusta za dva mjeseca da je otac djeteta koristio najmanje tri mjeseca rodiljni dopust."

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

majka treba biti nakon poroda min 42 dana, a onda tata može preuzeti na sebe porodiljni

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj toma_06 prvotno napisa
    Ta dva produžena mjeseca može iskoristiti samo tata
    ne, mogu ili tata ili mama - ja pitala u 7 mjesecu, evo šta su odgovorili:

"Pravom produljenja rodiljnog dopusta za dva mjeseca mogu se koristiti i djetetov otac i djetetova majka, što proizlazi iz stajališta jednakosti prava roditelja na korištenje rodiljnog dopusta, a što ujedno znači i da oba roditelja, neovisno koji se koristi pravom na dodatna dva mjeseca rodiljnog dopusta imaju pravo na naknadu za rodiljni dopust. Uvjet je dakle za produženje rodiljnog dopusta za dva mjeseca da je otac djeteta koristio najmanje tri mjeseca rodiljni dopust."
    Vidiš, zanimljivo. Sad sam išla ponovo gledati u Zakon o radu, i tamo stvarno ne piše da ta dva mjeseca mora koristiti otac. Meni ne bi palo na pamet da se mogu vratiti na porodiljni ta dva mjeseca, ali možda mi uskoro zatreba 8) .

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ah, pa ja sam stvarno shvatila onako kako bi meni odgovaralo. Cini mi se malo biti na porodiljnom samo 9 mjeseci , ali ona dva dodatna mjeseca mi se opet cine kao nesto zaista dragocjeno.
    Svejedno, hvala na pomoci i objasnjenju, za dobru odluku najbitnije je znati koje opcije su nam na raspolaganju.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

zvala sam hzzo pravnu službu u velikoj gorici, pa u zagrebu u jukićevoj i onda u klovićevoj da mi pojasne ovo pravo. i na sva tri mjesta dobila različiti odgovor.
    1. otac može koristiti porodiljni zadnjih mjesec dana plus dva mjeseca
    2. otac mora koristiti kontinuirano bar 3 mjeseca tijekom prve godine i onda on može dobiti još dva mjeseca
    3. otac mora koristiti tri mjeseca tijekom prvih 12 mjeseci. da kasnije ponovo vi idete na porodiljni još dva mjeseca? kak to mislite?
    a za naknadu plaće tijekom ta 2 mjeseca isto različiti odgovori. 1663kn; max 2500kn; čujte, nisam sigurna vidjet ćete kad dobijete rješenje

uglavnom odlučila sam pitati pisanim putem s kojim datumom otac mora početi koristiti porodiljni, jer ja spadam tamo gdje su odgovorili pod 1. što mi najbolje odgovara, ali se bojim to čekati pa da onda ispadne drukčije pošto su nam ta 2 mjeseca jako važna. kad budem imala pisani odgovor po njemu ću se ravnati. ispada da sve ovisi o tome kome tvoj predmet padne u ruke

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Kakva glupost! :shock:
    Pa kako da mi znamo nesto o zakonima i pravilima, kad sluzbenici kojima je to posao nemaju pojma. Kad dobijes odgovor, zeko, molim te javi i nama.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

1. otac može koristiti porodiljni zadnjih mjesec dana plus dva mjeseca
    Netočno.

2. otac mora koristiti kontinuirano bar 3 mjeseca tijekom prve godine i onda on može dobiti još dva mjeseca
    Djelomično točno. Nigdje ne piše da r.d. kojeg koristi otac mora biti kontinuirani i nigdje ne piše da produljenje može koristiti samo on.

3. otac mora koristiti tri mjeseca tijekom prvih 12 mjeseci. da kasnije ponovo vi idete na porodiljni još dva mjeseca? kak to mislite?
    Nigdje ne piše da produljenje može koristiti samo otac.

Cure, ne dajte se smesti. Čak i kad dođe rješnje od HZZO-a, to nije Sveto pismo. Ne bi bilo prvi put da rješenje pogrešno i da ga neka mama sa foruma pobije.

Iz Zakona o radu, NN 137/04:
    Rodiljni dopust

Članak 66.

(1) Za vrijeme trudnoće, poroda i njege djeteta radnica ima pravo na rodiljni dopust.

(2) Radnica može početi koristiti rodiljni dopust 45 dana prije očekivanoga poroda i može ga koristiti do godine dana djetetova života.

(3) Dan očekivanoga poroda utvrđuje ovlašteni liječnik.

(4) Za blizance, treće i svako sljedeće dijete radnica može koristiti rodiljni dopust do navršene treće godine djetetova života.

(5) Radnica obvezno koristi rodiljni dopust u razdoblju od 28 dana prije poroda do šest mjeseci djetetova života (obvezni rodiljni dopust). Pravo na obvezni rodiljni dopust utvrđen prema odredbama ovoga Zakona koristi se u neprekinutom trajanju.

(6) Na vlastiti zahtjev, žena iznimno može početi raditi prije nego dijete navrši šest mjeseci života, ali ne prije isteka 42 dana poslije poroda.

(7) Ako je dijete prerano rođeno, produžuje se rodiljni dopust iz stavka 2. ovoga članka za toliko vremena za koliko je dijete prerano rođeno.

(8.) Nakon proteka obveznoga rodiljnog dopusta iz stavka 5. i 6. ovoga članka, ako se roditelji tako sporazumiju, pravo na rodiljni dopust može koristiti djetetov otac.

(9) Ako djetetov otac koristi pravo iz stavka 8. ovoga članka u trajanju od najmanje tri mjeseca, rodiljni dopust iz stavka 2. i 4. ovoga članka produžuje se za dva mjeseca.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

je netočno, ali se može dogoditi i da se zeznu u našu korist (rijetko ali moguće)

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

osim toga može se protumačiti i drukčije. piše da ukoliko otac koristi pravo iz čl.8 3 mjeseca rodiljni se produžuje 2 mjeseca. e sad, pravo iz čl.8 je korištenje rodiljnog dopusta nakon obaveznog rodiljnog dopusta, nije precizirano do kad, može biti do 8. mjeseca djetetovog života a može i do 14. znači dodatna 2 mjeseca su također rodiljni dopust nakon obveznog rodiljnog dopusta i zašto onda oni ne bi bili sastavni dio ona 3 mjeseca. [/quote]

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

se slučajno našlo na kraju posta

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

nemam običaj ispravljati svoje postove jer uglavnom završi ko prethodni post. htjela sam napisati "quote se slučajno našlo na kraju posta"

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Zeko1 prvotno napisa
    je netočno, ali se može dogoditi i da se zeznu u našu korist (rijetko ali moguće)
    Iako izgleda poželjno, ne bi to ipak bilo dobro: moglo bi doći do neke interne revizije i naknadnog ukidanja tog produženja, uz zahtjev za povratom novaca.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Rodiljni dopust

Članak 66.

(1) Za vrijeme trudnoće, poroda i njege djeteta radnica ima pravo na rodiljni dopust.

(2) Radnica može početi koristiti rodiljni dopust 45 dana prije očekivanoga poroda i može ga koristiti do godine dana djetetova života.

(3) Dan očekivanoga poroda utvrđuje ovlašteni liječnik.

(4) Za blizance, treće i svako sljedeće dijete radnica može koristiti rodiljni dopust do navršene treće godine djetetova života.

(5) Radnica obvezno koristi rodiljni dopust u razdoblju od 28 dana prije poroda do šest mjeseci djetetova života (obvezni rodiljni dopust). Pravo na obvezni rodiljni dopust utvrđen prema odredbama ovoga Zakona koristi se u neprekinutom trajanju.

(6) Na vlastiti zahtjev, žena iznimno može početi raditi prije nego dijete navrši šest mjeseci života, ali ne prije isteka 42 dana poslije poroda.

(7) Ako je dijete prerano rođeno, produžuje se rodiljni dopust iz stavka 2. ovoga članka za toliko vremena za koliko je dijete prerano rođeno.

(8 ) Nakon proteka obveznoga rodiljnog dopusta iz stavka 5. i 6. ovoga članka, ako se roditelji tako sporazumiju, pravo na rodiljni dopust može koristiti djetetov otac.

(9) Ako djetetov otac koristi pravo iz stavka 8. ovoga članka u trajanju od najmanje tri mjeseca, rodiljni dopust iz stavka 2. i 4. ovoga članka produžuje se za dva mjeseca.
    Pa gdje tu piše da može i majka dobiti ta dva mjeseca?
    Može li onda ili ne, majka biti 14 mjeseci na porodiljnom?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

rodiljni dopust iz stavka 2. i 4. ovoga članka produžuje se za dva mjeseca.
    Poanta je da ne piše da to mora koristiti otac (ta dva mjeseca), i HZZO ne bi smio ograničavati prava iz Zakona o radu, odnosno smanjivati ih. Ako Zakon o radu nije postavio ograničenje, smatram da roditelji mogu birati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Poanta je da ne piše da to mora koristiti otac (ta dva mjeseca), i HZZO ne bi smio ograničavati prava iz Zakona o radu, odnosno smanjivati ih. Ako Zakon o radu nije postavio ograničenje, smatram da roditelji mogu birati.
    već sam gore napisla, pa ponavljam - roditelji biraju tko će koristiti ta dodatna dva mjeseca

uvjeti su da otac bude na porodiljnom minimalno tri mjeseca (unutar "redovnog" porodiljnog) i da se preda zahtjev prije isteka godine dana života djeteta

to je službeno mišljenje s HZZO-a, ja dobila napismeno, pa ako nekoga gnjave ili ne daju, javite se - forwardiram mail pa se s njim javite službeniku koji tvrdi drugačije

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MM i ja namjeravamo koristiti to pravo. Frenki je rođena 28.06., a MM bi preuzeo p.d. 19.03. Dakle pola ožujka, travanj, svibanj i lipanj zaključno sa 28-im. Da li je to OK što se tiče pravila tata najmanje 3 mjeseca - provjeravam da se ne desi da nam fali neki dan (mislim da ne ali pušem i na hladno)?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

možda se tiče malo ove teme, da li otac djeteta koji ne živi s nama može ići na porodiljni dopust slijedećih 6 mjeseci (možda netko zna)? hvala :?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ne vidim zašto ne, nigdje ne piše da otac mora živjeti s majkom. provjeri u hzzo-u

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ivano prvotno napisa
    MM i ja namjeravamo koristiti to pravo. Frenki je rođena 28.06., a MM bi preuzeo p.d. 19.03. Dakle pola ožujka, travanj, svibanj i lipanj zaključno sa 28-im. Da li je to OK što se tiče pravila tata najmanje 3 mjeseca - provjeravam da se ne desi da nam fali neki dan (mislim da ne ali pušem i na hladno)?
    ja ovo uopće nisam skužila, sorry

u svakom slučaju dobro mislite - 3 mjeseca ističe 19-06-2007, nakon toga dana, a prije navršene godine dana djeteta zatražite produljenje porodiljnog

Citiraj marca prvotno napisa
    možda se tiče malo ove teme, da li otac djeteta koji ne živi s nama može ići na porodiljni dopust slijedećih 6 mjeseci (možda netko zna)? hvala
    prebivalište oca nema nikave veze s ostvarivanjem njegova prava na porodiljni dopust - dakle, ako je otac naveden u izvodu iz matice rođenih, nema prepreke da ostvari pravo na porodiljni dopust

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bok, i mene zanima u vezi tog porodiljnog, da li žena mora otići raditi 6 mjeseci nakon djetetovog rođenja da bi tata dobio produženi porodiljni ostalih 8 mjeseci? Sve mi je jasno osim tog značenja? :shock:

kiki

Početno

Ne,žena može ići raditi i kada bebač bude 9mj. pa tata ostaje doma do bebinih tj.djetetovih 14 mj.
    Mm koristi porodiljni od bebinih 42 dana i biti će do djetetovih 14 mj. i to smo odmah naveli u molbi kada sam ja prekidala porodiljni a on tražio isplatu porodiljne naknade.U HZZO Pula nisu imali ništa protiv a što se tiće rješenja niti sam ja dobila a niti mm ali su mi rekli da oni isplaćuju naknadu ali nisu baš ažurni što se tiće papira.Matteo će sada 9mj. i sve je ok a biti će i dalje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

anči, mama mora korisiti obavezni porodiljni dopust - do 6 mjeseci života djeteta, a može ga koristiti max do godine dana života djeteta.

nakon navršenih 6 mjeseci života djeteta, otac može početi koristiti porodiljni - da li će to biti sa 6 mjeseci, 7 mjeseci ili 8,5 mjeseci (ovo su bezveze brojke, samo primjera radi) nije bitno - bitno je da otac do navršene godine dana djeteta bude min 3 mjeseca na porodiljnom da bi ostvario pravo na dodatna 2 mjeseca porodiljnog - dakle do 14 mjeseci djeteta (tom logikom dođeš do zaključka da otac mora početi koristiti porodiljni dopust najkasnije s navršenih 9 mjeseci života djeteta da bi ostavrio pravo na ta 2 dodatna mjeseca).

dakle, može početi koristiti porodiljni sa 6 mjeseci pa do najkasnije 9 mjeseci života djeteta da bi se ostvarilo pravo na dodatna 2 mjeseca porodiljnog.

jel sad jasnije?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Toma_06, majka može početi raditi i ranije, od 43. dana poslije poroda, i već tata tada može preuzeti korištenje g.o.

Bilo je nejasnoća oko toga, HZZO je na kraju dao tumačenje da se tate mogu uključiti bilo kad, osim prvih 42 dana po porodu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Minnie prvotno napisa
    Toma_06, majka može početi raditi i ranije, od 43. dana poslije poroda, i već tata tada može preuzeti korištenje g.o.

Bilo je nejasnoća oko toga, HZZO je na kraju dao tumačenje da se tate mogu uključiti bilo kad, osim prvih 42 dana po porodu.
    Da, sorry, ja onako uopćeno, pa mi promakla i ta mogućnost

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da ne otvaram novi topic...
    Sto je potrebno za produzivanje p.d. za mene a sto za tatu koji ce biti zadnja tri mj na porodiljnom, mislim na papire?
    I kako izracunati kolika ce biti njegova naknada?

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zahtjev HZZO-u.
    Prosjek tatine plaće, ali ne manje od 1663 ni više od 2500 kn.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj suzana_s prvotno napisa
    Sto je potrebno za produzivanje p.d. za mene a sto za tatu koji ce biti zadnja tri mj na porodiljnom, mislim na papire?
    :?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

suzana_s, pa napisala ti je vesna:

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    Zahtjev HZZO-u.
    Prosjek tatine plaće, ali ne manje od 1663 ni više od 2500 kn.
    zahtjev + potvrdu poslodavca o prosjeku tatine plaće

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm, jos jedno pitanje na temu.
    recimo da sam ja na porodiljnom 6 mjeseci pa pnda odaberem pola radnog vremena narednih 2-3 mjeseca, pa ostatak porodiljnog odlucim prepustiti tati djeteta. da li je to izvedivo i da li on u tom slucaju ide na pola radnog vremena ili moze biti na punom porodiljnom
    hvala

HunnyBunny

Početno

Mene je slična stvar zanimala prije pola godine i u HZZOu su mi rekli da tata ne može da porodiljni na puno radno vrijeme ako sam ja bila na pola radnog vremena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •