Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Molim savjet u vezi noćnih podoja

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno Molim savjet u vezi noćnih podoja

Rodila sam na carski (rođen je 21 dan prije termina, imao je 3600 i 50 cm), beba je bila odvojena od mene 11 dana, tada se hranio samo na bočicu (ja sam zadnjih par dana mogla doći na dva podoja dnevno).

Od kad smo došli doma moj bebač je samo dojen i na to sam jako ponosna, pogotovo što su mi svi govorili da nema šanse da ga dojim nakon što je toliko dugo jeo iz bočice.

Za nekoliko dana punimo 4 miseca, i željela bi da i dalje dojim kao i do sad, ali se bojim da nešto ne radim krivo, jer ono kako ja radim se razlikuje od ovoga što čitam na forumu.
    Da objasnim, po danu jede svaka 3 sata (nekad je to 2 ipo, a nekad 4 sata razmak, ali je najčešće 3), ali zato po noći razmak bude po 8 sati (nekad, doduše, rijetko, zna biti i veći razmak po noći).

Ja sam se na početku stalno izdajala, posebno u rodilištu, i prvih dva miseca kad smo došli doma, i od tad se ne izdajam jer smo uspili stvoriti podjednaku ponudu/potražnju.

Grudi su mi mekane, čak i kad ne doji toliko dugo po noći, tad osjetim samo da su ipak punije nego po danu, i neku malu nelagodu, ali ne i bol.

Normalno napredujemo, u prva 3 miseca je dobio 3 kg i narastao je 12 cm (a od zadnjeg mjerenja je još narastao), dojenje nam je na početku trajalo do 40 minuta i onda se odjednom smanjilo na 10, i sad zadnjih 2 miseca doji samo po 5 minuta.

Svi mi kažu da je to premalo vrimena što on doji, ali on je zadovoljan, uvik nasmijan, koji se ni u kom slučaju se ne ponaša kao da gladna beba.
    To me prije brinilo, pogotovo što bi to čula nakon svakog podoja, ali sad sam već navikla.

Jedino me zanima da li da se izdajam po noći ili ne?

Meni se čini da nema potrebe, ali svugdi čitam da je često stvaljanje na prsa jako važno ako se želi i dalje stvarati mlijeko.

Imamo 6 podoja dnevno (a kad smo tek došli doma bilo ih je 7).
    Naš dan izgleda ovako - npr. prvi put dojim u 7, pa u 10, zatim u 13, pa 16:30, 20:30, pa u 23 i tad spava do ujutro.
    Ako mu nudim kad nije gladan tad me grize ili jednostavno neće da primi bradavicu.

Kaki se dva put dnevno, i pri svakom minjanju pelena vidim da je i piškio.

Sad tek vidim koliko sam se raspisala

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Tvoja beba odlično napreduje i sve dobro radite. Da je on neki mali mišonja od malo kilica, bilo bi ga zgodno buditi tijekom noći, ali ovako... čovjek je sam sebi odredio ritam.
    Normalno je da su se podoji skratili: on je snažan, brže i jače vuče i brže se zasiti. Sve dok lijepo napreduje, neka te ne brine dužina ni razmak podoja.

Normalno je i što su ti grudi "ispuhane": uspostavila se ravnoteža između ponude i potražnje i nemoj očekivati da će ti više ikada biti onako pune i tvrde. Osim ako budeš preskakala podoje ili se na neko vrijeme odvojila od malenoga. Sve je to normalno.

Super ste, samo nastavite tako!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

željka, mislim da će ti na takvom ritmu hranjenja i napredovanju bebe zavidjeti većina mama koja pročita ovaj topic...
    uživajte i dalje!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Super vam ide, a to sto kratko doji ti je objasnila apricot, svima nam se to dogodilo pa smo se pocele pitati sto se zbiva, jede li dovoljno, a eto odgovor je jednostavan. A to sto ti spava po noci. . . jaooooo, uzivaj dok je tako i naspavaj se dok traje. . .

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pošto sam paničarka nakon što sam sinoć sve pročitala po ne znam koji put o dojenju skoro sam i podojila sina nakon pisanja posta, ali kraj mene je bio MM pa mi nije dozvolio.
    Njegova teorija je da ako do sad lipo napreduje da ne tribamo ništa minjat.

A to što nam sinčić toliko dugo spava mi ništa ne iskoristimo, MM i ja smo oduvik bile "noćne ptice", uglavnom legnemo tek između 2 i 4.
    Moramo to pod hitno prominit.

Hvala vam na odgovorima

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja se slažem s tvojim mužem. Ako lijepo napreduje, očito mu je dovoljno koliko jede sad, i ne treba ga forsirati da jede više. Da je gladan, budio bi se i tražio jesti.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Molim savjet u vezi noćnih podoja

Citiraj željka! prvotno napisa
    Naš dan izgleda ovako - npr. prvi put dojim u 7, pa u 10, zatim u 13, pa 16:30, 20:30, pa u 23 i tad spava do ujutro
    kad bi ja doživila da mi dijete spava od 23 do ujutro, vjerojatno bi završila u bolnicu od nagle pretjerane količine sna...

UŽIVAJ...

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Molim savjet u vezi noćnih podoja

Citiraj željka! prvotno napisa
    pa u 23 i tad spava do ujutro.
    Necu nista reci....

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bravo za željku!. bravo za bebača! Kao što su i druge mame napisale, važan je njegov ritam! I zakon ponude i potražnje. Sretno!

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, zeljka, tako sam ponosna na vas!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

ah, da je više ovakvih priča...
    divota za čitati

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Laknulo mi je kad vidim da je sve to ok, ja sam stvarno bila zabrinuta da ću na taj način polagano gubiti mliko.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Zeljka kako divno da dojis!

A sto se tice ritma i tempa podoja, mislim da ste vas dvoj skolski primjer kako bi moglo da bude. Cestitam!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja bih samo dodala da probas cijelu cicu do kraja izdojiti jer na taj nacin dobije ono masnije i jace mlijeko. Pet minuta dojenja mi se cini prebrzo, ja bih ga podigla i podrignula, pa onda opet probala istu cicu ako zeli.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj marilu prvotno napisa
    Ja bih samo dodala da probas cijelu cicu do kraja izdojiti jer na taj nacin dobije ono masnije i jace mlijeko. Pet minuta dojenja mi se cini prebrzo, ja bih ga podigla i podrignula, pa onda opet probala istu cicu ako zeli.

Pokušala sam to već prije, ali tad me ili grize ili jednostavno okreće glavu, nema šanse da jede, tako da sam zaključila da mu je tih 5 min skroz dovoljno.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma dovoljno je ziher. Nemoj se izdajati jer ćeš upasti u začarani krug hiperprodukcije.

Samo tako nastavite, sinčić suuuuper napreduje! I ljubi mališu u Janino ime!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ovu temu sam slučajno našla dok sam nešto drugo tražila.

Vratilo me u ono doba kad je bio mala bebica (odmah me hvata želja za još jednim bebačem)

Stvarno nam je dojenje bilo savršeno iskustvo, žao mi je što je rano završilo, sa 22 miseca kad je bebač sam odlučio da je dosta.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •