Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Trudnica s ugovorm na odredjeno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Trudnica s ugovorm na odredjeno

Molim Vas za savjet i pomoć oko moje situacije!

Radim na ugvor na odredjeno koji mi se uvijek produžuje samo na mjesec dana, trudna sam 9 tjedana!

Čula sam savjete sa svih strana da ako odem na mirovanje za vrijeme trjanja ugovora, da mi je ugovor u mirovanju sve do kraja porodiljskog tj. kada dijete navrši 1 god., te da za vrijeme mirovanja, sve do 45 dana prije poroda imama pravo na 100 % plače (prosjek zadnja 3 mjeseca), da li je to stvarno tako?!

Pozdrav od jedne zabrinute buduće mame :?

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mama Nina imas ovdje odgovore na temu ugovora na odredeno i komplikacija
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=34293

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mama Nina tvoj poslodavac ako je i malo normalno bice moze ti napraviti ugovor do godinu djeteta ili do termina poroda.On tu nista ne gubi tj. nema troskova za tebe.Probaj razgovarati,zamoliti...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bojim se da je to utopija.
    Radim u državnoj firmi i trenutno sam na radnom mijestu na kojem je radila žena na ugovor na određeno(radila je oko 9 mj) ,kada je ostala trudna čekali su da joj istekne ugovor i više ga nisu produživali.
    Pred zakonom je to skroz čisto...
    O moralu nekom drugom prilikom...
    Da ne govorim da ja radim već četiri godine na razno- razne ugovore na određeno vrijeme.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Svejedno, probaj razgovarati.
    Ja sam bila na određeno vrijeme kad sam zatrudnila. I iako su pokušali iznaći sve drugo samo da mi ne daju ugovor na neodređeno, ipak sam ga dobila.
    Kad su sve zbrojili, ionak ništa ne gube, pa su mi izašli ususret.
    Nabaci osmjeh, naoružaj se dobrom voljom i iskreno popričajte.

da sve dobro prođe

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Bojim se da je to utopija.
    Radim u državnoj firmi i trenutno sam na radnom mijestu na kojem je radila žena na ugovor na određeno(radila je oko 9 mj) ,kada je ostala trudna čekali su da joj istekne ugovor i više ga nisu produživali.
    Pred zakonom je to skroz čisto...
    O moralu nekom drugom prilikom...
    Da ne govorim da ja radim već četiri godine na razno- razne ugovore na određeno vrijeme.
    draga sirius to je vec druga stvar ...da tesko :/
    A da probas nesto...mozda da radis sto duze -ako mozes?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Bez brige, nisam trudna.
    Nažalost,odgađam trudnoću već duže vrijeme jer si jednostavno ne možemo prištiti samo jedan dohodak.
    Ja sam jako svjesna toga da mi nitko u mojoj firmi ne bi produžio ugovor kad bih bila trudna ,a još manje bi mi ponudili kasnije da se vratim na posao.
    Zato čekam bolja vremena.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a da ...je tesko cekati i na svu zalost to je postalo normalno kod nas...ali ima svojih prednosti rad u drzavnoj ustanovi.
    Mislim da se isplati cekati ...pa jednog dana kad dode beba sve ce biti lakse.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj choko prvotno napisa
    Mama Nina tvoj poslodavac ako je i malo normalno bice moze ti napraviti ugovor do godinu djeteta ili do termina poroda.On tu nista ne gubi tj. nema troskova za tebe.Probaj razgovarati,zamoliti...
    Meni je trebao produžiti ugovor samo još 6. mjeseci da bi imala sva prava, pa nije htio. Razlog .... "jednostavno neću!"

I u konačnici nakon svih maltretiranja i iživljavanja (oko 1,5 mjesec) rekao mi je ... "ako ti to baš nitko ne želi napraviti i ako nikog nemaš tko bi ti pomogao i ako ti baš ja moram biti jedina opcija, onda ću ti to napraviti " . Nisam imala više živaca, pukla sam i rekla " piši otkaz ".

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, za htv trebamo ovakvo iskustvo, jevlja li se neka?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    cure, za htv trebamo ovakvo iskustvo, jevlja li se neka?
    Već me je jedanput koštalo što sam se natezala s prvim poslodavcem ... , pa ti zahvaljujem na ponudi, ali ja bi nakon treće godine opet pokušala tražiti posao. Da nije tako i da je poljoprivreda na svom mjestu, te da mogu računati na rad svojih ruku i riješiti djeci budučnost .... onda bez problema, ali ovako .... NE!

Jednom sam glumila Ivanu Orleansku ... mislila sam da ću proći bolje od nje, ali kako kaže dobra stara poslovica "Pametan se uči na greškama", premda nakon svega zaključujem da je vremenom izostavljena jedna riječ, te da je nekad poslovica glasila ovako : "Pametan se ući na tuđim greškama"

Iskreno, moram ti reći, da im to sve zakon ne dopušta, oni to ne bi radili.
    Uz svu tu kompjutersku tehnologiju, neka mi nitko ne govori da se iz papira ne može zaključiti kako neki poslodavac radi, .... da li ima zaposlenih, a ne prijavljenih (jer ako netko mora posao obavljati i duetu, a obavlja ga sam i to je normalno?), .... tako da je ta priča kako im se ne može stati na kraj bez svjedoka .... malo prozirna, jel'da?

Još mi je zgodno kad se od radnika traži da prijavi poslodavca, pa kuži, koliko je tu licemjerje !!!! Prijaviti nekog, tko ti je dao priliku da bar malo radiš i pružiš djeci koju kilu banana više, a kad ga prijaviš, svi ti svesrdno odobravaju i hvale te, a onda ZBOGOM ! Niti posla sad, a kasnije još manje ...

Nego, predlažem ti probaj napraviti kakvu reportažu kako zaključiti iz papira da li ima ne prijavljenih radnika, kako su prošle trudnice ( , a i tu ne možeš daleko otići jer država daje blagoslov svakom poslodavcu koji ne produži ugovor trudnici), kolike su plaće, uvijeti rada ........ , znam da je takva reportaža puno teža , ali eto ti izazova jer pre-lako je samo prepričati tuđe doživljaje, izazov je staviti soli na rep onima koji su izazvali takve doživljaje, a to je smisao istraživačkog novinarstva.

Pozdrav.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

elle, ja nisam novinarka, necu ja raditi taj prilog.
    zvali su nas u rodu i zamolili da nadjemo nekog.
    nadam se da ce se netko i javiti, moze se uvijek dogovoriti oko zastite identiteta

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Oprosti, ovdje sam nova, pa ..... već ću ja sve to povezati.
    ..., a malo me ova tema dirne pa ...
    Oprosti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •