drage moje,
na veliku žalost ja sam prije devet dana završila u bolnicu sa jakim trudovima (34tj+2dana) i sve do jučer sam mogla malo pobliže promatrat to naše rodilište...
srećom sve je završilo ok...
dobila sa jake trudove zbog jake infekcije na koju moja gin nije uopće obračala pažnju...al nema veze...sve je to iza mene i želim to zaboravit...
moje bepče je super i sad čekamo termin poroda...![]()
![]()
![]()
nedavno sam otvorila temu kako se užasavam poroda u našoj bolnici i kako su uvjeti UŽASNI!!!!
bila sam zaprepaštena kad sam došla....al pozitivno!!!!
to kao da je druga bolnica....to kao da je drugo osoblje....
ja nisam mogla vjerovat svojim očima....
primili su me u rađaonu na 24 sata promatranje i praćenje trudova....
babice, doktorice, doktori, sestre...ma svi su za +5.....
užasavala sam se odlaska na wc....
al sam ostala ugodno iznenađena...
wc-i ne da su čisti...to je za svaku pohvalu....tri puta dnevno čistačica dolazi i čisti podove a kanta za smeće se prazni svako malo....
a to što po našem rodilištu tu i tamo prošeta koja neuredna i higijenski needucirana žena o tome neću pričat...jer meni nije jasno ako je kanta za smeće prazna zašto se uložak baca pored kante ili papir zaruke se ne baca u koš već pored...ako se operu zubi onda se pasta iza sebe očisti a ne ostavlja se...očito su neki došli iz nešto zabačenijih krajeva pa im kanta za smeće i higijena ništa ne znače....
na odjelu,babinjače i patologija trudnoće je tako čisto i uredno da ja nisam očima mogla vjerovat...one arogantne i bahate i sestre i doktori kao da su nestali, propali u zemlju...dva puta dnevno (pored vizite u 7:00) ulazili su nam doktori i pitali jel kome šta treba, jel kome loše, jel sve ok...
sestre....stvarno su nam bile ko rođene sestre kako su nas pazile, i stare i mlade...ma svi odreda....
pričala sam malo i s rodiljama a pošto nam je cimerica u međuvremenu rodila bili smo malo i na odjelu rodilja.
bebu dobivaš kad tražiš....
beba može bit s tobom u sobi cijeli dan jedino ako je vizita ili ako se ne osjećaš dobro bebu ti odnesu....
što se tiče hranjenja na bočicu, hrane ih noću i to jedino ako ti ne želiš da te se budi i da hraniš noću....
oko dojenja pomažu svi redom....
samo naravno postoji i grupa žena koje misle da su pokupile svu pamet svijeta pa se ulijevaju tekućinom ui prekomjernim količinama i onda dolazi do pretjeranog curenja mlijeka, do stvaranja kvrga....
pr.jedna gospođa je čim je izišla iz rađaone (poslije poroda buzdeš dva sata na promatranju u rađaoni) popila 2l tekućine i u rekordno brzom roku mlijeko je šibalo iz nje a bebu još nisu mogli dovest na podjoj jer beba nije bila pregledana od strane pedijatra...
-druga pametnica je rodila na carski rez i čim su je spustili u sobu ulila je u sebe 1l coca-cole....pa zamislite ishod situacije..proljev, povraćanje, mlijeko nadošlo....
-to joj nije bilo dosta već kad su je izdojili da se ne stvore kvrge, gospođa je otvorila svoju torbu i navalila na montana sendviče....
ma čudnih ljudi oko nas ima....jednostavno ne žele slušati....
novo rodilište se gradi punom parom, radovi su u velikom jeku, al kad se osvrnem unazad tri godine ja ne mogu vjerovat koliko smo napredovali i koliko su se ljudi promjenili....
jedna +5 za splitsko rodilište....sad me više nije strah ić rodit u splitsko rodilište![]()
![]()
![]()
![]()
![]()