Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Porezi i doprinosi

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Porezi i doprinosi

Kako mogu provjeriti uplačuje li moj poslodavac uredno sve poreze i doprinose?do kojeg u mjesecu mora to uplatiti?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Porezi i doprinosi

Po zakonu do 15 u mjesecu ti je duzan uplatiti poreze i doprinose.
    Ako si u II stupu onda provjeri u svom mirovinskom fondu da li ti sjeda lova u II stup.
    Svaki mjesec poslodavac ti po zakonu mora dati obracun place a ti potpisati da si primila obracun.
    Sto se tice poreza, ako imas pravo na povrat, onda znas i da li ti uplacuje jer ako ti nije uplatio nema nista od povrata.

Btw, iako mi redovito poslodavac uplacuje s poreze, doprinose /znam jer potpisujem virmane, nosim u banku, te imam sve kopije izvadaka, jucer prilikom prijave novog radnika saznala da mi ne ide radni staz od 7 mj/kada sam zaposlena/ jer djelatnik u Mirovinksom u Belom Manastiru me nije uveo u racunalo iako imam uredno ovjerenu i potpisanu prijavu /m1P/obrazac od strane Mirovinskog

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kkav propust , jei zamračila i šta si napravila vezano uz radni staž? poslodavac mi je rakao da je uplatio doprinose, a ja ne vidim uplatu u II stup. zadnja je bila 29.12., ali za 1. mj. ništa. jel on može da ne uplačuje u II stup iako ja imam izabran?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cesto se dogodi da oni uplate ali u regosu ili ne znam vec gdje na putu do naseg odabranog mirovinskog drze i okrecu nasu lovu pa onda ti stignu odjednom 2-3 uplate i kamatica 7naravno malo za lovu koju su drzali na privremenom racunu. vidjet ces da ce biti uplaceno. Nekad drze po 5-6 mj na tom privremenom racunu.

A zamracila sam i sutra ujutro imam s njim "okrsaj" vidjet cu sto cu.Upisat ce mi ali sad je potrebno praviti naknadne zahtjeve dokaze o uplati i tona administracije od koje mi se dize kosa na glavi a onda nam mazu oci s nekim E- uslugama, sto vrijedi kad se ne znaju sluziti ni s tipkovnicom kao pisacom masinom

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

katastrofa, garant je došao tamo preko veze i uz put se uči osnovama na kompu,a o poslu uopće neću pričati..Ima ih...sad ti potroši dane i dane na dokazivanja i papirologiju, a zapravo nije tvoja greška .
    meni je do sad uredno sjedala uplata u drugi stup mjesec za mjesecom, al promijenih poslodavca, pa moram malo u nadzor da vidim jel ažuran ili..??čekat ću do kraja 1. mj, a onda dići frku, mislim da je bolje na vrijeme reagirati..

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Odi u Poreznu upravu, Ispostavu Osijek i zamoli da ti pogledaju. Sve se vidi u kompjuteru.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ili odi na stranicu https://www2.regos.org/regos/servlet/RegosInit i provjeri tamo.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sve je ok, danas je sjela lova, provjerila u II stupu! Hvala svima

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bok cure! Imam par pitanja što se tiče uplaćivanja doprinosa i sličnih stvari. Naime meni poslodavac cijelu plaću isplaćuje na ruke i nikada ja nisam vidjela ni kakav obračun plaće ili sl. Normalno da sam sumnjala da li mi uopće uplaćuje za mirovinsko, zdravstveno...dok mi u 11. mj nije došlo iz mirovinskog fonda da mi nije ništa uplaćeno!!?? Izgleda da on stvarno NIŠTA nije uplaćivao, a radim već 7. mj i to na neodređeno... Šta mi je napraviti?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bok cure! Imam par pitanja što se tiče uplaćivanja doprinosa i sličnih stvari. Naime meni poslodavac cijelu plaću isplaćuje na ruke i nikada ja nisam vidjela ni kakav obračun plaće ili sl. Normalno da sam sumnjala da li mi uopće uplaćuje za mirovinsko, zdravstveno...dok mi u 11. mj nije došlo iz mirovinskog fonda da mi nije ništa uplaćeno!!?? Izgleda da on stvarno NIŠTA nije uplaćivao, a radim već 7. mj i to na neodređeno... Šta mi je napraviti?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

:shock: imaš li izabran II stup? Jel ti ne uplačuje samo u II ili uopće?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam...kad sam htjela provjeriti svi su mi govorili da to nije moguće(općina, mirovinsko...). Jedino što sam dobila to iz II stupa da mi nije ništa uplaćeno. Kad sam pitala u firmi da kako je to moguće, rekli su da ne znaju??? Poslije toga mi je direktor rekao da će mi uplatiti doprinose kvartalno. Šta to znači? Oprosti ja se slabo razumijem u sve to...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, imam izabran II stup zaboravih...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znaći da ti neče uplačivati mjesečno, nego svaka 4!Nisam sigurna da se to može :? .Ja mislila da se do kraja u mjesecu moraju uplatiti doprinosi?Ako radiš 7. mj, onda je već trebao uplatiti za prvi kvartal!čula sam i da neki fondovi drže dugo luvu i rade s njom prije nego ju stave na tvoj račun. ja recimo imam pbz cro. i nakon 2-3 dana mi sjedne na račun uplata..probaj postaviti pitanje na www.legalis.hr, forum,pitanja iz radnog prava, možda su oni pametniji :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam isto u pbz..pitat ću na onoj stranici hvala puno!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Obaveza doprinosa je mjesečna, a nikako ne kvartalna. Poslodavac je vjerojatno nelikvidan i kasni sa doprinosima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •