Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: promjena poslodavca i komplikacije

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno promjena poslodavca i komplikacije

U 12 mjesecu sam počela raditi kod novog poslodavca, a kod starog imam 14 mjeseci neprekidni radni staž. Zanim me koliko moram imati uplaćenih plaća kod novog poslodavca prije odlaska na komplikacije kako bi ostvarila naknadu u visini plaće i kasnije za bolovanje.čula sam da moram imati min. 2 proknjižene uplate kod novog poslodavca bez obzira što nisam imala prekid kad sam pralazila iz firme u firmu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja nisam kod novog poslodavca imala niti jednu uplaćenu plaću u periodu za koji se računa prosjek (zaključno s mjesecom prije početka komplikacija). Morala sam ispuniti dva obrasca za prosjek plaće, za svakog poslodavca po jedan, s tim da je ovaj drugi nije imao na sebi niti jednu isplaćenu plaću. Nisam još dobila uplatu, ali navodno da je sve u redu.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Znači kad si prešla kod novog poslodavca odmah si otišla na komplikacije?šta si točno od papira trebala od jednog i od drugog kad si otvarala komplikacije?Sorry na tolikim pitanjima, ali da znam šta će mi trebati.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Trebaju ti ispunjeni obrazasci http://www.hzzo-net.hr/obrasci/R1_11.pdf
    iz jedne i druge firme za period 6 mjeseci proje početka bolovanja, a ostalo je standardno (doznaka od doktora, kopija kartice za tekući račun, i mislim da i kopija osobne, ali nisam sigurna). Ako sam nešto zaboravila, nadam se da će me netko nadopuniti.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mogu si isprintati obrazac i nosim ga u firme ili se mora kupiti original?
    U novoj firmi ću imati 2,3 plaće, pa pretpostavljam da oni samo to popune i da je ok??
    Hvala ti svejedno, puno si mi pomogla ninaxy

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Možeš ga isprintati, ispuniti, fotokopirati 3 puta da ne moraš tri puta pisati, i onda dati da ti potpišu sva tri primjerka. Ili kupiš original, koji ima indigo, pa ne moraš fotokopirati, samo pazi da ti potpišu i pečatiraju sva tri primjerka.
    Inače, u HZZO-u više vole originalne obrasce da ne moraju tri puta pisati svoj dio. Ali ja sam bila lijena ići do knjižare.
    Ako u novoj firmi imaš samo npr. 2 plaće, onda ti stara firma popuni samo prvih 4 mjeseca, a ostalo ostavi prazno, a nova za zadnjih 2. Odnosno ako si u jednom mjesecu imala dvije isplate, onda obje firme popunjavaju za taj mjesec. I, pazi, ne radi se o broju isplaćenih plaće do trenutka odlaska na bolovanje, nego do kraja mjeseca prije nego si započela s bolovanjem. Npr. ako ideš na bolovanje od 25. 01. računaš prosjek isplačenih plaća od 01.07. - 31.12.
    Ako te još što zanima, samo pitaj.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ninaxy evo sad sam zvala hzzo i rekli su mi da obadvije firme moraju svaka za sebe ispuniti r1 obrazac ( znaći ne nadopunjavaju se). Stara zadnjih 6 mj što sam radila kod njih, a nova firma već koliko imam uplata kod njih. Mislim da si i ti tako pisala, da si od stare priložila 6 mj, a od nove prazan jer nije bilo uplata??jel ti stigla naknada?zanima me jesi dobila prosjek ili su ipak morale biti min. 2 uplate u novoj firmi ( tako sam čula). Može li se dogoditi da komplikacije dobivaš prosijek, a kad odeš na porodiljni padneš na neku min. naknadu zato što nisi imala kod novog poslodavca niti jednu uplatu?

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Da, ispunjavaš dva obrasca, samo što sam ja mislila da ti stara firma ne ispunjava zadnjih 6 mjeseci kojih si kod njih radila, nego samo za period unatrag 6 mjeseci od kad ti počinju komplikacije. Ovako kako su tebi rekli, ispada da će ti računati prosjek za više od 6 mjeseci. Meni je stara firma ispunila za period od kad sam se vratila s porodiljnog, mislim da je bilo 4 ili 5 uplata. Još uvijek mi nije sjela uplata, pa ne znam sigurno koliko će biti, ali zbog promjene poslodavca - ako nisi imala pauzu u stažu - ne bi se smjela smanjivati naknada, nego se isplaćuje prosjek, do max. 4250 kn, ili koliko je već sada. Moja situacija je kompliciranija jer sam 4 mjeseca trebala koristiti pauzu za dojenje, pa u ubračunu imam po 6 sati dnevno, ali su mi naknadno poništili to rješenje, a trenutačno je u postupku rješavanje žalbe. Ja se iskreno nadam da mi to neće smanjiti naknadu. A isplata mi kasni zato što je njima u HZZO-u trebalo više od mjesec dana da odluče da li ja mogu biti istovremeno na komplikacijama dok je MM na porodiljnom. Dakle, tebi bi sve trebalo biti uplaćeno na vrijeme.
    I, koliko ja znam, nema razloga da ti prvih 6 mjeseci na porodiljnom padne naknada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •