Da, ispunjavaš dva obrasca, samo što sam ja mislila da ti stara firma ne ispunjava zadnjih 6 mjeseci kojih si kod njih radila, nego samo za period unatrag 6 mjeseci od kad ti počinju komplikacije. Ovako kako su tebi rekli, ispada da će ti računati prosjek za više od 6 mjeseci. Meni je stara firma ispunila za period od kad sam se vratila s porodiljnog, mislim da je bilo 4 ili 5 uplata. Još uvijek mi nije sjela uplata, pa ne znam sigurno koliko će biti, ali zbog promjene poslodavca - ako nisi imala pauzu u stažu - ne bi se smjela smanjivati naknada, nego se isplaćuje prosjek, do max. 4250 kn, ili koliko je već sada. Moja situacija je kompliciranija jer sam 4 mjeseca trebala koristiti pauzu za dojenje, pa u ubračunu imam po 6 sati dnevno, ali su mi naknadno poništili to rješenje, a trenutačno je u postupku rješavanje žalbe. Ja se iskreno nadam da mi to neće smanjiti naknadu. A isplata mi kasni zato što je njima u HZZO-u trebalo više od mjesec dana da odluče da li ja mogu biti istovremeno na komplikacijama dok je MM na porodiljnom. Dakle, tebi bi sve trebalo biti uplaćeno na vrijeme.
I, koliko ja znam, nema razloga da ti prvih 6 mjeseci na porodiljnom padne naknada.