-
Let down - clanak na portalu
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...de9d09d4abce43
Malo me zbunila jedna stvar - nigdje se ne spominje držanje bradavice/areole s prstima (kažiprst i srednjak), tzv. škare. Meni su savjetovali taj položaj iz drugog razloga, da bi oslobodila nos bebi, ali sam vjerojatno time zeznula količinu mlijeka jer sam smanjivala let down (koji nije bio prejak).
-
"Škare" ili "cigareta" hvat ne bi trebao biti razlog zbog kojeg se smanjila količina mlijeka, vjerojatno je bilo još čimbenika posrijedi.
-
ispravite me ako grjesim ali nije li lakse prvo malo izdojiti rucno ili pomocu izdajalice tako da djete poslije kad sise nema taj veliki let down :? tj prejali refleks otpustanja mlika
-
Vjerojatno ne, ali u situaciji kad je mlijeka premalo možda je moglo spriječiti povećanje količine usprkos čestom dojenju. A mislim da je i malo skratilo bradavicu pa nije dolazila dovoljno duboko u usta.
-
Ovo što kažeš da je hvat možda smanjio bradavicu i spriječio dobar položaj dojke u ustima je zbilja mogući uzrok problema povlačenja mlijeka odnosno nemogućnosti povećanja njegove količine jer kod neefikasnog sisanja ( a to je upravo ono kad je loša tehnika u pitanju ) dijete može sisati i puno i dugo a da do pravog poticaja dojki za stvaranje mlijeka ne dolazi. Znam točno o čemu pričaš jer ni sama nisam mogla u početku primjenjivati "škare" upravo zbog ravnih bradavica, no poslije, kad ih je M. izvukao, bez problema.
-
A da li se "škare" još savjetuju kao način smanjivanja let-down-a, odnosno usporavanje isticanja mlijeka?
-
Mislim da je bolji savjet ovo sto je napisala Fortuna.
Bit hvata je da se oblik dojke prilagodi obliku bebinih usta (ovalni oblik), a to se bolje postize hvatom izmedju palca i kaziprsta. Osim toga, kod skare hvata prsti ne prate oblik dojke i mogu je jace stisnuti i mozda uzrokovati zastoj u kanalicu.
-
Slažem se s tobom, Nataša, da je pri prejakom let downu ( uz ostale, tehnike, naravno ) bolje malo se izdojiti prije, a to potvrđuju i naši izvori na LLL.
-
Osoblje foruma
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma