Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Let down - clanak na portalu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Let down - clanak na portalu

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...de9d09d4abce43

Malo me zbunila jedna stvar - nigdje se ne spominje držanje bradavice/areole s prstima (kažiprst i srednjak), tzv. škare. Meni su savjetovali taj položaj iz drugog razloga, da bi oslobodila nos bebi, ali sam vjerojatno time zeznula količinu mlijeka jer sam smanjivala let down (koji nije bio prejak).

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Škare" ili "cigareta" hvat ne bi trebao biti razlog zbog kojeg se smanjila količina mlijeka, vjerojatno je bilo još čimbenika posrijedi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ispravite me ako grjesim ali nije li lakse prvo malo izdojiti rucno ili pomocu izdajalice tako da djete poslije kad sise nema taj veliki let down :? tj prejali refleks otpustanja mlika

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Vjerojatno ne, ali u situaciji kad je mlijeka premalo možda je moglo spriječiti povećanje količine usprkos čestom dojenju. A mislim da je i malo skratilo bradavicu pa nije dolazila dovoljno duboko u usta.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo što kažeš da je hvat možda smanjio bradavicu i spriječio dobar položaj dojke u ustima je zbilja mogući uzrok problema povlačenja mlijeka odnosno nemogućnosti povećanja njegove količine jer kod neefikasnog sisanja ( a to je upravo ono kad je loša tehnika u pitanju ) dijete može sisati i puno i dugo a da do pravog poticaja dojki za stvaranje mlijeka ne dolazi. Znam točno o čemu pričaš jer ni sama nisam mogla u početku primjenjivati "škare" upravo zbog ravnih bradavica, no poslije, kad ih je M. izvukao, bez problema.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A da li se "škare" još savjetuju kao način smanjivanja let-down-a, odnosno usporavanje isticanja mlijeka?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da je bolji savjet ovo sto je napisala Fortuna.

Bit hvata je da se oblik dojke prilagodi obliku bebinih usta (ovalni oblik), a to se bolje postize hvatom izmedju palca i kaziprsta. Osim toga, kod skare hvata prsti ne prate oblik dojke i mogu je jace stisnuti i mozda uzrokovati zastoj u kanalicu.

klia avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Slažem se s tobom, Nataša, da je pri prejakom let downu ( uz ostale, tehnike, naravno ) bolje malo se izdojiti prije, a to potvrđuju i naši izvori na LLL.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Fortuna, hvala na natuknici o kratkom rucnom izdajanju prije podoja - autorica teksta to nije izricito spomenula (osim micanja beba s dojke, i pustanja da mlazovi "odu" u rucnik), a meni je promaklo da fali, kad sam citala tekst prije stavljanja na portal

Evo ubacila sam sada...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •