Ab ovo: nosim naočale od 5. godine. Moji starci su prvo primijetili da se mrštim dok gledam televiziju, i budući da nitko u obitelji tada nije imao problema s vidom, nisu me vodili na pregled nego su me stalno podsjećali da nek se ne mrštim i neka normalno gledam. Uozbiljili su se kad su skužili da ja stvarno ne vidim na daljinu: jednom sam nešto čekala sa starim u autu na parkiralištu i u prigodnoj igri nisam vidjela pročitati registracije na daljim autima koje je on vidio. Otada redovito posjećujem oftalmologe i imam iskustva s njima odmalena. Neki su pristupačniji, neki su strogi, neki stručni, neki totalno zabrljave.
Kako su krenuli kraći dani i više boravimo u kući, moja starija cura često gleda televiziju i to izgleda ovako. Odlučili smo da odemo na pregled vida.
Moje dijete je prilično plaho. Ne voli strance, pogotovo one koji joj ulaze u osobni prostor. Imali smo veliki problem na sistematskom pregledu za vrtić kad nije htjela leći i dopustiti pedijatrici da joj prepipa trbuh. Pregled grla i ostalog prošao je valjda samo zato jer smo o tome prije pregleda puno pričali i cijelo vrijeme je držali za ruku.
Mislim da ne bi imala problem s nošenjem naočala. Nedavno rekla da bih ih rado nosila. Čini mi se da se tu poistovjećuje sa mnom, pa je tim lakše.
Dakle, tražim ofralmologa koji je child-friendly, pristupačan i simpatičan. I naravno, koji je stručan. Preferiram Pulu, ali može i Zagreb (vidjela sam već neka zagrebačka imena tu na Forumu).
Zanimaju me vaša iskustva sa cijelim tim procesom, od pregleda do (ne)zadovoljstva zbog nošenja naočala kod vašeg djeteta.
Usput, znate li kojeg optičara koji ima dobrih okvira za djecu, fora, guba, šarenih i veselih?