Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: vid, okulist, naočale - iskustva, molim

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno vid, okulist, naočale - iskustva, molim

Ab ovo: nosim naočale od 5. godine. Moji starci su prvo primijetili da se mrštim dok gledam televiziju, i budući da nitko u obitelji tada nije imao problema s vidom, nisu me vodili na pregled nego su me stalno podsjećali da nek se ne mrštim i neka normalno gledam . Uozbiljili su se kad su skužili da ja stvarno ne vidim na daljinu: jednom sam nešto čekala sa starim u autu na parkiralištu i u prigodnoj igri nisam vidjela pročitati registracije na daljim autima koje je on vidio. Otada redovito posjećujem oftalmologe i imam iskustva s njima odmalena. Neki su pristupačniji, neki su strogi, neki stručni, neki totalno zabrljave.
    Kako su krenuli kraći dani i više boravimo u kući, moja starija cura često gleda televiziju i to izgleda ovako. Odlučili smo da odemo na pregled vida.

Moje dijete je prilično plaho. Ne voli strance, pogotovo one koji joj ulaze u osobni prostor. Imali smo veliki problem na sistematskom pregledu za vrtić kad nije htjela leći i dopustiti pedijatrici da joj prepipa trbuh. Pregled grla i ostalog prošao je valjda samo zato jer smo o tome prije pregleda puno pričali i cijelo vrijeme je držali za ruku.

Mislim da ne bi imala problem s nošenjem naočala. Nedavno rekla da bih ih rado nosila. Čini mi se da se tu poistovjećuje sa mnom, pa je tim lakše.

Dakle, tražim ofralmologa koji je child-friendly, pristupačan i simpatičan. I naravno, koji je stručan. Preferiram Pulu, ali može i Zagreb (vidjela sam već neka zagrebačka imena tu na Forumu).
    Zanimaju me vaša iskustva sa cijelim tim procesom, od pregleda do (ne)zadovoljstva zbog nošenja naočala kod vašeg djeteta.
    Usput, znate li kojeg optičara koji ima dobrih okvira za djecu, fora, guba, šarenih i veselih?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je, od strane mog pedijatra kojeg izuzetno cijenim, preporučen Sv. Duh koji ima izuzetno stručne oftalmologice, dr. Dorn i Dorešić.
    Na pregled se dugo čeka (otprilike mjesec i pol dana), bar je tako bilo prije dvije godine.
    Svoje dijete sam vodila zbog sumnje na povremeni strabizam (koji je isključen) ali joj je tom prilikom rađena i provjera eventualne dioptrije. Atropinskim kapima? Jesam li sad lupila? Uglavnom onim "otrovnim kapljicama" što se meni tada činilo prestrašno, ali, unatoč oooogromnoj gužvi, neljudskoj čekaonici koja je veličine omanjeg špajza, prema mojoj klinkici su se ponijeli (dr. Dorešić) zaista ljubazno, dosjetljivo i s uvažavanjem. A imala je samo godinu i pol. Sjećam se onog doll's head pregleda i svih ostalih koji su izvedeni brzo (jer je bila uplakanaaaa) i stručno (fakat mi je sve što radi objašnjavala usput).
    Mislim da bi s tvojom Mudricom išlo glađe. Ipak je starija, a doktorica je susretljiva, stvarno je bila. Čak je i pričekala neko vrijeme dok malo nije upila okolinu. Nije se odmah sručila na nju.
    Svejedno se nadam da odličnih liječnika imaš i bliže sebi. Ipak bi ti bilo lakše.
    A možda ti je Mudrica samo malo ljuta na onoj slici?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nije ljuta, stalno tako gleda televiziju.
    Ma znam tu tehniku, usavršila sam je i sama .

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo nedavno bili kod dr Dorn, i ne znam što bih rekla, dal je bila neljubazna jer sam ja bila živčana od čekanja i gužve u stvarno "špajzi" od čekaone, sa djetetom koje ne hoda i koje je 2 sata bilo na rukama. Kapali smo atropinske kapi kući tad smo odredili dioptriju. naočale će uskoro dobiti, pa i mene zanimaju dobre optike.
    AdioMare-jel ste dobili tako mali naočale? jel dijete htjelo nositi?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Školjkica prvotno napisa
    mi smo nedavno bili kod dr Dorn, i ne znam što bih rekla, dal je bila neljubazna jer sam ja bila živčana od čekanja i gužve u stvarno "špajzi" od čekaone, sa djetetom koje ne hoda i koje je 2 sata bilo na rukama. Kapali smo atropinske kapi kući tad smo odredili dioptriju. naočale će uskoro dobiti, pa i mene zanimaju dobre optike.
    AdioMare-jel ste dobili tako mali naočale? jel dijete htjelo nositi?
    Nama je sestra u ordinaciji kapala kapi, ja se nisam doma usudila .
    A naočale nismo dobili, jer joj dioptriju nije potvrdila. Ja sam samo molila Boga da sve skupa možemo odgoditi za (bar) godinu dana kad će biti maaalo starija, jer ona u toj dobi, ni u ludilu, nije željela imati naočale na nosu. Sunčane bi skidala isti moment kada bismo joj, u tih mjesec i pol dana čekanja do pregleda, znali staviti. Tako se ponašala sa svim na glavi: od kape i špangice do naočala. Dok mi kolegica s posla kaže da ona poznaje blizance koji su već od te dobi obojica imali naočale i prilagodili su se, po onom što sa strane možeš vidjeti, skroz dobro.
    Ma, ja vjerujem da bi i naša tvrdoglavica nosila da je morala, postoji negdje, valjda, već razrađena taktika kako jednoipogodišnjem djetetu staviti i zadržati naočale na nosu .

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Dr.Dorešić na Sv.Duhu-super doktorica, a i sestre su fenomenalne. Dugo se čeka (mi ugovorili kontrolu u 9. tek za 1. mj.).
    Problemi su isto počeli s mrštenjem: dijagnoza -2.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo samo prvi pregled obavili kod doktora. s obzirom da je u pitanju samo dioptrija, nema nikakvih drugih problema, dioptriju provjeravamo kod jednog starog iskusnog opticara.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

podižem

korason avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Da ne otvaram novu temu, prikeljit cu svoje pitanje ovdje:
    Moj sin ima 2 godine i 3 mjeseca. U zadnje vrijeme se brinem da ga nesto okice bole, no svi me uvjeravaju da umisljam. Cesto zmirka okicama, ja mislim da mu smeta svjetlo a ostali ukucani misle da oponasa mene (ja sad nosim lece i prije naocale od djetainjstva i kad mi se oci umore od leca zmirkam, moguce da je njemu to fora pa oponasa). Takodjer, cesto me trazi da poljubim okice, cak i nocu, a inace trazi da se poljubi samo i iskljucivo ako ga nesto boli, npr. ako padne pa trazi da ljubim koljeno, da ne boli.
    Trazila sam uputnicu za okulistu, receno mi je da se dugo ceka na pregled, da se narucim ili u Klaicevu ili u Vinogradsku.
    Sto biste mi preporucili, kamo da se narucimo? Meni se sad cini boljim izborom Klaiceva, jer se tamo ipak radi s djecom, ali opet ne mora znaciti da su tamo lijecnici bolji s djecom...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •