Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Bronhitis - savjet

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Bronhitis - savjet

Znam da ima već dosta o bronhitisu ali zanima me još nešto. Do sada mi ni Niko ni Mara nisu imali bronhitis pa nemam iskustva s tim. Mara je prije 5 dana zakurila i sve je izgledalo kao obična viroza, temp, kašalj, šmrckanje. Jučer je malo gore zvučao taj kašalj pa ju je MM odveo pedici. Rekla je da je početak bronhitisa i dala joj Ventolin (znam da nije dobar) i Panatus. Poslao ju je na vađenje krvi i sedimentacija je 47. Zato joj, kaže, treba Klavocin. Nemam iskustva s antibioticima jer smo ih uzimali (Niko) samo 2 puta i to za upalu uha. Da li se uvijek za povišenu sed daje antibiotik i da li smo to sve skupa drugačije mogli riješiti. Ona je dosta klonula, svako malo spava, brzo se umara, jako kašlje, temp je danas počela padati. Čistimo nosić sa fiziološkom i natačemo se tekućinom. Kada sam joj spomenula inhaliranje rekla je da nije potrebno. Napominjem da to nije naša pedica već zamjena jer klasika kad vam treba pedica je na godišnjem a u zamjene nemam baš povjerenja....

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Povišena temperatura, povišena sedimentacija i zato je dobila antibiotik.
    Inače kod bronhitisa, svaki doktor ima svoju filozofiju.
    Ali, moj lavić nije nikada dobio antibiotik uz bronhitis, ali nije imao ni povišenu temperaturu, ako bi se uz brohnitis našla i kakva bakterija u brisu, e onda bi ipak dobio antibiotik.
    Sirup Ventolin je pretežak za djecu, i ne kužim zašto bi joj trebao sirup, a ne treba joj inhalacija.
    No, koliko god imamo iskustva s bronhitisima još uvijek mi neke stvari nisu jasne, a to u prilog teoriji da sve ovisi o doktoru i njegovom pristupu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Njurgala sam kad je spomenula Ventolin ali nije se dala, a ja sam neiskusna i neinformirana da bi ga na svoju ruku odbila uzeti tj. dati.
    Nešto malo sam stigla pročitati na netu o bronhitisu ali nigdje se ne spominje ovako visoka sedimentacija....to me malo zbunilo.Ili je to ok? Ma ne znam ni sama....

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nani, a kakvi su joj leukociti? Ako su joj visoki (preko 10 nečega) onda definitivno mora piti antibiotik (tako su mi objasnili).

Koliko ja mislim antibiotik ti je doktorica dala iz straha da se sve ne spusti na pluća. Kod male djece se to vrlo često dešava.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eh da...a da kupiš onaj inhalator? Imaš topic na tu temu...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Leukociti su joj 10,6....onda je valjda zbog toga. Ma da je meni moja pedica tu, ja bi nju izdavila umjesto vas.
    A kad sam ovoj spomenula inhalator rekla je da nije potrebno....pa si ti sad misli.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda kao moja nije znala dozirati Ventolin za inhalator.

Antibiotik se daje i za prevenciju kad je dijete tako puno šlajma, da budu 'pokrivene' eventualne upale.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Može još jedno pitanje za iskusne: da li kad padne temperatura možemo vani (nakon dan-dva) ili moramo biti doma dok kašalj ne prođe. Moji su me ispilili da ne može nigdje dok kašalj ne prođe....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

sto da ne
    Cim prestane temperatura, najbolje je izaci vani na svjez zrak

Nani, Sami ima velikih problema sa bronhitisom. Doduse kod njega je virusni bronhitis i doktor nam je rekao da je najbolje izaci na svjez zrak i sto vise hodat.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    Može još jedno pitanje za iskusne: da li kad padne temperatura možemo vani (nakon dan-dva) ili moramo biti doma dok kašalj ne prođe. Moji su me ispilili da ne može nigdje dok kašalj ne prođe....
    Možeš van i pod temperaturom, ako se dijete dobro osjeća.
    I ne među drugu djecu, naravno.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    Meni je pedijatrica rekla kad je mala imala bron. da baš onda treba ići van jer vlažni zrak pogoduje nosu i dišnim putevima dok onaj suhi u stanu nije dobar da se u njemu stalno boravi. A s temp. ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad je bronhitis u pitanju ili bilo kakav kašalj, potrebno je izlaziti van (znaš ono sa boravljenjem na moru, među borovima itd itd?) i dijete se treba kretati, jer pogoduje dišnim putevima i pogoduje tome da se sluz ne spušta na pluća...(laički rečeno)..

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Thanks, tako sam i mislila....

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može još jedno pitanje za iskusne: da li kad padne temperatura možemo vani (nakon dan-dva) ili moramo biti doma dok kašalj ne prođe. Moji su me ispilili da ne može nigdje dok kašalj ne prođe
    onda mi ne bi izlazili s bronhitisom moze i u vrtic ako je spazmatski, pod kontrolom , jer nije ni zarazan ni nis. mi idemo van uvijek osim ak je neomcna od temp. ili je temp visoka...zrak zrak i samo zrak...

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj je mali kad je krenuo u jaslice imao bronhitise svaka 2 tjedna. probali smo sa homeopatijom, bez nekog velikog učinka. nekad bi dobio antibiotik, nekad ne, ovisi. nekad bi otišlo na uho, užas. uglavnom, on bi nakon bolesti još tjednima i mjesecima kašljao, katastrofa, i onda sam, pričajući sa drugim mamama dok smo bili na moru saznala za jednu odličnu biljnu ljekarnu u Zadru- Jerkin i imaju najbolji sirup na svijetu za kašalj i bronhitis-Bronharkin. mali je prestao kašljat u roku tjedan dana. sirup je isključivo prirodan, bez kemije, aditiva i sl. i dobrog je okusa .
    može se davati i preventivno.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zaboravila sam dodati, oni sami rade taj sirup, i nije nešto šuć-muć nego ima i br. odobrenja od zavoda za farmaciju bla bla. znam da ima skeptičnih mama. ja sam bila toliko očajna sa tim bronhitisima da nisam više znala šta ću. doma imam sve živo, od sintetike do prorodnih stvari, i puno homeopatije. još mi jako pomaže i homeopatski pripravak-Sinus releif, kad nosić jako curi, pogotovo kad je žuto-zeleno.
    Aromaterapija obavezno, frendica koja radi u jednoj ljekarni mi napravi kapi za lampicu i super.( eukaliptus, bor, i neznam šta još stavlja ali jako fino miriši....)
    ventolin ne volim, on ima samo trenutni učinak da proširi bronhije...a moj je i prevelik za baby-haler...više se ni neda inhalirati..i uvijek idemo van, samo ne kad je magla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •