Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: čišćenje antilop kože?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno čišćenje antilop kože?

Imam komplet: suknja, sako, jakna od gužvane antilop kože bež boje. I sve je bilo lijepo dok se orukavlje i reveri nisu zaprljali od nošenja. Budući je navedeno da se čisti isključivo u profesionalnim čistionicama suhim pranjem, ne usudim se sama eksperimentirati sa dragim mi komadima odjeće. Pokušavala sam u Rijeci pronaći kakovu čistionicu koja bi mi očistila antilop, ali ne nađoh ni jednu koja bi mi očistila kožni komplet. Molim vas, ukoliko znate neku čistionicu kože bilo gdje po Lijepoj Našoj, a koja bi bila kadra očistiti mi valjano antilop kompletić, preporučite mi. Ili, ako već ne znate nikoga tko bi to učinio profesionalno, a imate iskustva s čišćenjem antilop kože, savjetujte mi što da činim. Thanks.

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možeš probati sama sa komadićem prave kože, iste ili slične boje. Onim hrapavim dijelom trljaš kao sa krpicom, bez ikakvih dodataka. Princip je takav da čista koža pokupi na sebe masnoću i zmazanoću. Ako neide, možeš probati sa super finim brusnim papirom, ali vrlo nježno. To je agresivna metoda, jer doslovce stružeš zmazani dio. Oprez!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Thanks na savjetu, pokušat ću ukoliko ne nađem nekakovu profesionalnu kemijsku čistionicu za kožu.
    Rekoše mi u Rijeci, majstor koji reparira krzna, da je antilop lijep, no za jednokratnu upotrebu
    Meni žao bacit tri komada odjeće koje volim jer su lijepa i poprilično ih svojedobno platih, ne razmišljajući pri tom kako li ću to i očistiti kad se zaprlja. Unatoč tome što sam posebno pazila na taj dio garderobe, vidi se zmazano od nošenja.
    Još jednom hvala na savjetu, toga se ne bih bila sama sjetila.

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema na čemu, po nekim stvarima se vidi da MM radi s kožom....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •