Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Domaći sokovi

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Domaći sokovi

Što mislite kad se mogu bebama davati sokići iz kućne proizvodnje? Naime, nama baka pravi fine guste sokove na razrjeđivanje od drena, malina, jabuka. Sadrže samo voće i šećer. Znam da šećer nije dobar za bebe, al onak malo, čisto da se oboji vodica? Inače, cure će sad 8 mj.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Šećer ima molekularnu strukturu sličnu alkoholu i stvara emocionalnu i kemijsku ovisnost. H. i M. Diamond ('Fit for Life') navode: 'Kad bi se samo polovica onoga što je poznato o šećeru znalo o bilo kojoj drugoj tvari koja se koristi kao prehrambeni aditiv, ta bi tvar bila smjesta zabranjena za ljudsku prehranu'. Šećer (i druge rafinirane tvari) lišava tijelo vitamina B, kalcija i drugih minerala, te naglo povećava proizvodnju kiseline i inzulina.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Apri, od kud je ovo? Zanima me opširnije

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

E, pa mi smo onda u problemu. Sara hoće piti samo one bebi čajeve. Od vode je žedna (usta joj budu jako suha koliko god da je popije) i ja stvarno nemam pojma što da radim. Možda da joj probam kuhati čajeve bez šećera ... ali što ću onda s teinom?!? Uh.
    Molim savjet.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Isto tako i moje cure, neće čistu vodu, nikako. Mislim, ako stavim na 2 dcl vode mrvicu soka, da oboji vodu, jel to tako strašno? Ako je, kad onda može, s godinu dana?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Radije onda napravi sok od jabuke tako da ju naribaš i iscijediš. Ako imaš sokovnik, lakše je, ali ako ne, možeš na ovaj način. Tu ne stavljaš šećer.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj branka1 prvotno napisa
    Apri, od kud je ovo? Zanima me opširnije
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=202&Show=2080

tekst je u potpunosti preuzet od autorice, Kosjenke Muk

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam sokovnik i prvim im sokove. Jedini je problem što ti sokovi ne mogu stajati, jabuka npr. potamni nakon 10 min. Ili mogu? Jer recimo, nekad im jedna bočica traje po 2, 3 sata? Jel to ok?

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

i mi pravimo sokove na sokovniku od domaćih jabuka, mrkvica, i pustim ga po 1-2 sata ukoliko ga ne uspije popiti odmah. nisam primjetila razliku u okusu, ali ni u boji. osim ako nema kakvih kemijskih promjena???moja obožava vodu, ali i ovako spremljene sokiće. mljac. i to mora piti na čašu, jer je onda jako velika...

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja stalno tvrdim da je stvar navike! Meni su od pocetka davali sokice i cajice i sad mrzim pit vodu,pijem je na silu jerbo znam da je zdrava. A to da voda ne utazuje zed mi je nevjerojatno zbunjujuce,nikad cula! :?
    Bubi dajemo samo vodu i obozava je. Neki dan sogorica nam je dala sok od jabuke,bez secera..totalno me strah ponudit to Bubi..sta ak to zavoli i odbije vodu?! U nedoumici sam trebaju li joj sokovi?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa vjerojatno će u životu probati koji sok, koliko god se ti trudila da pije vodu.... i da, više će joj se svidjeti. Ja to riješim sa mojom šestogodišnjakinjom: Mama ja bi soka. Nema, popij vode! I popije....
    Sok ne držim na vidljivom mjestu, pa se ni ne sjeti... On većinom služi za goste i većinom je domaće proizvodnje... Ovo za bebe sam pitala jer stvarno puno papaju, a piju jako malo tekućine (vode). Sad im ubacim mrvicu soka i bolje ide...
    Nije mi jasno kako vam sokovi iz sokovnika ne potamne? Pogotovo jabuka?

DaDo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

suzyem, potamne malo, ali ne toliko da bih se oko toga zabrinjavala. a mislim da je sok uz jelo bebačima dobar jer im povećava iskoristivost željeza iz hrane.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno RE:

Moja H ne voli voce, cak je bilo faza da i po mjesec,dva nije htjela ni komadic, nikakvoga. Ja sam svakodnevno ribala i cijedila jabuku i naranacu, i mijesala samo s vodom. Zasto ne, pa to nije kupljeni, zasecereni sok, isto je kao i da je pojela vocku. (naravno, nije pojela i hranjiva vlakna, ali sok iz voca je).

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj suzyem prvotno napisa
    Pa vjerojatno će u životu probati koji sok, koliko god se ti trudila da pije vodu.... i da, više će joj se svidjeti. Ja to riješim sa mojom šestogodišnjakinjom: Mama ja bi soka. Nema, popij vode! I popije....
    Sok ne držim na vidljivom mjestu, pa se ni ne sjeti... On većinom služi za goste i većinom je domaće proizvodnje... Ovo za bebe sam pitala jer stvarno puno papaju, a piju jako malo tekućine (vode). Sad im ubacim mrvicu soka i bolje ide...
    Nije mi jasno kako vam sokovi iz sokovnika ne potamne? Pogotovo jabuka?
    Viš, kod nas je situacija takva da mog trogodišnjaka nekad moram nagovarati da popije sok jer je naučen na vodu i nije rijetkost da me nakon soka ipak traži još i vodu

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MalaSirena,znaci moguce je! To je moj cilj!

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

off topic: molim da me prosvjetlite-
    kakva je razlika izmedu kupovnih sokica za bebe i soka za odrasle? Oba su 100% voce (i pitam za te 100%-tne) bez dodatka secera. Osim u cjeni (znam da ce prvi odgovor biti profit) i ambalazi, drugo je sve isto, tj. sasav. :?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jesi li sigurna? Imam tu jedan Cappy sok i u sastavu je: regulator kiselosti-E 330, zgušnjivač-E 412, Bojilo-E 160... nemam ni jedan dječji sokić, ako imaš napiši sastav...al mislim da nisam vidjela E-ove, ili sam u krivu?

rula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

osim limunske kis. koji je oni zovu vit C (a nje ima i u djecijim), voda i 100% voce (koncentrirano) drugo nema nisto. Doma imam samo 100% jagoda (za odrasle) i pise:
    kasa od jagode, kasa od jabuke, voda, koncentrirani vocni sok jabuke. Bez dodataka secera, konzervanasa, boja i aroma.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ema pije vodu i jede voce. I ja sam zadovoljna

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja prijateljica maloj od 16 mjeseci daje puno sviježeg narančinog soka iscjeđenog ali nerazrjeđenog ! vjerovatno je to zdravo ali nije li "prežestoko " za želudac? moja neće kad osjeti kiselost a stavila sam i malo vodice....

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A sad zavisi koliko je to puno... vjerojatno ne pije narančin sok cijeli dan... a mislim da djetetu to ne paše već bi skužila...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa pitat ću je koliko recimo dnevno popije tog soka ali znam da je rekla da sad kupuju po 13 kg naranđi !!!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Domaći sokovi

Što mislite kad se mogu bebama davati sokići iz kućne proizvodnje? Naime, nama baka pravi fine guste sokove na razrjeđivanje od drena, malina, jabuka. Sadrže samo voće i šećer. Znam da šećer nije dobar za bebe, al onak malo, čisto da se oboji vodica? Inače, cure će sad 8 mj.
    Nisam da se bebama daju sokovi, ali ja bi starijem djetetu radije dala fini domaći sok na razrjeđivanje nego bilo koji kupovni.
    Moja mama radi mrak sok od bazge, a sline mi cure na spomen domaćeg soka od maline...

Nisam naravno da se djeca nalijevaju s tim, ali u umjerenim količinama mi je ok.
    Kakav je to sok od drena?

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel znaš što je dren? Zdrav ko dren?
    Šalim se, sok je predivan i prezdrav... crven, gust....
    Dren se bere na obroncima Velebita, raste u čistoj prirodi, tu kod nas ga ima jako puno... zato sam mislila da je ok im dati da popiju povremeno, što i dajem, idealan je recimo kad imaju proljev, onda ga piju malo više i riješi ga za čas!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj rula prvotno napisa
    osim limunske kis. koji je oni zovu vit C (a nje ima i u djecijim), voda i 100% voce (koncentrirano) drugo nema nisto.
    Limunska kiselina (E330) NIJE vitamin C. Vitamin C je askorbinska kiselina.

E330 nije škodljiv. Ali nije vitamin.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Pina prvotno napisa
    Ema pije vodu i jede voce. I ja sam zadovoljna
    I moja Ema. Sad joj češće skuham čaj od kamilice u rinfuzi i dodam mrvicu meda. I to popije, ali voda je zakon.
    Voli i sokove, ali je joj baš ne dam.

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel znaš što je dren? Zdrav ko dren?
    Šalim se, sok je predivan i prezdrav... crven, gust....
    Dren se bere na obroncima Velebita, raste u čistoj prirodi, tu kod nas ga ima jako puno... zato sam mislila da je ok im dati da popiju povremeno, što i dajem, idealan je recimo kad imaju proljev, onda ga piju malo više i riješi ga za čas!
    Što ćeš, ja sam ti dijete asfalta.
    Da li raste na drvetu?...Možda onda ipak znam što je to.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Je, raste ti na drvetu, plod mu izgleda kao šipak... ma nisam ni ja znala što je to dok nisam doselila u ovo područje.... uglavnom od njega se pravi sok, pekmez i liker

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Je, raste ti na drvetu, plod mu izgleda kao šipak... ma nisam ni ja znala što je to dok nisam doselila u ovo područje.... uglavnom od njega se pravi sok, pekmez i liker
    Kod na su prigorju, dren zovemo drijenak. Cvate u rano proljeće i ima sitne izrazito žute cvjetiće. Sad ga ima po parkovima, a nekad ga je bilo puno po voćnjacima. Na Cvjetnu nedjelju smo to obavezno nosili u crkvu (kao u Dalmaciji maslinove grančice).
    Pekmez

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ispravak: "Kod nas u Prigorju..."

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •