Pomoć! Naš mališa ima godinu dana i još ne želi jesti ništ osim cike! Hoće malo kruha, dvopeka, banane, suhu smokvu i šljivu i malo jogurta. Ali sve u tako malim količinama! I još je problem što ne kaka po 7 dana pa mu ne smijemo davati ni kruh ni dvopek ni bananu, tako da mu se jelovnik svodi na pola šljive, pola smokve, mrva crnoga ili kukuruznog kruha i 3 žličice jogurta, tu i tamo malo vode ili čaja ili vode od kompota. I naravno, cika non-stop, noću svaka 2 sata, po danu malo rjeđe. Kako da ga ostavim ikome na čuvanje duže od 2 sata? Umrit će mi od gladi i tuge za mnom, odnosno cikom?!
Na ovom topicu se dosta pisalo o malim nejelcima pa pročitaj malo što su mame pisale.
Da te utješim, ni moja cura nije jela skoro ništa, a onda se to promjenilo, doslovce preko noći je počela jesti, sa skoro 14 mjeseci.
Ako je inače zdrav i dobro napreduje nemaš mjesta za brigu, oni sami najbolje znaju kada su zaista spremni za "pravu" hranu.
Ajme, još jedna. Moj mali je jeo do prije nove godine - i prestao. Mislila sam bit će od viroze, zubiju.. Viroza prošla, zub izbio a on još uvijek samo na kruhu, keksu i sisi. LUDA SAM JER VEĆ RADIM!!!! Malo mi je lakše kad vidim da nisam jedina mada znam da ti to puno ne pomaže.
[quote="tetchan"]Pomoć! Naš mališa ima godinu dana i još ne želi jesti ništ osim cike! Hoće malo kruha, dvopeka, banane, suhu smokvu i šljivu i malo jogurta. Ali sve u tako malim količinama! I još je problem što ne kaka po 7 dana pa mu ne smijemo davati ni kruh ni dvopek ni bananu, tako da mu se jelovnik svodi na pola šljive, pola smokve, mrva crnoga ili kukuruznog kruha i 3 žličice jogurta, tu i tamo malo vode ili čaja ili vode od kompota. I naravno, cika non-stop, noću svaka 2 sata, po danu malo rjeđe. Kako da ga ostavim ikome na čuvanje duže od 2 sata? Umrit će mi od gladi i tuge za mnom, odnosno cikom?![/qu
Bok, i moj mali slatki mišić nije kakao po nekoliko dana, dok mi pedijatrica nije rekla da je on ustvari gladan. To je bila živa istina. Čim sam ga uspijela najesti,manje je cikao odnosno rjeđe od svaka dva sata i počeo je lijepo kakati svaki dan i po dva puta. Nevjerojatno ali istinito. :D Još cika dva puta dnevno i ima 14 mj.Nađi neki način da ga najedeš.Znam da je teško jer mi prevrnemo cijelu kuću za pojesti zdjelicu juhe i njokića, ali tako je to.