-
Hitno! Ne dojim zbog povraćanja i proljeva
Tako su mi savjetovali liječnici. Prije 2 dana je D. počeo povraćati, dehidrirao, navečer primio infuziju, od te noći imao jak proljev, tijekom dana primio još 2 infuzije, bili u bolnici do jutros, danas je pospan iako konačno bez fibre i pojeo je MALO čokolina na čaju i dvopeka na šipkovu čaju. Sad sam mu pripremila rehidromix jer me strah da opet ne dehidrira jer spava skoro od 11 h, sa dva tri buđenja a tada je skroz malo pio...
Traži mliko, a ja mu ne dajem jer su mi strogo zabranili...doduše, ti isti su mi još svašta glupog rekli za dojenje
ljuta sam al nemam vremena ni snage ovaj tren na njih rasipat energiju. Što je sa dojenjem, D ima 2 godine???
Hvala
-
Osoblje foruma
Stvarno ne razumijem zašto su ti zabranili dojenje... To bi mu bilo super jer bi nadoknađivao izgubljenu tekućinu...
Koji je uzrok povraćanju?
-
-
Probudija se, dala sam mu dva tri gutljaja, nisam izdržala, jer da se naglo ne nalije...malo mu je odmah krulija želudac. Dala sam i malo rehidromixa, 2-3 žličice
-
Opet sam ga podojila. Brine me što je malaksao, strah me je dehidracije, ne traži pit za razliku od dosad...
Dobra svar je da nije imao proljev u pravom smislu riječi još od sinoć, danas je slabo piškio, al ipak je nešto, pa računam da ne gubi tekućinu. možda je sad premoren
-
Razlog povraćanju i proljevu još ne znaju, jučer mu je sve išlo na analizu-stolica, urin, krv, sutra su nalazi - valjda
Sumnjaju na gastro...nešto, dali nam listu ishrane za akutne proljeve predškolske djece
Dojenje ne spominju kao takvo nego preporučaju zamijeniti REDOVITE MLIJEČNE OBROKE KOD MALE DJECE adaptiranim mlijekom jedne marke, mlijekom od soje jedne marke ili surutkom jedne marke
U veće djece se kao može izostaviti mliječne obroke dok se stolica ne normalizira
Dakle, za njih dojenje kod predškolske djece po defaultu ne postoji
-
joj makita, tako mi je zao kroz sto prolazite
drzi se, oni zbilja nisu normalni, da mlijeko jedne marke je bolje od majcinog mlijeka? , uzas jedan, neznalice jedne, odmah mi dodje, uh uh
drzi se! zovi ako sto treba, savjet, podrska....
-
Hvala
Evo ruga mi se MM da pišem samoj sebi
Kažem, glavno da smo doma, javit ću šta se zbiva, idem sad malo odmorit
-
Nadam se da nije ništa strašno i da će brzo proći. Ti samo nastavi s dojenjem i nikad nemoj sumnjati da mu s time radiš neko zlo, to što dijete pije mlijeko ne smanjuje broj stolica ali isto tako ne produljuje tijek bolesti. Ako i bude jeo samo dvopek i slićno i dalje će imati proljev dok god virus ne izađe iz crijeva. Hraneći ga svojim mlijekom stvaraš situaciju da se sluznica crijeva prije oporavi ako dobiva raznoliku hranu, a ne samo klasićnu "bolničku" dijetu za vrijeme proljeva.
Malo me zabrinjava ovo što si napisala da je dijete malaksalo. Dali ima temperaturu? Podočnjake? Suhi jezik? Jer on mora piti, puno, puno i to najbolje da skuhaš čaj od šipka u koji dodaš rehidromiks da mu vrati elektrolite koji se gube kod proljeva i naravno doji što više i koliko god on želi jer stvarno u tome nema ništa loše.
Uh, kad ovo čitam sjetim se svog Domija koji je završio tjedan dana u bolnici zbog salmonele, bilo je prestrašno, imam traume.
Držim fige da sve dobro prođe.
-
Makita vjerojatno se radi o virusnom gastroenterokolitisu s kojim su preplavljeni vrtići, škole, bolnice i ine ustanove. Mi smo ga svi redom imali doma prije cca mjesec i pol. Tina sam dojila punom parom tih dana baš zato da mi ne dehidrira. To ti treba biti glavna briga, a ne kojekakve dijete (to su zastarjeli savjeti). Držite se, neće dugo trajati. No može mu još neko vrijeme zaostati mekša stolica dok se sluznica crijeva ne oporavi.
-
Makita slobodno doji, emo sto ce dijete tako unijeti nesto kalorija u organizam, em si sigurnija da nece dehidrirati.
100% sam sigurna u to. Mi smo ljetos prosli salmonelu, proljev je trajao dugo 7, 10 dana, ne sjecam se i jos cijeli mjesec 3-4 stolice dnevno. Filip je doslovno visio na cici taj prvi tjedan (jos je i temperaturu imao).
Nista ne mijenja sto pije, jer ce kakati dok se ne rijesi napasti u crijevima (ili zelucu). Tvoje mlijeko mu moze samo pomoci.
Kakva dr brija
-
-
Makita ~~~~~~~~~~~~~~~~ oboma.
Samo vi ustrajte u dojenju. Naravno da postoje kontraindikacije za dojenje - ali kako to nisu utvrdili nema smisla da ne dojite. Tvoje mileko nije isto sto i mlijecni obrok. Kako ne postoji napravak koji je za tvoje dijete bolji od tvog mlijeka smatram ljekarski savjet cistom nebulozom.
I sama sam bila u slicnoj situaciji gdje ljekari dojenje smatraju necim nepouzdanim. Sve sto nema cc mjeru je nekontrolisano. Ja sam ponudila da vagam dijete prije i poslije poroda i da vagam pelene u roku od 24h. Tako smo mogli da utvrdimo balans IN-OUT. Mada sam napomenula da to nista ne znaci jer je kakvoca mog mlijeka promjenljiva i nepoznata. Slozili smo se da je najbitnije da ne dehidrira i da idemo razgovarati o problemu nakon 24h.
-
Evo i našeg iskustva!Mi smo odležali na zaraznoj zbog nekog enterovirusa koji je ujedno izazivao proljev a naknadno i povraćanje...Doktor mi je dozvolio da ostanem s malim upravo zato što sam dojilja i savjetovao mi da što više dojim. Nakon što smo došli doma, učinilo mi se da se stanje pogoršalo, otišli smo do naše pedice da nam procijeni dehidraciju...rekla je da je blago dehidriran i preporučila rehidromix (najmanje pola litre) kroz četiri sata...To je kod nas bila nemoguća misija, nije išlo ni na žličicu, ni na kapaljku ni nikako..Odlučila sam cicu nuditi svakih deset minuta i ako se stanje ne popravi sutradan jurim u bolnicu..Tako je i bilo..svakih 10 minuta cugnuo je par gutljaja (tako je bolje da ne povrati zbog veće količine) i već sutradan se primijetilo znatno poboljšanje..Nadam se da ste već danas bolje...Pusa i čuvajte se!
-
Doji samo i dalje, ali nemoj davati ništa slatko od hrane, tipa čokolino, keksi i slično, a ni ništa mliječno (s kravljim mlijekom) ni masno. Najbolje ti je skuhati rižu na skroz mekano, posoliti je svakako (ukusnija je a sad mu sol treba). I daj mu Linex (prašak iz kapsule) ili neki slični preparat (ne ono što dolazi kao bioaktiv i sl. mliječne pripravke, nego čistu kulturu u prahu), mojima to jako dobro djeluje.
-
Samo da se javim kratko.
U petak je >Damir samo dojio, nije ništa drugo htio jest. Tako i u subotu i jučer, s tim da je pojeo valjda 3 griza banane i još nešto sitno. Srićom, proljev bi imao jedanput dnevno, al i dr je rekao da će bit tako.
Sad me već malo brine jer ni danas još ne može hodat od iscrpljenosti
BtW svi smo obolili, ja isto povraćala i od jutros imam proljev, baka, djed isto imaju neke simptome, samo su svi blaže nego Damir
Sad moram ić
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma