Citiraj stray_cat prvotno napisa
meni je malo cudno da je tebi tak mrsko kaj tako malo dijete dodje vama u krevet, i to mi opce nije jasno
meni je potpuno jasno. moja mala jako nemirno spava, svako malo nadjem njeno stopalo na mom licu, udara me (nesvjesno) nogicama po ledjima, stalno joj je vruce (uveli smo spavanje bez pidzame, samo da bi olaksali cijelu situaciju, al ni to nije puno pomoglo), otkriva se a lezi izmedju nas. ili kad osjeti mene pored sebe ( u polusnu) se penje po meni, grli me. de facto ni ja ni ona ne spavamo.

takvi roditelji uopce ne cuju zelje i potrebe djeteta i ako dijete ne slusa ono sto roditelj zamisli ko ispravno sljedi kazna
otkud ti to da ja - kao autoritativni roditelj - ne slusam zelje i potrebe svog djeteta ? samim tim sto (ponekad) stavim svoje potrebe za snom iznad njenih ? jel to toliko sramotno ?? il sto joj ne dozvoljavam da recimo kaze za hranu "fuj" (nedavno imali taj primjer) ?

klinci nisu mala cudovista koja su zla pa ako im se dopusti popet ce nam se na glavu, klinci jednostavno istrazuju i imaju svoju malu viziju svijeta i stvari sto cine rade iz neiskustva i neznanja a ne nama iz pakosti
nitko nikad nije ni tvrdio da su klinci mala cudovista i da nam zele napakostiti, no to ne znaci da im moramo sve dopustiti.

po meni je autoritarni tip roditeljstva zlostavljanje (sistem je ko da dresiras cirkuske zivotinje)
zanimljvo, jel bi se ja sad trebala naci uvrijedjena nad ovim ? il bi smijela i ja napisati da je po meni AP kretenizam ?

ja svoje dijete (nastojim) odgajati autoritativno. i iz osobnog iskustva (a nikad za nikad ne bih vjerovala da cu doci do tog zakljucka) sam uvidjela da mom djetetu (s njegovih 2 godine) bolje lezi ta "dresura" nego da se s njim raspravljam kao s odraslim (vremenom, sto je starije taj nacin odgajanja se naravno mijenja). znaci, ako radi nesto sto ja (sa svojih 30 i kusur godina) smatram neprimjereno, slijedi dva-tri puta opomena i onda kazna (time out).