Nabrzake sam pročitala temu i samo u par riječi želim reći svoje mišljenje. Pliz me nemojte napadati jer mi se čini potpuno oprečno od svega što ste napisale. A možda i nisam dobro pročitala.
Ja ne mislim da mama i tata moraju imati jednake odgojne metode. Nismo isti kao osobe, pa tako ni ne možemo imati ista mišljenja. I mislim da je uredu da se razlikujemo jer tako svima, pa i djeci šaljemo poruke kako smo stvarno svi različiti. Što stvarno i jesmo.
A o autoritetu općenito imam sasvim negativno mišljenje.Ne želim da me djeca gledaju kroz neku prizmu ex- katedra autoriteta i uopće ne volim upotrebljavati taj termin. MM i ja imamo zajednička načela, i imamo neka pravila, a sve drugo je stvar nas samih. Trudimo se taj ples otplesati zajedno, ali ponekad raspalimo individualni rock and roll, pa se opet vratimo u stiskavac.
Mislim da je kod vas više stvar u poštovanju tebe, tvojih odluka i tvojih izgovorenih rečenica. Iz iskustva znam da se takva potkopavanja događaju kada se partneri ne doživljavaju ravnopravno, odnosno ne poštuju međusobno.

A sve te sitne-dnevne neposlušnosti ionako nisu nešto gdje stvarno čovjek mora biti čvrst. Vidjet ćeš da kad prođe neko vrijeme, puno stvari na koje si tako gubila energiju- postaju nebitne i mislit ćeš na njih kao na što stvarno nisi smjela gubiti vrijeme.Čvrstoća i zajedništvo se traži kod puno ozbiljnijih stvari...