imam cijelu vrecicu a ne padaju mi na pamet niakkvi jednostavni recepti za ukusne kolace
imate sto za predloziti?
imam cijelu vrecicu a ne padaju mi na pamet niakkvi jednostavni recepti za ukusne kolace
imate sto za predloziti?
cupavce???
ja ih obozavam
hoces recepta za najfiniju kokosovu tortu?
Evo ga:
potrebno
8 jaja
200 g kokosovog brasna
200 g cokolade
200 g putra
200 g cukra (ja stavim 100, jer je ionako bomba)
malo crne kave
bjelanjke istuces u snijeg i onda pomalo dodas pola cukera i kokosovo brasno (ostavis si ga samo malo za posipati tortu na kraju) treba paziti da se bjelanjci ne spuste. To stavis u namazani kalup za tortu i u pecnicu na 200°C
Zumanjke i drugu polovicu cukera rastopis mjesajuci a bagnomaria (to je ono na pari - lonac na loncu). Cokoladu rastopis sa malo kave. Putar razradis sa vilicom. Kad se cokolada i zumanjciu ohlade onda mikserom izmjesas sve skupa (coksa+zumanjci+putar).
Kad se ohladi to kokos tjesto razrezes ga vodoravno na pola (ako ti je dovoljno visoko mozes i na tri djelai filas sa kremom iznutra i na kraju sve izvana namazes kremom i posipas sa kokosvim brasno, kao da je pao snijeg.
Ovo je meni najfinija torta na svijetu cjelomu i nisam jos srela nekog kom nije fina![]()
recepta, koj sam ja seljo beljo - recept
zrinka, ovaj ja radim zatvorenih ociju...
3 jaja,
5 malih salica za kavu secera
6 malih salica za kavu brasna.
2 salice mlijeka
2 salice ulja
prasak za pecivo(jedan)
vanilin secer.
sve umuti ubaci u prethodno namascenu i pobrasnjenu tepsiju(kalup) i peci oko 40 minuta na otprilike 200 stupnjeva c.
kad je gotov izrezi u kocke velicine po izboru i valjaj u rastopljenu cokoladu i kokos.
priprema cokolade
u malo vode na vatri rastopi jednu cijelu cokoladu za kuhanje, kad je rastopljena dodaj 3 zlice kakao i mlijeka dok ne bude gusto(otprilike 1,5 dl)
kocke samo nabrzinu umoci sa svih strana i uvaljaj u kokos
i uzivaj
Ovo je brzo i jednostavno, a može i stajat u frižideru ako niste baš brzi potrošači - i svi koji probaju, vole ili baš ne vole kokos, vele da je baš jako fino.
Rolada od keksa s kokosom
Tijesto:
25 dag petit beurre keksa
10 dag šećera u prahu
14 ćlica kuhane kave
1 žlica ruma
10 dag rastopljene čokolade
10 dag mljevenih oraha
1 žlica kakaa
Krema:
10 dag kokosa
3 žlice vrele vode
3 žlice šećera
10 dag šećera u prahu
10 dag margarina
Pomiješaj sve sastojke za tijesto - moja osobna preporuka - stavi to u frižider da se malo stegne i ne bude gnjecavo.
Potom razvaljati tanko na foliju (tj. možeš na papir za pečenje, ako ti se lijepi, pospi šećerom u prahu ili mrvicama keksa dok valjaš), to premažeš kremom, zarolaš roladu i pospeš kristalnim šećerom ili u prahu (a možeš i mrvicama keksa).
Kremu pripremiš inače tako da prokuhaš vodu sa šećerom, pa dodaš kokos i margarin izrađen sa šećerom u prahu.
Ostaviš na hladnom da se stegne, režeš i oblizuješ prste potom.
Sve skupa jako brzo gotovo, posebno ako imaš kakav multipraktik u koji ubaciš sve, pa on izmelje, pomiješa...
Ja iz toga napravim dvije manje roladice, zbog praktičnosti, a to ionako spada u one sitnije kolače kad se reže. Ako ste stvarno ultraspori potrošači, onda smanji sve na pola (ali stvarno ultra-ultra spori).
Rafaelo kocke
Tijesto:
6 bjelanjaka
25 dkg štaub šećera
10 dkg brašna
15 dkg kokosa
-miksati snijeg od 6 bjelanjka, polako dodavajući šećer, brašno te na kraju kokos
-Peći na umjerenoj temperaturi (150°C) 20tak minuta
Krema:
3 dcl mlijeka
6 žutanjaka
4 žlice brašna
25 dkg šećera
-Kuhati kremu dok se ne zgusne i kada se prohladi dodati 25 dkg margarina.
-kremu namazati na ohlađeno tijesto i posipati kokosom
kolač je jaaako fin, ali za moj ukus presladak tako da ću definitivno, kada ću ga ponovo raditi, staviti manje šećera!
najjednostavnije moguće:
ČOKO-KOKOS KUGLICE
- 20 dkg keksa
- 10 dkg kokosovog brašna
- 25 dkg štaub šećera
- 1 vanili šećer
- 3 velike žlice ruma
- 3 velike žlice putra
- 10 dkg mliječne čokolade
- 1,5 kavena šalica vode
Sve osim kokosa i keksa prokuhati i u vruće umiješati kokos i kekse.
Kad se ohladi oblikujte kuglice i uvaljajte ih u kokosovo brašno.
zrinka, pusti do sutra, ja ću ti napraviti najbolje čupavce koje možeš zamisliti...
prema ovom receptu:
1 prasak za pecivo
2 šalice ulja
3 šalice šećera
4 jaja
5 šalica brašna
6 žlica mlijeka
glazura: 20 dag čokolade za kuhanje i 1,5 dl mlijeka.
čalice su od cca 1dl
ako hoćeš nešto nabrzinu, ima tu negdje recept za kokoš-kocke.
Nije kolač nego prilog, proso-kokos: okreneš na vrućoj masnoći šalicu kokosa i jednu žličicu korijandera u prahu, tek toliko da kokos postane malo žućkast, na to baciš šalicu opranog prosa, kratko prodinstaš i naliješ 3-4 šalice vode. Pred kraj kuhanja posoliš po ukusu.
ms. ivy prvotno napisa
![]()
Ovo je neki prastari stos koji nisam upratila ili stvarni kolacic ili jako dobar smisao za humor?