Ja sam ih prala samo u vodi, a malog, koji je kozice dobio na moru i puno se znojio tu i tamo i u hipermanganu. Ili nakon kupanja u moru (isto tu i tamo)
Ja sam ih prala samo u vodi, a malog, koji je kozice dobio na moru i puno se znojio tu i tamo i u hipermanganu. Ili nakon kupanja u moru (isto tu i tamo)
A zašto ne sapunom?
Nama je doktorka rekla da normalno kupamo dete, kao i do sada, vodom i sapunom.
Ifi moja se čak i igrala sa decom iz komšiluka (koja su preležala). Znači nije nešto mirovala nego je jurcala svuda. E sad, prvih dan, dva je bila malo osetljivija, pa smo je pripazili, ali ni ona sama tih prvih dana nije htela da trči i juri (možda ju je svrbelo, a imala je i malu temperaturu, ispod 38).
smiju u običnoj vodi ili rastopini hirermangana ( svijetlo ružićasta) koja se nakon pacanja samo spere s običnom vodom.
sapun nije baš dobro previše koristit na dječjoj koži, a napose ne ko takvih bolesti.
ali ne reče ti meni zašto?
ja razumem da sapun isušuje kožu, i koristim seba med ili mustelu, iako mala već godinama nema ekceme, ima suvu kožu
ali petogodišnjakinja koja se igra napolju ceo dan u šorcu ili haljinici je prljava od do, i nema te vode koja bi zgulila prljavštinu sa pregiba, znoj, gradsku štroku i prašinu
e da, i kod nas doktori više ne preporučuju hipermangan (verovatno je neka moda u pitanju, nije me baš zanimalo), ali mi je dr naglasila: nemojte hipermangan
mi smo kozice odradili u 7.mj. ove godine.
dijete sam kupala svako jutro i večer u otopini hipermangana, napunila kadu, bacila malo njega i kada je voda bila roza, blijedo roza, dijete se leglo u nju i ležalo jedno 5 min.
nakon toga smo se osušili i namazali 1.dan s onim puderom a ostale dane s uriagovim gelom jer je tako bilo jednostavnije.
MM je imao kozice u 8.mj i na hitnoj su mu rekli da tko mu je rekao da se maže s tim puderom??? ko da smo ga sami prepisali. uglavnom on se isto kupao u kupki od hipermangana i mazao gelom. kaže da mu je gel milion puta bolji jer hladi, zateže i osjeća se bolje od njega. od pudera ima osjećaj da ga je više svrbilo.
meni je čak i dermička rekla da dete ( radi ekcema) povremeno kupam u blijedom hipermanganu, ali pošto i to isušuje kožu, mada je deficijent, treba dobro namazati kožu s beby kremom ili slično.
jutros se dijete probudilo ko mali tifusar, treći nam je dan kozica. tapkanje kal.permanganatom više nema smisla jer predugo traje pa bih joj složila kupku - da koristim KaPerm. ili sodu? Zašto je uopće soda, ona ima isti efekt?
moji su se uvijek kupali u kupki od hipergamana
a koliko dana traje temperatura? ne valjda cijelo vrijeme??
Moje starije dijete je imalo kozice sad je evo 14 dan. Imala ih je jako malo, možda 30-ak sve zajedno. Mazala sam je poxclin pjenom. Sve je zapravo prošo jako brzo, nakon tjedan dana je već išla na sve aktivnosti ko da ništa nije ni bilo. Temp. je imala 3 dana do 38.
Sad čekam da mlađi dobije, ali još ništa. Možda ga preskoči ovaj put.
moje uopće nisu imale temperaturu
I moja Ela sad u fazi ozdravljenja i uopće nije imala temp, a imala je puno velikih grdih koza.
Nego, znam da je preporuka dva tjedna doma za koze..Ona je danas tjedan dana i izgleda dosta ozdravljeno! Čovjek ne bi reko da joj nekaj je ali eto, izgleda ne smije još u jaslice....Ima ona još krastica po sebi doduše ali to je niš kakva je bila i u zoni pelene se nisu baš posušile...Zarazna više nije, zakaj ne smije u jaslice?
Posljednje uređivanje od ana.m : 17.12.2012. at 08:16
ana.m, u jaslice ne smije između ostalog radi sebe, jer je nakon kozica užasno slab imunitet.
Mrvna moj I. je imao temperaturu 5 dana 39, kčer nije imala...
isto sam radila kupku od hipermangana u kadi i kupala ih oboje(2x dnevno)...
nakon toga sam ih cijele premalazala Pruruced gelom
sve skupa je nestalo 10-i dan
također su mi oboje dobili nešto protiv svrbeža (I. je dobio Fenistil kapi jer je onda imao 1,5 godinu, a E. je pila Rinolan sirup)
ana.m evo Anemona ti je rekla razlog zašto ne smije još u jaslice, zbog njenog vlastitog imuniteta...
što se tiče zone pelena, ja sam I. ispod jednokratne pelene stavljala obične pamučne gačice i to je pomoglo da se kozice suše jednakom brzinom kao i na ostatku tijela
Ma ja sam na bolovanju, ali se osjećam malo bedasto jer ona ne djeluje bolesno, a bolovanje u ovo doba godine je onak..kaj da vam pričam!
Bili smo kod dokice danas i naravo da je rekla do kraja tjedna...Ove su mo prve koje odrađujem netrudna. S prvo dvoje mi je bilo svejedno koliko će biti doma kad sam bila trudna i bila sam doma, pa su bili doma i mjesec dana čini mi se nakon koza! A ove odrađujemo pol muž, a sad pola ja!
Posljednje uređivanje od ana.m : 17.12.2012. at 13:18
moj mlađi je dobio koze, danas mu je drugi dan.
ono što je prethodilo kozama mi je bilo koma, 3 dana vrištanja, ne spavanja, nervoze, 2x je povraćao. koma, mislila sam da je viroza, uši su ok, grlo ok.
kad ono izbile koze, temp mu je do 38.
kupam ga u hipermanganu, mažem s uriage kremom.
kad ga okupam je ok, nekon nekog vremena postane nervozan,i tako u krug.
starijeg sam cijepila protiv kozica, pa budem vidjela jel bude dobio ili ne.
to ti je od svrbeža!
o moj malac je bio nervozan dok nam pedica nije dala Fenistil kapi( pio je 2x dnevno po 10 kapi)- prvu dozu je popio ujutro, drugu prije spavanja i tu noć je već super spavao!
a i kčer se smirila nakon druge doze Rinolana!
imali su ih u veljači 2012 ( on je imao 1.5 godinu, ona 5,5 godina)
ona je imala 30-ak kozica, malac je bio pun ko šipak!
Posljednje uređivanje od Boxica : 17.12.2012. at 14:51
Kaj je inkubacija cca 14 dana?
Kćer mi je jučer rekla da je klinac s kojim sjedi u klupi dobio kozice, i sada neznam do kada ih iščekivati.
kod nas je crvek imao 10-tak kozica. taman sam se bila ponadala da ih grofica nece dobiti i dobila ih je 19. dan, imala je 6 mjeseci i kozicu na kozici!!!
sada kada se sjetim sam sretna sto su za nama, ali tada, uzas, strasno nesto!!
Evo, nama je 5.dan, curka ih ima 50-ak, uopće nije imala temperaturu, mazali smo je Uriage Pruriced gelom, a tuširali Uriage gelom Cu-Zn koji djeluje kao antiseptik. U svakom slučaju, super je prošlo. A kad se sjetim kako je bilo sa sinekom, imao ih je s dvije godine, bilo je koma, nije ih se moglo prebrojati, svrbilo ga je, kurio je,...
Otvorim Rodu i tema ko narucena.
Manjem sinu je danas drugi dan kozica. Nema ih puno, najvise u pelenskoj regiji.
Koji dan je vrhunac u brojnosti kozica?
Kada mogu ocekivati da ce ga poceti svrbiti?
ni moj sin prva dva dana nije imao nešto puno kozica, a sad treći dan ih je izbilo valjda još stotinu
glava (kosa) mu je prepuna, koza na kozi, a jučer nije imao niti jedne
starije dijete ih po cijelom tijelu nije imalo ko on samo u kosi![]()
I moj ih ima najvise po licu i u kosi. Nocas se stalno nesto vrtio i lose je spavao. Pocelo ga je svrbiti, stalno se ceskao po glavi.
Jutros mu je jako godilo tusiranje.
Ne znam sto s ovim u pelenskoj regiji, stvarno ih je dosta i vidim da mu smetaju. Pase mu kada je bez pelene, pa se malo suse, ali nakon nekog vremena mu ju moram vratiti. Da li da s necim posebnim tretiram to podrucje?
Vidim da su mu se vec pocele pojavljivati i prve krastice.
Kada bi najkasnije mogla ocekivati kozice i kod starijeg sina?
inkubacija je 14-21 dan nakon kontakta sa zaraženim
pelenski dio - ispod pelene mu obuci obične pamučne gačice, nama je to puno pomoglo da se i te kozice suše brzinom kao i ostale (isto ih maži kao i na ostatku tijela)
a za svrbež sam gore napisala da moj malac imao 1,5 godinu kad je imao kozice i dokica nam je dala Fenistil kapi (pio je 10 kapi ujutro i navečer i već nakon tu noć je mogao spavati bez problema)
starija je dobila Rinolan sirup
Boxice, hvala na savjetima. Oblacim gacice ispod pelene i idemo po kapi..... Nadam se da ce barem bolje spavati.
Posljednje uređivanje od mimi 25 : 20.12.2012. at 16:56
Kod nas ide na bolje, nove koze više ne izbijaju, a stare se suše
1. Koliko ste dugo bili na bolovanju za kozice?
2. Ostalo nam je pola bočice tekućeg hipermangana i Poxclin pjene, pa ako treba nekome u Samoboru, javite se.
Moja Elica je sad treći tjedan doma, ali zato jer je tata na GO, pa uživa još doma.
Inače, krasta više nema, ali ima flekova dosta...Čak i pokoju rupicu!
Dobro je ispalo što imate još vikend za maženje i paženje!!!
Vi ste sad eksperti -ako dobijemo koze, javljamo se za savjete
Ro je odradio kozice, sasvim dobro, sad ih je dobio bubi. On je u platnenim pelenama, a jedna je baš na trbuščiću, pokrije je pelena, pa se pitam, trebam li za vrijeme trajanja kozica koristiti jednokratne, da to ne vlaži stalno?
Ja nisam primijetila da se kozice u pelenskoj regiji suše sporije nego one van nje. Zapravo baš suprotno, one su mu prošle i prije nego neke na leđima npr.
Samo sam mu češće mijenjala pelene i prala vodom.
Kod nas još ništa, izgleda da smo ih izbjegli.![]()
Evo, prvi dan kozica kod starijega.
Mladji je to prebolio bez problema, puno lakse nego sam ocekivala.
I stariji je za sada u redu, kao da se nista ne dogadja. Temperaturu nema, a kozica najvise po ledjima i trbuhu, za sada ne svrbe.
Zanima me, vani je bas lijepo vrijeme i jako ugodna temperatura, bi mu skodilo da izadjemo u dvoriste?
moji su imali u isto vrijeme (veljača), izašli smo u šetnju 5. dan od izbijanja...
bilo je lijepo vrijeme, a šetali smo po vani gdje nije bilo druge djece pa nije škodilo nikom (ni drugima zbog zaraze, ni mojima zbog oslabljenog imuniteta)
manal dijete ne može spavati jer ga svrbi...zovi pedicu da ti da nešto protiv svrbeža
ja sam svoje kupala u hipermanganu i onda mazala gelom od Uriagea (hladi kožu i suši kozice) - oboje 2x dnevno
za svrbež su dobili: kćer Rinolan sirup, a malac Fenistil kapi (preporodili su se s tim i spavali bez problema)
Pa da, pretpostavljam da je to. Vrti se ko na ražnju, ne mogu ga pohvatati po krevetu. Danas 6. dan. Koliko dugo svrbe? A Fenistil kapi znači imamo i kod nas, Sestra mi je to spominjala da je koristila za bebe u Njemačkoj. Pitam se je li to sad već skoro pa gotovo, isplati li se uzimati što?