Stranica 22 od 35 PrviPrvi ... 12202122232432 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 1708

Tema: Vodene kozice

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Off ali sretna tebi i tvojima 2014.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vida prvotno napisa Vidi poruku
    Off ali sretna tebi i tvojima 2014.
    I vama.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Kuc, kuc, ima li koga? Evo i nas...

Jučer jedna točkica na pišici, mislila sam da je osip, danas popodne gledam, točka se povećala u bubuljicu, iznad spolovila još jedna. Na trbuhu i ispod vrata točkice. Ispod uha i na leđima mali prišt, kao da već ima vode unutra. Temperaturu pred spavanje je imala 37,3. Ponašala se dosta razdražljivo.
    Dakle, počelo je, a sudeći po iskustvima ovdje, 4. dan ih najviše izlazi, to će nama biti subota..

Odmah sam poslala MD u apoteku po Pruriced Uriage gel, magistra nam je nudila i onaj neki drugi koji se spominje u postovima (neku pjenu), ali sam odlučila za sad samo Pruriced. Te kozice sam joj namazala prije spavanja, dala Fenistil (iako je ne svrbe još, ali od jučer je dosta vodena u grlu i nosu)....a tek malo prije sam skontala da se preporuča svakodnevno tuširanje... To budemo ujutro.

Imam za svaki slučaj i hipermagan, ali pokušat ćemo samo s vodom i Pruricedom za početak. Eventualno razmišljam da kupim tu zobenu kašu u apoteci (ne bih se usudila sama miješati, ni ne znam kako zob izgleda)... Vidjet ćemo sutra.

Kako se tretiraju kozice u kosi?

Otkako je krenula u jaslice bila je samo jednom bolesna, niš pretjerano, a kozice je dobila među zadnjima (haraju već 2-3 mjeseca), ali mislim da bi bilo dobro poraditi na imunitetu. Imate li kakvih preporuka? Jede dosta voća, cijedimo naranče, papamo med...

Hvala na savjetima!

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mi smo ih imali proljetos.
    Prvo sam malom ošišala kosu na mašinicu na najmanje, da mu mogu rješavati i te kozice.
    Koristili smo samo zobenu kupku i nešto što nam je aromaterapeutkinja preporučila.
    Zobenu kupku sam radila tako da sam kupila zob u zrnu (neoljuštenu, ima u bio-bio), samljela je u mlincu za kavu (dio se samelje, dio ostane u komadićima) i to stavila u vodu u kupala ga u tome. Po 4 puta dnevno. To mu je jako pasalo. Obavezno pred spavanje, tako da ima što mirniji san.
    Idem sad potražiti koja kombinacija je bila za ova et. ulja...

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Za špricati po kozicama, dva puta dnevno, ne više:
    100 ml hidrolat cajevca + 20 kapi etericnog ulja metvice + 40 kapi etericnog ulja revensare.
    to se stavi u bocicu sa spricaljkom na vrhu. prije upotrebe protresti jer se ulje odvoji.

Ja sam špricala na krpicu, pa onda tapkala po kozama, jer je tekućina hladna (sobne temp., što je hladno za špricati na kožu).
    Ovo mu je isto jako pasao, sam mi je nosio tu krpicu kad ga je svrbilo.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi ih nismo ničim mazali ni špricali, samo tuširanje i sirupić da ju ne svrbi toliko. Prebolila ih na nogama, imala je 4 godine

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Mi ih nismo ničim mazali ni špricali, samo tuširanje i sirupić da ju ne svrbi toliko. Prebolila ih na nogama, imala je 4 godine
    Mozes li molim te reci nesto vise o ovom sirupu kojeg spominjes? Kakav je to sirup, kako se zove i da li je namijenjen upravo za to da manje svrbi ili nesto drugo?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi smo pili Rinolan, ali samo navečer da može zaspati

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo, danas je treći dan otkako sam vidjela prvu kozicu (iako nisam bila svjesna da je to ona), a kako čitam najgore je 4. dan? Jer nije još puno osipana, možda ih ima...manje od 50. A to je malo, je li tako?
    Neke su već pukle i suše se, neke rastu i vodene su, a neke su tek sitne točkice, dakle, izbijaju. Noćas se dosta meškoljila, ali nisam primijetila da ju nešto posebno svrbi, temperatura ne prelazi 37,5. Dobro je raspoložena i surađuje priliko tuširanja i mazanja Pruricedom. Za sad mi se čini da ne treba hipermangan.
    Ne usuđujem se još nadati da ćemo to lagano proći jer sam iščitala topik i vidim da su se neki ponadali prerano Očekujem noćas i sutra napad stada.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Očekujem noćas i sutra napad stada.
    ne mora biti, mojima se treći dan sušilo i isto su ih imali relativno malo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji stariji nisu ništ pili, ne znam od kad je to praksa da se daju antihistamini.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da prijavim da su se naše blago preboljene kozice nažalost zakomplicirale, bol u skočnom zglobu....nadam se da nije tj. da se neće razviti JIA

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Šta je JIA?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Artritis?

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da, juvenilni idiopatsi artritis, navodno su dosta česti triger za razvoj tog artritisa upravo vodene kozice i određena cjepiva

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

čekam da se dijete probudi i vidim može li stati na nogu ( nakon mirovanja ju štedi 1-1,5 h a upravo takva jutarnja bol i ukočenost pobuđuje moju sumnju na JIA ), ako ga i dalje boli mislim da ćemo na hitan prijem u bolnicu jer redovim putem ne mogu bez uputnice a pogodite pedijatrica mi ne želi dati uputnicu za daljnju obradu

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vida prvotno napisa Vidi poruku
    čekam da se dijete probudi i vidim može li stati na nogu ( nakon mirovanja ju štedi 1-1,5 h a upravo takva jutarnja bol i ukočenost pobuđuje moju sumnju na JIA ), ako ga i dalje boli mislim da ćemo na hitan prijem u bolnicu jer redovim putem ne mogu bez uputnice a pogodite pedijatrica mi ne želi dati uputnicu za daljnju obradu
    Držim fige da nije.
    A da malo oštrije popričaš sa njom, ili pošalješ muža na razgovor.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vida, nadam se da ipak nije ono što sumnjaš i da će sve biti u redu.
    A kako i zašto se kozice mogu zakomplicirati?

Mi danas isto ok. Mislim, kozice i dalje izlaze (neke su već suhe), ima malih točkica, ali i onih većih, ali ima ih umjereno, po licu skoro nijednu, a po nogama i rukama par. Najviše ih ima na spolovilu i guzici i po kosi, umjereno po trupu.
    Temperaturu povišenu je imala samo jučer par sati (38,2), a prije i poslije toga malo iznad 37. Po ponašanju se ne bi reklo ni da je bolesna, ni da ima vodene kozice. Ono što mi je čudno je da ju sve to uopće ne svrbi pa se ne češe. I tako ja i dalje čekam taj neki nalet temperature i češanja jer se sjećam svojim vodenih kozica kao noćne more (doduše, s 11 godina).

Bi li bio dobro da je ipak jednom okupam u hipermanganu, čisto da se ne zapale ili da ne čačkam mečku?

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Komplikacije su moguće jer sama bolest jako ruši imunitet a nemalu ulogu igra i genetska predispozicija koju moje dijete ima jer i MM i ja imamo autoimune bolesti

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Mozes li molim te reci nesto vise o ovom sirupu kojeg spominjes? Kakav je to sirup, kako se zove i da li je namijenjen upravo za to da manje svrbi ili nesto drugo?
    Rinolan je antihistaminik i inače se propisuje kod alergija, umanjuje svrbež zato se prepisuje kod kozica

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Prijavljujem dramu noćas. Počele su pucati i to ju je svrbilo. Nismo oka sklopili. Presvlačili, tuširali, stavljali obloge, mazali, puhali... Bila je bez pelene jer ju je najviše svrbilo područje spolovila i guze pa smo to sušili i čini mi se da to sad puno bolje izgleda. Dala sam joj i Fenistil i mazala Pruricedom, ali nema osjećaj da je išta od toga pomoglo. Najviše joj je pomagalo puhanje, to smo radili sugurno pola noći...
    Mislim da joj više ne izbijaju nove i dosta njih se već suši, ima još nekoliko vodenih, a neke koje izgledaju kao osip, izgledaju kao da se nikad ni neće pretvoriti u nešto drugo.

Vi koje ste prošle vodene kozice, da li po ovom opisu izgleda kao da to prolazi ili da očekujemo ponovo dramu noćas?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nama su isto neke ostale kao osip i prosle. Dakle nisu evoluirale u one velike s vodenim vrhom. Nadam se da sam te utjesila i da ce nocas bit mirnije.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od S2000 : 12.01.2014. at 12:19

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala ti!

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A jadno djetesce.
    S obzirom na datum kada su pocele izbijati, a i da su se neke pocele susiti, rekla bih da je najgore iza vas.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj JaMajka prvotno napisa Vidi poruku
    A jadno djetesce.
    S obzirom na datum kada su pocele izbijati, a i da su se neke pocele susiti, rekla bih da je najgore iza vas.
    Nadam se, spava bez buđenja već više od dva sata, to je dobar rezultat i kad nije bolesna

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bravo, nadoknaduje

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nama kozice prošle. Već 3 dana to su kraste, dio njih je otpao.
    Konstatiram da smo ih, osim jedne gore opisane jedne noći, prošli vrlo dobro, zapravo samo je tu jednu noć bila "bolesna", ostalo vrijeme se ponašala kao i inače.
    U ponedjeljak će u jaslice...nadam se da joj imunitet nije previše pao, radili smo na njemu narančama, limunima, medom...

Odjavljujem se i želim mnogo sreće svima koje će stado jednom posjetiti.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Nama se u jaslicama pojavile kozice i sad cekam i cekam... Zanima me jesu li vasa djeca kojim slucajem izbjegla zarazu, a da su se kozice pojavile u grupi u kojem vam je dijete. Malo mi je cudno, ispalo je da su roditelji zarazene curice od 1.5 godine isli u goste k prijateljima ne bi li im se mala zarazila da se toga rijese. E sad, ona doma, a mi ostali cekamo period inkubacije. Cini mi se da se moja malecka malo prehladila, ali citam da je to mozda i prvi simptom kozica?! I sad, i ja bi radje da ih sad ima kad je zima, a najvjerojatnije bi i starija od 4.godine pokupila. Znam da sto su stariji to su kozice izrazenije. Ne da mi se u proljece s njima 4 tjedna zaglavit doma, a vani ljepota od proljeca
    Koliko jos mogu iscekivati, ako je curica dobila prve pikove prosli utorak?

slavonika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Moja ih je u tri naleta izbjegla u vrtićkoj dobi. Otprilike izbijaju 2 tj od kontakta sa zaraženom osobom. I nakraju ih dobije zadnji dan prvog razreda,onako ne ništa puno i ponovile se u drugom raz puuuuno više i izraženije nego prvi put.

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pozdrav svima! Moja cura, 8 god. ih dobila danas. Prije dva dana je imala prištić na vratu a danas je ispunjen vodom, sveukupno ih ima 10-tak po cijelom tijelu, neke su tek male mrljice a jedno 3 su ispunjene vodom. Dr. preporuča tekuči puder i hipermangan ili "skuplju verziju" Uriage gel. Kaj trenutno koristite za svoju djecu?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mama od Terr frendice iz škole upravo je prošla kozice sa starijom kćeri i

od sveg srca preporuča tekući puder i hipermangan!

(Prije toga je potrošila cca 300 kn na skupe, razvikane preparate.)
    Posljednje uređivanje od Teica : 14.02.2014. at 16:17

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala na brzom savjetu, Teica! Zanima me samo da li ju smijem kupati pod temperaturom, sad ima 38.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma sve 5 - tu smo jedni za druge !

Ne znam za kupanje pod temp....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može i bez pudera hipermangan je dovoljan

može se kupati, ne ono nakupavanje,ali ni to nije nekakva visoka temperatura, samo treba paziti na temp. vode
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 14.02.2014. at 17:05

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mi smo imali Uriage i hipermangan. Mislim da je hipermangan više pomogao. Kupali smo je 2-3 dana jednom do dvaput u njemu i stvarno je pomogao u sušenju. Zapravo, mislila sam ga izbjeći i krenula sam s Uriage, sve je bilo super... ali onda je došla treća (ili četvrta) noć i bilo je strašno, baš ju je svrbilo i nije oka sklopila. Ujutro smo je prvi put okupali i žao mi je da nismo večer prije, mislim da bi noć bila lakša.
    Sretno.
    Inače, tekući puder se više ne preporučuje, malo proguglaj.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Vodene kozice

I ja mislim da se ne preporucuje i nisam ga koristila. Ali je moja mama mene mazala :D
    Posljednje uređivanje od Anci : 14.02.2014. at 18:30

cyber-mama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam cure na savjetima, evo kupila sam uriage zn-zu za tuširanje i poxclin za mazanje. Danas mi je i sin dobio temp. 38,4 ali na njemu zasad nema ni traga od kozica. Kad malo bolje razmislim, ona je taj prištić na vratu imala još prekjučer a i na spolovilu (rekla mi je za njega nakon tuširanja), ja sam pogledala i vidjela sam samo mali prištić ali pošto ja nisam imala kozice, nisam to uopće povezala s njima. Inače, ja sam se prije druge trudnoće testirala na zaraznoj za varicelle i pokazalo se da imam antitijela, iako se mama ne sjeća da sam ih imala. Moram priznati da me svejedno hvata panika od njih i mogućnosti da ih sad u ovoj dobi dobijem..

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko hipermangana treba staviti u kupku? Kupila sam one neke kapi, piše 16 kapi na litru vode a što ja znam koliko litara ima u kadici od tuša? Moj je krcat, krcat, ima jednu na drugoj, neke su stvarno strašne, ogromne, kao da su upaljene. Na licu, tj obrazima ima nakupine po 20 kozica, izgledaju ko ogroman herpes. I u piši ima, u ušima, u grlu..mogu misliti kako će izgledati kad mala dobije koja je još u pelenama

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Trina, za malu uopće ne mora značiti da će ih imati puno.

Mislim da si kupila iste kapi ko mi, mi smo u početku lijevali vodu u kadicu i mjerili koliko ima litara, a kasnije odokativno, s tim da nikad nisam stavila tih 16 kapi na litru nego manje. Pazila sam da voda bude roza, a ne ljubičasta.
    Da, kozice se mogu upaliti i mogu se naseliti bakterije, srećom nama nisu, ali prijateljičinoj klinki je guza bila jedna ogromna upaljena fleka. Ako ti se dogodi nešto slično, nazovi pedijatra, vjerojatno će ti preporučiti antibiotsku mast.

Neka kozice budu što više na zraku da se brže osuše, a nakon što malog okupaš, ne trljati ručnikom, nego samo blago tapkati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

inače je bolje kupiti prah 10 gr cca 7-10 kn, u normalnu kadu ( takvu imam ja) s dubinom od 7-10 cm potrebno je 2 prstohvata, otopina treba bit svjetlo roza.

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

i mi u kozicama..
    danas isprobali zobenu kupku i maloj se jako svidilo.
    prva 4 dana smo 2x dnevno u hipermanganu radi dezinfekcije, danas mi se čini da nema više novih, počele su se mutiti i sušiti pa sam se odvažila na zob..

ja nju samo malo ogrnem ručnikom, ali posušim je fenom do kraja. to joj jako paše, a ja umišljam i da ih sušimo usput. strašno mi je zimogrozna sada, cvokoće dok se suši, makar je u kupaoni 24-25 °C, pa je fen pravo otkriće

maže li itko uljima? razmišljala sam iskombinirati bademovo s pšeničnim klicama i ružom, sada se suše pa da ujedno djelujemo i preventivno na ožiljke..
    milijon ih ima, uši, guza, kapci, kosa, leđa i prsa krcata, u ustima 10-ak...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne treba dost je hipermangan

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo i nas od 18.2. u kozicama, i to najmladja cura od tri g dobila prva. Podnosi jako tesko, prepuna ih je, svrbe ju jako, slabo jede i kuri temp od pojave osipa, vec cetvrti dan. Cak je i ciku ostavila, ajd to mi i pase... sad cekam stariju curu i sina, al za njega me je strah, ima 19 g i odolio je svim epidemijama koza u vrticu i skoli...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i nas od 18.2. u kozicama, i to najmladja cura od tri g dobila prva. Podnosi jako tesko, prepuna ih je, svrbe ju jako, slabo jede i kuri temp od pojave osipa, vec cetvrti dan. Cak je i ciku ostavila, ajd to mi i pase... sad cekam stariju curu i sina, al za njega me je strah, ima 19 g i odolio je svim epidemijama koza u vrticu i skoli...
    pa nek joj pedica da nešto protiv svrbeža...moji su imali kozice sa 5 i 1,5 god...cura je dobila Rinolan sirup (jednom dnevno), a sin Fenistil kapi (po 10 kapi ujutro i navečer)...preporodili su se nakon druge doze

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ona ima astmu i ionako pije antihistamin i previse, radije je nosam i ceskam, vec mi se kemija pomalo i gadi...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Jučer sam maloj primjetila tri, četiri sitne kozice. U pelenskom predjelu joj je dadno, ima nekakav osip, od kojeg je nekoliko točkica vodenkasto, ostalo nije. Na leđima je imala jednu lijepu, veliku, kao i u kosi. Jutros je pregledavam a sve kozice su pukle. Sad mi ništa nije jasno. To izgleda kao kozica, nema greške, ali ne može puknuti dan poslije?!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak ih je malo možda i može, a jel pogledo to neko sa strane.

može bit i neki bakterijski osip, moj je to imao pred mjesec dana, u toku noći sve je puklo ( ali je kod njega bilo i malo krvi)

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

možda im je mala pomogla da puknu?

i moja manja dobila kozice.
    nisu onako ogromne kao kod starije, ali puno ih ima, najviše po preponama, guzi i pikici - tu su se pospajale.

noćas je po licu izbilo jedno 20 kom

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ma baš su kozice, ipak, vidim ih još. Jako su sitne i ove od jučer su pukle, da, vjerojatno ih je ona izgrebala. Ne znam s čim da tretiram ove na pikici? Ne sjećam se kako sam to rješavala sa starijom kćeri?

Kupila sam u apoteci od A-derme Cyletium, probat ćemo ovaj put s tim, ona kombinacija sprej/krema ništa ne valja (ne znam koja marka), čisto da znate, da u usporedbi sa starinskim puderom to je kao da mažeš vodu. Možda je dobar antiseptik ali mislim da bi brže prošlo da nisam mazala s ničim.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kad sam na svome skuzila da ima kozice, neke su vec bile puknute (a dan prije nije nista bilo, pregledan od dr dan ranije jer se cijepio), tako da je to moguce.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •