Stranica 8 od 35 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1708

Tema: Vodene kozice

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Pridružujemo se....
    U subotu jedna na trbuhu, mislila sam da ga je nešt ujelo. Lijepo bio dan za kupanac, pa smo ga okupali. U nedjelju desetak komada, nisam sto posto sigurna jel to to. Uglavnom, bilo je. U ponedjeljak dr potvrdila. Blaga temperatura, doduše čak do 39 jedan dan. Ima ih dosta po glavi, licu i tijelu. Ne češe se tak jako, ali sam ga naučila da se češka dlanovima, a ne noktićima, sluša me, začudo. Pitala sam pedicu jel smije van, jer svi tvrde da ne (naravno, svi su doktori ). Rekla je da je zarazan i zbog drugih nije zgodno, ali kad sam rekla da imamo veliko dvorište i da smo sami, rekla je da može zbog njega samoga. Jedino da nije zgodno po ljetu kad je jako sunce, da jako izbijaju i valjda su onda nepodnošljivije. Tak da smo mi prvi dan bili vani, ovih dana je bila kiša, pa nismo, ali danas smo opet otišli, tak je bilo lijepo sunčano. Kaže mi pedica da je inkubacija čak do mjesec dana, tak da čekam dal će sekica dobit. Ustvari bi mi bilo draže i da dobije sad, pa da to odvalimo, sam da nije u težem obliku. Isključivo je dojena, čak sam uskoro razmišljala i o dohrani, ali mislim da ću odgodit dok ne prođe mjesec dana od bracinog izbijanja kozica.
    E, da, za terapiju dobili Rinolan sirup, otopinu hipermangana (kupamo se u kadi u tome i ne ispiremo), Pruriced gel - super je, odmah se suše kozice i Tobrex mast, jer ima jednu malu u kutu oka.
    Uglavnom, mislim da smo zasad dobro prošli. Bojim se jedino ožiljaka po licu, jer su mu tu najčešće, oko usta pogotovo, a stalno slini i trlja po ustima.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo mi smo se vratili od doktora i rekla doktorica da slobodno može u ponedjeljak u vrtić-
    Dala nam ispričnicu.Rekla je da nije više zarazan i da može malo van.
    I slobodno ga možemo normalno kupati sa šamponom i glavu prati.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Angie75- :shock: pa ja tek danas saznala da ste imali kozice, drago mi je da su mu već u prolaznoj fazi.
    Inače, ne mogu odoljet ali tko može trebao bi dijete još par dana poštediti vrtića, jer ipak im je oslabljen imunitet pa lako pokupe nešto drugo .

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mama sanja prvotno napisa
    pitanje - što će se dogoditi ako mu gelom mažem nedlakava područja?
    2. Kupali smo ga u hipermanganu 2x i oba puta je kupka nakon nekog vremena izblijedila. Je li to ok i zna li netko zbog čega se to dešava?
    Negdje sam pročitala da izgubi boju od mokraće

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne bi rekla moj mali je već veliki i nije mi rekao da mu se piškio i gotovo sa 99,9% sigurnosti mogu tvrditi da se nije popišao a promjenilo je boju.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pridruzujem se, moj najstariji je dobio vodene kozice al problem je u tom sto pise u kartonu i znam sa sigurnoscu da ih je imao kao četverogodišnjak....

i sad ponovno..ja sam luda zena ..samo cekam da ovo dvoje mladjih dobije...

i nije mi jasno kako dva puta :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    pitanje - što će se dogoditi ako mu gelom mažem nedlakava područja?
    2. Kupali smo ga u hipermanganu 2x i oba puta je kupka nakon nekog vremena izblijedila. Je li to ok i zna li netko zbog čega se to dešava?
    Negdje sam pročitala da izgubi boju od mokraće
    Nije se popiškio sigurno, ipak je u pitanju 6-togodišnjak. Osim toga, blijedila je svaki put i to postepeno.
    No sad smo već na konju, pretvorile su se u krastice, a danas je i 1. dan bez temperature. :D

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene zanima kd mu se uhvate krastice jel bi onda trebalo mazati sa nečim?
    A baš ima na par mjesta onak su mu jako crvane mislimda zato kaj ih je svrbio.
    A i na glavi ima dvije koje su žute kao da nisu suhe, ali jesu, ili kao da su ognojene.
    pa ne znam jer bi trebali doktoru ili samo mazati ili ništa čekat da prođe

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

domy,ja svome mazem za blagom mjesavinom ulja sa lavandom angustifoliom(primavera-pise lavanda extra)..to smiruje svrbez a i potpomaze zarastanje te sprecava pojavu oziljka.
    mislim da zbog toga ne bi trebalo k doktoru,to je prirodni tijek,samo pricekajte da prodje.
    bas se cuh sa doktoricom..djetetu mi je ovo 7mi dan kozica,idemo sutra na kotrolu,kaze doktorica da vise nije zarazan koja divotica,ceka nas jurcanje po vani.ne znam sao tko je sretniji,on ili ja

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj sundrops prvotno napisa
    domy,ja svome mazem za blagom mjesavinom ulja sa lavandom angustifoliom(primavera-pise lavanda extra)..to smiruje svrbez a i potpomaze zarastanje te sprecava pojavu oziljka.
    mislim da zbog toga ne bi trebalo k doktoru,to je prirodni tijek,samo pricekajte da prodje.
    bas se cuh sa doktoricom..djetetu mi je ovo 7mi dan kozica,idemo sutra na kotrolu,kaze doktorica da vise nije zarazan koja divotica,ceka nas jurcanje po vani.ne znam sao tko je sretniji,on ili ja
    Di si to kupila?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

kupih lavandu u biobio iako imas i u dosta ljekarni primaverino ulje.
    ono sto provjereno znam da i u staroj vlaskoj ima jedna trgovinica sa osho etericnim uljima-njih cak vise cijenim od primaverinih.
    a za bazno ulje u koje sam umijesala lavandu sam uzela od welede ulje,koje sam imala jer i inace dijete mazem sa njime..iako,mozes bilo koje kvalitetnije,hladno presano uzeti-cak i suncokretovo hladno presano.kantarionovo je isto veoma zahvalno za ovakve stvari.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i mali ih je pokupio, točno 12 dana otkako su izbile velikome.
    Pred izbijanje je imao laganu temperaturu dva dana, dolazila je i prolazila, nadam se da je povezana s kozicama a da nije pokupio još i nešto drugo.
    Uglavnom, mislila sam da će možda biti zaštićen zato što ga dojim, no ništa od toga...
    Nezgodno mi je to što je baš u ponedjeljak trebao krenuti u jaslice, i sad će morati krenuti kad ih preboli, a poznato je kako im je tad narušen imunitet...

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo i meni su izbile kozice tčno školski nakon 14 dana od kad je malički dobio.
    Nadam se samo da će proći što bezbolnije.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    evo i nas u klubu, ima ih poveci broj i cak 10-ak u pikici
    da javim, koristili smo uriage i zobenu kupku, imala ih je stvarno puno po trbuhu i ledjima, te kosi
    sve proslo za tjedan dana :D

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Imam pitanje za zobenu kupku. Starija je dobila kozice prije tri dana, mazemo s uriagom i nista vise. Pedica je rekla eventualno hiperm. ako ce biti jak svrbez. Kad mozemo poceti koristiti zobenu kupku i koliko dugo smije u njoj biti?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Nama prošlo za tjedan dana, sad je samo još krastav i crvene su flekice koje dugo traju, ali prošlo je. Sutra ide u vrtić.
    Naravno, mala je dobila. Točno 14 dana od njega. Samo i isključivo dojena, eto ti ga na! Ma, dobro, i bolje da se riješimo, samo da ne bude komplikacija. Mažem ju Uriageom.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prijavljujemo se kao zadovoljni korisnici zobene kupke (verzija sa zobi u čarapi, da ne pliva posvuda uokolo). veli dijete da mu je puno lakše od toga i kupam ga dvaput dnevno po par minuta od samog početka izbijanja, a on si sam napravi "kremicu" - stisne onu sluz iz čarape u čašicu i s tim maže svaku kozu.

lavanda i zobena kupka su sve kaj koristimo, iako imam u pripremi i "ozbiljnije" stvari. nadam se da nam neće trebati. poprilično dobro se drži i ovako.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ene zanima taj gel on se koristi tako da se maže direktno na svaku kozicu?
    I šta ...ublažuje svrab....pospješuje da se brže osuše?

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I mi vam se pridružujemo, danas je 3.dan i ima ih jako puno, ca. 100ak. Jel i vaša djeca imaju tako puno??
    Temperatura malo skoči na max. 37,5 i onda sama od sebe padne. Nervozna je jako.
    Uz kozice ima i upalu grla i konjunktivitis.

Kakva je to zobena kupka?? Gdje ste to kupile? Jel to da ne svrbi??
    A lavanda??
    Ako ima koja dobra dušica molim da mi objasni da nemoram sad sve čitati!!!

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj domy prvotno napisa
    ene zanima taj gel on se koristi tako da se maže direktno na svaku kozicu?
    I šta ...ublažuje svrab....pospješuje da se brže osuše?
    domy najprije se nadam da si dobro.

Ja sam ih s time mazala doslovno posvuda, gdje god se crvenilo a pošto je taj gel više tekući nego kremasti, mogu reći da sam ih "trackala" gdje god sam stigla ali ipak ne preobilno da se posuši što više a ne da se obriše odjećom.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ivany prvotno napisa
    I mi vam se pridružujemo, danas je 3.dan i ima ih jako puno, ca. 100ak. Jel i vaša djeca imaju tako puno??
    Temperatura malo skoči na max. 37,5 i onda sama od sebe padne. Nervozna je jako.
    Uz kozice ima i upalu grla i konjunktivitis.

A lavanda??
    Moj mali ih i nije imao tak puno, ne znam po broju.
    Ali vidim koliko ja imam on je imao tri pu manje, šta je bolje na znam.

Mi smo koristili samo hipermangan i ja to koristim.

Za zobenu nešto ovdije piše
    "(verzija sa zobi u čarapi, da ne pliva posvuda uokolo)stisne onu sluz iz čarape u čašicu i s tim maže svaku kozu."

A što se tiće lavande ovdje piše
    "kupih lavandu u biobio iako imas i u dosta ljekarni primaverino ulje.
    ono sto provjereno znam da i u staroj vlaskoj ima jedna trgovinica sa osho etericnim uljima-njih cak vise cijenim od primaverinih.
    a za bazno ulje u koje sam umijesala lavandu sam uzela od welede ulje,koje sam imala jer i inace dijete mazem sa njime..iako,mozes bilo koje kvalitetnije,hladno presano uzeti-cak i suncokretovo hladno presano.kantarionovo je isto veoma zahvalno za ovakve stvari."

Sretno i da što prije prođu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mirje prvotno napisa
    Ja sam ih s time mazala doslovno posvuda, gdje god se crvenilo a pošto je taj gel više tekući nego kremasti, mogu reći da sam ih "trackala" gdje god sam stigla ali ipak ne preobilno da se posuši što više a ne da se obriše odjećom.
    mirje, jel' sve dobro prošlo?
    Nije se na kraju ništa zagnojilo, nadam se.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Curke, jel ima koja dobra dušica da joj je ostalo još Pruriced gela, a da vam ne treba više? Pitala sam curke koje su nudile, ali su već poklonile. Jel ima još netko viška? Bebica mi ih je dobila, a nemam više puno gela od sina, a bezveze mi kupovat cijelu tubu, mislim da mi toliko ipak neće trebati... Ajde, pliz, može i na PP. Hvala unaprijed!

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa
    Citiraj mirje prvotno napisa
    Stvarno, jel se sve posušilo?
    I kod nas je gadno... Pelenska regija sva crvena i kozičava, nikako mi se ne sviđa...
    Držim ga u gaćicama (čak se i pokakao i par puta piškio u tutu :D ), ali još mi je stanje vrlo škakljivo... Nisam sigurna trebam li ga mazati ili ne, vjerojatno ga još svrbi ali htjela bih da se to što prije posuši....

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Imga prvotno napisa

Sad je dobro ali je bilo gadno.
    Sedmi dan od prve kozice je preko noći zakurila 40, uz kozice je imala i uplalu oba uha.
    Dobila je antibiotik i kremu Betrion za one najgore kozice koje su se skoro inficirale.

Angie75, ona nije u peleni ali joj je ta zona bila najkritičnija.
    Ako sumnjaš na infekciju, bolje odi pedijatrici.

Cure su sada OK, dečkić je dobio naknadno, (on je najprije odgulio virozu) i još je kozičav.

Hvala na pitanju

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Angie, moja je u vrijeme kozica bila non stop bez pelene. Bezpelenašila po stanu, a ja kupila i prala za njom. Onda je dobila proljev
    Probaj ga malo pustit gole guze, prije će se osušiti.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivany prvotno napisa
    A lavanda??
    obične zobene pahuljice. koje neki fino samelju, pa rastope u vrućoj vodi da ne sjednu na dno kade nego da se lijepo razmuti. i onda dodaju hladnu vodu do prave temperature. voda za kupanje ne smije biti pretopla (bez obzira bila zobena kupka, hipemangan ili nešto treće)

meni je jednostavnija verzija natrpati zobene pahuljice u najlonku, zavezati, i potopiti u vodu. zob ostaje unutra, a ona sluz koja nam i treba za kupku prolazi kroz čarapu. ništa se ne lijepi za kožu. u kupku sa pahuljicama (valjda sam premalo mljela) mali mi nije htio ni ući, jer se vidjelo da nešto pliva, a ovak je voda bjelkasta i mekša (ko od balzama recimo )
    u tome se okupa, a usput i cijedi sluz po kozama. veli da mu je puno lakše nakon tog kupanja.

a lavanda... ja sam pripemila mješavinu od lavandinog ulja, a kao bazno uzela pola bademovog i pola ulja od pšeničnih klica. s tim sam mu premazivala kozice. smanjuje svrbež i dezinficira, ujedno ubrzava epitelizaciju i sprječava nastanak ožiljaka.

dobila sam danas i sljedeći recept (nisam još isprobala):
    Ako hoces prirodnu varijantu mozes napraviti otopinu od aroma ulja
    5 kapi čajevca
    5 kapi lavande
    5 kapi bergamota
    ulje otopis u nekoliko kapi medicinskog alkohola, stvarno jako jako malo da dobijes emulziju.
    Skuhas kamilici u mineralnoj vodi (moze Jana).
    Mjesavinu ulja+alkohol umijesas u 100 ml kamilice.
    Mazes po potrebi. Susi sigurno i smanjuje svrbez

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vesna, jel mora biti baš mineralna voda ili može pročišćena u sustavu za filtriranje? Mislim, ni Jana nije mineralna pa zato pitam.

Inače, M. je skroz ok, ima još par krastica, uredno ide van na zrak, ali ga u vrtić još neću pustiti ovaj tj. No sad čekamo da L. "zakozi", a u virozi je .

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemam pojma.
    samo sam kopirala recept koji sam danas dobila. mogu pitati autoricu

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Daj pliz, pa javi. Kad L. dobije voljela bih ga tretirati prirodno.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

domy i vesna hvala vam na odgovorima, svaki savjet nam je dobrodošao, danas je 4.dan ima ih preko 300 i užasno je svrbe, tekući puder smo već potrošili, kupala sam je danas u hipermanganu ali nisam primjetila da joj je išta lakše.
    Sutra ćemo isprobati zobenu kupku i lavandu.

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I mi evo u klubu. Pojavila joj se jedna u nedjelju, jučer još par - bili kod doktorice ona rekla da nisu kozice, da bi danas izašlo još par.... Koliko dugo one izbijaju, prije nego dosegnu svoj vrhunac?

Za sada ju ne svrbe, jedino ove dvije koje su joj prve izašle na rukama i to joj mažem Uriage gelom. Danas ću onda uzeti i tu zobenu kupku....

Temperaturu je prije toga imla par dana, max do 37,5.

Taman smo prebolili šarlah, vratila se i taj dan jedna djevojčica otišla doma s kozicama, točno 14 dana nakon toga evo Petri prve....., a još nam se i šarlah vratio, tako da je i na Silapenu opet.....

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pitala. i evo odgovora:
    Hm, nisam ziher ... mislim da za prvu ruku mozes upotrijebiti i obicnu vodu, ova sto prode kroz filter nema bas nista u sebi.
    ja ne bum puno razbijala glavu. kupila janu, napravim danas pa ću vidjeti rezultate

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    pitala. i evo odgovora:
    Hm, nisam ziher ... mislim da za prvu ruku mozes upotrijebiti i obicnu vodu, ova sto prode kroz filter nema bas nista u sebi.
    ja ne bum puno razbijala glavu. kupila janu, napravim danas pa ću vidjeti rezultate
    Hvala, dakle minerali su u igri.
    Nekak si mislim da je onda bolje kupiti negaziranu mineralnu (Jamnicu).
    No još nam za sad ne treba, iako očekujemo da će ovih dana izbiti, danas je 15 dana otkako su M. izbile...

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Imam jedno pitanje...
    Moja nećaka (iz Samobora) ima kozice i liječnica je rekla da se kupa u hipermanganu, jer se u tekućem puderu nalazi sastojak h (šogorica nije zapamtila puni naziv), koji je otrovan, pa se ne preporučuje taj puder.
    Kod nas opet (u Slavoniji) svi koriste samo taj tekući puder.
    I moji su imali vodene kozice, pa sam ih s tim mazala, a za hipermangan nisam nikada čula. Jel to ovisi o liječniku ili je to od regije do regije? :/ :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Kako se napravi ta mješavina za lavandino ulje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa
    Imam jedno pitanje...
    Moja nećaka (iz Samobora) ima kozice i liječnica je rekla da se kupa u hipermanganu, jer se u tekućem puderu nalazi sastojak h (šogorica nije zapamtila puni naziv), koji je otrovan, pa se ne preporučuje taj puder.
    Kod nas opet (u Slavoniji) svi koriste samo taj tekući puder.
    I moji su imali vodene kozice, pa sam ih s tim mazala, a za hipermangan nisam nikada čula. Jel to ovisi o liječniku ili je to od regije do regije? :/ :?
    Mislim da ovisi o liječniku. Iako, koliko sam stekla dojam, tekući puder se općenito više ne preporučuje.
    Nama su preporučili hipermangan, ali ja ga nisam koristila (možda bih drukčije razmišljala da je posrijedi bio teži oblik kozica, ali kod nas su prošle razmjerno blago). Veće koze mazala sam Pruriced kremom, a kupala sam ga u A-derminoj zobenoj kupki.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bundevica mi smo iz Slavonije, Saru sam mazala tekućim puderom, kupala u hipermanganu i na svoju ruku (zahvaljujući ovom forumu ) kupila Pruriced gel.
    Sara je bila puna kozica, imala ih je na kraju ca. 350....
    Sad je prošlo više od 2 tjedna, oni najveći plikovi su još u krastama.
    U ponedjeljak se vraća u vrtić, kojem se nimalo neraduje pa će sad opet biti problema s ostajanjem u vrtiću (a baš se bila ljepo navikla i rado je išla).

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj hermina prvotno napisa
    Nama prošlo za tjedan dana, sad je samo još krastav i crvene su flekice koje dugo traju, ali prošlo je. Sutra ide u vrtić.
    Naravno, mala je dobila. Točno 14 dana od njega. Samo i isključivo dojena, eto ti ga na! Ma, dobro, i bolje da se riješimo, samo da ne bude komplikacija. Mažem ju Uriageom.
    baš me zanima kako kozice proživljava tvoja curica, jer imam malca starog kao tvoja Eva. jesi li pitala pedijatricu koje su moguće komplikacije? nekako me strah kozica kad su tako mali.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

najdrazi moji...luda sam moja malecka dobila vodene kozice...
    citam tuda ali nis ne konam koliko trebam jer sam pomalo cak i u panici...
    naime mojoj malenoj u subotu poceo curiti nos i pocela kasljati (znaci normalna prehlada,nista ne sumnjam) u nedjelju u noci dobila temperaturu (opet nista ne sumnjam) i danas :shock: vidim po tjelu odjednom pristice 3 su skroz vodena a ostali se pojavljuju sutra ujutro idemo doktorici ali to mi je sve sigurnije i sigurnije da ima vodene kozice....
    citam po netu i svasta pise na jednoj stranici pise kako je za djecu bezopasno a na drugoj pise o komplikacijama na kojima sam se zgrozila posto se spominje svasta...

cim vidim kako to izletava meni dode da se rasplacem...
    ima jedan pristic na nozi oko kojeg stvara problem a sta kada jos izbe sta cu ,kako da objasnim da ne dira???
    za taj jedan hoce flaster a sta kada bude jos????
    milijun pitanje sto,kako,kada,s kim s cim????????????????

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

lidać, hajde smiri se

Konzultiraj se s pedijatricom ali nama je naša dr. savjetovala da ne dolazimo ako je tijek bolesti uobičajen;
    ako se temperatura ne smanjuje ili primjetiš mogućnost infekcije koje kozice, onda nemaš što čekati ali nadam se da neće biti potrebe.

Na ovom topicu imaš dosta korisnih savjeta i opisanih iskustava koji bi vam mogli pomoći da lakše prebolite kozice.
    Želim vam što manje kozica i što brži oporavak

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

bili smo kod doktorice i dobili smo one granulice za kupanje...a na spomen neke kremice rekla mi je nista...pitala sam i u ljekarni za kremu preporucili su mi mlijeko za tjelo...otisla u drugu ljekarnu tamo su mi davali kremu od 160kn :shock: ...i da bi mi rekli da postoji neka kremasta tekucina za recept koju doktorica smatra da nije potrebno...

a zastoooooooo???????

koliko ja znam UVIJEK se dobi neka kremica a zasto sada odjednom nije potrebno...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

lidać, ajde polako
    Kozice se, naravno, mogu zakomplicirati, no ne misli sad na to.
    Vidiš tu po forumu da kod većine prođe ok.

Moje su cure isto dobile taj hipermangan. Od toga napraviš blagu otopinu, svijetlorozu i kupaš dijete u tome.
    Tekući puder se nekad koristio, no sad se više ne preporučuje. Navodno se ispod njega, kako je gust, može prije javiti infekcija, no ne znam puno o tome.

Flasteri... ne znam jel to pametno, tj. može li flaster oštetiti mjehurić i koliko se kozica pod flasterom uopće može sušiti :/ Ja bih ih preskočila.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

koliko puta na dan ju mogu kupti u toj otopini???
    koliko dugo se mora kupati u tome?...dok se ne pocnu susiti ili...???(vec ih ima par gdje su mjehurici puknuli pa izgleda ko krastica)
    sta sa licekom,smije li ta otopina na lice???
    samponi i gelovi koliko dugo se nesmiju koristiti???
    smije li se bas kupati u toj otopini ili ponekad vodi ili samo ispirati???
    od hipermangana je postala i zuta...dal to znaci da sam mozda previse granula stavila???

eto mozda sam ispala glupa ali eto doktoricu nisam uspijela nista pitati koliko nas je prakticki odmah izjurila sa osnovnim objasnjenjima koje i sami znamo toliko sam bila i pomalo ljuta jer smo cekali vani 1.5h bez obzira sto je sumnjalo na pojavu vodenih kozica...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nama je danas 2 tjedna od izbijanja kozica...Možeš dijete tuširati samo sa vodom koliko god puta dnevno hoćeš,meni je tako bilo lakše.Dora bi se sama tuširala gdje joj je godilo,a u otopini hipermangana se može i kupati,meni je bilo lakše tuširati u običnoj vodi,pa navečer prije spavanja radi dezinfekcije zaliti otopinom.10 dana se ne pere kosa,a otopinom ne prati lice.Ne znam kako ti je požutilo dijete,otopina treba biti blago roza?!Nama su se brzo sušile tako da sam otopinu koristila samo 3-4 večeri,inače dosta isušuje kožu.Sad je mažem s uljem u koje sam dodala lavandu,već je o tome sve napisano na ovom topiku.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

malo sam zbunjena :? :? :?

ovo je 3dan vodenih kozica stim da vec njih ima dosta puknutih i osusenih a svega nekih 5vodenih ...a ukupno ima svega 20-25 kozica...

pa sad me zanima bude li njih jos ili je vec izbilo sto je mislilo???

sto se tice temp.imala je jedino sinoc 38.4 i to je bilo to,volje je odlicne cak ju ni ne svrbi toliko...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kozice joj mogu izbijati po nekoliko dana, mislim da su mojima po 5 dana, koliko se sjećam. Tako da je znalo biti da su neke već skoro suhe, a na drugim mjestima tek izbile nove. Koža je požutila jer ta otopina dosta isušuje kožu. Napravi blagu otopinu.

A da probaš i nazvati pedijatra? I ja nekad zaboravim nešto pitati pa je nazovem ako mi što nije jasno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E da, ja nisam po licu s tom otopinom, da ne uđe u oko. Neke veće po kosi sam znala potapkati vatom umočenom u to. Pazi na mjehuriće.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hajde cure pomozite...

malecka ima kozice (kao sto znate) vec ide 5 dan i ima svega par kozica ,ja zakljucila totalno blagi oblik...
    nema temp.tj nije ju ni imala ,stanje joj je super cak ju ni ne svrbi toliko mozda se sjeti 2-3 puta na dan...uglavnom zivahna je totalno koda joj bas nista nije...

sad mene zanima smijem li ja nju odvesti malo na dvoriste da uhvati malo zraka????
    i hoce li jos koja kozica izbiti nakon 5dana ili bi to otprilike bilo to???????

da jos zaboravih rec ima jos par vodenih ali vecina su u krasticama...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Cure, možete mi rješiti dilemu da li je D.dobio kozice.Jučer na glavi izbio žuti prišt iz kojeg je češanjem izašla neka vodica , danas vidim isto u kosi još dva prišta. Jel bi to bile kozice.Prilično sam sigurna da da jer ih je mali nećak dobio prije točno dva tjedna , a često su dolazili kod bake koja živi s nama u dvorištu , i po njihovim riječima mali nikad nije bio zarazan Koliko točno će još D biti zarazan te treba izbjegavati ljude da ne proširi zarazu ?

Stranica 8 od 35 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •