Stranica 10 od 35 PrviPrvi ... 8910111220 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 1708

Tema: Vodene kozice

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

to sam i mislila držati se hlada i stalno ju mazati,ali ovo s kupanjem u moru me jako zbunilo.Otpale su joj krastice,ima ih jedino još u kosi,a to ni neću močiti dok ne otpadnu sve,a za ostatak tijela?-nisam sigurna.Možda se i nećemo kupati,ona je još uvijek premala da bi tražila da se kupa pa sam možda spašena od toga,a s druge strane žao mi je da se barem malo ne okupa. :?

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pa ako su joj otpale s tijela, a ostale samo na glavi mislim da je bez bojazni možeš okupati u moru (vjerojatno i ionako ne bi smočila glavu, još je premala za plivanje i ronjenje ). Mi za malca planiramo kupiti mali čamčić/bazenčić koji ćemo držati na plaži, napuniti ga morskom vodom i nek uživa! (dat ćemo mu i da smoči noge u moru )

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mrkvica05 prvotno napisa
    Pa ako su joj otpale s tijela, a ostale samo na glavi mislim da je bez bojazni možeš okupati u moru (vjerojatno i ionako ne bi smočila glavu, još je premala za plivanje i ronjenje ). Mi za malca planiramo kupiti mali čamčić/bazenčić koji ćemo držati na plaži, napuniti ga morskom vodom i nek uživa! (dat ćemo mu i da smoči noge u moru )
    samo da javim da smo na moru,more je još uvijek hladno pa se naša ljubičica kupa u svom čamćiću kojega napunimo morskom vodom i da otpale su nam i krastice s glave jeeeeeeeeeee

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

super, baš mi je drago! :D

(jedva čekam kad ćemo i mi dolje, a trenutno smo u iščekivanju kozica kod malca)

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mrkvica05 prvotno napisa
    super, baš mi je drago! :D

(jedva čekam kad ćemo i mi dolje, a trenutno smo u iščekivanju kozica kod malca)
    možda ih neće ni dobiti.Koliko je sada već prošlo vremena kako ih je dobila malena?

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Malo crnog humora:
    čekam da sinu izbiju kozice, a kad ono - evo ih MENI. Točno 2 tj. nakon kćeri, daj zamisli.
    A cijepila sam se prije 2 godine, pa sad da se smijem ili plačem, ne znam. Dan prije tako su me kosti boljele, noću sam imala groznicu, a sutradan laganu temp. i tek onda su se pojavile točkice. i tako, red hipermangana, red Pruriced gela. Karantena. Ljepota.
    Nadam se da vi uživate na moru i da imate lijepo vrijeme jer je nama stigla jesen!

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

:shock: a joj! Baš mi te žao.Ovdje je vrijeme savršeno,svaki dan do sada smo se kupali.i kod naših kod kuće kiša stalno pada tako da nam ne vjeruju da je ovdje tako lijepo,kažu već su se pretvorili u kišne ljude.
    sada barem znaš proceduru.....

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo nas u klub, imam jedno pitanje, zapravo dva.
    Zanima me koliko dana izbijaju kozice, nama je treći dan i pitam se hoće li ih još biti...I drugo je dr. nam je prepisala Rinolan a vidim da to ovdje nitko nije baš davao pa nebih niti ja? hvala

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

kćeri su tri dana izbijale, meni 4. nama je dr. dala sirup claritine u slučaju da je neizdrživo svrbi, ali nisu pa joj nisam ni davala. mislim da ti je je i rinolan dan u tu svrhu.

da vam što prije i bezbolnije prođe...

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i mojoj curici su izbijale 3 dana,a poslije se suše. budući da je moja bila jako mala mislim da možda zbog toga nije dobila ništa drugo osim mazalica,tako da je možda stvar koliko je dijete strao jer ona se nije ni češala-mislim da jadna i nije znala ali dobro je.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

imam bebu,sutra puni 5 mj. i od starijeg brata dobila je kozice.danas smo u kozicama 6 dana.ono sto mene brine je jako crveni rub koji se poceo stvarati oko kozica koje su se pocele pretvarati u kraste.nisam primjetila nikakav gnoj u nutra al me brine moguca infekcija.do jutros je taj zarko crveni rub bio oko par kozica.navecer sam primjetila da ga skoro svaka veća kozica ima.curica je inace jos uvijek jako nervozna,slabo spava,stalno place.temperatura oko 37,3-37,4 i ne prelazi te vrijednosti.dali netko ima iskustva s inficiranim kozicama i moze li mi poblize objasniti kako izgledaju?

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

najbolje da odeš do pedijatra (ako već nisi), nek pogleda. moja cura je imala jednu - crveni rub, bijelo unutra (gnoj), čekala sam kako će se razvijati dalje, a kako je bila samo jedna, nisam paničarila

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Čemu pomaže ova krema Pantenol za ožiljke? Hvala

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anima prvotno napisa
    Čemu pomaže ova krema Pantenol za ožiljke? Hvala
    To nije krema za oziljke per se.

To je univerzalna krema, ali posebno je pogodna za svjeze oziljke (preporucuje se npr. i nakon operativnih zahvata) jer obnavlja kozu.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Elly hvala

Također, ako nekome treba uriage pruriced, poklanjam, ostalo nam

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i nika dobila kozice!
    kupili hipermangan i dobili preporuku za pruriced!!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nama danas 5. dan koza i sve 5!

nika ih ima 50-ak po tijelu, nije cendrava, dobre volje, igra se i sretna je što ne mora u vrtić, nije uopće imala temp!
    samo 2 x je malo šizila jer kozica ima dosta oko piške pa ju to svrbi/peče!
    3 x ju okupala u hipermanganu i to je to!
    da ju čovjek vidi vani obučenu, ne bi ni skužio da ima kozice!
    zaključak: mislim da smo i više nego super prošli s kozicama!

leonardica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo i nas na ''kozama''.
    2.dan, temp.oko 38, kozica 15-ak sve zajedno, za sad i više nego zadovoljavajuće.
    Kad ju zasvrbi, kaže ''namaži me tu'', razumno dijete
    Koristimo samo Pruriced gel, fino se suše...
    Još se nadam u iduća 2 dana da ju neće napasti previše...
    I fino se čitav dan igramo

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pročitala sam na jednom letku da hipermangan boji kadu.
    Dakle, gdje ste kupale dječicu?

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

budući da je bilo ljeto, N se kupala vani u plastičnoj kadici, nije ostavilo boju, a u tušu sam ju polijevala vodom u kojoj je bio hipermangan, također nije ostavilo boju

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj stephanie prvotno napisa
    Pročitala sam na jednom letku da hipermangan boji kadu.
    Dakle, gdje ste kupale dječicu?
    u kadi

nije ju obojalo.
    samo treba paziti da ne bude previše hipermangana i sve 5.

Jedino što smo uspjele obojati su noktići na nogama. Ona nije htjela iz kade vani jer joj je bilo fora kupati se u obojenoj vodi pa sam je pustila da malo gušta. i sad su joj noktići na nogama posmeđili 8) (ali kaže mi sestra da to nije ništa kako je bilo njenom djetetu...ko će ga znat)

(inače, sad ima za kupit tekući hipermangan koji se puno jednostavnije dozira. ja sam imala u prahu pa je boja vode varirala od blijedo roza do ljubičaste )

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

U vrtić stigle "koze" pa imam opet pitanje:
    Da li netko zna zašto dijete ne smije izlaziti van (dvorište, balkon) dok ima vodene kozice?
    Ja sam čula da se u tom slučaju bolest ne razvije u potpunosti i da se može vratiti kasnije u životu. :?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da je to nastalo zbog brkanja kozica s ospicama. ospice su praktično zaboravljene, a kod njih su djeca redovito imala upaljene oči pa im je svjetlo smetalo.
    nema razloga da s kozicama dijete ne izlazi na balkon.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ozbiljno :shock: Eto, pao jos jedan mit u kamenu uklesan

iako,nama pedica objasnjavala da kozice lakše/prije izbijaju ako je dijete u toplome, zato da nije dobro da dijete ide van, na hladno, kao - usporava se time razvoj bolesti.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nama je dr. rekla da dijete s kozicama može van ako nema temperaturu, ali se ne smije igrati s pijeskom, zemljom i sličnim da se kozice na rukama ne inficiraju. Sretno svima s kozicama, mi smo svoje uzgajali 4 tjedna ( 2 jedan pa 2 drugi ).

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo, i mi uzgajamo koze od jučer navečer.
    uopće ne znam kad si ih je uspio iščešati, jer su sve s krvavom ranicom i imao ih je jučer cca 10.
    uopće ga ne vidim da se češka, mažemo se s uriage-kremom.
    stariji sin ih je prebolio s 2 godine, srednji je sad dobio, a maleni od 5 mjeseci još nije.
    super je, veseli je, nema temperaturu...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Sumnjam da moj sin ima kozice. Osip smo primjetili danas, prvo točkicu na licu, pa na nozi, pa smo ga pregledali i vidjeli da ima i na vlasištu (najviše) i malo na leđima. Temperature nema, od drugih siptoma jedino ne želi baš jesti.
    S obzirom da je danas praznik, pa slijedi vikend, zanima nas da li je nužno, ako ne dođe do nekog pogoršanja, ići sutra kod dežurnog pedijatra ili možemo čekati ponedjeljak i javiti se svojoj dr?
    Hvala na savjetu!

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako su kozice, a po opisu bih rekla da jesu definitivno,nema potrebe da idete na dežurstvo, jer će dokotor ionako samo konstatirati vodene kozice, neće napraviti ništa drugo, ali u pon. obavezno odite da ih malo pogleda i da uvede u karton

Kad je N imala kozice bilo je ljeto, i mi smo i s temperaturom ak je bila u stanju bile vani ali naravno u hladu!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi smo prebolili koze sa srednjim. bilo je sigurno više od 200 komada, čak i po pimpaču, a malo po licu. kupali smo se u zobenoj kaši sa lavandom koju smo emulgirali u zobenom vrhnju. nakon kupke se više nije češkao. nismo spavali 4 dana.

a sad mi se čini i da je naša beba od 5.5 mjeseci dobila koze. zasad je to samo jedan vodeni prišt na leđima od jučer navečer, ali mi se čini da je to to. nadala sam se da nećemo dobiti jer ga dojim, ali....

mene muči razdoblje inkubacije koje navodno može trajati čak i 3 tjedna prije pojave koza, a čitavo to razdoblje si zarazan. kad se koze posuše, a imaš još djece koja nisu imala koze, znači da bi trebao biti u izolaciji još 3 tjedna, kako druge ne bi zarazio? ili?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kozice su zarazne tri dana prije izbijanja osipa do vremena kad zadnja krasta prestane biti vodena tj.osuši se.
    Zašto bi ostala djeca bila u izolaciji?Mogu dobiti,a ne moraju.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Hvala na odgovoru.

Definitivno su kozice, danas ih ima puno više, izbijaju mu posvuda,
    ali se on super drži zasad, nadamo se da će tako i ostati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj gusi-gusi prvotno napisa
    Hvala na odgovoru.

Definitivno su kozice, danas ih ima puno više, izbijaju mu posvuda,
    ali se on super drži zasad, nadamo se da će tako i ostati.
    Samo vi ostanite doma, ali se javite doktoru ( napose ako je vani jako hladno, jer ne bi trebalo biti velike oscilkacije temperature( vanjske ( oko maloga)))

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mislila sam na izolaciju od posjeta druge djece.
    recimo, išli smo na rođendan kod mame čije djete je taman odbolovalo koze, kao i moje, ali najmanji član još nije dobio koze, kao ni moj najmlađi član.
    znači, još nije bilo pojave simptoma kod najmlađeg, a prošlo je 2 tjedna otkad je srednji sin obolio.
    došla su i zdrava djeca i njihove mame su frkale s nosom što smo mi tamo zbog straha od zaraze.
    iako do pojave kozica može proći 2-3 tjedna, a zarazan si 3 dana prije pojave koza, dijete bi trebalo izbjegavati kontakte sa zdravom djecom dok definitivno nije sigurno da neće dobiti koze?

meni je to malo bezveze i malo predugo, posebno jer postoji šansa da ih uopće neće dobiti i jer smo se sa zdravima družili i u vrijeme inkubacije, prije pojave koza, dok nismo niti znali da je zarazan?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi smo se telefonski javili doktorici, rekla je da sad ne moramo dolaziti, nego da dođemo na kontrolu 10. dan. Od liječenja je spomenula samo puder i to je to.

jantara avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ako ikome treba pruriced gel neka se slobodno javi na pm.
    Tubica je samo otvorena prije cca mjesec dana, niti mrvica nije iskorištena.
    Dakako, poklanjamo.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

da li zamučena bjeloočnica ( ne žuta) sa jače izraženim žilicama može imati veze sa ozicama?

zovemo pedijatricu, ali se ne javlje, a danas nam je 4.dan kozica.
    možda je to od suhog zraka ili umora?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Možda ima kozicu na oku?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ima na donjoj trePavici,praktički na rubu one rupice kod nosaa

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Može ih imati i na sluznici.Baš u oku...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala, kako je baš uz rub, valjda mu je iziritirano.
    to ne može stvoriti neke komplikacije,jel da, jer nije baš u sluznici?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ako je uz rub moguće da mu iritira sluznicu(možda se malo i češka).
    Moj sin je imao jednu baš na oku(vidio je mutno dok nije prošla) i nije imao komplikacija.Čitala sam da je netko imao komplikacije od slične...

Jel njega smeta nešto u oku?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ima 6 mjeseci, pa c gas ne miogu pitati, ali koliko vidim, tu i tamo trlja oči, ne prestrašno. dobila sam pedijatricu, kaže ako se pogorša, da idemo oftamologu.
    čini mi se da nije tak strašno, pa nejdem nigdje zasad.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ima 6 mj. a još ne priča?

Nadam se da će sve proći bez ikakvih problema.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja pijem neke lijekove koji nisu baš naj naj, ali mogu s njima dojiti, pa se uvijek prepadnem da mu je nekaj od toga.

ali trudim se vjrovati da bude sve ok, i bude,
    hvala ti

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ne znam jesmo li rekorderi. Mara je prekrivena kozicama, ima ih preko tisuću. Najgore je na glavi, sad se spustilo i na čelo, na pišici i čmaru. Ovo je već 5. dan. Jutros se prvi put pojavila i temperatura, mala ali tu je.

Koze je dobila od Jane, točno 2 tjedna kasnije, a Jana pak donijela iz vrtića.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Koliko često mažete uriage? I ima li smisla na pišicu kad se ne može osušiti?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nama je 6. dan, i ovu noć smo već bolje spavali.
    što se tiče kozica u pelenskom dijelu, mi stavljamo platnene pelene, pa imam osjećaj da se brže suše nego u pampersici. imao je češče stolice, eksplozivne, pa sam povremeno i stavila pampersicu, ali sam unutra znala staviti tetru, kako bi ipak pamuk bio uz kožu.
    ujedno ostavljam golu guzu bar 15 min. par puta dnevno, te smo se kupali 2 x dnevno u kupki sa prokuhanim zobenim pahuljicama, lavandom i čajevcem, kako se kozice ne bi inficirale.
    sa uriage kremom smo mazali 2 x dnevno, i to cca 3 sata nakon kupke, kad bih primjetila da se opet češka.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Nama je sedmi dan i stanje je super. Prošli smo ih kao da i nije bolestan, malo smanjen apetit i nervozica prva tri dana, sad sve super.
    Osip nije strašan, ima dvije srednje na licu i par srednjih na tijelu te nešto skroz sitnih na tijelu. U vlasištu su najgore, veće i ima ih 15-20, ja sam mislila da će sve biti takve, ali nisu. Još da otpadnu te veće krastice i da možemo van i bit će super!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Moj malac (4 godine) ih je isto dobio.Baš školski primjer kozica.
    Pedica je rekla samo kupke u hipermanganu i nikakvo mazanje, puderi i sl. pa sam malo zbunjena jer čitam kako dosta vas maže nekim kremicama :? ...

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ima li iskustva s kozicama kod novorođenčadi (mama preboljela)?
    Naime, obzirom na datume, to nam je mogući scenarij....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •