mojoj je curici ostao jedan ožiljak od kozica na licu-koliko ih je imala mislila sam da će ih imati puno više i što sada s čim da mažem,doktorica je rekla da ne trebamo mazati ničim posebno ali ja ipak ne bi ostavila slučaju
mojoj je curici ostao jedan ožiljak od kozica na licu-koliko ih je imala mislila sam da će ih imati puno više i što sada s čim da mažem,doktorica je rekla da ne trebamo mazati ničim posebno ali ja ipak ne bi ostavila slučaju
Ja sam svoj ožiljak od operacije štitne, mazala kremom kontratubeks ( protiv ožiljaka), e sada da li je to adekvatno za djecu i ovu situaciju ne znam.
Ali mislim da ožiljak možeš mazati kantarionovim uljem, ako ništa konkretnije ne čuješ ili skontaš.
Za oziljak sam od kirurga dobila preporuku za kremu Bepanten (imas ju i u dm-u) ili nevenov melem, nakon skidanja jednog madeza. Operacija je bila prije godinu dana, s tom kremom smijes poceti mazati odmah, i danas mi se uopce ne vidi oziljak.
Kontratubex se treba stavljati samo na stare oziljke (znaci treba proci par mjeseci od nastanka oziljka), ne odmah. BTW, on je stvarno efikasan - E je prije par godina bila zgulila jednu krastu na ruci i ostao joj je oziljak; kad je postao "star" (bijel, a ne roza), povremeno (cak niti ne prilicno redovito) smo ga mazali sa Kontratubexom; neki dan sam trazila taj oziljak i nisam ga mogla naci - vise se uopce ne vidi.
Sretno svima s kozicama, mi smo ih preboljeli prosle godine u svibnju i znam kako vam je.![]()