Stranica 14 od 35 PrviPrvi ... 4121314151624 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 1708

Tema: Vodene kozice

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eto i mi da se malo javimo. Nakon sina, točno 14 dana, kozice sam dobila jaaaa! Užas, užas, zlo i naopako. Pet dana nisam mogla govoriti, jesti, piti, a preživjela sam na voltarenima. Nije pomagalo niti tuširanje, niti puder, niti uriage gel, a niti zobene kupke, ništa. Najbolje bi mi bilo u bunilu od temp. jer bi mi onda bilo super u polunesvjestici. No, na to sve curka je dobila vodene kozice. Ima ih puno, a najgore je na spolovilu. Tri dana je plakala i histerizirala. Dakle neznam. Stariji je odradio to bez pol beda, a ovo je sasvim druga priča. Sad mi je bilo još gore jer, jer znam koji je osječaj.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma nije njima tako strašno kao odraslima, simptomi su kod odraslih puno puno gori nego kod djece. zato je i dobro to preboliti u dječjoj dobi.
    zara ih je imala čak u očima

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da ja od cijelog tijela hvala bogu u očima nemam, ali eto jako interesantno, kažu da su vodene kozice izuzetno zarazne. Moj brat ih je imao, zajedno smo spavali igrali se jer je mama htjela da ih i ja prebolim i ništa. Još par puta je pokušala kad bi čula da neko dijete ima kozice. Bila je i epidemija u školi i ja ih nikako nisam zaradila i eto sad pod "stare dane" bingo. Koliko god mi je stvarno pun kufer voljelja bih da i najmlađi to sad odradi pa da smo mirni, ali za sad ništa, odolijeva. Kod djece su te faze bolesti puno kraće i blaže i nemogu opisati koliko mi je žao što to nisam preboljela kao mala. Maloj je danas sedmi dan i ona je kao avion, a ja mislim da još tjednima neću doći k sebi, a vrata nikome ne otvaram jer bi netko mogao doživjeti šok pri susretu samnom.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja se nadam da ce i balerina dobiti koze. i nije me strah koza, vec nje i njonog ponasanja. BC je bolesnika za pozeljeti uvijek, jadan slusa sve sto mu kazes, a ona ne zelim ni pomisljati na sve sto cu s njom proci, ali bez obzira na to zelim da ih sad preboli. jednostavno mi se cini da je to bolje za nju.
    BC-u ne izbijaju vec dva dana, vesel je i mislim da nam sad sljedi period susenja. kod njega ih nije bilo puno, ali su zato velike, pa mislim da ce mu i susenje ipak dulje trajati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, margiti su se neke velike koze sušile duže od 30 dana
    možda i preko 40, ali prestala sam brojati dane nakon 30

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo nas u klubu kozica
    za sad je sve ok, danas je treći dan,
    pedica ja dala onaj bijeli puder i hipermangan.
    danas sam ipak kupila poxClean i kad ju svrbi, namažemo pjenu i kraj priče.
    odustajem od pudera i hepermangana.
    uz to za usta koristimo tantum verde jer ih ima i ustima.
    nema temp i jako je vesela, samo joj je već dosta kuće.
    sad me zanima- možemo li van?
    ako ne, zašto?
    ne mislim naravno ju voditi među djecu i druge ljude...
    još dvoje klinaca s kojima ide uvrtić a i inače se družimo isto imaju koze... jel ok da idemo jedni kod drugih (bar autom...)
    vidim da su neki išli van sa klicima, ali ne znam u koje doba godine?
    danas je vani ispod deset stupnjeva. jel to ok za prošetat?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ivaa, da li si ti preboljela kozice? A dijete ne smije van jer, iako rijetko, može doći do komplikacija. Sve dok ne prestanu izbijati plikovi i onda još 2-3 dana.

Uguglaj "vodene kozice" pa vidi.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ivaa mislim da je još prerano. Zašto se treba biti doma? Koliko sam ja shvatila dijete mora biti na toplom kako bi sve kozice izbile van. Kozice izbijaju do 5 dana, tako da se neke već suše dok druge izbijaju. Mislim da nagle promjene temp. nikako nebi bile dobre da ne dođe do komplikacija. Meni su rekli (dobro ja sam "stara" kozičarka) da moram biti utopljena u zamračenoj prostoriji kako bi sve kozice izbile na van, kod djece je ipak jednostavnije. Moj E je dobio laganu temp. četvrti dan, izbilo je još kozica i onda je sve išlo na bolje. Strpite se još malo. Mojoj maloj je danas 10-ti dan pa ju je MM odveo malo do tete, ali opet u zatvoreno i toplo, makar se već odavno sve suši i krastice otpadaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad me zanima- možemo li van?
    ako ne, zašto?
    ne mislim naravno ju voditi među djecu i druge ljude...
    još dvoje klinaca s kojima ide uvrtić a i inače se družimo isto imaju koze... jel ok da idemo jedni kod drugih (bar autom...)
    mi smo išli van na zrak, išli smo u posjete bakama, i družili smo se s djecom koja su preboljela kozice.
    što se tiče doba godine, jedne kozice bile su u prosincu, druge u rujnu.
    napomena: iako su obje imale užasno puno kozica, nijedna nije ni u jednom momentu imala povišenu temperaturu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC takodjer niti jednom nije imao temperaturu, ili bar ja tako mislim, jer je nisam mjerila
    sto se tice izlaska van, jos ne idemo, s obzirom da stalno kaslje a i ja imam neku virozu, a vani snijeg, pa ne mogu mu reci mozes van ali samo gledaj, ne diraj . ali nisu stalno u kuci kod nas, odlaze i na igranje kod igralice. i to im je super.

ivaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

naše koze prolaze.
    Nije ih ni imala puno, bez temeprature i svega nekoliko puta sam ju namazala sa poxcleanom.
    jednu noć je dobila rinolan jer se budila i plakala da ju svrbi i to je to.
    jednostavnije i bezbolnije od bronhitisa ili angine...

a van se ne smije, osobito na hladnoću jer koze ne izbijaju van dok nije toplo, dakle, može se dogoditi da izbiju unutra...na nekom od organa.. riejtko, ali je moguće, a onda je opasno.
    zato liječnici, pogotovo zimi preporučaju- ostajanje doma.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Eto mi smo zatvorili krug. Oskar je jučer dobio kozice. Zasad je sve pet.Ima ih jako malo i sasvim su sitne, skoro da bih mogle reći "lijepe". Nema temp. samo mu curi nosić već četvrti dan i tu i tamo malo zakašljuca i to mu zapravo više smeta od kozica. Dobre je volje, klopa, spava. Kad bi tako ostalo ja bih bila presretna. Vidjet ću iduća tri dana. Dvoje starijih ih je imalo jako puno, to se nije moglo niti prebrojati i bile su u grozdovima, pa su se spajale, brrrrr. Eto ipak smo ih morali odraditi svi, ali moram reći da četvore kozice u lančiću nije lako odraditi (moji na poslu već lude), više od mjesec dana sam doma . Starijem je imunitet strašno pao, dobio je šarlah i sad je na sumamedu. Koma....

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

i ja prijavljujem da je balerini detektirana veceras prva koza.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

J je isto dobio kozice, danas nam je treći dan i srećom nije strašno. Ima samo sitne prištiće, možda 5-6 baš vodenih, a na licu samo na bradi. Nema ni temp, nego malo kašlje. Zasad je ok, nadam se da se neće pogoršati, i čekamo da ostali dobiju.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja moram reči da je noćas bilo grozno. Izbilo je svugdje, sav je pun. Od tri do sedam je plakao da ga nisam mogla smiriti, sav je jadan .

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

balerini je pipica puno koza , ali za sad se ona super drzi. zeli biti kao brat hrabra, a on je imao blazi oblik. cak sam joj obecala kupanje u roza vodici

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi kao imamo koze.zato sto vladaju u vrticu ALI ....

Ili ja nisam normalna ili neznam kako koze izgledaju.

prvi dan detektiram par piknjica crvenih po pipici (kak veli spajalica!).Reko ok-to je to.kroz sat vremena i temperatura pocne rasti.Za dva sata padne sama od sebe.Piknjice i navecer izgledaju isto.Nema vodenih mjehurica.OK.valjda to nije to.
    drugi dan, piknjica na licu.ne mjenja izgled.
    Treci dan -tj. danas-jos par novih prema pupku.na djelu koji pelena pokriva i na nozi (bedru) dvije.temperature niotkud.ona nece jesti i svako malo navlaci pelenu i vice kaka-kaka(neznam otkud t0) kao da ju svrbi ili smeta.
    Pomno proucih te pristice-kao da imaju malu "glavicu" ali zbilja malu.valjda mikroskopsku.i sada nemam pojma.ocito ju smeta jer je razdrazljiva i povremeno navlaci tu pelenu.Mislila sam da nisu kakve gljivice-ali njih vec nekako prepoznam.Nos curi, kaslje, nervozna je , nejede.
    Nemam pojma.

Ima li itko kakvo misljenje?

ps.mozda sam paranoicna jer znam da su koze stigle u vrtic-ali nesto se cudno dogada definitivno.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Anatom, ja bi rekla da su to kozice, ni Sven nije prva 3 dana dobio one prave, vodene, tek mozda cetvrti dan. Ove koje su i u pocetku bile samo male crvene tockice takve su i ostale, samo su te, koje su kasnije izasle, narasle u kapitalce.
    Moj nije uopce imao temp. nije ga puno ni svrbilo, nije previse dramio, ustvari, da nije bio osipan nebi nikad nitko rekao da je bolestan. Sve ti je to individualno. Al definitivno, ako se pojavi jos novih, otidi doktoru il sama kupi nesto za tretiranje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita je isto prva 2 dana imala samo par crvenih točkica - ja sam znala da su to koze 100% i otišli smo doktoru da joj zapiše u karton.
    2 pedijatrice su mi tada rekle da to 100% NISU kozice nego da je to njen dermatitis kojeg inače ima :rolleyes:
    i 3. dan su počele izbijati kao lude, i ove što su bile samo crvene su nakraju bile najgore....

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj dani1 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja moram reči da je noćas bilo grozno. Izbilo je svugdje, sav je pun. Od tri do sedam je plakao da ga nisam mogla smiriti, sav je jadan .
    I moj je prošle godine u ovo vrijeme bio preplavljen kozama,valjda 400 komada ih je bilo. Samo na šaci jedne ruke sam bila izbrojala 20-tak komada.

Trajalo je dobrih deset dana dok se nije počelo smirivati,i temp.je bila stalno oko 39.5.
    Bila sam prestravljena kako te koze mogu biti grozne.
    Najteže mi je padalo kad bi prošao pored ogledala i počeo plakati vidjevši svoje lice.

Željela sam samo poručiti da se svi skupa držite,pogotovo bubani kao dani1-jev mališan kojem je jako izbilo.

I napomena: svi su me grozili da sad,nakon koza,bude stalno bolestan.(Pogotovo jer je jako smršavio i bio blijed).
    Ne mora biti.
    Ne bih htjela sad sama sebe ureći,no u godini dana niti dana bolovanja nisam trebala otvarati.
    Posljednje uređivanje od rosa : 05.12.2010. at 07:47

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ni balerina nema puno vodenih, mislim da je bila samo jedna ili dvije. nocas smo i mi imali cirkus. nju ne muci ni jedna koze sam tih u pipici (tako je ona zove pa i mi ) te su sitne, puno ih je s bijelom glvom (sad nam koze imaju i glavu ). ne znam sta da radim s njima. kupamo se par puta dnveno, ali noci su vise nego zanimljive. da je nocas nije preuzeo MM mislim da bi ja lagano otisla iz kuce.
    naime frajla voli za sve sto je zasmeta zaurlikati, ali onako iz grla. pa sad zamislite kako to nocu izgleda. proslu sam ja ordinirala, a ovu je preuzeom MM
    nego buduci da je to mjesto u spoloviu prlilcno nezgodno da li se te koze sporije suse? da li ste nekako "pomogli" njihovom susenju?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas isto ko sinoc.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moji mađi koji još nose pelena imaju u području pelena hrpetinu kozica. Maloj je to sad već super, ali bila je koza na kozi. Ja nisam našla nikakav magični recept. Stalno smo ju premotavali, mazali s uriage gelom, a kad nije pomagalo, s puderom. Kad je sve malo splasnulo i koze se posušile počela sam mazati bepantenom, tak da je sad nakon dva i pol tjedna stanje recimo ok. Mali isto ima na pišonji i jajčekima more kozica i to ga užasno smeta, ali njega nemogu ostavit golog jer se počne drapati sumanuto. Moji su isto u početku imali sitne piknjice i te su sad kapitalci. One koje su izbijale četvrti peti dan su za sada sasvim sitne i već se super suše, dok ove velike odoljevaju i koliko ja kužim, pošto mi neznaju reći, te najviše svrbe. Kod nas izgleda ide ipak na bolje, već tri noći ne spavamo, ali evo danas se poćeo smijati!!!! Mislim da smo na konju, već danima nisam čula da se smije .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nego buduci da je to mjesto u spoloviu prlilcno nezgodno da li se te koze sporije suse? da li ste nekako "pomogli" njihovom susenju?
    ovo je i mene mučilo, ali pokazalo se da se te u spolovilu i anusu, kao i one u očima i ustima suše (odnosno nestaju) istom brzinom kao i ove na suhim mjestima.
    nema mi to logike, ali tako je bilo kod nas.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja neznam sto cu sutra s vrticem.nemam pojma ima li mi djete vodene kozice.

cure-koliko je proslo od kada ste dobili prve piknjice do veceg osipa?nama je sada 4ti dan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

3-4 dana.
    moguće ih je preboljeti i s tako malo točkica, i nije rijetkost da ih djeca prebole a da roditelji uopće toga nisu svjesni.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je i mene mučilo, ali pokazalo se da se te u spolovilu i anusu, kao i one u očima i ustima suše (odnosno nestaju) istom brzinom kao i ove na suhim mjestima.
    nema mi to logike, ali tako je bilo kod nas.
    Thx Lut, ovo mi zvuci super,
    danas kaze da je ne smetaju toliko, nije niti jednom zaurlikala, niti se hvatala ni cesala pipicu. dakle cini mi se bolje, a ona redovito pregleda stanje kad ide na WC i kaze imam jos, ali nije jako crveno. nadam se boljoj noci

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nama je kraj petog dana a isto stanje kao i treći dan, izbile su još samo dvije i to kao prištići, uopće nisu vodene. Većina ih se već pretvorila u kraste. Mislim da je to to i da više ništa neće izbijati. Prošlo je nevjerojatno bezbolno i brzo.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ivanche-jeste li ih imali puno?i kako su izgledale?daj mi onak malo detaljniji opis

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

noc je prosla super, mislim da je proslo najgore.
    anatom, kod balerine ti izgleda niz crvenih piknica malih i sitnih. vodenih ima u kosi, prva koja je nastala na vratu je bila vodena i to je to. ostalo izgleda kao sitni crveni osip.
    narocito na licu, izgleda kao da se osula.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

spajalice hvala.

idem danas s njom doktoru jer nemam pojma.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas je bilo prvo na trupu, samo 10-15 prištića i taj dan navečer jedna vodena na uhu. Tu na uhu je raščohao jer nismo cijeli dan skužili ni mi ni on da je kozast. Tako da mu je drugi dan ujutro, jer je išao s prstima po bradi nakon što si je uho raščohao na bradi naraslo 5-6 prištića. Jedini problem su bile dvije koje su u ustima. Jedna ispod jezika, a jedna na nepcu.
    Ukupno je sve skupa bilo manje od 40 prištića, nije nam se dalo brojati, i 4 vodene. Te vodene smo prebrojali i kako je koja izbila smo jako pazili da ih ne probuši jer kad se probuši onda kud god padne tekućina iz njih se na tom mjestu stvori nova.. Izbijale su ukupno 3 dana, danas je 6. dan i sve osim jedne su već kraste.
    On ima super imunitet, nikad još nije bio bolestan tako da dr. kaže da su mu zato bile tako slabe.
    Kupali smo se u kupki od zobenih pahuljica i još smo prištiće tupkali s vaticom natopljenom u otopinu hipermangana.
    Kupili smo i Poxclean, i dali smo mu da si sam maže kad ga je svrbilo, tako da se ukupno mazao dva puta s tim.
    Za usta nam je dr. dala Daktarin.
    Uglavnom, kozice kakve bi svakom poželjela.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

On ima super imunitet, nikad još nije bio bolestan tako da dr. kaže da su mu zato bile tako slabe
    ha čuj, moje cure imaju super imunitet, pa su imale užasno puno kozica. ali nisu uopće imale temperaturu...

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tako mi je dr. rekla, a nemam niš protiv njenog objašnjenja
    Moguće da su ih tvoje cure nesvjesno probušile ili da su im same pukle. Onda se šire ko lude i to nema veze tad s imunitetom. Baš se kod njega dobro skužilo kako su mu te na bradi nastale od ove iz uha. Gdje se dotaknuo tamo je nastala nova.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

MI pri kraju vol.1 sa kozicama..danas nam 8. dan

Izbile u pondjeljak (s tim da sam mislila da su prištići od suhe kože a da su kozice skužila tek kod pedice u utorak popodne kad ih je izbilo par po leđima)..
    Nije strašno bilo, 100njak po cielom tijelu, najviše na prsima, ostatak tijela po malo svugdje...3 večeri lagano povišena temp...jedanput se požalio na svrbež...
    Imao jednu na donjem kapku oka...ničim tretirana nestala kao i neke na tijelu...(po toj logici nismo trebali nijednu dirat i sve bi tako i tako prošle?)

Koliko dugo ih treba kupat u hipermanganu?

MI išli van zadnja 3 dana po 10ak minuta..danas je bio u 2 navrata..ni ja ni on više ne možemo bit u kući...
    Nema novih, jedna već otpala...

Sad čekam manjem da izbiju...
    Posljednje uređivanje od (maša) : 06.12.2010. at 21:50

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja odjavljujem koze i prijavljujem da sam ispala najgluplja osoba na svjetu kod pedijatra.
    a mislim da sam ipak u pravu. i da to malo "toga" sto imamo ipak jesu kozice.

No -sutra idemo u vrtic jer po rjecima pedijatra "joj mama-pa kakve kozice-pa bili bi ih puni-mozemo slobodno.
    ah....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam znala da sam u pravu, i ostali smo doma iako nam doktorica nije htjela dati bolovanje "jer to nisu koze". odbila nas je kao zadnje idiote.
    i tako mi je žao što je nije bilo kad smo 10 dana kasnije došli po ispričnicu za vrtić puni krasta i ožiljaka, pa da vidi kako to nisu bile koze.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa Vidi poruku
    ja odjavljujem koze i prijavljujem da sam ispala najgluplja osoba na svjetu kod pedijatra.
    a mislim da sam ipak u pravu. i da to malo "toga" sto imamo ipak jesu kozice.

No -sutra idemo u vrtic jer po rjecima pedijatra "joj mama-pa kakve kozice-pa bili bi ih puni-mozemo slobodno.
    ah....
    ja bi otisla na zaraznu. doduse ja za sve takve bolesti tamo odem

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja nemogu vjerovati. Nakon devet dana plača, prvo sam sve pripisivala kozicama, polako je poćeo odbijati hranu, tekućinu sam mu davala na špricu i jučer mi je puko film jer mi sve to nije bilo normalno. Nažalost eto Oskar uz kozice ima i jaku upalu grla i ušiju. To je sad već drugi puta u mjesec dana. Cijelo vrijeme smo doma, ali kad te hoće onda te hoće. Ajde sad bar znam da nisam pretjerivala kad sam tvrdila da nisu to samo kozice. Valjda će sad biti kraj ovoj sagi koja kod nas traje već 1,5 mjeseci.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Tinu jučer ujutro izbila prva piknjica koju je odmah iščešao. S obzirom da u njegovoj vrtićkoj grupi ima kozica, ja sam bila uvjerena da je to to. No nakon toga cijeli dan ništa (ja ga gledala svako malo), a i ova jedna ga je prestala svrbiti. Divljao cijeli dan po stanu, dobro raspoložen, normalno jede, nema temperaturu, sve 5. Jutros gledam i nađem 10ak piknjica više, ali niti jedna ne svrbi!? Opće stanje i dalje dobro, samo ga grlo očito grebe jer se stalno nakašljava i usnice su mu jako crvene i ispucane.
    S obzirom da on od prije ima puno moluski po tijelu, ja sad više nisam sigurna jesu li ovo kozice koje ne svrbe ili su moluske poludjele pa mu je u jednom danu izbilo 100 novih???

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koze su moje klince svrbile tek kad su se susile, nisu imali temperaturu, a sto su moluske nemam pojma.
    ali mislim ad si do sad vec saznala da li su koze ili ne

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koze su definitivno Jučer popodne počele izbijati i izgledati onak školski.
    (A moluske su ti virusne bradavice koje se javljaju kod djece i nadam se da nećeš nikada imati priliku saznati kako izgledaju.)

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo nas opet sa kozama ....mlađi (7 mj) dobio jučer prve pike (2 tj nakon izbijanja kod starijeg)...

Jewl treba što posebno paziti kod beba? pelenski dio?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moji pelenaši su u pelenskom dijelu imali najviše koza, navodno zbog topline. Curi sam luftala guzu koliko je išlo, a najmanjem nisam jer se grebao, drugo ništa posebno.

sweetmint avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku
    Evo nas opet sa kozama ....mlađi (7 mj) dobio jučer prve pike (2 tj nakon izbijanja kod starijeg)...

I kod nas je najvise bilo u pelenskom djelu, ajme jedna do druge...mislim da ih tu strasno smeta, jer je bas plakala kad se presvlacila.
    Samo izbjegavaj vlazne maramice i lagano sa obicnom vodom tuftaj taj predio kad ga prematas.

dan1 ~~~~~~~~~ da sto prije prodje upala.
    I mi kisemo, nos curi, pojavio se i neki suhi kasalj a nismo izasli vec 15 dana iz kuce (za ispalit).

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Par mudrosti mog kozičavog 5-godišnjaka:
    "Mama, kozice su nešto najgore u životu!"
    "Sve me svrbi, a imam samo dvije ruke!"
    Nama danas peti dan i konačno ide na bolje.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku

Nemam odgovora, ali kao suosjećanje - identična situacija bila kod nas. Mara dobila točno 2 tj. nakon Jane, sa 7,5 mjeseci. Najviše, cijeli roj, na glavi, i na pišici. Koma je izgledalo.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj sweetmint prvotno napisa Vidi poruku
    dan1 ~~~~~~~~~ da sto prije prodje upala.
    I mi kisemo, nos curi, pojavio se i neki suhi kasalj a nismo izasli vec 15 dana iz kuce (za ispalit).
    Evo mi smo dobro i držimo se. Hvala na dobrim željama. Krastice padaju osim na glavi, tamo je bilo puno koza i to velikih, ali više ništa ne svrbi i sve 5. Meni je bilo najgore držati ih doma, to je zapravo najteži dio, jer čim im je bolje nastaje šou, ali proći će .

I još jedna stvar. Koze koje s nićim nismo mazali, najprije su se sasušile i otpale, nema niti flekova, a ove druge .
    Posljednje uređivanje od dani1 : 16.12.2010. at 09:38

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

KOd nas tek danas bolje, opet je onaj stari...nema crvenila, neke već otpale...po glavi ih je bilo najviše (lice 7 komada, ispod kose jedna na drugoj...grozno)...
    Pelenski dio prošao ok...nije ih bilo previše al su bile veće nego ostale..po cielom tijelu ih ima dosta.
    Ja i inače samo govance pokupim vlažnom maramicom a dalje za sve nosim guzu pod pipu ...sad sam malo više luftala guzu, mazala češće taj dio i već 4 otpale sinoć.

Prvo sam ga brisala blaznicama umočenim u vodu sa hipermanganom, al sve je krenulo na bolje 3. dan kad sam ga stavila u kadu i samo poljevala vodom sa hiperm. (koliko je stalo u manji lavor)...

I sprej Poxclin je odličan...smanji svrab i brzo su se počele sušiti...budio me noću češanjem po glavi, onak više se lupkao prstićima...mene već sve svrbilo koliko se on češao..Imao laganu temp 3 dana (samo navečer), 2 noći smo se igrali u boravku oko 3 ujutro jer ga probudi svrab, dok ga ja presvučem, namažem on se razbudi..

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Stariji još ispod kose ima krastice 3 koje su skroz suhe al nikako da otpadnu...njemu jučer isto namazala POxclinom ...neznam jel zbog kose (koje ima dosta i gusta je) ne otpadaju ili...?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •