Stranica 17 od 35 PrviPrvi ... 7151617181927 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 1708

Tema: Vodene kozice

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Neko se gore pitao da li je moguće da ih je samo 5. Moguće je, naš rođak je pre neku godinu imao ravno dve!

Ja ću još jednom o izlasku na sunce i kupanju: nama je doktorka rekla da se ne preporučuje izlazak na sunce samo zbog tih flekica na koži, koje mogu da ostanu (ali ne trajno) belje od ostatka kože. I naravno, generalno se čuvati jakog sunca.
    Mi smo ih odradili prošlog leta, bila je u kući samo jedan dan, prvi, zbog lagane temperature.
    Posle toga je svaki dan po ceo dan bila u našem dvorištu, u hladovini uglavnom (koliko je to moguće) i nikakvih problema nije bilo. Imala ih je dosta.

Za kupanje je doktorka rekla: naravno da ćete kupati dete, kupanje je obavezno! da se ne bi eventualno napravile infekcije na mestu gde su kraste. Kupali smo je svako veče, nekad i više puta dnevno zbog znoja i vrućine.

Hipermangan se kod nas više ne preporučuje (ne znam zašto). Kupali smo je vodom i sapunom.
    A mazali smo ih tečnim puderom sa anestezinom (prave u apoteci) prvih dana, dok su svrbele.

I dogovorile smo se da ih ne češka već kad je jako svrbi da pozove lutku u pomoć. Jednog plišanog Sneška Belića smo prozvale Sneško-Češko i njime sam je nežno češkala kad je puno svrbelo.

Ipak, iskopala je nekoliko krastica iz čiste radoznalosti (dve od toga na licu). Godinu dana kasnije jedna rupica se još jedva nazire, druge ne. Preporučili su mi da mažem Contraxtubex za ožiljke, ali nisam ništa mazala.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Vissnja, znači prala si sapunom? Ja sam danas sina samo vodom otuširala, i onda lagano utupkala hipermanganat, ipak je vruće, bojim se infekcije, pa malo, da se ipak dezinficira... I ja ću onda svoje pustiti vani na dvorište u laganoj odjeći, nemaju ih puno, nek se poigraju...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne prat sa sapunom

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam ih prala samo u vodi, a malog, koji je kozice dobio na moru i puno se znojio tu i tamo i u hipermanganu. Ili nakon kupanja u moru (isto tu i tamo)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A zašto ne sapunom?
    Nama je doktorka rekla da normalno kupamo dete, kao i do sada, vodom i sapunom.

Ifi moja se čak i igrala sa decom iz komšiluka (koja su preležala). Znači nije nešto mirovala nego je jurcala svuda. E sad, prvih dan, dva je bila malo osetljivija, pa smo je pripazili, ali ni ona sama tih prvih dana nije htela da trči i juri (možda ju je svrbelo, a imala je i malu temperaturu, ispod 38).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

smiju u običnoj vodi ili rastopini hirermangana ( svijetlo ružićasta) koja se nakon pacanja samo spere s običnom vodom.

sapun nije baš dobro previše koristit na dječjoj koži, a napose ne ko takvih bolesti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    smiju u običnoj vodi ili rastopini hirermangana ( svijetlo ružićasta) koja se nakon pacanja samo spere s običnom vodom.

sapun nije baš dobro previše koristit na dječjoj koži, a napose ne ko takvih bolesti.
    ali ne reče ti meni zašto?

ja razumem da sapun isušuje kožu, i koristim seba med ili mustelu, iako mala već godinama nema ekceme, ima suvu kožu
    ali petogodišnjakinja koja se igra napolju ceo dan u šorcu ili haljinici je prljava od do, i nema te vode koja bi zgulila prljavštinu sa pregiba, znoj, gradsku štroku i prašinu

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

e da, i kod nas doktori više ne preporučuju hipermangan (verovatno je neka moda u pitanju, nije me baš zanimalo), ali mi je dr naglasila: nemojte hipermangan

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

mi smo kozice odradili u 7.mj. ove godine.
    dijete sam kupala svako jutro i večer u otopini hipermangana, napunila kadu, bacila malo njega i kada je voda bila roza, blijedo roza, dijete se leglo u nju i ležalo jedno 5 min.
    nakon toga smo se osušili i namazali 1.dan s onim puderom a ostale dane s uriagovim gelom jer je tako bilo jednostavnije.

MM je imao kozice u 8.mj i na hitnoj su mu rekli da tko mu je rekao da se maže s tim puderom??? ko da smo ga sami prepisali. uglavnom on se isto kupao u kupki od hipermangana i mazao gelom. kaže da mu je gel milion puta bolji jer hladi, zateže i osjeća se bolje od njega. od pudera ima osjećaj da ga je više svrbilo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

meni je čak i dermička rekla da dete ( radi ekcema) povremeno kupam u blijedom hipermanganu, ali pošto i to isušuje kožu, mada je deficijent, treba dobro namazati kožu s beby kremom ili slično.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

jutros se dijete probudilo ko mali tifusar, treći nam je dan kozica. tapkanje kal.permanganatom više nema smisla jer predugo traje pa bih joj složila kupku - da koristim KaPerm. ili sodu? Zašto je uopće soda, ona ima isti efekt?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moji su se uvijek kupali u kupki od hipergamana

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a koliko dana traje temperatura? ne valjda cijelo vrijeme??

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moje starije dijete je imalo kozice sad je evo 14 dan. Imala ih je jako malo, možda 30-ak sve zajedno. Mazala sam je poxclin pjenom. Sve je zapravo prošo jako brzo, nakon tjedan dana je već išla na sve aktivnosti ko da ništa nije ni bilo. Temp. je imala 3 dana do 38.
    Sad čekam da mlađi dobije, ali još ništa. Možda ga preskoči ovaj put.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje uopće nisu imale temperaturu

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    moje uopće nisu imale temperaturu

I moja Ela sad u fazi ozdravljenja i uopće nije imala temp, a imala je puno velikih grdih koza.
    Nego, znam da je preporuka dva tjedna doma za koze..Ona je danas tjedan dana i izgleda dosta ozdravljeno! Čovjek ne bi reko da joj nekaj je ali eto, izgleda ne smije još u jaslice....Ima ona još krastica po sebi doduše ali to je niš kakva je bila i u zoni pelene se nisu baš posušile...Zarazna više nije, zakaj ne smije u jaslice?
    Posljednje uređivanje od ana.m : 17.12.2012. at 07:16

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ana.m, u jaslice ne smije između ostalog radi sebe, jer je nakon kozica užasno slab imunitet.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mrvna moj I. je imao temperaturu 5 dana 39, kčer nije imala...
    isto sam radila kupku od hipermangana u kadi i kupala ih oboje(2x dnevno)...
    nakon toga sam ih cijele premalazala Pruruced gelom
    sve skupa je nestalo 10-i dan
    također su mi oboje dobili nešto protiv svrbeža (I. je dobio Fenistil kapi jer je onda imao 1,5 godinu, a E. je pila Rinolan sirup)

ana.m evo Anemona ti je rekla razlog zašto ne smije još u jaslice, zbog njenog vlastitog imuniteta...
    što se tiče zone pelena, ja sam I. ispod jednokratne pelene stavljala obične pamučne gačice i to je pomoglo da se kozice suše jednakom brzinom kao i na ostatku tijela

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma ja sam na bolovanju, ali se osjećam malo bedasto jer ona ne djeluje bolesno, a bolovanje u ovo doba godine je onak..kaj da vam pričam!
    Bili smo kod dokice danas i naravo da je rekla do kraja tjedna...Ove su mo prve koje odrađujem netrudna. S prvo dvoje mi je bilo svejedno koliko će biti doma kad sam bila trudna i bila sam doma, pa su bili doma i mjesec dana čini mi se nakon koza! A ove odrađujemo pol muž, a sad pola ja!
    Posljednje uređivanje od ana.m : 17.12.2012. at 12:18

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    Moje starije dijete je imalo kozice sad je evo 14 dan. Imala ih je jako malo, možda 30-ak sve zajedno. Mazala sam je poxclin pjenom. Sve je zapravo prošo jako brzo, nakon tjedan dana je već išla na sve aktivnosti ko da ništa nije ni bilo. Temp. je imala 3 dana do 38.
    Kod nas je K dobila 15 dana nakon D. D ih je imala tako oko 30-tak, a K je krcata.

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj mlađi je dobio koze, danas mu je drugi dan.
    ono što je prethodilo kozama mi je bilo koma, 3 dana vrištanja, ne spavanja, nervoze, 2x je povraćao. koma, mislila sam da je viroza, uši su ok, grlo ok.
    kad ono izbile koze, temp mu je do 38.
    kupam ga u hipermanganu, mažem s uriage kremom.
    kad ga okupam je ok, nekon nekog vremena postane nervozan,i tako u krug.
    starijeg sam cijepila protiv kozica, pa budem vidjela jel bude dobio ili ne.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    ana.m, u jaslice ne smije između ostalog radi sebe, jer je nakon kozica užasno slab imunitet.
    Da, moja H je nakon kozica jako puno bila bolesna...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sunce moje malo prvotno napisa Vidi poruku
    ...
    kad ga okupam je ok, nekon nekog vremena postane nervozan,i tako u krug.
    ...
    to ti je od svrbeža!
    o moj malac je bio nervozan dok nam pedica nije dala Fenistil kapi( pio je 2x dnevno po 10 kapi)- prvu dozu je popio ujutro, drugu prije spavanja i tu noć je već super spavao!
    a i kčer se smirila nakon druge doze Rinolana!

imali su ih u veljači 2012 ( on je imao 1.5 godinu, ona 5,5 godina)

ona je imala 30-ak kozica, malac je bio pun ko šipak!
    Posljednje uređivanje od Boxica : 17.12.2012. at 13:51

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eto dobio ih je i on jučer
    za sad ih nema puno - svega 20-ak, nadam se da će tako i ostati

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kaj je inkubacija cca 14 dana?
    Kćer mi je jučer rekla da je klinac s kojim sjedi u klupi dobio kozice, i sada neznam do kada ih iščekivati.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja bi rekla od cca 10 -21 dan

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Kćer mi je jučer rekla da je klinac s kojim sjedi u klupi dobio kozice, i sada neznam do kada ih iščekivati.
    za NG otprilike

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

za NG otprilike
    Mrak.

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kod nas je crvek imao 10-tak kozica. taman sam se bila ponadala da ih grofica nece dobiti i dobila ih je 19. dan, imala je 6 mjeseci i kozicu na kozici!!!
    sada kada se sjetim sam sretna sto su za nama, ali tada, uzas, strasno nesto!!

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo, nama je 5.dan, curka ih ima 50-ak, uopće nije imala temperaturu, mazali smo je Uriage Pruriced gelom, a tuširali Uriage gelom Cu-Zn koji djeluje kao antiseptik. U svakom slučaju, super je prošlo. A kad se sjetim kako je bilo sa sinekom, imao ih je s dvije godine, bilo je koma, nije ih se moglo prebrojati, svrbilo ga je, kurio je,...

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Otvorim Rodu i tema ko narucena.
    Manjem sinu je danas drugi dan kozica. Nema ih puno, najvise u pelenskoj regiji.
    Koji dan je vrhunac u brojnosti kozica?
    Kada mogu ocekivati da ce ga poceti svrbiti?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ni moj sin prva dva dana nije imao nešto puno kozica, a sad treći dan ih je izbilo valjda još stotinu
    glava (kosa) mu je prepuna, koza na kozi, a jučer nije imao niti jedne

starije dijete ih po cijelom tijelu nije imalo ko on samo u kosi

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ni moj sin prva dva dana nije imao nešto puno kozica, a sad treći dan ih je izbilo valjda još stotinu

Ja sam bila prošle godine sretna, jer klinac ima kratku kosu. Cura je imala dugačku, i to je bila koma tražiti ih. A trebalo je tu kosu i osušiti.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    Otvorim Rodu i tema ko narucena.
    Manjem sinu je danas drugi dan kozica. Nema ih puno, najvise u pelenskoj regiji.
    Koji dan je vrhunac u brojnosti kozica
    Iz vlastitog iskustva, uglavnom je to treći dan, iako, naravno, nema pravila.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I moj ih ima najvise po licu i u kosi. Nocas se stalno nesto vrtio i lose je spavao. Pocelo ga je svrbiti, stalno se ceskao po glavi.
    Jutros mu je jako godilo tusiranje.
    Ne znam sto s ovim u pelenskoj regiji, stvarno ih je dosta i vidim da mu smetaju. Pase mu kada je bez pelene, pa se malo suse, ali nakon nekog vremena mu ju moram vratiti. Da li da s necim posebnim tretiram to podrucje?
    Vidim da su mu se vec pocele pojavljivati i prve krastice.
    Kada bi najkasnije mogla ocekivati kozice i kod starijeg sina?

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Iz vlastitog iskustva, uglavnom je to treći dan, iako, naravno, nema pravila.
    Nama je danas treci dan i ima ih dosta. Vidjet cemo kakvo ce stanje biti sutra.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    I moj ih ima najvise po licu i u kosi. Nocas se stalno nesto vrtio i lose je spavao. Pocelo ga je svrbiti, stalno se ceskao po glavi.
    Jutros mu je jako godilo tusiranje.
    Ne znam sto s ovim u pelenskoj regiji, stvarno ih je dosta i vidim da mu smetaju. Pase mu kada je bez pelene, pa se malo suse, ali nakon nekog vremena mu ju moram vratiti. Da li da s necim posebnim tretiram to podrucje?
    Vidim da su mu se vec pocele pojavljivati i prve krastice.
    Kada bi najkasnije mogla ocekivati kozice i kod starijeg sina?

inkubacija je 14-21 dan nakon kontakta sa zaraženim

pelenski dio - ispod pelene mu obuci obične pamučne gačice, nama je to puno pomoglo da se i te kozice suše brzinom kao i ostale (isto ih maži kao i na ostatku tijela)

a za svrbež sam gore napisala da moj malac imao 1,5 godinu kad je imao kozice i dokica nam je dala Fenistil kapi (pio je 10 kapi ujutro i navečer i već nakon tu noć je mogao spavati bez problema)
    starija je dobila Rinolan sirup

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Boxice, hvala na savjetima. Oblacim gacice ispod pelene i idemo po kapi..... Nadam se da ce barem bolje spavati.
    Posljednje uređivanje od mimi 25 : 20.12.2012. at 15:56

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kod nas ide na bolje, nove koze više ne izbijaju, a stare se suše

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

1. Koliko ste dugo bili na bolovanju za kozice?
    2. Ostalo nam je pola bočice tekućeg hipermangana i Poxclin pjene, pa ako treba nekome u Samoboru, javite se.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa Vidi poruku
    1. Koliko ste dugo bili na bolovanju za kozice?
    2 tjedna

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

jurišnik, jeste ozdravili ?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moja Elica je sad treći tjedan doma, ali zato jer je tata na GO, pa uživa još doma.
    Inače, krasta više nema, ali ima flekova dosta...Čak i pokoju rupicu!

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    jurišnik, jeste ozdravili ?
    jesmo Teice. jos je samo koja krastica ostala.
    u ponedjeljak na posao i u vrtic....
    hvala na brizi.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dobro je ispalo što imate još vikend za maženje i paženje !!!

Vi ste sad eksperti -ako dobijemo koze, javljamo se za savjete

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro je ispalo što imate još vikend za maženje i paženje !!!

Vi ste sad eksperti -ako dobijemo koze, javljamo se za savjete
    Moze.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ro je odradio kozice, sasvim dobro, sad ih je dobio bubi. On je u platnenim pelenama, a jedna je baš na trbuščiću, pokrije je pelena, pa se pitam, trebam li za vrijeme trajanja kozica koristiti jednokratne, da to ne vlaži stalno?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Ro je odradio kozice, sasvim dobro, sad ih je dobio bubi. On je u platnenim pelenama, a jedna je baš na trbuščiću, pokrije je pelena, pa se pitam, trebam li za vrijeme trajanja kozica koristiti jednokratne, da to ne vlaži stalno?
    ni slučajno!!!! jednokratne su ti puno gore za kozice, tek onda se ne suše!

evo gore sam par puta već napisala, moj malac je u jednokratnima i to je bila muka živa...
    tek kada sam mu ispod počela oblačiti obične pamučne gačice, kozice su se počele sušiti

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja nisam primijetila da se kozice u pelenskoj regiji suše sporije nego one van nje. Zapravo baš suprotno, one su mu prošle i prije nego neke na leđima npr.
    Samo sam mu češće mijenjala pelene i prala vodom.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kod nas još ništa, izgleda da smo ih izbjegli.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •