Stranica 18 od 35 PrviPrvi ... 8161718192028 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 1708

Tema: Vodene kozice

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo, prvi dan kozica kod starijega.
    Mladji je to prebolio bez problema, puno lakse nego sam ocekivala.
    I stariji je za sada u redu, kao da se nista ne dogadja. Temperaturu nema, a kozica najvise po ledjima i trbuhu, za sada ne svrbe.

Zanima me, vani je bas lijepo vrijeme i jako ugodna temperatura, bi mu skodilo da izadjemo u dvoriste?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i mene to zanima, jel se smije malo na zrak. svi mi govore ne, a godilo bi mu da je malo vani jadničak, nervozan je jako...

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mi jos nismo bili, danas mu je 3. dan, a isto bi voljela izaci malo s njim u dvoriste.
    Za sada je sve ok. Ne znam da li da mazem s pox cline pjenom ili bolje ne, da pustim da se same rijese.
    On moze izdrzati, ne svrbe ga jako pa nisam pametna sto napraviti?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nama je 5. dan, nisamo ni mi na kraju bili. noć nam je bila božesačuvaj
    ima ih dosta i prilično je nervozan... ja ga samo u hipermanganu kupam. što se dobije s tim pox clin?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nama je bio super Pruriced gel od Uriage-a. Uopće ga nije svrbilo, samo se žalio da je hladno kod mazanja.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da im ne bi škodilo za njih da iziđu na zrak vani, ai jako su zarazni pa bi škodilo djeci koju bi sreli..

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    ...Zanima me, vani je bas lijepo vrijeme i jako ugodna temperatura, bi mu skodilo da izadjemo u dvoriste?
    moji su imali u isto vrijeme (veljača), izašli smo u šetnju 5. dan od izbijanja...
    bilo je lijepo vrijeme, a šetali smo po vani gdje nije bilo druge djece pa nije škodilo nikom (ni drugima zbog zaraze, ni mojima zbog oslabljenog imuniteta)

manal dijete ne može spavati jer ga svrbi...zovi pedicu da ti da nešto protiv svrbeža

ja sam svoje kupala u hipermanganu i onda mazala gelom od Uriagea (hladi kožu i suši kozice) - oboje 2x dnevno
    za svrbež su dobili: kćer Rinolan sirup, a malac Fenistil kapi (preporodili su se s tim i spavali bez problema)

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da im ne bi škodilo za njih da iziđu na zrak vani, ai jako su zarazni pa bi škodilo djeci koju bi sreli..
    klinci su zarazni 3 dana prije i 3 dana poslije izbijanja kozica (iako neki kažu da zaraza traje dok izbijaju nove kozice kod nas se to nije pokazalo točno)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mojoj klinki dermatitičarki kozice nisu bile bauk, tj.česala se puno manje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    mojoj klinki dermatitičarki kozice nisu bile bauk, tj.česala se puno manje
    Ili smo mi navikle da se oni/one stalno svrbe pa nam nije bilo bauk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može bit i to

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    moji su imali u isto vrijeme (veljača), izašli smo u šetnju 5. dan od izbijanja...
    bilo je lijepo vrijeme, a šetali smo po vani gdje nije bilo druge djece pa nije škodilo nikom (ni drugima zbog zaraze, ni mojima zbog oslabljenog imuniteta)

manal dijete ne može spavati jer ga svrbi...zovi pedicu da ti da nešto protiv svrbeža

ja sam svoje kupala u hipermanganu i onda mazala gelom od Uriagea (hladi kožu i suši kozice) - oboje 2x dnevno
    za svrbež su dobili: kćer Rinolan sirup, a malac Fenistil kapi (preporodili su se s tim i spavali bez problema)
    Pa da, pretpostavljam da je to. Vrti se ko na ražnju, ne mogu ga pohvatati po krevetu. Danas 6. dan. Koliko dugo svrbe? A Fenistil kapi znači imamo i kod nas, Sestra mi je to spominjala da je koristila za bebe u Njemačkoj. Pitam se je li to sad već skoro pa gotovo, isplati li se uzimati što?

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nama je tek treći dan, prva neprospavana noć. Peće je pikica, stavljam joj obićni dječiji puder, jel griješim?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, pretpostavljam da je to. Vrti se ko na ražnju, ne mogu ga pohvatati po krevetu. Danas 6. dan. Koliko dugo svrbe? A Fenistil kapi znači imamo i kod nas, Sestra mi je to spominjala da je koristila za bebe u Njemačkoj. Pitam se je li to sad već skoro pa gotovo, isplati li se uzimati što?
    neznam koliko dugo svrbe jer sam ja sa svojima treći dan otišla dokici i dobila te preparate pa su se smirili
    (kozice su dobili: malac u petak, kćer u subotu i u ponedjeljak smo išli dokici (ta 2-3 dana su bili ludi)

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja dječji puder ne bi stavljala

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

dobila sam fenistil, sinoć se nije vrtio. dala sam mu i večeras još, a onda ću vidjeti.
    pa po novom ne treba ih dirati ni sa čim, osim kupati u hipermanganu i eventualno uriage gel (tako je meni doktor rekao) ali ja sam ipak one najgore tretirala s onim puderom što u apoteci naprave, em da ga ne svrbe, em da se prije osuše.

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Moj sin ima relativno malo koza po tijelu(danas je 3dan),a svako vecer mu skoci tempa na oko38,5c. Ono sto me cudi i brine su njegove krvave oci. Imate li takvih iskustva? A lijek za to?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

i mene zanima treba li tretirati kozicu u oku tj na rubu kapka.

Sad se troumim, kupanje u hipermanganu, zobenoj kupci ili samo u vodi.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jucer me zove prijateljica cija je mala rlativno bezazleno prosla kozice tamo pocetkom prosinca- mala opet ima kozice al ovaj put milion komada!!!!!!!
    ja zaprepastena
    sta to igra?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Prijavak, i mlađa je danas dobila točno 2 tj od pojave kod starije.
    Nama je ped rekao da se okupamo jednom dnevno u hipermanganu jer on služi kao dezinfekcija i da koze ko koze nisu problem već je problem kada se upale pa eto razlog.
    Inaće koristimo i Uriage gel i fenistil kapi, tj počet ćemo koristiti kad joj jače izbiju.
    Starija je imala temperaturu 39,5-40 punih 6 dana a koze su izbile neki 3 dan od početka ture. Ped je rekao da je to normalno i da njoj organizam reagira kao kod odraslih na koze.
    Jučer je manja ima temperaturu 38,5 i danas par komada na licu..sada čekamo izbijanje.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    jucer me zove prijateljica cija je mala rlativno bezazleno prosla kozice tamo pocetkom prosinca- mala opet ima kozice al ovaj put milion komada!!!!!!!
    ja zaprepastena
    sta to igra?
    da, zato što prvi put nije razvila dovoljno antitijela

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    i mene zanima treba li tretirati kozicu u oku tj na rubu kapka.

Sad se troumim, kupanje u hipermanganu, zobenoj kupci ili samo u vodi.
    ja sam kupala u hipermanganu, a tek kad je prošlo sam saznala za zob. da sam znala, u tome bi ga okupala, pa prebrisala s hipermanganom samo koze. h. mu je dosta isušio kožu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sa srednjom nisam koristila ni zob ni hipermangan, samo tuširanje u vodi
    kozice u učima i ustima nisam ničim tretirala

prolazile su istom brzinom i na isti način kao i starijoj s kojom sam koristila zob i jednom ju okupala u hipermanganu.

jedina razlika je što starija ima par ožiljaka, a srednja nema ništa

kad ih maleni dobije, isto ću ga samo s vodom tuširati

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

kako tocno ide to sa zobi?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zemeš šaku zobi i pofuriš s vodom ostaviš pol minute da se napare zrna tamman kolko ti treba od kuhinje do kupaone, sve skupa staviš u pelenu ( gazu) i frčeš dok ne dobiš mlijeko

ja uvijek glasam za hipermangan
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.01.2013. at 14:02

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Prijavljujem kozice...jučer ujutro je imala jednu na vratu a do navečer ih se podosta skupilo. Zanima me koliko dugo one izbijaju i da li je moguće da ju ništa ne svrbi? Mažem joj sa Pruriced gelom koji mi je preporučila pedica. Što se tiče kupanja rekla je samo u mlakoj vodi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako je jako inače osjetljiva velika je vjerovatnost da je ništa ne svrbi.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kod moga su izbijale 3-4 dana, nije bilo cesanja... Trenutno smo u fazi krastica (danas 7-8 dan). Jedan dan je bila lagana temperaturica. Kupam ga u obicnoj vodi i ne mazem nicim.
    Hvala bogu ovo je bilo porilicno easy

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Inače je jako osjetljiva pa me zato i čudilo. Hvala na odgovorima.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

i mi prijavljujemo kozice..danas prvi dan..okupala sam je u mlakoj vodi,ima ih dosta..ne žali se previše..
    vidjet ćemo,ujutro će ih valjda biti milion!

Jeste vi sa svojima išli obavezno kod pedijatra?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku

Jeste vi sa svojima išli obavezno kod pedijatra?
    ja sam išla tjedan dana nakon izbijanja čisto zato da im upiše u karton

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam išla tjedan dana nakon izbijanja čisto zato da im upiše u karton
    tnx.tak sam i ja mislila!!

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

evo i mi imamo kozice,danas drugi dan,samo kupamo s hipermanganom i za sad je ok.
    ima ih,al nam se ne zali previse na svrbez.
    Sad samo cekamo da nam i mlada seka dobije da to rijesimo u komadu.
    sta ste vi radilil s kozicama u ustima,dali to treba tretirat ili pustiti?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nama je za usta dr prepisala mast, al namazali smo samo jednom. Kako nije izgubio tek nismo dalje mazali jer je vristao cim bi vidio tubu. Jedino mu je smetalo kiselo pa smo to izbjegavali par dana...
    Mi smo isli u pedijatrice na pregled kad su izbile tockice, jer nismo bili sigurni je su li kozice ili nuspojava cjepiva (cjepljen dan prije izbijanja). Inace bi samo telefonom javila pedijatrici da evidentira.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

naša ništ ne evidentira telefonom
    jer kak bi ja znala da mi dijete/djeca ima kozice

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa donekle se to vidi.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi smo morali do pedijatrice jer je htjela vidjeti osobno. U četvrtak navečer su je kozice počele svrbiti tako da je dobila i sirup Rinolan.

Mali Medo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da rezimiram naše stanje..
    Prvo mi je dobio najstariji sin i to je prošlo ok. Temp je bila do 37,8, nije ih bilo previše i nije se puno češao.
    Malena je dobila 13 dan nakon brata i imala ih je milion
    Imala je temperaturu do 38,5 ali ipak sve je dobro podnijela uzimajući u obzir da je ona dijete sa teškom srčanom greškom. Otkrila sam da nam je Sudocrem napravio čudo! Kozice su na očigled nestajale i pretvarale se u krastice.
    A dan nakon male dobio je i srednji sin. On ih je imao najmanje, ali ih je najteže podnio. Pola ih je rasčešao. Imao je i na unutarnjem djelu donjeg kapka. Temp je bila do do 38,5 i bio je cendrav za poluditi...
    Svo troje sam kupala dva puta dnevno u hipermanganu (nakon prvih 4-5 dana kupanje samo navečer),
    davala vit c i sirup za jačanje imuniteta.
    Posljednje uređivanje od Mali Medo : 06.02.2013. at 09:09

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

moj mlađi ih je svugdje imao, u ustima, na očima, po piši.
    bile su velike i dugo su se sušile.
    ostali su mu ožiljci po licu bez obzira što se nije češkao i nije ih trgao.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Dva tjedna nakon seke kozice je dobio malac. Krenule su izbijati sinoć. Razlika je u tome što je njemu temperatura viša nego li je njoj bila. A kozica zasad ima manje nego seka u početku.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

evo,danas dva tjedna nakon sina i seka nam je dobila kozice,upravo sam vidjela par pikica na tijelu.
    a sogorica mi je javila da je i necakinja jucer dobila,a nismo se vidjeli 2 tj.bila je kod nas dan prije nego sto mi je sin dobio kozice
    i eto na nju je isto preslo.Sad samo cekamo da i na malenog bracu od necakinje prede,a on jadan ima samo 7mj.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

možda i neće preć na malca

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj rafi&gabi prvotno napisa Vidi poruku
    .Sad samo cekamo da i na malenog bracu od necakinje prede,a on jadan ima samo 7mj.
    Da te utješim, moja mlađa je dobila sa 7,5, nije neš za poželjeti, ali nije ni strašno. Kao svako drugo (starije) dijete, samo ne zna reći da ga svrbi pa je cendravije.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

cure,pomoc,malena mi od godinu ima jako puno kozica po licu i glavi,po tijelu ne toliko,ali
    po licu je bas crvena cijela.nisam za ove kreme pune "kemikalija" pa me zanima nesto prirodno
    da li postoji za svrab,dali ste koristile,i dali pomaze.zao mi ju je,nocas nije mogla spavati,samo se cesala.
    dok stariji ih je prije nje prebolio i nije bilo potrebe za nicim,super ih je podnio.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

za spavanje predlažem zajednočko spavanje i držanje ruku djeteta, nemoj me pitat kolko dugo to radim

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

i mi se prijavljujemo u klub kozičavih...

no J. ima neku atipičnu varijantu kozica - ima ih sve skupa 20tak, točkice su ispočetka bile blago roze, slične osipu od znoja ili kao kad te nešto upikne... većina ih je na tijelu, par na licu, po jedna u ustima i na pimpaču... tek par njih se (unazad tri-četiri dana) pretvorilo u kraste.
    nema izraženog svrbeža, niti vodenih mjehura, nema temperaturu, apetit i ponašanje su normalni... jedino što dosta suho kašlje i pomalo mu curi nos.

pedica potvrdila da su kozice, rekla da kupimo uriage pruriced gel, da ga s njim mažemo, te da mu dajemo nešto za imunitet, i dala rinolan sirup za kašalj...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Isto tako i mi. Drugi dan, na licu ih uopće nema, u kosi dvije ili tri koliko vidim, dvije na guzi i tri možda na leđima. isto toliko i na rukama. zabrinjava me što ih nema više, čitala sam da se imunitet ne može steći ako ih bude premalo. Je li to istina? Isto nam je danas potvrđeno da su kozice. Temp nije uopće imala, štoviše živahnija je nego ikada prije.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj em_kay prvotno napisa Vidi poruku
    ... dala rinolan sirup za kašalj...
    rinolan sirup ti je za svrbež tj. protiv istog

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    ... zabrinjava me što ih nema više, čitala sam da se imunitet ne može steći ako ih bude premalo. Je li to istina? ...
    moguće je, ali se to nažalost ne može znati dok ih ili ponovo ne dobije ili ako hoćete možete nakon bolesti ići izvaditi titar da se vidi koliko antitijela je stvorila (nama su vadili na zaraznoj, a sad je netko pisao da su vadili na Zavodu na javno zdravstvo na Mirogojskoj)

isto tako je moguće da se ostvari potpuni imunitet, a kozice nikad nisu izašle

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I nama je pocelo blago, starija ih je dobila prije 13 dana. Prvi dan - jedan jedini mjehuric, taman za dijagnozu. Drugo nista, ni tockice. 2. dan - par crvenih tockica po licu, vratu i prsima, ukupno jedva 10-15.
    3. dan ih je izbilo vise i pojavili su se i tipicni mjehurici, izbile su po ledjima, prsima, pokoja na rukama i nogama. Temperatura joj je isla do 39.
    Najgori je bio 4. dan i naredna noc, izbilo ih je puno, jedna ispod oka, jedna u ustima, jako ju je bolilo, noc smo probdjeli do 3. Srecom 5. dan vise nisu izbijale, pala je i temp i sve je krenulo na bolje. Sad kad gledam i nije bio neki teski oblik. Imala ih je 150-200.
    Nije se dala nicim mazati, tako da sam ju kad je bilo najgore dvaput dnevno kupala u zobenoj kupki Aveeno i to joj je jako godilo; izmedju sam ju polijevala samo po ledjima jer su ju najvise svrbila. Dva dana smo davali i antihistaminske kapi pred spavanje, ne znam koliko su pomogle za svrbez ali sigurno su ju malo uspavale...
    Danas 13. dan ima jos krastice a neke su vec i otpale. Nista nije izgrebala. Najgora krastica i najveca je od one prve kozice!

Seka (skoro 7mj) jos nije dobila, cekamo...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •