Evo nas od jučer u društvu kozičara. Izbilo manje od 10 ali jutros nešto više i već neke imaju mjehuriće.
Temperaturu nema i kaže da ga ne svrbi.
Planiram ga danas okupati sa zobenom kašom (šalica zobenih pahuljica i 1 litra vode u blenderu se smixa i kroz gazu/najlon čarapu pomiješa sa vodom i tapka po tijelu i ne ispire se). Ujedno sam muža jutros poslala u Kemig po hidrolat hammamelisa (83 kn) jer ublažava svrbenje (našla sam da se i hidrolati lavande i matičnjaka isto koristie ali je ženska rekla da je ovaj najbolji). Ima u Kemigu za kupiti i koloidna zob (prah 250 gr za 125 kn ide 3-4 žlice u kupku) ali mislim da je jeftinije raditi to sa zobi. Kako sam našla oprečna mišljenja o puriced gelu i poxclean pjeni (jednima je jedno dobro drugima drugo a sve košta previše) odlučila sam se za prirodniju varijantu. Inače ima i od A-derme Cytelium sprej i on je cca 80 kn i nekima je i on odličan.
Imam i hipermangana mada ga rađe ne bih koristila. Danas je pedica popodne pa ću je nazvati reda radi da vidim da li se i kad trebamo pojaviti i što ona savjetuje (čitam da su i tu mišljenja različita).
Naravno dijete je veselo i živahno pogotovo što ne ide u vrtić čak je i izjavio da nikad više neće ići(inače nema problema sa odlascima u vrtić ali kako sam doma na mirovanju i on bi bio samnom ali onda od mog mirovanja ne ostane ni m.
Upozorila sam ga da se ne smije češkati, sinoć skratila nokte na maximum i stalno ga tjeram prati ruke jer je stalno po podu igra se autićima a ja sada ne smijem čistiti pa onda mi pod baš i nije najblistaviji od kako muž održava kuću.
Za sad se dobro drži i to nije strašno - nadam se da neće zakuriti.
andream, Charlie nadam se da mlađi neće dobiti tj. ako i dobiju da bude u blagom obliku.
Ja sam vadila prije 2 tjedna krv na zaraznoj (tamo gdje je ambulanta ali na desno) da se vidi da li sam prebolila, ne znam da li tamo vade i djeca ili samo odrasli ali imate telefon pa provjerite. Nalaz se čeka desetak dana ali kako sam trudnica i nisam bila sigurna da li sam ih prebolila molila sam da mi naprave samo onaj dio nalaza da se vidi da li imam antitijela i to mi je bilo gotovo drugi dan. Nalaz mi je bio graničan a tumačenje ginekologice je bilo da sam jako davno očigledno prebolila (naravno da je davno barem prije 36 godina) ali mi je laknulo mada sad u drugom tromjesečju nema neke opasnosti za trudnice.