-
Tiziana antitijela beba dobije iz posteljice i to traju najvise do 6 mjeseci. Nasa beba je dobila tocno 16 dana nakon starije. Ja sam ih odmah strogo odvojila iako sam znala da je seka bila zarazna vec dan-dva prije izbijanja, uz to je i kasljala i nije bilo neke sanse da nije prenijela malenoj. Ali mozes ih razdvojiti, s tim da bi se ti trebala luftati oko 10 min prije prelaska malenoj a nakon kontakta sa sinom. Ne znam koliko je to izvedivo. Mislim da cete tesko izbjeci kozice kod bebe, ali bar cete ih se rijesiti odjednom!
Ovo prvi put cujem, davanje aciklovira unaprijed. I davanje djetetu od 5 g takodjer. Nasa tal. pedica, i ovi u bolnici, su rekli da se daje bebama do 12 mjeseci unutar 24h od izbijanja, i djeci starijoj od 13 g. Ne znam kako to davanje aciklovira unaprijed utjece na imunitet od preboljelih kozica, jel dijete koje ih tako preboli mirno jednom zauvijek ili?
Meni je ostalo od malene hipermangana i poxclin i pruriced gel (prvo dvoje dostavljeno iz Zg, jedva koristeno), pa ako zelis...javi se! Hipermangan sam koristila za isprati pelensko podrucje, nisam ju cijelu kupala jer isusuje kozu (ima AD), ali kako ih je u pelenama dosta izbilo zbog topline htjela sam ih necim tretirati... Poxclin sam stavila par puta i isto je pomogao. I davala sam joj antihistaminik kapi po uputama iz bolnice (starijoj 2 x na dan, a bebi samo prije spavanja).
Sretno i da sto lakse prodjete!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma