Stranica 23 od 35 PrviPrvi ... 13212223242533 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 1708

Tema: Vodene kozice

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

trina, probaj malu preko dana pustiti bar neko vrijeme bez pelena da se to ne safta.. i tuširaj i dobro osuši više puta dnevno, da mokraća ne izgrize i da se ne inficira.
    mojoj pomaže hipermangan, zobena kupka taj tren dok se kupa, ali relativno brzo ju opet počne svrbiti.
    sinoć je bio vruhnac, nadam se. oprala ju je temperatura, pa se sva preznojila dok je temp padala i onda ju je tako svrbilo da je histerično vrištala i tresla se sva. jedva sam je smirila, skoro 2 sata je proplakala.. nikako nije ni noćas spavala, izbilo je još čudo novih.
    mi isto imamo taj sprej i kremu (lexoderm) i baš je glupava kombinacija. spreju treba dok se osuši, a krema ide na suhu kožu nakon njega, pa dijete treba provesti maltene pola sata golo dok se ta sranja posuše i upiju, a stalno joj je hladno.
    manju malo mažem, jer se sva unezvijeri, gadi joj se gledati te plikove, ali isto se koze suše mazala ja ili ne..

fenistil joj dajem isto, ne znam kako bi se bez toga tek provele..

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovo je već treći dan i ima ih milijun. Jedino dobro je što su sitnije. Ima stalno oko 39, stanje u pelenama je grozno a i vidim da su joj žlijezdice na preponama malo natekle. Noćas je bilo baš gadno, nismo spavale čitavu noć jer je plakala, svrbilo je, nikako se nije mogla umiriti. Danas sam joj počela davati Fenistil, možda bude lakše.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Trina, Fenistil kapi daš navečer prije spavanja i to u ovom svrbež periodu (bilo bi dobro da si ih dala i jučer navečer).
    Okupaj je ujutro i navečer u otopini hipermangana, bit će joj lakše i olakšat će joj sušenje.
    Pelensko područje što dulje bez pelena, neka se suši na zraku, puši joj malo u pipicu i guzu, olakšat ćeš joj život

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sve tako i radim, osim što ću joj Fenistil davati tri puta dnevno. Iznenadila me je koliko je strpljiva, da mi da je trackam, sušim, kupam..

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Sve tako i radim, osim što ću joj Fenistil davati tri puta dnevno. Iznenadila me je koliko je strpljiva, da mi da je trackam, sušim, kupam..
    moj je imao 1,5 godinu kad je imao kozice...

Fenistil sam davala 2x dnevno po 10 kapi (po preporuci pedice)

a što se tiče pelenskog dijela, ja sam Ivanu oblačila obične pamučne gačice ispod pelena i to mu je ful pomoglo, kozice su se sušile kao i na drugim dijelovima tijela
    osim toga smo imali kupanje u hipermanganu 2x dnevno (ujutro i navečer) + mazanje Pruriced gelom preko cijelog tijela (nisam trackala jednu po jednu)

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mojoj je danas 5. dan i još ima tepmeraturu, do 39 ide..
    jezik joj je cijeli bijel i ima strašan zadah, ne znam jel dehidrirala pa zato, ali slaba mi je i na jelu i na piću, jedva je natjeram da popije gutljaj-dva.

nadam se da nije neka kandida sjela na jezik ili streptikok u grlo, zadah obara s nogu i sličan je streptokoknom

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pogledaj joj grlo, vjerojatno je krcato aftama. To su isto kozice i bole ko vrag (i zadah ide s tim)

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Auuu...
    da čula sam da ih zna biti i u grlu, pa i na plućima, srećom moja ih nije imala.
    Jadno dijete

Kayyya avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ima ih jedno 10-ak u ustima, po jeziku, ispod zubića po gingivi, s unutrašnje strane obraza. neke su crvene, ali neke su skroz obložene bijelom debelom naslagom. kod krajnika ima isto dvije.
    geografski jezik je opet aktivan i kad zine, dođe mi plakati kako to izgleda. uspjela sam joj sinoć vrh jezika malo četkicom očistiti između koza, ali strah me da je ne povrijedim.

što ako ima na plućima? može li to ostaviti neke posljedice?

noćas je prvi put odspavala sa samo jednim buđenjem, jutros je dobre volje. nadam se da više neće imati temp i da sad samo na bolje ide. većina ih se zamutila i spljoštila, neke su već prilično posušene.
    otići ćemo u pon. kod pedijatrice da vidi grlo za svaki slučaj, ako se ne očiste usta do tada

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To je normalno. Ide s tim. Moj sin je imao u grlu krcato,nije mogao jesti.,bolilo ga je ko vrag. Proci ce kad i kozice.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo i kod nas stigle kozice. Jučer ujutro su počele izbijati, za sada ih je malo, možda dvadesetak po leđima, vratu, trbuhu i prsima. Od preksinoć kuri, jutros 39,3, boli je grlo. Kad joj padne temeratura je ok, ne svrbi je još jako. Sad joj se i nos začepio i počela je ružno kašljati, čujem da je puna katara. Ne znam da li je to od kozica, ili joj se još nešto nakalemilo uz koze? Inače ona već 2 mjeseca konstantno vuče neke infekcije, prvo upala uha i grla, pa gnojna angina,pa bronhitis. Popila je dva antibiotika u zadnja 3 mjeseca. Grlo špricamo sa tantum verde, to joj jako paše. Da li da joj dajem nešto za kašalj ili ne? Promijenili smo 3 sirupa i zaključila sam da je to žali Bože, bacanje novaca. Inače se inhalira redovito svaku večer sa fiziološkom i špricamo nos. Znam da će joj koze još dodatno smrdati imunitet, pa joj dajem Imunosal sirup.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nadam se da imaš doma Fenistil kapi? Sad ti trebaju zbog dva razloga, olakšavaju svrab kozica i smiruju nadražaj na kašljanje noću pa ih daj prije spavanja. Od sirupa nema neke velike pomoći, to nam je rekla i pedijatrica, jedino što pomaže iskašljavanju su Bisalvon kapi, dati ujutro i popodne, nikako uvečer prije spavanja.
    Sretno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u vodu od inhalacija dodaj koju kap eteričnog ulja mirte, ili možda i koju kap propolisa, radi drenažu pluča ( lupkanje po leđima ), čišćenje nosa dan i noć ( najbolje s velikom špricom+usisavač( Ariana)), nek spava povišeno. nEK češće puše nos,dat joj puno piti.

Zuska, aj mi reci ko "normalan" znači onaj ko nema doma alergičara ima Fenistil doma, na normalnoj razini, nije to lijek koji se daje bez veze.Inače i bez Fenistila će proć, moji stariji su imali koze i nisu koristili ni Fenistil, ni Claritin i slične, napose ako je ne svrbi, a ako i svrbi malo pridrži ruke i sve će bit ok. Kupanje u hipermanganu s malo sode je jako dobro.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

J. je prebolila kozice sad, prije 25 dana je izbila prva. Najteže je bilo 2.,3. i 4. dan, tada je najviše svrbilo. Imala ih je jedno 7 na spolovilu i to je bio užas, htjela se poderati. Kupali smo je u hipermanganu i njoj je pomagao Uriage pruriced gel. Ona je isto nakon jedno 2-3 dana kozica počela jako kašljati, pa sam joj ja odmah dala ventolin, ali mi smo alergičari tako da mi to i inače koristimo kod tih napada. Ovo što jelena.O kaže, fenistil uopće nije bezazlen lijek tako da bi ga stvarno trebalo koristiti samo ako liječnik prepiše. Mi ga nismo koristili za kozice, kažem stvarno joj je pomagao taj Uriage gel.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Fenistil nemam, dala nam je dr. Aerius sirup protiv svrbeža. Inače se redovito inhalira sa fiziološkom, ali sada nema šanse jer ima koze po licu pa joj smeta maskica.Sva sreća pa nije kašljala po noći. Sinoć su se koze raspojasale,ima ih i na pišici i u guzi, živi užas, to je najviše smeta. Danas je treći dan, nadam se da je pri kraju izbijanje, a onda bi i temperatura trebala pasti.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Fenistil je najslabiji antihistaminik i nama ga (nisamo alergičari i prilično smo rijetko bolesni) pedijatrica propisuje kad je dijete jako prehlađeno, puno kašlje i zbog toga ne može spavati. To najčešće bude jedino što nam da, koristimo max. par dana (uz sprejanje nosa i inhalacije). Dakle, imamo ga doma, povremeno ga koristimo, nemamo nikakvih nuspojava. Ovo za kozice mi je isto savjetovala pedijatrica. S tim da smo prije mjesec, dva dobili novu pedijatricu jer je stara otišla u penziju i ima iste preporuke oko fenistila.
    Iako mnogo čitam i puno razgovaram s njima, imam povjerenja u njihovo znanje i iskustvo, bez obzira što to baš nije popularno kod dijela forumašica.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zuska, upravo su mi pedijatar, alergolog i dermatolog rekli da izbjegavamo fenistil ukoliko nije prijeko potrebno jer fenistil nije bezazlen lijek. Tako da imam i ja povjerenje u lijecnike, pa ne mislis valjda da sam sama donjela zakljucak o tome, a ti si ta koja je savjetovala koristenje lijeka koji se ne moze dobiti bez recepta. Ako joj lijecnik savjetuje fenistil neka ga koristi a ne na preporuku foruma.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Ako joj lijecnik savjetuje fenistil neka ga koristi a ne na preporuku foruma.
    S ovim ću se uvijek složiti.
    Povlačim savjet, neka post ostane kao naše iskustvo i savjet koji smo mi dobili od svojih pedijatrica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

aerius je isti antihistaminik,ali mislim da se previše primjenjuju.

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naša draga pedijatrica i njezina med.sestra se ne javljaju na telefon, uključen im je faks cijeli dan, bijesna sam kao ris. Sara već 4. dan kuri do 39,5, kašlje, a danas mi kaže da osjeti da joj je kozica u oku, ispod kapka. Dođe mi ozbiljno da uzmem dijete i takvu je dovedem u ambulantu, pa neka mi se usudi nešto reći. Od koga mjerodavnog da ja dobijem informaciju i savjet ako ne od svog pedijatra?Rečeno nam je da se s kozicama ne dolazi. Bojim se da joj se nije još nešto nakalemilo uz koze, predugo mi traje ta visoka temperatura.

diavg avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2014

Početno

moj sin ima vec sedmi dan kozice no to s njim dobro prolazi,no on ima cetri godine.mene zanima dali ce ih kcer dobiti ona ima osam mjeseci,dali ce to s njom biti tesko?

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo jutros bili kod pedijatrice, kaže da malecka ima bronhitis, dobili smo Sumamed. Peti dan kozica i visoke temperature. Rekla je dr. ako joj ne bude bolje po Sumamedu da idemo na Zaraznu u KBC, nadam se samo da će antibiotik napraviti svoje, jer me očaj hvati pri pomisli na bolnicu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel bolje?

ivez051 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je, napokon, jučer je bio prvi dan bez temperature, znači 5 dana je kurila do 39,5 a 6.dan do 38,4. Popila antibiotik, još kašljuca ali ne jako, kozice su super prošle, uglavnom su se već kraste napravile, krcata ih je, posvuda su a ona uopće nije puno žalila. Tri dana smo sprejali i mazali Lexoderm i kupali je u hipermanganu još 2 dana poslije i to je to. Da nije bilo te temperatura i bronhitisa, kozice bismo jedva i osjetili.Sad me jedino muči što mi se čini da joj se opet pojavio sekret u srednjem uhu, s kojim je imala problema prošle zime, i za kojeg sam mislila da smo se riješili sa operacijom 3.krajnika, izgleda da ćemo opet morati na ORL jer mi se opet čini da slabije čuje i par puta se žalila da je boli. Probat ću nabaviti otovent balon, jer ovi riječki otorinci bi odmah operirali i ugrađivali cjevčice.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Evo i nas u klubu! Za sad ih ima 5-6, ali se jako zali da ga svrbi. Kupila sam hipermangan i sad mi nije jasno. Pise na bocici 16 kapi na litru vode. Nemam pojima koliko stavljam vode u kadu, ali da stavim 50l trebala bi brojati 800 kapi. Jesam li ja nesto zabrijala ili? Ispricavam se ako ste vec pisale o tome, ima puno stranica pa ne stignem sve citati.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stavi kapi u vodu toliko da voda poprimi boju malinovca.
    ( prije se prodavao prasak, pa nitko nije nista brojao , nego je bacio par mrvica i ofarbao vodu).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Još uvijek se prodaje prah samo ono vole prodati skuplje

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Rekla je da nemaju prah, samo ovo. Snasli smo se, nadam se da nisam stavila previse.
    Jos nesto, vidim da ste navele vise krema, uriaz mi je stvarno preskupa (150 kn krema, 250 gel). Ima li nesto jeftinije? Koliko cujem puder je ukinut. Mojim starijima je pomagao.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si možda voljna uriaž gel otkupiti za 90 kn od mene, samo otvoren i jedanput mazala klinca?

u našioj apoteci ima praha mi ga redovito kupujemo, baš zadnje pred 2mjeseca.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure moje
    ja jutros taman sletila i Amsterdam i muz mi javlja da Leona ima kozice.
    Jel mi moze netko brzinski sazeti jer em nisam toliko upoznata em sam daleko
    dakle hipermangan+uriage+piti tekucinu+biti doma.

Zasto se zapravo bude doma? Ako je radi sprecavanja zaraze drugih odnosno zastite djeteta da ne pokupi nesto drugo onda se i moze van za koji dan? Muslim ne medju ljyde nego onako prosetati naseljem malo izaci na zrak...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Kako najlakse napravit zobenu kupku? Tu mi rekose Nizozemci stavit u stare stramplice zob (valjda pahuljice ili...) i to u kadu. Ima drugi nacin? I jel pahuljice ili samljeveno? Hvala.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sorry i jos samo 1pitanje. Zasto trebaju mirovat? Hvala puno mozda su pitanja banalna al miram brzo djelovat i javljat upute muzu u Zg.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne medu ljude zbog sirenja infekcije i zbog njezinog loseg imuniteta.
    odmarati se prema potrebi. Ne treba lezati ako nema potrebu, samo usporiti par dana. Setati moze svakako , ali ne na jako sunce , i umjereno (ako se dobro osjeca). E. se lose osjecala prvih 4 dana i tada je lezala i gledala tv, a 6 dan je vozila bicikl oko kuce.
    Zobene pahuljice sam stavljala u rukavicu za kupanje i pricvrstila otvor sa gumicom. Kupanje samo u hipermanganu bez ikakvog mazanja bilo cim ( kod nas).
    inace , moje oboje djece je imalo jako srusen imunitet nakon kozica. Stariji je imao tezu upalu uha , a E. je upravo danas ( 15 dan) bila kod zubara jer joj se inficirao mlijecni zub na kojem je imala plombu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ne medu ljude zbog sirenja infekcije i zbog njezinog loseg imuniteta.
    odmarati se prema potrebi. Ne treba lezati ako nema potrebu, samo usporiti par dana. Setati moze svakako , ali ne na jako sunce , i umjereno (ako se dobro osjeca). E. se lose osjecala prvih 4 dana i tada je lezala i gledala tv, a 6 dan je vozila bicikl oko kuce.
    Zobene pahuljice sam stavljala u rukavicu za kupanje i pricvrstila otvor sa gumicom. Kupanje samo u hipermanganu bez ikakvog mazanja bilo cim ( kod nas).
    inace , moje oboje djece je imalo jako srusen imunitet nakon kozica. Stariji je imao tezu upalu uha , a E. je upravo danas ( 15 dan) bila kod zubara jer joj se inficirao mlijecni zub na kojem je imala plombu.

Sirius draga ljubim te.
    Ajme sad si spomunula zub mi smo taman trebali zubaru jer ima fistulu kod gornje 4 i to treba hitno popravljat jer je boli kad grize al ocito ce pricekat da zaraza prodje . Uz to ima traumu od prvog zuba koji je izbusen valjda do korijena to je bila 5. Jako je boljelo tad je bila hrabra al sad se boji. Tako da cemo vidjet kako s tim. Sad prvo kozice.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne smije mjenjatitemperature okoliša,bit na propuhu
    Klince ne trebaš odvajati
    Usput ona je u vrtiću na trgu ili tiku

bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako najlakse napravit zobenu kupku? Tu mi rekose Nizozemci stavit u stare stramplice zob (valjda pahuljice ili...) i to u kadu. Ima drugi nacin? I jel pahuljice ili samljeveno? Hvala.
    Ja sam kupovala neoljuštenu zob i malo je samljela (bilo je i krupnih i sitnih komada) u mlincu i to u vodu. Oko šalicu na 10l. Izgledalo je kao prljava voda, baš ružno ali je baš super pomagalo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja kad sam radila zobenu kupku a to je bilo samo jedanput ( el se posle klinac osipo) radila tak da sam uzela pahuljice i pofurila ih stavila u pelenu i to sam žmikala u kadu do dobre temperature , posle sam i klinca malo i obrisala s tom pelenom ( naravno to ti ne smiješ milsila na brisanje)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak misliš raditi s pravom zobi oljuštenu i neoljuštenu ima za kupit u Veroniki

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ak misliš raditi s pravom zobi oljuštenu i neoljuštenu ima za kupit u Veroniki
    Hvala cure na savjetima.
    Jelena ona je na tiku a mali na trgu.
    Ajd fala Bogu lihepo je vrijeme pa ako za par dana bude normalno bez vjetra mozemo malo laganini van.
    A zobenu cu pripremit cim se vratim u Criatia.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a zakaj on to ne bi sam pripremio nije to neka mudrost

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

a zakaj on to ne bi sam pripremio nije to neka mudrost
    dobro pitanje

Sam je s njih dvoje ima posla preko glave. Kupa je u hipermanganu maze uriageom daje tekucinu zabavlja ih da ne polude u kuci i mislim da je to za njegiv muski mozak taman dista informacija . Da jis dosam odlazak u babavjy po zob trazenje mojih strampli(vjerojatno bi uzeo one najskuplje ) pripremu kupke jok poremetilo bi to balans ha ha

a malena je super vesela jako dobro podnosi a ja sve cekam to neko strasno izbijanje... Sutra sam doma jupi jee

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ni ja sebe nisam mogla zamisliti da pripremam nekakvu kupku od zobi, tako da razumijem muža
    Sve radi isto ko i mi (hipermangan, uriage) i sve nam bilo ok, brzo prošlo. Samo dajte nešto za podizanje imuniteta i nemojte odmah vratiti dijete u kolektiv, neka ostane doma još koji dan (npr. tjedan) nakon što prođu jer s narušenim imunitetom postoji šansa da odmah zaradi neku novu boleštinu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ispravak...da jos dodam odlazak u nabavku po zob trazenje strampli....

Potrosila bih previse impulsa zivaca i vremena da objasnim radije napravim kuku sutra kad se vratim doma

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala Zuska je daje joj sirup za imunitet imam imunosal doma.
    A ostat ce svakako duze doma bit ja na bo. A valjda ce nam se i braco pridruzit za koji dan nadam se da sve odmah rijesim

Bas sam picela u zadnhe vrijeme zazivat kozice nikako ih zarazit al eto napokon uspjeli

saljem vam pizdrav iz prekrasnog Haga

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Eci prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko cujem puder je ukinut. Mojim starijima je pomagao.
    Splitske gradske ljekarne ga rade i prodaju.
    Dvoje starijih su ga koristili i lako prošli kroz kozice.
    Mala ih je upravo preboljela. Dr. je prepisala Aerius i preporučila Uriage. Rekla je da može i puder ako nam je ovo preskupo, ali da bolje ne, jer se znaju inficirat ispod naslaga pudera. Iako bih najradije bila uzela puder s kojim sam imala odlična iskustva, odlučila sam poslušat dr., tim više što sam imala proslijeđen Uriage od prijateljice. I tako je bilo do vrištanja negdje četvrte ili pete noći (izbilo ih je puno baš oko analnog otvora). Onda smo trčali u ljekarnu, ljekarnik je preporučio standardni tekući puder s anestezinom. I pet minuta nakon mazanja je spavala, jadna mišica.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    standardni tekući puder s anestezinom.
    kak se zove taj puder, to je nekaj novo, ja samo znam za one prastare pudere za guzu.

lili hajde vidi jel ima gore za kupit ŽIVIN toplomjer pa kupi koji ( i meni), usput inkubacija kozicama traje do 21 dan, tak da možda neće odmah i mali dobiti.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.05.2014. at 11:01

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

kak se zove taj puder, to je nekaj novo, ja samo znam za one prastare pudere za guzu.

lili hajde vidi jel ima gore za kupit ŽIVIN toplomjer pa kupi koji ( i meni), usput inkubacija kozicama traje do 21 dan, tak da možda neće odmah i mali dobiti.
    ej draga. Nemam ti ja vremena po ducanima konferencija po ciheli dan danas jurim na avion odmah poslije.

Im zivin toplomjer kod nas na trgicu u ljekarni.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Baš tako se zove...rade ga lokalno, u ljekarnama. Mislila sam da ga rade svuda, nije novo...Ali mislim da za male bebe ne ide anestezin, nisam sigurna jer moji nisu bili bebe kad su imali varičele.
    Evo ga ovdje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Im zivin toplomjer kod nas na trgicu u ljekarni.
    nemoj biti ziher, to je sličan živinom ali nije živin

usput vertex, to je tekući ili praškasti puder?
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.05.2014. at 11:23

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovo je s Pliva zdravlje.

U svrhu olakšavanja simptoma uglavnom se koriste kreme, losioni i drugi preparati protiv svrbeža (koji se ne bi smjeli nanositi na lice ili blizu očiju). Kupke od hipermangana (kalijevog permanganata) tradicionalno zauzimaju važno mjesto u svrhu dezinfekcije zahvaćenih područja, a rade se na način da se hipermangan dodaje u vodu dok tako pripremljena otopina ne poprimi blijedoružičastu boju. Ipak, takve hipermanganske kupke neće dovesti do značajnog ublažavanja svrbeža, već za to najbolje rješenje još uvijek predstavlja tekući puder s anestezinom. Još jedan zanimljiv i znanstveno proučavan način otklanjanja svrbeža jest primjena zobene kaše. Kašu se zamota u pamučnu tkaninu koja se potom stavi u vodu namijenjenu kupanju zaražene osobe (treba imati na umu da će se voda zamutiti jer kaša otpušta svoje sastojke koji ublažavaju svrab).
    U posljednje vrijeme se u svijetu i Hrvatskoj sve više koristi kalaminski losion. Njegov glavni sastojak je cinkov oksid s dodatkom 0,5-postotnog željeznog oksida, a osim antipruritičnog učinka (tj. protiv svrbeža) ima i blago antiseptičko djelovanje. Premda su istraživanja koja će dati konačne odgovore o njegovoj učinkovitosti još uvijek u tijeku, radi se o preparatu s odličnim sigurnosnim profilom koji se može koristiti i kod opeklina, ekcema, uboda insekata i drugih vrsta osipa. Od prirodnih sredstava koriste se preparati od indijskog drva nim (Azadirachta indica), no nedostaju dokazi o farmakokinetici i djelotvornosti takvih pripravaka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •