Joj,ja se duboko nadam da mi mini pokuoiti nece...
Iako ajde i veca curka od onog orvobitnog soka i dernjave zgurala na kraju dobro...
Vec idemo i vanka...
Joj,ja se duboko nadam da mi mini pokuoiti nece...
Iako ajde i veca curka od onog orvobitnog soka i dernjave zgurala na kraju dobro...
Vec idemo i vanka...
Cure, kakvo je vaše mišljenje o cijepljenju protiv kozica?
Do koje dobi bi čekale, ako dijete ne dobije, pa ga cijepile, ili ga ne bi nikad cijepile?
Ja ne bi
Ali prije cjeplhenja treba vidjet ig na kozice
Ja ne bi nikada cjepila, a imala sam ih sa 15 god i bilo je grozno i znam jednu odraslu osobu koja ih ej imala sa preko 30 godina i isto nije bilo zabavno, ali svejedno en bi cjepila. Ipak je puno onih koji ih NIKADA nisu dobili, a nisu se cjepili.
Da sam znala da ce maloj biti ovak, cjepila bih je odmah
Ovo je strava i uzas
Druge dvije imaju normalni tijek, ali najmanja
Anemona, ja bih cjepila vjerojatno tamo oko 12.godine
Ne znam tocno, konzultirala bih se s pedijatricom
Posljednje uređivanje od Ginger : 02.04.2016. at 10:19
Moja kći je cijepljena sa 13.
Prije cijepljenja se obavezno napravi titar antitijela jer postoji mogućnost imuniteta iako osoba nije vidljivo preboljela kozice.
Nakon toga se cijepi ukoliko je nalaz negativan.
Ja sam ih preboljela u tinejđerskoj dobi i bilo je užasno.
Izgubila sam mjesec dana škole i puna sam ožiljaka.
Kolega je dobio od sina i završio u bolnici.
Dva mjeseca je bio na bolovanju.
Kozice jako ruše imunitet i iako su kod male djece bezazlene, kod veće i odraslih nisu.
Stoga smo se mi odlučili cijepiti našu kći i nismo požalili.
Meni su kozice bile grozna bolest, dugo su trajale, nusu cijelile, istali oziljci.... bila sam 2 razred osnovne. Sestricna je dobila sarlah i kozice zajedno, jedva ostala ziva. Tako sa sam se odlucila sina cijepiti. Curicu nisam, preboljela sa 4,5 godine bez problema, ali uz terapju Virolexom (nije mi jasno zasto se terapija kod nas vise ne koristi, samo kod odraslih i djece s drugim komplikacijama).
Odrasla osoba koja ih nije preboljela trebala bi najprije odrediti titar antitijela, pa se onda eventualno cijepiti.
jel moguce da kozice dodu u obliku jedog pristica...mala curka mi ima jedan manji videni pristic na glavici i samo taj...
pa neznam sto da mislim...
Ja sam nekako sklona čekanju do kraja 4-og razreda (curka ide u prvi i još ih nije dobila). A onda bi vjerojatno cijepila.
Znam isto za slučaj iz firme, bio je u bolnici, navodno je bilo jako kritično. Isto sam čula i za neke druge.
Uostalom, ne vidim zašto se besplatno ne cijepi i kod nas kao u nekim drugim zemljama, osim što bolest obično dobro prođe kod djece ostaje činjenica da roditelji moraju izostati s posla 2 tjedna, a ako imaju dvoje djece bude to i 4 tjedna. Ali valjda jse državit i našem HZZO-u to isplati, plaćati ta silna bolovanja roditeljima...
pratim bebicu od jutra.
ima jos uvijek taj jedan vodeni...on je onak veci i bas se istice da je voden...
ima po tjelu jos tri pristica ali bas pristica (vise nisam sigurna dal su ona bila ili su dosla)
tako da uopce nisam pametna...dal jeau kozice iki nisu...vani lijepo a bojim se izac...pedicu nisam ni zvala jer mi se iskreno tamo neda ici a prek telefona sumnjam da ce mi dati pametan savjet...
moj najmanji je tak imao vodeni ispod pazuha, napipala slučajno kod kupanja, nakon 2 dana cijelo stado
prati, možeš ić vani samo kad nema promjene temperature
Posljednje uređivanje od jelena.O : 04.04.2016. at 11:32
Pa ovako, ako mi se kojim ludim slucajem zalomi cetvrto, dobit ce cjepivo s godinu dana
Trenutno lezim u bolnici s najmanjom zbog hebenih vodenih kozica
Iskompliciralo se, sekundarna bakterijska superinfekcija rekose
Ima crvene otekline koje su nas u noci i odvele na hitnu
Al da ne bi bilo samo to, prikeljio se i sarlah
Ispikana je cijela, primila brdo infuzija i ne znam koliko antibiotika intravenozno
O opcem stanju i necu
Druga curka doma prepuna, ali do te mjere da joj se lice izoblicilo bilo
Temperature im idu do 40
Nek mi samo jos netko veli da je to bezvezna bolest
isuse Ginger katastrofa....
MM je rekao vodit sina cijepit ako ih ne dobije do škole jer je njemu bilo užasno,kuka mi da su mu ostali ožiljci po licu,vidit ću kad dođe doma...
mala mi ih je stvarno odradila ko od šale i bez temp, nisam ni kužila da ih ima...
A joj Ginger. Užas!
Kod nas u vrtiću stoji obavijest o kozicama već nekih mjesec dana. Mm mi kaže da su starije grupe prve zaplatile, od prije 15 dana došlo u jasličku. Samo zavirujem po njoj ima li šta. Za sada ništa.
oh ginger...strasno...
a koliko ti malena god ima?
kada su kozice krenule jel su odmah djeca bila prakticki puna ili?...meni se starija probudila.odmah sa hrpu njih a onda su jos kroz dva tri dana jos izbijale...
sada se tjesim da kod bebe nece tako jer vidim samo ti jednu i od onih tri pristica mislim da su dva na vrhu vodena...ali tako mali da se jedva primjeti...
nadam se da nece jako izbiti...tako je i bilo kod najstarije krenulo sa jednim pa je dobila svega 20tak..
lidac, svima je prvi dan bio pristic-dva
i onda drugi dan jace
Ginger, držite se. Neka cure ozdrave što prije.
_______
Netko je pitao može li biti samo jedna točka kod kozica. Ne znam, ali moj 4- godišnjak je prije par mjeseci imao jednu točkicu na vlasištu i još 5-6 po trupu. I to je bilo sve.
Posljednje uređivanje od Inesz : 04.04.2016. at 12:51
Mogu se kozice i tiho preboljet, bez vanjskih znakova i temperature.
Zato i treba prije eventualnog cijepljenja napraviti titar antitijela da se vidi postoji li možda imunitet na kozice.
Ako postoji, cijepljenje nije potrebno.
Ajme Ginger
Dodje mi da iste sekunde ih odem oboje cijepiti.
Držte se! I da najmanja bude čim prije dobro![]()
ajme Ginger, drž'te se, nadam se da će mala biti skoro bolje
meni je mala imala vrlo malo kozica, blaga temperatura a mali evo kurio noćas isto 40 i ima ih već cijelo brdo drugi dan
lidać2, moji su prvi dan oboje imali po 1-2 prištića, moguće da su kozice...
Ginger bas mi je zao da imate takve komplikacije, pa jos i sarlah. Uf. Neka sve samo sto prije prođe.
Ginger, šaljem tone vibrica za sve vas skupa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ajme Ginger, jako mi je žao, držite se!
Pa stvarno čovjek ne može vjerovat kolik o se to može iskomplicirat!!
Draga šaljem puno vibri i pozitivnih misli![]()
Hvala cure
Evo i najstarija zavrsila na antibiotiku uslijed komplikacija
Ocito su zajedno pobrale
joj ginger draga, šaljem zagrljaj tebi i curama, da što prije prođe
užas užas![]()
I ja se pridružujem željama da što prije cure ozdrave...
I mene je tih kozica jako strah obzirom na dijagnozu male.. U 5.mj idemo kod novog neuropedijatra tu u Njem pa ću ga baš pitati kakva je praksa tu..cijepiti ili ne cijepiti..
A jos ne znam ni da li sam ih ja preboljela..( mama se ne sjeća)
Ginger saljem hrpu vibri!
Za veliku i malu curku. A tebi snage da to sve izdrzis![]()
Ginger, drži se!
Moj stariji je prebolio kozice s tek navrsenih 15 mjeseci, bez temp, bez oziljaka.
Mladi je dobio prosli tjedan, s tek navrsenih 11 mjeseci. Ima onako karakteristicno puno po licu, glavi i na podrucju oko pelena. Temp nema.
Cijepila bi oko 10-te godine, da nije sad dobio.
Dvije susjede (djeca) su stvarno imale samo 3-4 kozice, kod drugih se pak zbog pada imuniteta zaredalo bolesti i bolesti nakon kozica i trajalo je sve oko 2.5 mjeseca :/
angel, u AT i DE velika vecina ne cijepi, ali to roditelj sam moze odlucit.
Hvala cure
angel1 ja bih zbog dijagnoze tvoje cure svakako cijepila
mojim curama sad temperatura dosta naglo skace
ne znaci da bi i tvojoj, ali ja ne bih isprobavala
flopi, relativno ok
terapija djeluje, temperaturni skokovi imaju veci vremenski razmak, ona je zivahnija
cak je usred noci, izmedju dvije terapije, trazila nesto jesti
pa je u 1 h papala malo klipica, sto je super, jer danima ne jede
i ja sam uspjela odspavati koja 3 sata, jer se uspjela smiriti i otkaciti sa cice
Ginger, sretno! Držim fige.
Moj mali je bio izložen i prije male škole i u maloj školi je većina imala, pa u prvom razredu su svi u razredu dobili, uključujući djecu s kojima živimo u kući. Oni su dobivali jedno za drugim.
Znači u kući je bio izložen cca 2 mjeseca bez prestanka, nije dobio.
U razredu je ostao on i jedan dečko, svi su drugi imali. Sestra tog dečka je isto imala prošle godine,... tako da su šanse da dobije u društvu u kojem se kreče male.
Uskoro će 9 godina, pomalo razmišljam o cijepljenju (naravno uz prethodnu provjeru da li je "tiho" prebolio) negdje oko 11. godine.
ginger kako curka?
Daj mi reci dal vam doma temp.odmah sa kozicama dosla ili kasnije?
Moja nema turicu pa me zanima dal moze doc kasnije tj.kolike su sanse?
Kada vam se pogorsanje pojavilo?
Moja malecka danas ima 13povecih kozica...a sto je najgore od tih 13 ,10 po glavici...
I to na straznjem djelu...a kako je ona jos mala ni ne sjedi samostalno bas lezi na njima...
nezgodno mi je i za mazanje a i za kupanje...![]()
I bas primjecujem da jos po glavivi idu...
na nogici ima jednu na ledima jednu i na rukici jednu...ostalo sve po glavici...![]()
lidac koze ti vole topla mjesta, pa vejrujem da zato ima na ledjima.
moj i nisu imali teperaturu.
spajalica-moja ima samo jednu na ledima...
ima ih na straznjem djwlu glavice...![]()
mogu kozice i bez temperature, moja mala je imala 37,5 do 38 a mali 2 dana do 40,
njega je puno gore ćopilo![]()
sada ih ima vec preko 20
Uz te kozice imam prilicno veliki problem i neznam ato da radim...
u petak mi istice porodiljska i tada bi trebala ici na hzzo pa na burzu pa opet na hzzo...
suprug samnom...
dal ce bebi skoditi to malo izlaska?...bojim se a nemam mi ju tko cuvati...a nitko nemoze u moje ime jer moram osobno (vec provjerila)...
uopce neznam sto da radim...ako ne odem mogla bi izgubit porodiljnu...
Bebi bi pretpostavljam moglo skoditi eventualno toliko da usput ne pokupi jos kakav virus ili neku drugu bolest. Ali, ja tu vidim i drugi problem, a to je da je dijete zarazno i da kao takvo ne bi smjelo izlaziti i izlagati zarazi druge. Zamisli samo da se preko nje zarazi neka trudnica koja nije preboljela kozice.
Ili na svaki nacin pronaci nekoga da pripazi dijete dok ti ne obavis sve potrebno ili se pokusati dogovoriti na hzzo i burzi da dodjes kad budes mogla.
a zašto ne otiđeš sama i dete ostaviš doma s mužem, ili ako ide već muž onda idete s autom kaj ne, dete može s njim ostat u autu u hladu dok ti rješavaš stvari
Svijesna sam svega zato kazem neznam sto da radim...
Suprug mora samnom jer mora dati pristanak za produzetak porodiljne...
Znate i sami kako gledaju da zeznu nas male ljude pa se bojim opet riskirati...a s druge strane mi nikkao nije ni dacriskiram djetetovo zdravlje...
Pa ne mora suprug ici s tobom..treba samo popuniti i potpisati taj formular..a to može i dan ranije
da ni moj nikad nije za to išo, ja sve sredila sama
ako tako moze bit ce super...
ja sam u par navrata pitala kada trebam doc...pa su mi svaki put naglasili da suprug mora samnom doc da se ispuni zahtjev...
no nisam pitala jel mogu ja ispunit a on potoisati samo bez dolaska...
Slažem se s Aurorom. Moze druge zarazit.
Ona, ako nema temp, moze ici van - ALI negdje gdje nema nikog i ne na sunce.
A glavica i podrucje oko pelena i je karakteristicno za kozice.
Moj ima isto najvise na glavi, po licu i oko pelena.
I ja se nadam da su curke sad vec bolje Ginger..
Cure -ak zna koja vise o tom cjepivu..nesto sam pročitala da cijepis i onda to ' drži ' 7-10 god. I što onda? Opet se mora cijepiti?
Nisam bas luda za cijepljenjem, ali ove komplikacije mi zvuce uzasno..
I ako cijepim malenu onda moram i mlađeg brata? Ili ne treba..pa on ako dobije -ne može nju zaraziti ? Ili može?