evo nas u klub
Ajme,pa ovo je postalo prava epidemijaaleksandra70vanja prvotno napisa
Nadam se da će proći bez temperature i sa što manje koza i svraba
i ja se nadam, na tijelu nema puno, ali su 3 u piši, jedna je pukla, i 1 na čmaru, baš su velike, sad sam joj namazala lavandinim uljem jer je pruriced gel smetao, malo sam ga previše namazala
ajoj. nadam se da će vam svima brzo proć
i da će mene zaobići još barem mjesec i pol. ja ih nisam imala, a toliko još imam do poroda :/
~~~~~~~~aleksandra70vanja prvotno napisa
I Roko je imao na piši i te su bile najgore,i pošto on još ima pelenu za noć,morali smo je skinuti jer ga je peklo kad se popiškio!
Nek te tješi da je za koji dan sve gotovo
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Prijavljujemo i mi kozice, na svu sreću već na izmaku. F. ih je imao preko Božića a M. unazad tjedan dana. Franu je to bilo sasvim bebzvezna zarazna bolest, malo koza, bez temperature i svraba. Ovom manjem je bilo strašno. Nismo spavali noćima jer ga je grozno češalo i plakao je. Imao ih je barem 300, od toga barem pola na licu i u pelenskoj regiji. Sad još samo da nam sve kraste otpadnu i da imamo što manje ožiljaka.
Utješite me da će ožiljci vremenom nestati jer njemu baš svaka ostavi mali ožiljak, a ima ih puuuno. :/
Tretitrali smo se isto Uriage pruriced gelom, lavandinim uljem, i imali dnevno jednom kupku u hipermanganu. Sad se kupamo u vodi s mješavinom jojobinog ulja i čajevca.
Puse svim malim kozičavcima i da se što manje češu i da im što prije prođe.
eto,Damian je prebolio da i nismo osjetili sve skupa nekakvih 30 koza,danas su Hani izašle 5,od toga tri u pelenskom području.Zanima me da li to lavandino ulje je ono eterično ili?Gdje ste ga kupile?
Evo i ja se prijavljujem u klub
Prvo ih je dobio MM, sin i ja uspjeli izbjeci, iako smo svi bili u kontaktu sa zarazenim, danas dobila ja, a cudi me kako jos A. nisu napale?! Volila bi da i on dobije pa da ih se napokon rijesimo!
kod mene je prvo Edita dobila, a za 15 dana i ja. Sami ih nije dobio, a ja sam stvarno mislila da ce i na njega preci. MM ih je prebolovao kao dijete.Mum2Be prvotno napisa
Alexandra70-kako je curka? Koji je to dan od izbijanja?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da brzo prođe
I za sve ostale da što lakše prebole
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
od jutros je sva osuta, kao da svake minute izbiju 2
ja računam od četvrtka, tad je izbila 1. na leđima, i do drugog dana navečer nije bilo ništa, pa su me doma ubjeđivali da ima prišt
tako da bi danas bio 4. dan, i trebalo bi kao polako prestat izbijati
a frendica me uvjerava da ne računam to, već od jučer kad su počele jače izbijati, da je tako bilo s njenom curkom, prva 2 dana 2 koze, a slijedećih 5 dana raspašoj
ja se nadam da neće nama tako jer sad je sasvim dosta osuta
pozdrav svima točkastima
Ja sam računala kao i ti,od pojavljivanja prve kozice,dok još uopće nismo slutili da je bolestan . I najgore je bilo taj četvrti dan i noć. Petog dana je odjednom prestalo izlaženje novih kozica i počele su se sušiti. Šesti dan su već sve bile suhe i sad još čekamo da otpadnu kraste tamo gdje još nisu otpale.
Držite se!
namaj je danas 13 dana.Još jene bih dala u vrtićali pitam se da li da je vodim vani u civilizaciju...?Kad ste ih počeli izvoditi vani?
mi smo ušli u najgoru fazu
sad ih je puna, od jutros samo izbijaju
piša joj je sva crvena i natečena, evo sad spava gologuza
imala je napad kašlja i plača, da je boli glava, ali nikako nije htjela popiti paracetamol
valjda će do sutra bit bolje, jer ni MM ni ja ne možemo na bolovanje, a oboje radimo popodne
sreća da je baka tu
uf koma, da izdržite
H su kozice dugo trajale, jos su nakon 2tj neke bile jos vlazne, tako da dosta dugo nije isla van...sigurno 3tj.Nomoget prvotno napisa
Onda smo mi fakat imali sreće. Izašli van 7. dan od izbijanja jer je opće stanje bilo super!
Meni je pedijatar rekao da on može van od samog početka ako nema temperaturu ili ako nije malaksao,odnosno ako vidim da je ok. Naravno ,da ga ne vodim među ljude. Ipak ga nisam nigdje vodila tjedan dana da ne bi zarazio nekoga,ali čim su se koze počele sušiti,odmah smo izašli i sve ok!
mislim da smo mi izasli 12. dan, a da je 14. vec bila u vrticuNomoget prvotno napisa
Damian je bio totalno super a neki 8 dan smo izašli van,susjedi su me pojeli živu!!Da će mu poćeti izbijati iznutra!!!
V je sva osuta, sinoć smo mazali pruriced i na 250 sam prestala brojati
neke su baš ono ogromne, kapitalke
i 5x noćas sam joj morala mazati pišu, to je najviše smeta, piša joj je puna , namažem i onda pušem, i jedva se tako smiri
ma baš mi je jadna
još mi kaže, ti si mama htjela da ih ja dobijem
a istina, kad su krenule u vrtiću, prije Božića, rekla sam da bi bilo dobro da ona sad dobije, ionako se mora toga riješiti, a tad je bilo najbolje, mi smo bili više doma, nije bilo plesa, nije bilo engleskog, zato sam rekla
a sad moram na posao, muka mi je, a ona leži ko siroče
Ja sam tek sad užasno ljuta. Od onog klinca je skoro cijela grupa dobila. Kakva neodgovorna mama!!!
JA sad Ivonu ne mogu slati još barem dva tjedna....
Ne mogu vjerovati da ima takvih ljudi a još k tome zdravstveni djelatnik. Strašno!
Ja sam općenito ljuta na roditelje koje nije briga da li će njihovo dijete prenjeti bolest na drugo dijete,ali to je već druga temaroby prvotno napisa
Alex70-~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da brzo prođu
Ali stvarno ne mogu vjerovati.... osobno bih voljela da ih Ivona sad preboli. Ali takva je situacija. Ti nikad ne znaš dali ta djeca koja su u grupi s tvojim sinom imaju braću-sestre (novorođenčad) kod kuće, jesu li im majke trudne i onda pošalješ dijete da prenese zarazu. A i da nisam trudna ne znam dali bih imala srca svjesno ju poslati da se razboli?
Vjerojatno ne bi! Razumijem te potpuno,i s pravom si ljuta. Jel to možda vrtić u Retfali? Tamo sam čula da je svako drugo dijete bolesno od kozica.roby prvotno napisa
A moj recimo ni ne ide u vrtić,niti smo bili u kontaktu s nekim,ali eto dobio je kozice!
A kad smo bili u Domu zdravlja,kaže dr. da je baš najezda vod. kozica!
Alex70 pusa curki da joj sto prije prodje ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Meni isto svakim satom sve vise i nije nimalo ugodan osjecaj, ali se bar koliko toliko mogu kontrolirati da ih ne češem...
A tek mi je 2. dan...
I cudi me A. jos nije dobio, 2 puta je bio u direktrnom kontaktu pa nista. Sad opet cekati 15ak dana da ih od mene dobije... Uf.
evo i mi prijavljujemo Leona
Nakon Domagojevih kozica koje su trajale ukupno 4 dana od dana izbijanja do prelaska u kruste,sve me je strah
Ipak je dobiokinder prvotno napisa
Valjda će i kod Leona biti brzinske ~~~~~~~~~~~~~~~~~
Fakat epidemija
da,epidemija a ne želim niti napisati kako ih je Domagoj dobio
roby žao mi je da si u strahu, ali nemoj se ljutiti, ne mora značiti da su svi dobili od tog dječaka, ako su koze u vrtiću ne mora biti u grupi s bolesnim djetetom, može dobiti u hodniku od djece iz drugih grupa, koze su jako zarazne
Mum2Be uzmi koju tbl dimidrila ili rinolana, manje će te svrbiti, ja sam Vanji dala Rinolan sirup, da joj bar malo ublažim
nisam za bespotrebno davanje ljekova, ali nisam ni za trpljenje, ako se može malo pomoći
i stvarno joj paše kupka hipermangana
okupa se i onda leži gola u toploj sobi i mackamo se pruriced gelom
i ne stavljam joj gaćice, 2x dnevno mjenjamo donji dio pidžame i široku pamučnu majicu
danas je malo bolje kuc,kuc,pljuc,pljuc, ali me strah, one koje su se pojavile prije 3 dana sad su ogromne, ako će se o one od jučer i danas, koje su još male crvene mrlje, pretvoriti u ogromne mjehure, to će biti katastrofa
ako još jadnica plače po noći, tapkaj je sterilnom gazicom namočenom u hipermangansku otopinu, moj luka je imao najgore u guzi i na testisima i po noći bi samo zazivao 'daj mi rozu vodicu'a70v prvotno napisa
navodno i čisto lavandino ulje brže suši koze, mi nismo probali jer su se već bile zagnojile
noćas smo 5x puhali u pišu
strah me stavljati lavandino ulje da je ne peče
zapravo što bi stavljala da se to suši?
noćas ćemo nas 2 spavati u DB, Vanja se ne da obući, pa sam stavila klimu na 29, nije pametno,ali kad se ne da obući
evo kopiram ti s topica od prije točno godinu dana
i ovo:mamazika prvotno napisa
sretno!mamma Juanita prvotno napisa
za to se ne hvali!
evo još jedan opsežan topic
taj je u stvari od prije godinu dana, bibai ordinirala
Nakon kupke od hipermangana,Roku je jako godilo da ga namažem običnim baby puderom i kozice su se baš isušile od pudera !
Ma znam da su jako zarazne, samo me ljuti takvo ponašanje- k tome još od medicinske sestre. Znači svjesno radiš nešto takvo.aleksandra70vanja prvotno napisa
Pozdrav svima na rodinom forumu, ja sam nova! Imam i ja jednu curu od 5.g. i jednog dečka od 3.g. Upravo završava proces otpadanja posljednjih krastica, trajalo je jedno desetak dana, ali nek vas tješi da sve prodje pa su barem mirni!
Mi smo kozice preboljeli lani. Petra ih je donijela pa ih je pokupio Miha.
Njima je jako pomagalo da se napuhuju ventilatorčićima. Onim malima s likovima iz crtića.
Kad ih je svrbilo sami su sebi puhali prištiće - to ih je zabavljalo i odvraćalo ih od grebanja.
Miha si je svejedno poskidao sve krastice po nogama, ali tamo nisu ostali ožiljci.
Imaju 1-2 ožiljka - te kozice koje su ih ostavile su od samog početka bile kapitalke. Nisu ih grebali, nisu se zagnojile no svejedno su ostavile trag.
Bok i tebi i super da su koze iza vas !!DaNy prvotno napisa
Pridruži nam se na ZPB05 (1-3)
Iskusne mame malih kozicara, zanima me sljedece:
je li moguce da dijete (u ovom slucaju moje) dobije jednu jedinu kozicu?!?
Jos 10.12. je bio u kontaktu s djetetom kojem su taj dan izbile, prosla inkubacija, njemu nista, dobio MM.
Proslo MM-u, nakon 15 dana dobijem ja. Ja sam sad napokon u krastama (tisucama krasta ), a njemu se prije par dana na celu pojavio kao neki prist, sad je malo veca ranica (mozda ju je cesao) i nista vise. A mogu biti jedino od ove druge inkubacije, od trece (mene) mu jos ne bi ni izaslo.
Ja drzim fige da ga je postedilo, a da je stekao imunitet, jer stvarno nije mogao biti u vecem kontaktu, nego je.
Alex70, kakvo je stanje kod curice?
kod nas kozice četverodnevna bolest , oba puta bez temperature, četvrti dan sve u krastama, a imali su ih zajedno 50 kom.
Nije ih svrbilo , ma sve je prošlo super, barem zasada
Kinder-super,bravo za dečke
Mum2Be-nemam blage veze na tvoj odgovor,ali ima logike da je to bila jedna velika kozica i da je to- to.
A70v-kako Vanja? Jel gotovo ? Kako je podnjela cura?
naš mali susjed ima kozice od danas a stalno je s Ianom :/ jučer nije bio jer je I. imao temperaturu i do 40 (koja je prošla, danas je sve ok)
al prije dva-tri dana su bili skupa.
ja preksutra punim 35 tjedana. da se uzrujam?
Ne,uzrujavanje ti ne čini dobro.
a znam. zato i čekam staloženo da ih dobijem
Moj post iznad... Moj sin ti je zivi primjer kako mu ni 2 postena kontakta sa zarazenima ne moze nistaninochka prvotno napisa
Nemoj se uzrujavati, ja sam isto bila s klincem dan prije nego su mu izbile i nista, dobila sam tek od MM koji je bio s istim klincem, ali na dan kad su mu vec izbile.
Mozda ih tvoj sin i ne dobije.
A ti mozda spadas u onu rizicnu skupinu koja se treba cijepiti protiv vod.koz. :?