Citiraj ljiljan@ prvotno napisa
Nama je danas točno osam dana od izbijanja prve. Kulminacija je bila u nedjelju, ponedjeljak i utorak (temperatura 40). Od srijede nema temperaturu, nove ne izbijaju, ali budući da ih je izbilo tisuću, sav je još u krastama. Lutonjica reče da u ovoj fazi više nisu zarazne. Pitanje glasi: kada će se očistiti potpuno? A potpitanje: kada može u jaslice? U ponedjeljak idemo na kontrolu kod dr., da li mogu očekivati da će odobriti jaslice? Vidim da ste mi se okupile ovdje brojne forumašice pa bih vas molila vaša iskustva.
Moj Ivan je kozice imao prije godinu dana, a od njih se potpuno očistio tek nakon 5-6 mjeseci, tj. onda potpuno izblijede. Ali on ih je stvarno imao puno tako da je možda i to razlog zašto je trebalo proći toliko vremena. Što se jaslica tiče, dr. će ti vjerojatno odobriti jaslice, ali s kozicama je problem u tome što (tako je meni rekla moja pedijatrica) je djetetu imunitet dosta narušen. Tako je meni savjetovano da ga ne šaljem među djecu barem dva tjedna poslije što mi prošle godine i nije bio neki problem jer ga je čuvala dadilja, ali ne znam što bih ove godine jer ide u jaslice. Naime, stvar je u tome što dijete u tom razdoblju lako zaradi neku virozu.